Millä perustein olette valinneet käyttämänne (yksityisen) lapsettomuusklinikan?

Keskustelun 'Lapsettomuus' aloitti Carris, 1 kesä 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Carris Peruskäyttäjä

  Hei!

  Minua kiinnostaisi tietää, mitkä ovat olleet vaikuttavia tekijöitä siinä vaiheessa, kun olette päättäneet ryhtyä johonkin lapsettomuushoitoon yksityisellä puolella?

  Mikäli haluat, kertoisitko lisäksi minkä klinikan valitsitte ja teitä hoitavan lääkärin nimenkin mahdollisesti :happy:

  KIITOS :Heartpink

  Me haluaisimme mieheni kanssa varata ajan yksityiselle puolelle "konsultaatioon", mutta ei ole mitään hajua, mille klinikalle varaisimme ajan o_O Jos täältä saisi kanssasisarilta vinkkejä klinikan valintaan...:rolleyes:
 2. NiinaT Rakastunut foorumiin Elomammat 2018

  En tiedä missäpäin maailmaa asutte, mutta päkaupunkiseudulla Ruoholahden Dextra (taitaa olla nykyjään Pihlajalinna Dextra) on ollut tosi hyvä. Aivan alunperin lähdin vaan googlettamaan hakusanoilla toistuvien keskenmenojen hoito, ja tuota tarjottiin, mutta sain sitten kuulla myös paljon suositteluja.
  Hyvät lääkärit ja muutenkin henkilökunta, joustavat ajat, asiakasta kuunteleva ilmapiiri (jotain ihan uskomatonta julkisen puolen keskenmenojen "hoito"kierteen jälkeen) ja tiettyjä toimenpiteitä kuten intralipid-tiputushoito, mitä toisilla klinikoilla ei ilmeisesti käytetä.
  Ja nyt mennään jo viikolla 30.
  P.s: Miinuspuolena raha. Yksityisillä on sitten yksityisen laskut... Mutta meitä myös kuunneltiin tässä asiassa ja aloitettiin huokeimmilla keinoilla, jotka onneksi tepsivät.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 3. Carris Peruskäyttäjä

  Kiitos vastauksestasi ja ihanaa kuulla, että olet jo noin pitkällä raskaudessasi :Heartpink Olemme juuri menossa julkisella puolella viimeiseen inseminaatiohoitoon ja olen kyllä samaa mieltä, että julkisella puolella ei juuri kuunnella asiakasta. Aina, jos jotain on kysellyt, niin minulle tulee vastauksen myötä jotenkin "tyrmätty" olo. Onhan se tietty ymmärrettävää, että varmaankin rahoituksen takia hoitoihin ei voi kovin paljon mitään yksilöllisiä toiveita esittää, vaan mennään "liukuhihnatyylillä" Se ei kyllä helpota tätä henkistä kuormittavuutta...:sorry: Jos vika inssi ei tuo plussaa ja jono ivf:ään on kovin pitkä, niin ajattelimme nyt ainakin käydä kysymässä jo etukäteen, mitä yksityinen puoli voisi meille tarjota.

  Kiitos vielä NiinaT ja kaikkea hyvää loppuraskauteesi :Heartpink:Heartpink
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. Tiukuliisa Ihastunut foorumiin Helmikuun äidit 2019 Toukokuunmammat 2015

