Milloin hankitte tavaroita vauvalle? Mitä ostoslistalla?

Keskustelun 'Laskettu aika joulukuu 2012' aloitti salmiakkisisu, 3 touko 2012.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. öllikölli Aloittelija

  Toista kun odotan hankinnat jää onneksi erittäin pieneksi :) Kuinka moni tois synnyttäjä aikoo ottaa kelan äitiyspakkauksen rahana?:) Vaaatteita ja tavaroita ois yllin kyllin.
  Itse ajatellut ottaa rahat :) Ja ostaa koliikki keinun :)
  Ensimmäistä oottaessa siihen ei ollut varaa :) Mutta nyt käytän hyödykseni :)
  Huomaa kun muutto urakka alkanut niin voi mahoton sitä tavaroiden määrää mitä on ensimmäisen kohdalta jäänyt miltein aivan kaikki :) Tämän raskauden saa ainakin tavaroiden osalta vain nauttia :) Ehkä sinistä pientä voisi hankkia jos poika ois tulossa :)Jos tyttö on tulossa ei hankintoja tarvitse muuta kuin koliikki keinu :)
 2. Hilla83 Peruskäyttäjä

  Meillä ei ole yhtään mitään kun esikoinen on kyseessä. Ehkä tuossa syksyllä alkaa sitten katselemaan jotain. Mummot varmaan huolehtii tuosta tavaroiden hamstraamisesta, joten ajattelin jättää itse vähemmälle.
  Katsotaan siis vasta syksyllä mitä ei ole muut lahjoittanu ja mitä pitää hankkia. Ei vielä..
  Serkku synnytti juuri eli sieltä saa varmaan sitten ihan pikkuvauvan vaatteita hakea pois :)
 3. mimmus Tuttu foorumilla Marrasmammat 2017

  öllikölli Me ollaan ainaki ajateltu ottaa rahat äitiyspakkauksen sijasta. Aika vähälle käytölle jäi ne pakkauksen vaatteet, kun esim. kirpparilta kannoin kassitolkulla oman näköstä vaatetta, jota toki sitte käytin mieluummin. :) Pussi oli hyvä jne, mutta ne muutamat hyvät ja tarpeelliset jutut on säilyny hyvin myös seuraavalle käyttäjälle.
 4. Tiina^ Tuttu foorumilla

  mä otan pakkauksen jos ne uuden pakkauksen vaatteet on kivoja..
  otin myös ekan kohdalla pakkauksen.. nythän ne ei oo vielä julkaissut niitä uusia
  kuteita.. niitä odotellessa..
 5. jouluvauva Aloittelija

  Esikoinen tulossa eli paljon hankittavaa. Saan kyllä tutuilta aika paljon mutta vielä en ole tehnyt kyselyä että mitä saan ja mistä.Ajattelin odotella sinne viikolla 13 mutta...

  Eilen meni kaupassa hermot...ostin sellaisen suloisen leijona-unirätin!!!!
  Tais tulla enemmän mulle rauhoittelu rätiksi näin alkuun.
 6. Hilla83 Peruskäyttäjä  jouluvauva kirjoitti:
  Eilen meni kaupassa hermot...ostin sellaisen suloisen leijona-unirätin!!!!
  Tais tulla enemmän mulle rauhoittelu rätiksi näin alkuun.


  Hauska
 7. öllikölli Aloittelija

  Mimmus meillä kävi melkein samalla tavalla, äitiyspakkauksen vaatteet on jotenki sillain hyvin neutraalin värisiä että passaa niin tytölle että kuin pojalle :)
  Tuntuu tässä muuton ohessa että useampi jätesäkki täynnä vaatteita. Sillä en viitsikään hankkia sitä, kun ei se pakkaus ollut viimevuonnakaan niin älyttömästi muuttunut :)
  Viitsi samaa väriä useampaa hamstrata :)Joitakin äitejä en ymmärrä jotka on jo useamman tehneet niin hankkivat silti sen äitiyspakkauksen :)
 8. Mymmeli-85 Peruskäyttäjä

