Marraskuun höpinät

Keskustelun 'Marraskuiset 2019' aloitti Jewell, 3 marras 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. AnnMariii Tuttu foorumilla

  14 tunnin jälkeen 3505 g pientä poikaa sylissä :Heartred epiduraali pysäytti kaiken 4 tunniksi, joten puhkaistiin kalvot ja sittenhän se olikin menoa. Ponnistusvaihe onneksi kesti vain 30 min, vaikka tuntuikin ainakin 2 tunnilta :hilarious:
  • Voittaja Voittaja x 9
 2. Aada5 Tuttu foorumilla Marraskuun äidit 2019

  Onnea AnnMariii!! :Heartblue
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 3. Nekkuli Tuttu foorumilla Marraskuun äidit 2019

  Onnea :blob6 perässä tullaan jossain vaiheessa. Raportoi sit kun jaksat siitä imetyshommasta, miten on lähtenyt sujumaan :happy:
 4. AnnMariii Tuttu foorumilla

  Ällötys on poistunut, mutta toisaalta eipä tämä poika ole vielä kertaakaan imaissutkaan. :hilarious: Ei ole vielä ehtinyt tajuamaan juttua, tyytyväisenä kyllä nukkuu tissi suussa mutta odottaa kaiketi automaattista maitohanaa :hilarious: josko se tästä piakkoin kun nälkä iskee :)

  Niinhän siinä omalla kohdalla kävi, että elämäni ekat supistukset oli ne säännölliset synnytyssupistukset. Väli oli suoraan 7 min, ja 3 h kärvistelyn jälkeen lähdettiin sairaalaan, jossa pääsinkin suoraan synnytyssaliin :)
  • Voittaja Voittaja x 1
 5. vauva2016 Peruskäyttäjä Marraskuun äidit 2019

  Onnea AnnMarii!
 6. Jewell Tuttu foorumilla

  Meidän perhe täydentyi pojalla lauantaiaamuna, ei malttanut odottaa isänpäivään :) synnytys kesti hieman pidempään ku esikoisen ja oli paljon kivuliaampi, tai sitten en muista kuinka kipeetä esikoinen teki :grin mutta ilokaasulla ja kohdunkaulan puudutteella mentii vaik tällee jälkikäteen aateltuna ois voinu kokeilla epiduraalia ku se ponnistuskipu oli jotain ihan kauheaa :grin sama ongelma imetyksessä niinku esikoisen kanssa, imuote huono ja nännit ruvella ja todella kipeät :sad001 en meinaa ite osata ohjata tissiä oikein suuhun ni se suu ei aukea kunnolla.. Sit ku vauva ja sen suu kasvaa ni se sujuu paremmin mut ei haluis montaa viikkoa kärsiä
  • Tykkää Tykkää x 3
  • Voittaja Voittaja x 3
 7. Aada5 Tuttu foorumilla Marraskuun äidit 2019

  Onnea :Heartblue
 8. Anila Peruskäyttäjä

  Onnea Jewell :Heartred
 9. Escadat Peruskäyttäjä

  Onnea AnnMariii ja Jewell, ihania uutisia täällä :Heartred Mulla supistusten yö takana, sain pari kertaa hetken nukuttuakin mutta kyllä täällä toiveikkaina ollaan et pääsisi tänään lähtemään synnärille! Tosi erilaisia nämä raskaudet olleet minulle kaikenkaikkiaan, esikoisen kanssa AnnMariiin kaltainen synnytyksen alkukin: ekat supistukset oli niitä mistä pääsi lähtemään synnyttämään. Nyt näitä supistuksia on tullut jo reilu viikon ajan vaihtelevien kipujen kera eikä vielä olla päästy puusta pitkälle..
 10. Vetruska Peruskäyttäjä

  Onnea AnnMarii ja Jewell :Heartred. Täällä vielä odotellaan, jos jotain tapahtuis. 39+2 tänään
 11. AnnMariii Tuttu foorumilla

  Imetys alkaa pikkuhiljaa sujumaan! Vielä joudutaan herättämään lasta tarvittessa 3 tunnin välein syömään, mutta nyt syöminen jo sujuu! Osastolla saatiin yhtenä yönä 20 ml lisämaitoa, ja eilen turvauduttiin kotona pieneen määrään korviketta kun tissi ei meinannut kelvata. Nyt on maitokin jo alkanut nousemaan, ja imetys on ihan ok :) ainoa ongelma on, että meinaan joka kerta nukahtaa imettäessä. :hilarious: Aina saa taistella, ettei tule uni. En pysty vielä istumaan kunnolla, joten ainoa sujuva imetystapa on kyljellään maaten, se varmasti lisää nukahtamisherkkyyttä.
 12. 87_Anna Peruskäyttäjä