  Meillä toisen yritystä kohta vuosi takana. Ensimmäinen sai alkunsa luomuna ja heti tärpillä, kun lähdettiin yrittämään. Tämä suloisuus syntyi siis melko tasan 3 v sitten. Nyt ikä lähenee jo 43 vuotta joten suorilta mentiin yksityiselle, että pääsee nopeammin hoitoihin. Tai siis alkuun periaatteella "katsotaan ettei mitään vikaa ole".
  Vertailin eri paikkoja netissä ja hinnat ovat lähestulkoon samat joka paikassa.
  Meille valikoitui Ovumia Fertinova Helsingin Unioninkadulta alkuun pelkästään sen vuoksi, että on erikoistunut vain lapsettomuushoitoihin.
  Paikan ilmapiiri on aivan ihana ja hommat hoituu kuten pitääkin. Aikaa löytyy asiakkaille ja kuunnellaan ja pohditaan vaihtoehtoja yhdessä. Heillä myös mahdollisuus alkiodiagnostiikkaan joka mahdollistaa parhaimman alkion valinnan siirtoon sekä muita tämän hetken huipputeknologiaa tulosten parantamiseksi mitä ei muilta vielä löytynyt. Nämä vaihtoehdot sekoittavat pään kuitenkin hyvin lahjakkaasti ja päätösten teko on vaikeaa millaisen hoidon haluaa (ainakin itselleni). Hoitohenkilökunta on aivan ihanaa. Lempeää mutta samalla myös napakan realistista.
  Itselleni tehtiin hormoonikokeet ja aukiolotestaus sekä miehen "nuijapäät" tutkittiin. Vain nämä, koska tikutan joka kuukausi ovulaation, kierto on säännöllinen ja ultrassa näkyi kypsyvä munarakkula, mutta muuten vähän munarakkulan alkuja.
  Kaikki oli normaalia paitsi ikäni. Joten kuukauden pohdinnan jälkeen päädyttiin mieheni kanssa IVF-hoitoihin heillä.
  Heillä IVF-hoidot tehdään ns. lyhyellä kaavalla eli omaa hormoonitoimintaa ei ajeta alas. Tämä on mielekkäämpää ja nopeampaa.
  Meillä nyt ensimmäinen IVF menossa. Tänään ekassa ultrassa ja 10 munarakkulaa kasvaa hienosti. Ensiviikolla munasolujen keräys ja viljely ja jos vain onnistuu niin 1,5 vkon päästä siirto. Emme ottaneet suosituksista huolimatta alkiodiagnostiikkaa sillä se olisi siirtänyt alkion siirron vasta elokuulle klinikan kesätauon vuoksi, mutta otimme pitkän viljelyn embryoskoopilla.
  Se mikä tuli paikasta myös positiivisena yllätyksenä on, että he laskuttavat. Myös rahoituksen hoitoihin voi saada heidän kautta, mutta me päädyimme rahoitukseen omasta pankista halvemman koron vuoksi.
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. kookos Peruskäyttäjä

  Yksityiselle päädyin eron takia, ja kun uutta miestäkään ei alkanu löytyyn, ikä alkoi uhkaavasti olla lähempänä 40 kun 30, eikä julkisella hoideta kuin pareja. Julkisella käytiin siis exän kans lähes 3 kokonaista hoitoa, eikä toiminnasta ollu valittamista.. ainoa ikävä puoli tietenkin ne jonot ja kaiken odottelut. Sain kuitenkin päättää ite asioista miten tehdään, enemmän kun yksityisellä. Klinikan valitsin sijainnin ja hinnan mukaan. Nykysin muita yksityisiä ei koko kaupungissa ja lähimaillakaan ole, joten ei ole paljoa vaihtoehtoja jos ei haluaa reissata Helsinkiin tai Turkuun. Hoitajat on ollu kyllä aina kivoja eikä mitään pahaa sanottavaa mutta jotkut lääkärit tuntuu tekevän vaan oman pään mukaan eikä potilaan toiveiden. Jos sitä on jotain vastaan niin kommentit on suunnilleen "joko tehdään näin tai ei ollenkaan" tai "voithan sä vaihtaa klinikkaa jos ei miellytä" :eek::angry4 viime syksynä jo vakavissani aloinkin harkita muita paikkoja vaikka ois lähes 200km päässä. Lähinnä sitä Dextraa Helsingissä kun kuullu siitä niin paljon kaikkee hyvää. Mutta on sentään tulostakin kaikkien vuosien saatossa tullu ja sehän tietenkin pääasia, enkä näillä näkymin joudu enää miettimään yhtä pas:ia enempää seuraavia hoitoja :) Kaikkiaan on siis tehty 7 ivf/icsi-hoitoa joihin sisältyny 0-4 siirtoo, lapsi on 2v ja nyt toinen tulossa syyskuussa. Tai itseasiassa kolmas, kun ennestään myös yks luomulapsi joka jo aikuinen. En oo edes laskenu paljonko rahaa on palanu tässä hommassa, varmaan jotakin 20 tuhatta, mutta eipä sillä enää oo väliä. Sanotaan ettei raha tuo onnea, mutta en aivan allekirjota tätä.. eihän mulla ilman näitä hoitoja ois ollu käytännössä mitään mahdollisuutta saada tällästä mitä nyt on!
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Voittaja Voittaja x 1
 6. Carris Peruskäyttäjä

