Miltä vauvakuume tuntuu?

Keskustelun 'Vauvakuumetta' aloitti Zeni, 9 huhti 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Zeni Moderaattori Staff Member Tammimammat 2017 Kesäkuun äidit 2019

  Miltä tuntuu olla vauvakuumeessa?
  Mulla se on puristava tunne kohdunseudulla ja sydämessä :Heartbigred pään täyttää ajatukset siitä miten koti järjestettäisi jos vauva tulisi ja mitä kaikkea pitää(/saa) hankkia.
 2. Aiarana Tuttu foorumilla

  Mulla oli aikoinaan niin paha vauvakuume, että muun muassa nännien pigmentti muuttui: ne tummuivat. Kohtu tuntui kuin sinne kuuluisi jotain lisää siis fyysisesti se tuntui. Aivan käsittämättömäntä, mitä mieli tekee ja hormonitoiminta sitten muuttuu. Fyysisesti muutos muun muassa nänneissä oli niin suuri että mieskin huomasi ja uskoi, että vauvakuume on kova.

  Nykyään tuntuu niin kaukaiselta ja uskomattomalta, että joskus on ollut niin voimakas vauvakuume :D nyt on päinvastainen ajatusmaailma meneillään :P vaan onpahan tuokin tullut koettua.
 3. Äippä x6 Addikti Toukomammat 2017

  Vauva kuume tuntuu kaipuulta joka täyttää koko sydämmen ja pään... ei voi ajatella mitään muuta kun sitä yhtä asiaa ja ikävöidä sitä mitä ei vielä edes ole olemassa... sitä tunnetta on hirveän vaikea selittää ja sanoiks pukea?
  Tuntuu niinkuin joku osa sinusta puuttuu ja et ole täydellinen onnnekuin sen palan löydät... saako tästä koppia kukaan, mutta siltä minusta tuntunut kun vauva kuume ollut sen 100 astetta:D
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 4. flikka Peruskäyttäjä

  Vauvakuume sattuu fyysisesti. Tekee olon levottomaksi ja välillä innostuneeksi ja hetkessä taas alakuloiseksi.
  Syli tuntuuu tyhjältä ja kohtu huutaa kannettavaa. Kamala paine vatsassa, minne sikiön kuvittelee. Rintoja aristaa.
  Välillä on vaikea ajatella mitään muuta kuin sitä yhtä puuttuvaa. Väkisin ajatus karkaa rattaisiin, vaatteisiin, tarvikkeisiin ja siihen, miten kotona täytyisi asioita muuttaa vauvaa varten. Lasten kanssa ja lapsille puhuu paljon vauvoista (meillä sukuun syntynyt useampi vauva ja lisää tulossa, sujuvasti niistä puhutaan) ja katselee sisaruksia sillä silmällä, että kyllä tuohon joukkoon vielä yksi mahtuisi :rolleyes::rolleyes:

  Tosi vaikea sanoittaa sellaista tunnetta :grin
 5. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Vauvakuume tuntuu tyhjältä syliltä, siltä että jotain puuttuu. Ja kipuna ja kaipuuna. Sitä tulee katseltua vauvanvaatteita ja toisten vauvoja haikeana. Niin että samaan aikaan on sydämenkuvat silmissä ja tuntuu että joku raastaa sydäntä. Eikä kuitenkaan voi olla katsomatta.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 6. Turquoise Peruskäyttäjä Tammikuun äidit 2019

  Minulla ainakin on ollut vuosia niin kova vauvakuume, etten tiedä onko enää edes tervettä. :grin Niin tuskaisa tarve saada lapsi, että ihan sattuu. Syli tuntuu tyhjältä, koti tuntuu tyhjältä, eikä itseään jotenkin tunne kokonaiseksi ihmiseksi kun ei ole sitä suurinta ja tärkeintä asiaa, eli olla äiti omalle lapselle. Minulla ollut vaikeuksia suunnitella elämää eteenpäin, esim. työ- tai koulujuttuja, kun on vaan ajatellut että joojoo haluan lapsen enkä pysty keskittymään nyt muuhun. :D Monet itkut tullut itkettyä vauvakuumeen takia ja tullut mietittyä että onko loppuelämä tätä, että muut saavat lapsia ja minä itken kateellisena vieressä. :grin Eli minulle vauvakuume ei ole ollut mitään vaaleanpunaista haaveilua, vaan raastavaa tyhjyydentunnetta.
  Mutta nyt viimeinkin raskaana ja tuntuu että kaikki on just niinku pitääkin. :rolleyes:
  • Tykkää Tykkää x 3
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 7. Taikapilvi Ihastunut foorumiin Joulumammat 2018

  Ite en oo kerenny onneks kokea vauvakuumetta rajuimmillaan eli noi fyysisimmät oireet on jääny kokematta, sydämessä se kyllä on tuntunut polttava kaipuuna jotain kohtaan :Heartred Muuten oma vauvakuume on ollu lähinnä tuota vaaleanpunaista hattaraa :D Vauvat pyörii koko ajan mielessä ja sen vauvantuoksun pystyy tuntemaan nesässään :Heartred
 8. Tuulenviemää Aloittelija

