Milloin hankitte tavaroita vauvalle? Mitä ostoslistalla?

Keskustelun 'Laskettu aika joulukuu 2012' aloitti salmiakkisisu, 3 touko 2012.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. salmiakkisisu Peruskäyttäjä

  Alussahan tässä viel mennään, mutta pikku hiljaa alkaa olla mielessä myös hankinnat. Me on ehditty vanhempien lapsien jäljiltä melkein kaikki myydä tai antaa eteenpäin, joten hankinnat saa taas aloittaa miltei alusta. Tahtoisin nyt löytää edullista tai jopa käytettyä, kun loppujen lopuksi tavaroita tarvitaan vain hetki. Turvakaukalo ostetaan kyllä turvallisuussyistä uutena. Sit tarvitaan vaunut, sänky, patja, sitteri ja jonkun verran vaatteita.... Onneks tallella on vielä kantoliina ja ergoreppu. Ne oli mulle korvaamattomia, kun aiemmat lapset olivat todella itkuisia ja huonosti nukkuvia. Ois kiva tietää vauvan sukupuoli ennen hankintoja. Meillä on kaks poikaa. Taitaa tulla kolmaskin samaa merkkiä....
 2. YSH Aloittelija

  Aika paljon on säästössä aiemmilta lapsilta, joten varmaan lähemmäs loppuvuotta menee ennen investointeja. Jos jotain ihan pakko saada -juttuja tulee vastaan, niin ehkä sitten aiemmin ;)
 3. PupuL Aloittelija

  Innolla oottelen ekaa neuvolakäyntiä ja sitte ois vielä se eka ultra, jolloin suunnilleen vois huokasta helpotuksesta...Vielä en oo uskaltautunu minkäänlaisiin hankintoihin. Vaatehulluna aion kyllä alottaa vaatehamstraukset heti rakenneultran jälkeen jahka hipposen sukupuoli selviää. Mun vanhemmat on ihan innossan ja he aikoivat kustantaa uudet lastenvaunut. Kunnon sänky pitää tietty kans ostaa. Ja paljon kaikkea vauvatavaraa ku tuleva hipponen on meiän esikoinen. Täytyy myöntää, että oon jo koonnut tietokoneelle kansion, johon oon pistänyt kaikkea mielenkiintoista  vauvakamaa.Oon esteetikko ja hirviän kranttu sen suhteen mitä hipposelle kelpuutan. Aion kyllä kirppishulluna kahlailla myös kirppareita ja katella niitten tarjontaa, kaiken ei tartte olla upouutta:) Sormethan täsä jo pahasti syyhyää, joten ultria ootellesa... ;)
 4. PupuL Aloittelija

  Me ollaan autoton perhe ja asutaan ihan keskustan kupeessa, julkisilla aiotaan siis kulkea ja ihan jalan. Siksipä ei turvakaukaloa itelle tarvita, mutta kylläpä se taitaa olla tarpeen tuonne mummon & papan autoon...

  Äitini on säilyttänyt mun ja pikkuveljeni vanhoja vauvanvaatteita kultaiselta 70-80-lukujen taitteelta, samoin mun vanhoja leluja on säilynyt varastossa. Näitäpä aattelin sitte ottaa uusiokäyttöön omalle hipposellekin, oon hulluna 70-luvun lastenvaatteisiin, kankaisiin ja värimaailmaan
 5. Anksu80 Peruskäyttäjä

  En uskalla alkaa hankkia mitään ennenkuin ollaan tarpeeksi pitkällä. Tää on meidän esikoinen ja on sen verran puhuttu, että kaikki hankitaan uutena.

  Vanhempani ovat ihan innoissaan jo nyt ja äitini tuossa jo sanoi, että hän ei malta odottaa, että pääsee hankkimaan vauvan vaatteita sekä vaunuihinkin aikovat osallistua... veljelläni on kaksi lasta ja vanhempani ovat ostaneet heillekin todella paljon kaikenlaista, joten voin arvata mitä tän meidän muksun kanssa tulee ostelu olemaan... 

  Te joilla on jo ennestään muksuja voisitte antaa vinkkejä, että mitä kaikkea sitä arkeen tarvitsee.