  Kiitos Tiukuliisa ja Kookos vastauksistanne!:Heartpink

  Kookos, onpas ollut välillä melko epäsensitiivistä palvelua sinulla siellä yksityisellä puolella :bored: Lohduttavaa kuitenkin kuulla, että tuloksiakin tuottanut - suurimmat onnittelut siitä :Heartpink Ja onnea kaikkeen tulevaan!

  Tiukuliisa, erittäin paljon onnea ja tsemppiä loppuhoitoon!!:Heartpink Kiitos kaikista hyvistä vinkeistä!

  Kiitos vielä teille molemmille! Ihana saada näin paljon hyödyllistä tietoa jo tässä vaiheessa :happy:
 7. peruna86 Rakastunut foorumiin Elokuun äidit 2019

  Minä käyn Tampereen Ovumia Fertinovalla hoidoissa. Voin suositella lämpimästi! Henkilökunta on ihan huippua! :) Siellä kuunnellaan asiakasta ja yritetään kaikki mahdollinen, että päästään toivottuun tulokseen. Itse olen tuolla klinikalla käynyt omissa inseminaatio-hoidoissa (5 inssiä, yksi syntynyt lapsi) sekä luovuttamassa munasoluja, hoitavana lääkärinä on ollut Tomas Candido. Klinikan valitsin sillä periaatteella, että (aluksi) klinikka sijaitsi aivan Tampereen keskustassa eli sinne oli helppo kulkea julkisilla! :D Nykyään se on Tayssin yhteydessä.
  • Tykkää Tykkää x 2
 8. november-rain Peruskäyttäjä

  Kokemusta ainoastaan Dextran (pihlajalinna) lapsettomuusklinikasta Helsingissä, ja ainoastaan OI vaiheesta.

  Suoraviivaista palvelua, ei juuri jäädä pohtimaan ja spekuloimaan mikä voisi olla pielessä vaan ennemmin aika ratkaisukeskeisesti kokeillaan vähän eri juttuja eri kerroilla. Mies koki tämän vähän ns. Räiskintänä kun aina tuli uudet lääkekombinaatiot = epäluottamusta herättävänä vs Nkl, jossa nyt kolmatta kertaa sama yhdistelmä. Itse ehkä preferoin Dextran tapaa ennakkoluulottomasti kokeilla/vaihtaa lähestymistapaa.

  Aikoja me ollaan saatu loppujen lopuksi paremmin Nkl:lla järjesteltyä, talvella tuntui että Dextrassa oli koko ajan lääkäri lomalla/kokousmatkalla yms joten se vaihtui yhtä usein kuin Nkl:llakin.

  Mutta kokonaisuudessaan jäi hyvä fiilis, ja jos tämä julkinen puoli alkaa ärsyttää/hidastelee/ei tuota tulosta niin tuonne varmastikin mennään uudelleen. Ymmärrykseni mukaan kuitenkin aika johtava klinikka Suomessa ja eniten tekevät ns pioneerityyppistä hoitoa jota ei vielä muualla ole.
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. Carris Peruskäyttäjä