  Onnea AnnMarii ja Jewell!!! Ihania uutisia ♥️ täällä edelleen kärvistellään 41+0 tänään.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 13. Anila Peruskäyttäjä

  Minäkin imetän öisin kyljellään maaten ja nukahdan kyllä joka kerta. Herään aina kun vauva haluaa lisää maitoa, vaihdan kylkeä ja sama homma alusta :happy:
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. AnnMariii Tuttu foorumilla

  Mulla on vaan se ongelma, että mun pitää pitää rinnasta kiinni, että vauva saa henkeä kun muuten rinta blokkaa nenän. En tiedä onko se huonosta imetysasennosta vai rintojen muodosta vai mistä johtuvaa, mutta säpsähdån aina hereille siitä että käsi on vauvan naaman päällä. Pelkään että silleen vaan painan rintaa naamaa vasten. Kai sitä tästä kohta rentoutuu. Eka yö vieriosastoll meni täysin nukkumatta, koska mun piti jatkuvasti tarkistaa, että vieläkö lapsi on hengissä kun se on niin kovin pieni ja hiljainen :hilarious:
 15. Jewell Tuttu foorumilla

  Pari yötä menny ihan muutaman tunnin unilla, on aika zombi olo :sad001 imetys sujuu vaihdellen.. Välillä menee hyvin, ote hyvä ja vauva nielee kunnolla, sit useimmiten se on sellasta raivoomista tissillä ku nännit on näköjää vetäytyneet (esikoisella ei ollu tätä ongelmaa) et vauva ei saa otetta ja sit sil menee hermo ja sit siit ei tuu mitään, monesti tekee myös sitä et tissi on suussa, imee pari kertaa ja päästää irti ja sit taas kauhee huuto.. Ja nännin muotoilusta ei oo apua.. Yöimetykset on pahimpia ku kylkiasennossa hää ei ainakaan saa kunnon otetta et joudun istuen sohvalla imettää :sad001 viime yön monen tunnin imetysyrityksen jälkeen päätin ottaa pullon käyttöön, pumppaan siihe maitoo ja tarvittaessa korviketta, tissii tarjoon myös mut jos menee taisteluks ni pulloa vaa.. Oma jaksaminen muuten ihan nollassa jos joka yö joudun taistelemaan imetyksen kans.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 5
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 16. dadapls Rakastunut foorumiin Marraskuun äidit 2019

  Meillä sama. Ilman rintakumia ei onnistuis, nyt alkanut saamaan otetta ilmankin satunnaisesti mutta vieläkin liian pieni suu eikä saa niin syvälle että tajuaa tissin olevan jo suussa. Niin inhottavaa yöllä nousta istumaan :shifty: Tsemppiä :Heartred
 17. vauva2016 Peruskäyttäjä Marraskuun äidit 2019

  Sama juttu meillä. Kyljellään ei meinaa mitään tulla. Nyt imetän istuen sohvalla imetystyynyn kanssa. Siinä rintakumi pysyy jotenkin paikallaan. Mies joutuu aina asettelemaan vauvan oikeaan asentoon.
 18. vauva2016 Peruskäyttäjä Marraskuun äidit 2019

  Onnea Annmarii ja Jewell!
 19. AnnMariii Tuttu foorumilla

  Ehdottomasti pullot ja rintakumit käyttöön jos ei muuten suju! Mekin on annettu parina päivänä myös korviketta jonkin verran, koska koen että mun mielenterveys on myös aika korkealla prioriteetillä. Meillä tekee kanssa öisin välillä sitä, että imee hetken, pudottaa nännin ja hamuaa uudestaan. Tuntuu etten yöllä oikein heru yhtä hyvin ku päivällä. Päivällä tissit vuotaa ja tiputtaa, yöllä ei ollenkaan.. Mutta muuten mennyt hyvin, tänään käytiin jo neuvolassa ekan kerran painonotrollissa (paino tippui osastolla yli 8%) ja poika on saanut näiden 4 päivän aikana jo 150 g painoa lisää! :) saatiin lupa, että enää ei tarvi herätellä joka kolmas tunti syömään, riittää että vähän tarkkailee ettei kauheasti yli 4-5 h mene :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 20. dadapls Rakastunut foorumiin Marraskuun äidit 2019

  Ootko kastellu rintakumin ennen laittoa? Sillee se pysyy vähän paremmin paikallaan. Yleensä pidän vielä kiinni molemmin puolin ennen kun vauva saa kunnon imun aikaseksi niin sit se pysyy kunnes irrottaa. Sit taukojen aikana vauva aina kädellä sählää ja saa irti ja hirvee homma laittaa takas:facepalm:

Jaa tämä sivu