  Me otetaan se raha, kun esikoisen pakkauksesta on vielä kaikki tavarat tallella ja hyvässä kunnossa. Muita hankintoja ei varmaan paljoa tehdä, ennen kuin vauva syntyy, koska sukupuolta en halua selvittää ja pienimmät vaatteet on kuitenkin sen verran neutraaleita, että ensimmäiset kuukaudet pitäisi pärjätä ihan hyvin, vaikka tyttö tulisi. :) Kantoliinan aion kyllä hankkia. Saa kädet vapaaksi tuon esikon kanssa puuhasteluun ja samalla pystyy kuitenkin pitämään vauvan lähellä ja vaikka imettämään. Manduca löytyy täältäkin. Ollaan tosin käytetty lähinnä silloin, kun on tehty vaelluksia/liikuttu luonnossa, mutta noissa tilanteissa on ollu kyllä tosi kätevä. Tykkään, kun siinä voi kantaa lasta millä puolella tykkää ja painavampikin kaveri kulkee selässä melko kevyesti.

  Sänkyhankintoja ei varmaan vielä olla tekemässä. Esikko nukkui meidän keskessä yli vuoden ikäiseksi ja nykyisin on sitten semmoinen viritelmä, että pinnasängystä on toinen laita otettu pois ja pistetty sänky meidän sängyn viereen sivuvaunuksi. Uusi tulokaskin pääsee perhepetiin, koska koen, että yöimetykset sujuu kaikista helpoiten, kun ei tarvitse nousta itse sängystä ollenkaan, eikä näin ollen tarvitse sen kummemmin herätäkään. Ehkä sitten, kun yöimetykset loppuvat, voisi harkita, jos siirtäisi molemmat lapset yhteiseen huoneeseen nukkumaan, niin saataisiin taas miehen kanssa omaa rauhaa... :)

  Meinaako kukaan muuten kestovaippailla?
 9. sinitsu Aloittelija

  Me ei olla vielä hankittu yhtään mitään ja kun on esikoinen kyseessä, niin mitään ei myöskään ole jemmassa. Uskon että se tavaroiden / vaatteiden ostelu hoituu pitkälti innokkaiden isovanhempien osalta heti kun tulevasta jälkikasvusta vaan sinnepäin kerrotaan :D  Ja vielä ei ole siis mitään kerrottu. Ja varmaan sinne ensimmäiseen ultraan asti odotellaan ennen kuin asiasta sen laajemmin kerrotaankaan.

  Mies toki jo sanoi että vaunut pitää olla tietynlaiset ja pinnasänky tietynlainen :) Jotain huippumoternia teknolokiikkaa :D Että ehkä ne on sitten miehen kontolla niiden hankkiminenkin
 10. sinitsu Aloittelija  sinitsu kirjoitti:
  Me ei olla vielä hankittu yhtään mitään ja kun on esikoinen kyseessä, niin mitään ei myöskään ole jemmassa. Uskon että se tavaroiden / vaatteiden ostelu hoituu pitkälti innokkaiden isovanhempien osalta heti kun tulevasta jälkikasvusta vaan sinnepäin kerrotaan :D  Ja vielä ei ole siis mitään kerrottu. Ja varmaan sinne ensimmäiseen ultraan asti odotellaan ennen kuin asiasta sen laajemmin kerrotaankaan.

  Mies toki jo sanoi että vaunut pitää olla tietynlaiset ja pinnasänky tietynlainen :) Jotain huippumoternia teknolokiikkaa :D Että ehkä ne on sitten miehen kontolla niiden hankkiminenkin

  Juuri kun kirjoitin näin ettei mitään ole hankittu, niin eikö tuo mies sitten tänä aamuna yllättänyt pienen pienillä sukilla ja tumpuilla :) Nyt on Fantille sellaisetkin valmiina <3
 11. PupuL Aloittelija

  Hihii, ihana tuo työnimi Fantti, meilä on Hippo!Kävin täsä viikonloppuna lapsuudenkodissani penkomassa mun & pikkuveljeni vanhoja vauvakamojani ja melkonen läjä (=kukkurallinen äitiyspakkaus) sieltä löytyki 70's/80's-vaavinvaatteita, peittoja ja vieläpä vuoden 1977 äitiyspakkauksen makuupussikin:D Harmikseni melkeen kaikki lelut oli ajan saatossa hävitetty:(