 6. mimmus Tuttu foorumilla Marrasmammat 2017

  Mekin ootellaan niitä ultria, ennenku mitään uskalletaan ostaa. Itse asiassa en oo vielä ees tajunnu oikeesti olevani raskaana. :D Jos tää pikkunen on poika, niin hirveesti ei tarvii vaatettakaan ostaa, toki jotain ihan omaakin pitää pikkuisen saada. :)

  Ostoslistalla lähinnä tuplarattaat sekä imetystyyny ja hoitolaukku, jotka haluan kunnollisina ja laadukkaina, kun en esikoisen aikaan raaskinut niihin rahoja tuhlata. Esikoiselle pitää sitten ostaa joku isompien sänky, jos pikkusisarus vie pinniksen. Ja ehkä lipasto vauvanvaatteille on kans ostettava. Muuta ei nyt tuu mieleen, kun kaikki on tallessa tän ekan jäljiltä. :)
 7. LauraT Peruskäyttäjä

  Meillä on poika entuudestaa, enkä tietenkää oo raaskinu heittää mitää tavaroita/vaatteita pois. Ja aika värineutraaleja vaatteita ostettii/saatii, täys kielto oli vaaleensinistä ja vaaleenpunasta vaatetta kohtaan. :) Joten pärjätää noilla vaatteilla jonki matkaa myös tyttövauvan kans jos semmoin sielt tulee. :)

  Anksu80 Vaippoja, rättejä, ceridal öljy, pumpulipuikot, sitteri, (tuttipulloja), joku mihin kapaloida jos on levoton lapsi, puhistuspyyhkeitä, nyt ei tuu muuta mielee sellast mikä on elintärkeää arjessa :) Tietty vanna olis aika kätevä :)
 8. mimmus Tuttu foorumilla Marrasmammat 2017

  Niin ja vaunujen valintaan kannattaa panostaa ja käyttää aikaa, mikäli aikoo paljon liikkua lapsen (ja vaunujen) kanssa. :)
 9. LauraT Peruskäyttäjä

  Nii rattaat tottakai :D Ja jos on auto, niin turvakaukalo ehdottomasti. :)
 10. Tiina^ Tuttu foorumilla

  Vaatteet, vaunut, sitterit, turvakaukalot, ammeet yms on esikoisen jäljeltä tallessa, siskon kolmella muksulla on koko ajan tulossa vaatetta ja jos tyttö tulee niin ei haittaa.. löytyy vaatteita myös tytölle.

  ainut isompi asia joka me hankitaan, niin on manduca.. sen ehtii sitten vähä ennen laskettua aikaa.. eli me ei hankita juuri mitään :)
 11. mimmus Tuttu foorumilla Marrasmammat 2017

  Meillä on Manduca. On jääny vähän vähälle käytölle, kun poika sai just refluksilääkkeet, kun Manduca saapui postista. :D Siis tilasin sen, kun lapsi ei viihtyny muualla kun sylissä, oli siis kipuja refluksin takia (tätä en siis tienny vielä kantoreppua tilatessani). Uskon, että tuolle on enempi käyttöä sen kakkosen kanssa, kun tarttee käsiä myös isompaa lasta varten. :)
 12. Anksu80 Peruskäyttäjä

  Kiitos vinkeistä :) Peheestä löytyy molemmilta omat autot ja farkkuja molemmat niin kätevää kulkea kummalla vaan. Miten ne kaukalotelakat toimii? Onko helppo siirtää autosta toiseen? 

  Onko joku merkki mitä erityisesti suosittelette? Vaihtoehtoja näytää olevan...

  Veljen lapsella on emmaljungan vaunut ja ovat kovasti tykänneet, joten varmaan sellasia pitää sit itsellekin katsoa. Työkaveri taas on kehunut Brion vaunuja.

 13. Mansikkamaa Peruskäyttäjä

  Mites te, joilla edellinen vauva on vielä pieni; millaiset vaunut aiotte hankkia?

  Kaksosten rattaat olisi ehkä hetkellisesti kätevät, mutta ei tuo toinen enää niin valtavan kauaa vaunuissa kulje, että kannattaakohan uhrata. Selailin käytettyjä ja aika paljon ihmiset niistäkin pyytävät.

  Meillä toisaalta on kahdet rattaat kun on nuo yhdistelmävaunut, jotka on loistavat ulkoiluun (niissä on isot renkaat) ja sitten on hankittu matkarattaat, kun esikoinen oli isompi. Kyllähän kaksi aikuista työntelee kaksia vaunuja.