  Kiitos vastauksista!
  Päätin muutaman puolitutun taholta tulleen suosituksesta (+näiden kommenttien takia) varata meille ensikäynnin tuonne Pihlajalinnaan (ent. Dextra). Oli kyllä hyvä kuulla monta erilaista mielipidettä, että mitä kaikkea kannattaa huomioida tässä tilanteessa. Ainakin pk-seudulta monessa paikassa suunilleen samat hinnat, niin siksi täytyi joltain toiselta kantilta lähteä valitsemaan klinikkaa. Täytyy koittaa muistaa tulla tänne sitten kertomaan kokemuksista :happy: Toivottavasti tästä muutkin hyötyvät!
  • Tykkää Tykkää x 1
 10. Suski ⛱ Addikti Elokuun äidit 2019 Helmikuunmammat 2016

  Helsingin Väestöliittoa kehottaisin välttämään, siellä kävin alkuun pari kertaa, mutta vaihdoin sitten muualle. Töykeä palvelu joka kerta, ajat venyivät aina viikkojen päähän, lääkäri lähti lomalle jättäen paperityöt hoitamatta, ja käytännössä he vetkuttelivat puoli vuotta eikä hoitoja saatu edes alkuun.

  Helsingin Ovumia Fertinovassa homma toimi hyvin alusta asti.
  • Tykkää Tykkää x 1
 11. Katjusha Addikti

  Väestöliiton lapsettomuusklinikkaa ei enää ole. Yhdistyi Felicitakseen, ja nyt lääkärit ovat jakautuneet sieltä kuka minnekin klinikalle Helsingissä. Oma kokemukseni oli toisenlainen, positiivinen. Meidät osoitettiin ostopalveluna IVF:iin Naistenklinikalta resurssipulan vuoksi.
  Nyt olemme Felicitaksen asiakkaita ja toistaiseksi olen ollut tyytyväinen, vaikka tuli taas uusi lääkäri.
  • Tykkää Tykkää x 1
 12. MiisaS Rakastunut foorumiin Heinäkuunmammat 2015

  Carris mikä teillä tilanne tällä hetkellä? Mekin ollaan nyt siinä tilanteessa, että pitäisi alkaa miettiä hoitopaikkaa ja sen takia tulinkin tänne etsimään suosituksia.
 13. Carris Peruskäyttäjä

  Hei Miisa,

  Hyvä kun laitoit viestiä! :happy: Saatiin täältä foorumilta ja parilta puolitutulta suositusta Dextran suuntaan ja sieltä lääkäri Sanna Uotila. Ollaan tykätty tosi paljon!! Saimme 4 hyvää alkiota (blastokysteja) ivf:ssä ja takana on nyt kaksi siirtoa, niistä ei valitettavasti ole kuitenkaan raskaus alkanut. Kohta tehdään 2. PAS*, sit jää enää 1 alkio pakkaseen :nailbiting: Toivottavasti tärppäis jommastakummasta, muuten on edessä julkisella puolella uusi ivf-hoito...

  Kesälomien aikana meitä hoiti myös lääkäri Eero Varila. Hänestä jäi myös oikein asiantunteva ja lämmin fiilis :happy: Hän teki punktion todella nopeasti ja "kivuttomasti"! No kyllähän se punktio kai aina tuntuu, mutta olin positiivisesti yllättynyt, kuinka hyvin se meni!:thumleft

  Onnea ja menestystä teidän tuleviin hoitoihin :Heartpink
  *muokkaus: PAS #2 toi meille plussan :love7
  • Tykkää Tykkää x 1
  Last edited: 4 loka 2018
 14. NiinaT Rakastunut foorumiin Elomammat 2018

  Meillä oli myös Sanna Uotila! Tykkäsin kovin realistisesta ja asiakaslähtöisestä lähestymistavasta. Ja Eero Varila on käsittääkseni alansa huippuja.
  Tässä mun sylissä tuhisee nyt neljän viikon ikäinen vauva. Ja rohkenen väittää että ilman Dextraa näin ei olisi :)
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Voittaja Voittaja x 1
 15. MiisaS Rakastunut foorumiin Heinäkuunmammat 2015