  Nyt kyllä lähti pikkusen lapasesta ku löysin brittiläisen nettikaupan, jossa oli superalella tanskalaisen Småfolkin ihanan värikkäitä vauvanvaatteita. Tais lähtä kymmenkunta kappaletta pitkähihasia bodeja ja  kokohaalareita...Otin kyllä eri kokoja, sillä vastasyntynythän kasvaa aika nopsasti ja tuolta lapsuudenkodistani sitte löysin niitä ihan vastasyntyneen pikkuruisia vaatteita.
 12. tuulee Aloittelija

  Mikä sen brittiläisen vaatekaupan nettiosoite on?
 13. PupuL Aloittelija

 14. öllikölli Aloittelija

  Korjausta aikaisempaan, nyt tuli hankinnat täysin uusiksi :)
  Kaksosethan siellä ultrassa näkyi :) Tätä en aivan osannut odottaa :)
  Äitiyspakkausta en taida ottaa, raha tulee erityisesti tarpeen :) Kummatkin on omia yksilöitä eikä niiden silloin tarvi olla aina täysin samanlaisissa vaatteissa :)Kummatkin saavat olla omissa persoonallisissa vaatteissaan :)Se ois mielenkiintoista tietää että tuleekohan äitiyspakkauksen rahat tublana :)? Tietääkö kukaan :)
 15. Tiina^ Tuttu foorumilla

  ensimmäisestä lapsesta saat yhden äitiyspakkauksen/rahan, toisesta lapsesta kaksi ja seuraavasta kolme jne.. eli saat yhteensä 3. saat päättää otatko kolme rahaa, vai kolme pakkaus vai kuinka ite haluat :)

  tuli selvitettyä viimeks ku odotettiin kaksosia! :)

  vielä kelan sivuilta :)

  "Monikkoperheelle korotettu äitiysavustus

  Jos saat samalla kertaa useampia lapsia, äitiysavustustasi korotetaan niin, että saat toisesta lapsesta kaksi, kolmannesta kolme jne. äitiysavustusta. Saat siis kaksosista yhteensä kolme pakkausta tai 420 euroa (ensimmäisestä lapsesta 140 euroa ja toisesta 2 x 140 euroa). Kolmosille äitiysavustus on kuusi äitiyspakkausta tai 840 euroa (140 euroa + 2 x 140 euroa + 3 x 140 euroa). Voit myös valita äitiyspakkausten ja rahan yhdistelmän."

 16. Mansikkamaa Peruskäyttäjä

  Itse aion ottaa äitiyspakkauksen rahana. Otin toisenkin kohdalla.

  Ennen ensimmäistä lasta ei ostettu kuin sänky ja lakanat, hoitopöytä sekä sitteri. Ja yhdet vaatteet, että päästiin sairaalasta kotiin. Muut hankinnat tehtiin sitten, kun koettiin tarpeellisiksi. Pitää muistaa, että ihmiset tuovat mielellään lahjoja uudelle tulokkaalle ja yllättäen kaveripiiristä meille annettiin paljon lainaksi. Todella uudenveroista tavaraa hankin myös surffaamalla nettikirppiksiä.

  Kestoilua en ole kokeillut, mutta kaikki kunnia heille ahkerille, jotka sitä jaksavat. Yksi kaveri oli täyskestoilija ja toinen kestoili kanssa osittain (eli käytti kertavaippaa vain, kun matkustivat pidemmälle). Molemmat valittelivat työmäärää, minkä kestoilu tuo, mutta siis varmasti joillekin ihmisille sopii hyvin. Itse en vain kaipaa yhtään ylimääräistä.
 17. öllikölli Aloittelija

  Kiitos paljon tiedosta, summa kyllä ainakin nyt helpotti oloani,itellä mieskin vasta valmistui ja itse lomalla niin tiedän vuoden olevan tiukka ja hankinnat saa suorittaa ,onneksi löytyi omille emma vaunuile ostaja saapi tärkeimmät asiat hommattua :)
  Olipas hyvä hamstrata vaatteita ensimmäisen kanssa :)
  Tiina saatko lapsilisän myös korotettuna?:)
 18. Tiina^ Tuttu foorumilla

 19. Tiina^ Tuttu foorumilla

Jaa tämä sivu