  Mutta entäs, kun olen yksin kotona... Mihin nuo kaikki lapset pakataan, kun lähden vaikka kuskaamaan vanhempia lapsia päiväkotiin. Meillä vain yksi auto ja mies vuorotöissä, joten ei voi aina viedä/hakea lapsia. Matkaa päiväkotiin kuitenkin on ihan kivasti (noin 4-5 km ensimmäiseen ja sieltä 2km toiseen ja sieltä kotiin 3 km...)

  Ensimmäisen lapsen jälkeen möin valtavasti tavaraa, mutta toisen jälkeen en ole (onneksi) vielä ehtinyt tyhjentää kaappeja. Mulla on aikalailla kaikki mitä tarvitaan. Vain jos tuleekin eri merkkinen tällä kertaa, niin noi pinkit ja vaaleanpunaiset unelmat pitää varmaan myydä ja vaihtaa johonkin muuhun väriin. En mä taitaisi poikaa ihan noin pukea... :) Vanhempi tyttömme on todellinen prinsessa ja hän on saanut osallistua nuoremman vaateostoksiin, joten värit ovat sen mukaisia. Ei vanhempaa puettu ollenkaan noin "ruusuisesti" vauvana.

  Kannattaa myös kysyä kaverit läpi, jos on muita lapsellisia. Me kavereiden kanssa kierrätetään vaatteita toisillemme. Sekä tarvikkeita, kuten rintapumppu, rättejä, lakanoita jne..

  Ilman rintapumppua en olisi tullut lainkaan toimeen. Mulla tuota maitoa tuppaa tulemaan aina naapurinkin lapsille tai tiedä kelle ne tissit sitä tekee. Ja sai sillä "ostettua" itselleen yöunet, kun pumppasi valmiiksi ja mies saattoi nousta yöllä juottamaan maidon.
 14. LauraT Peruskäyttäjä

  Meillä nuorimmainen täyttää 2 kun pieni syntyy. Niin ajateltii ostaa rattaisii sellanen levy missä lapsi voi seistä jos ei jaksa kävellä, ja sit tietty jos miehen kanssa lähetää ni meil on 3 rattaat entuudestaa ku miehellä on sit 2 lasta edellisestä suhteesta niin jääny niitä rattaita :)

  Nii ja rintapumppu oli kätevä ku en voinu imettää kun se sattu niin pirusti ku pikku herra ei saanu otetta liian turvoksissa olleden nännien takia. Seuraavan kerran kokeilen rintakumia.
 15. Heksu88 Aloittelija

  Moi!

  Me vähän miehen kanssa jouduttiin miettimään mitä pitäisi hankkia uutta tulokasta ajatellen. Joten ekana listalla taitaa olla kaksostenrattaat, meillä nimittäin lapsille tulee se 1v1kk ikäeroa, ni on aika välttämätön hankinta. Meillä muuten onkin aika lailla kaikki mitä tarvitsee. Suosittelen Manducaa kaikille, samoin ehdottomat imetyksen kannalta; rintakumi ja maidonkerääjä. Itse en juurikaan pumppua käyttänyt ni en koe että se olisi tarpeellinen, kannattaa siis hankkia se vasta kun lapsi on syntynyt, silloin tietää todellisen tarpeen. Ja siis mikäli 2:n on eri sukupuolta niin onhan vaatteita ostettava, eli eikun kirppareita kiertämään. :)

  Ja Ansku80:
  Meillä on Gragon telakallinen kaukalo, aivan ykkönen. Ei tarvitse joka kerta virittää turvavöitä, senkun naksauttaa vaan kaukalon kiinni. Suosittelen sen hankintaa. :)
 16. meema75 Aloittelija

  Meillä on tämän ensimmäisen (joka on poika) jäljiltä todella paljon vaatetavaraa, sitteri, turvakaukalo ym. ym. Rattaat saatiin tosi vanhoina ja käytettyinä silloin aikoinaan ja olimme niistä ikionnellisia, kun rahasta oli aika lailla tiukkaa. Mutta nyt on aikeissa ostaa hyväkuntoiset käytetyt, luultavasti yhdistelmävaunut kovalla kantokopalla. Merkistä ei vielä hajua, mutta eiköhän sitä kerkeä vielä katsella. Esikoisemme on vauvan syntyessä jo 3v ja siksi emme tuplarattaita tarvitse. Kävelee jo vaivatta kahden kilometrin matkoja. Matkarattaat onneksi on ja ne ovat olleetkin ahkeralla käytöllä, kaksi ulkomaanmataa ym.
 17. Mansikkamaa Peruskäyttäjä

  Joo, mun tisseillä ei voi imettää ilman rintakumia, kun on niin matalat nännit. Ja kerääjät, koska suihkuaa valtavasti aina toiselta puolelta. Mutta ne on niitä asioita, mitä ei kannata etukäteen hankkia, varsinkaan jos on ensimmäinen vasta tulossa. Ne tulee siten käytännön kautta.

  Meillä on se seisontajakkara jo ja oli viime kesänä tosi kätevä, mutta nyt isompi polkee jo pyörällään mielummin. Mietin vain talvea; silloin jakkara on aika vaikea, mutta muistin, että pulkanhan saa kiinnitettyä hyvin vaunujen jatkeeksi ja kakkonen saa matkustaa siellä. Eiköhän nykyiset vaunut riitä meille.
 18. mimmus Tuttu foorumilla Marrasmammat 2017

  Meillä on tuolla jemmassa Brion telakallinen kaukalo, ja musta se oli kans tosi kätevä! Oli niin helppo vaan laittaa paikalleen. Ja jos on kaks autoa, niin sitä telakkaahan voi säilyttää sit siinä autossa, missä lapsi eniten matkustaa. Tosin ei sen telakan irrottaminen ja kiinnittäminenkään tainnu olla kovin iso homma. :)

  Me aiotaan kyllä hankkia jonkinmoiset tuplat, varmaan käytettynä. Ikäeroa lapsille tulis siis noin 1v 11kk. Mutta en todellakaan raaski luopua myöskään noista Emmaljungan yhdistelmistä, niihin on sitten ostettava seisomalauta. Mietin vaan, että ei sen laudan kanssa talvella pääse mihinkään jne. Eikä oo kiva käydä lenkillä, jos toinen joutuu siinä seisomaan... Muutenkin liikutaan paljon bussilla, kaupungilla yms, joten tuplat on varmaan aika pakollinen ostos. :) En oo kyllä ihan hirveitä määriä valmis niihin sijottamaan, kun se käyttöaika on meidän perheessä kuitenkin varmaan aika lyhyt.
 19. tuulee Aloittelija

  Meillä on mustavalkoiset ihanat Hartan-lastenvaunut kääntyvine etupyörineen. On näppärät ja hyvät jollei isoissa kinoksissa meinaa tarpoa. Kovasti kehuttu  Manduca-rintareppu tuli hankittua ihan turhaan kun poikanne päätti ettei hän viihdy niissä. Oli turha ostos meillä, kuten myöskin rintapumppu. Tuttipullot ja tutit oli myös turhia ostoksia kun poika ei niitä huolinut. Itkuhälytin on tullut tarpeeseen, samoin tietty sitteri ja leikkimatto. Soivasta mobilesta pinnasängyssä (nykyisin pimpeli-pompeli) lapseni on kovasti tykännyt ihan alusta alkaen. Ja Natusanin puhdistuspyyhkeet on ihania ja rasvatalkki hyvä pepun hoitoon. Meillä on niin pieni suihkuhuone vanhassa rivariasunnossamme, että paras ratkaisu lapsen kylvettämiseen oli yhteissuihku vauvan kanssa. Ostin sellaisen halvan jakkaran Ikeasta sitä varten jossa istun sitten suihkuttelun aikana ja poika nauttii vieläkin! Taloyhtiön saunassa voidaan sitten polskia ammeessa. Aijaa, ammeteline oli kans turha hankinta, koska se hädin tuskin mahtui suihkukoppiimme ja oli siten tosi epäkäytännöllinen. Monet jutut ja hankinnat kannattaa tehdä amazon.de  -nettikaupasta. On suurempi valikoima ja hinnatkaan eivät päätä huimaa. Nykyinen turvaistuin "Recaro" ostettiin juuri Saksasta. Saadiin halvemmalla kuin Suomesta.
 20. tyttönenn91 Aloittelija

  Meille on esikoinen tulossa niin meillä sitä hankittavaa riittää :) 22.5 ultraääni, eiköhän sit uskalla jo alkaa ostamaan tavaroita.

Jaa tämä sivu