  Kiitos! :Heartred
  Meillä yksi lapsi jo ennestään, mutta kohta ollaan kolme vuotta toivottu toista. Itsellä alkaa ikä jo painaa päälle ja tänään kun juttelin gynen kanssa jo otetuista labratesteistä, niin totesi, että nyt ei ole enää aikaa hukattavaksi jos meinataan lisää lapsia saada. Mies jo lupautui mennä antamaan spermanäytteen ennen kuin varataan tuota ensikäyntiä ja ilmeisesti tuonne dextralle mennään mekin, kun on sijanniltaan ehkäpä paras. Tuntuu, että jos ei kaikkia kortteja nyt käytä, niin myöhemmin kyllä harmittaa...
  Toivottavasti teillä tuo 2. PAS toisi toivotun lopputuloksen! Teille myös onnea ja menestystä tulevaan! :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 1
 16. Tiukuliisa Ihastunut foorumiin Helmikuun äidit 2019 Toukokuunmammat 2015

  Meillä MiisaS oli tuo sama. Ikä alkoi painamaan eikä ollut aikaa odotella. Myös pohdittiin, että jos ei luomuna koskaan sitten tärppääkään, niin jäätäis harmittelemaan ettei koskaan yritetty tätä kautta. Kelakorvaustakaan kun ei hoidoista saa kuin 43 vuotiaaksi.

  Me tosiaan käytiin hoidoissa Ovumia Fertinovalla ja aivan mahtava paikka. Loppupeleissä keräyksessä saatiin 11 munasolua joista 6 hedelmöittyi ja 3 selvisi pitkän viljelyn eli kaksi saatiin pakkaseenkin.
  Meillä tärppäsi heti ensimmäisestä siirrosta ja nyt odotellaan vauvaa helmikuun lopulla syntyväksi. Biologi kertoi myös siirron yhteydessä miksi juuri tämä alkio valikoitui siirtoon.

  Jos haluaa pelata varman päälle niin heillä ainakin on alkiodiagnostiikan mahdollisuus sekä embryoskooppiviljelyyn. Mutta muuten eiköhän palvelut ole molemmissa paikoissa yhtä hyvät.

  Olen kuullut myös hyvää Aavasta, jonne Fertinovalta suosittelivat varhaisultraan heidän ollessa kesätauolla.
  • Tykkää Tykkää x 3
 17. MiisaS Rakastunut foorumiin Heinäkuunmammat 2015

  Aavassa kävin juuri gynellä, mutta jotenkin tulin siihen tulokseen, että heillä ei varsinaisesti lapsettomuushoitoja tehtäisi? Enkö vain ymmärtänyt oikein? Kätevää tietysti olisi, jos voisi jatkaa siellä missä on aloitettu. Tuolla nimittäin kertaalleen ultrattiin ja otettiin se amh-koe ja mitattiin myös prolaktiini. Kilpirauhaskoe on otettu vuosi sitten ja se oli kunnossa. Myös tuo prolaktiini oli niin kuin pitäisikin, mutta amh on alhainen. Ja sen johdosta suosittelikin hoitojen aloitusta.

  Ihanaa, että teillä onnistui vaikka ikää alkoikin jo olla enemmän! Onnea kovasti odotukseen! :Heartred
 18. Lilli90 Aloittelija

  Itse aloitin Ovumialla Tampereella. Sijainti oli aika tärkeä, ei ollut liian kaukana kotipaikasta ja saa sen vuoksi kenties sitten sovittua paremmin näitä aikatauluja. Ainakin ensikäynti oli tosi mukava ja informaatiota tuli niin paljon, että huhhuh. Mutta siis ehdottomasti positiiviset kommentit.
  • Tykkää Tykkää x 1
 19. MiisaS Rakastunut foorumiin Heinäkuunmammat 2015

  Mies kävi heti viime viikolla antamassa oman näytteensä tuolla Dextrassa ja sai niistä tänään tulokset. Kaikki niin kuin pitääkin. Seuraavaksi tarkoitus varata se ensikäynti.
  • Tykkää Tykkää x 2
 20. Lallastiina Peruskäyttäjä

  Onko kellään kokemusta Turun klinikoista? Tällä hetkellä täällä taitaa olla vain Felicitas ja Aura?

Jaa tämä sivu