  Vauvakuume tuntuu välillä hyvältä ja välillä pelottaa, jos vauva olisi oikeasti tulossa. Vauvakuume ja raskaus on oikeastaan vasta alkusoittoa sille mitä vanhemmuus oikeasti tuo tullessaan. Mutta hyvinä hetkinä se on rintojen arkuutta ja pesänrakennus viettiä, se hyödyttää kaikkia kun tavarat karsiutuu ja tulee lisää tilaa kuvitteelliselle vauvalle :wink
 9. Bella Swan Moderaattori Staff Member

  Vauvakuume tuntuu kaipaukselta, odotuksen odotukselta.
 10. kirahvi36 Naimisissa foorumin kanssa Elomammat 2018

  Nää kommentit tiivistää täysin sen miltä se tuntuu, hyvässä ja pahassa:Heartred
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 11. DeeDee Tuttu foorumilla

  Alussa tuntuu jännittävältä ja kutkuttavalta, kun on yrittänyt vuoden niin epätoivoiselta ja syli tyhjältä.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 12. Pingu94 Peruskäyttäjä

  Se tuntuu kaipaukselta ja tyhjältä syliltä. Sellaiselta kololta, minkä vain vauva voi täyttää. Sitä tulee usein mietittyä miten järjestellään huonekalut ja muuta sellaista, sitten kun saadaan toinen.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 13. Hems78 Aloittelija

  Kaipuu ja tyhjä syli niinku joku sano jo. Tuntuu et osa itsestä puuttuu, elämä tuntuu oikeestaa aika tyhjältä välillä sen takia mut tajuan sen et se on vaa sitä et ei pääse yli siitä kaipuusta mut kyl se helpottaa ku oon alkanu käsittelemään sitä. Vähä väliå tulee se ku näkee ns. Pätkiä mitä toivois elämältä. Esim yks la aamu ku oltii sängyssä ja mies vielä nukku nii kuvittelin siihe pojan joka juoksi mun luokse ja pyysi että saisi katsoa telkkaria vaikka ”äiti” ja ”isi” nukkuu vielä. Se tuntuu tosi pahalta fyysisesti ja henkisesti. Aluks ku se alko voimistuu koin tosi paljo unettomuutta. Mut koitan psyykata itteeni etten ajattelis sitä koko aikaa ettei menis elämä hukkaan, kun sitä ei tiedä suodaanko niitå lapsia koskaan. Oon siis lapseton koska mies ei koe olevansa valmis
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 14. Sammie Peruskäyttäjä

  Kaipaus elämästä, jonka ikään kuin kokee jo olevan olemassa jossakin rinnakkaistodellisuudessa ja siksi sitä osaa kaivata. Tietää, mitä puuttuu.
 15. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Itse odotin aikanaan 8 vuotta, ne parhaat vuoteni miehen "valmistumista" lapsen hankintaan. Eipä tuo valmistunut ennen kuin täytti 40 ja nykyisen vaimonsa kanssa sai lapsen muutama vuosi sitten. Kyllästyin odottamaan, ja lähdin kun minulla oli ikää 33 vuotta, ja 10 vuotta sen jälkeen minusta tuli äiti melkoisten vaikeuksien kautta, ja jouduin turvautumaan lahjamunasoluhoitoon.

  En nyt tietenkään tarkoita, että sinun Hems78 pitäisi lähteä suhteesta, varsinkin jos sinulla on vielä vuosia aikaa odottaa miehen päätöstä asiasta. Haluan vain jakaa oman kokemuksen, jonka perusteella sanon, että älä odota liian kauan. Tämä on erittäin karusti sanottu, ja kuulostaa pahemmalta kuin mitä sillä tarkoitan! Toivon sinulle kaikkea hyvää, ja ennen kaikkea sitä, että miehesi saisi tehtyä päätöksen ennen kuin on liian myöhäistä.

  Joskus mietin, että minun olisi ehkä kuitenkin ollut helpompaa jäädä lapsettomaksi. Silloin en olisi oikeasti tiennyt, mitä menetän, en olisi kokenut kaikkia näitä vuoristoratatunteita ja sitä ihmeellistä suurta rakkautta, joka valtasi minut synnytyksen jälkeen. Olisin vain voinut kuvitella, miltä lapsen saaminen ja rakastaminen olisi tuntunut. Nyt kun sain tämän yhden, olisinkin halunnut niitä lisää, ja se aiheutti suuren surun kun tiesin, ettei enempää tule :sad001 Nyt olen senkin asian kanssa jo suurin piirtein sinut, mutta välillä se nostaa edelleen päätään, se suru.
 16. Hems78 Aloittelija


  Joo mul on se tietty piste mihin asti voin antaa siimaa mut sitte pitää etsiä joku joka todella haluis perustaa perheen. Kuitenkin ensijaisesti toivoisin rakentavani elämän tämän miehen kanssa. On ne lapset kuitenki sellanen asia et ei voi oikee loputtomiinkaan odottaa. Saatika eläis siinä pettymyksessä että ei koskaa saanu omia biologisia lapsia. Olen siis alle 25v ja mulla on se maksimi raja siihe 25v asti koska ei voi tietää joutuuko lapsettomuushoitoihik ynm ;D tulipas pitkä vastaus
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu