Maaliskuuta mennään jo!

Keskustelun 'Laskettu aika marraskuussa 2014' aloitti Jonsku87, 13 maalis 2016.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Jonsku87 Tuttu foorumilla

  Niinpä, kauheaa kyytiä menee taas päivät ja maaliskuu jo hyvässä vauhdissa. Toivottavasti Ronjalla ja pojalla jo tilanne parempi! Tosi tosi ikäviä kun lapset sairaana.

  Meillä alkanut yöt viimein sujua, ei enää läheskään joka yö heräillä. Jes! Aamut tosin aikaistuu ja aikaistuu ja itse kun on iltavirkku + nyt tehnyt keikkatöitä ja osa vuoroista 02 asti niin väsymystä havaittavissa. Mutta onneksi aurinko antaa energiaa!

  Tänään pällistelty raksamessuja, tässä talonrakennusta suunnitellaan ja voipi kyllä olla aika iso koetin tälle perheelle. Mutta asia kerrallaan ni eiköhän tuota jonain vuonna päästä omaan kotiin.

  Ihanan aurinkoisia kevätpäiviä kaikille!
  • Tykkää Tykkää x 3
 2. Ronja89 Tuttu foorumilla

  Täällä ollaan jo terveiden kirjoissa ! :) huomenna menee poika päiväkotiin reilu viikon tauon jälkeen.
  Ja todella aika menee hurjaa vauhtia, meijän "vauvat" on jo kohta puolitoistavuotiaita :eek: :Heartred Kehitystä tulee kokoajan. Puhetta ymmärtää jo paljon enemmän kuin aina itsekään tajuaa, sanoja tapailee ja ketterä on liikkeistään :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 2
 3. JN89 Ihastunut foorumiin Marraskuunmammat 2014

  Täälläkin nukahtamiset ja nukkumiset sujuu taas niin hyvin, että on ihan luppoaikaa iltaisin. Kertauksena; tyttö osasi itsekseen nukahtaa unille noin 10,5kk asti ja sitten alkoikin sellaiset huutokonsertit, jos äiti/isi ei ollut ihan pinniksen vieressä ja siltikin se nukahtaminen kesti 30-60min. Välillä kokeiltiin unikoulua, muttei tuottanut tulosta. Siirrettiin vuodenvaihteessa tyttö omaan huoneeseen ja hänen yöunensa parani, kun isin kuorsaus ei häirinnyt enää. Kokeilin sitten tammikuun lopussa tuoliunikoulua ja se tuottikin neljässä illassa tulosta.

  Ihanaa, että ollaan päästy taas takaisin siihen, että tyttö pinnikseen ja hyvät yöt. Kertaalleen tyttö varmistaa, että ei olla kaukana ja käydään näytillä. Sitten nukahtaa hiljaa omia aikojaan. Tämän myötä meille kotiutui täydet yöunet 5/7 ja aamuisin hän herää tyytyväisenä pälättäen eikä tarvitse itse heti ensimmäisen inahduksen tultua juosta tyttöä hakemaan. Äiti on kyllä tyytyväinen, vaikka olenkin kyllä koko vauvavuodenkin saanut aika hyvin nukkua. Meillä nukutaan 20.30-07 ja päikkärit 2-3h.

  Meidän tytöstä on viime aikoina kuoriutunut melkoinen apina ja joka paikkaan pitäisi kiivetä. Ja varsinkin sohvalla seistä ja riekkua. Samoin meillä on löydetty piirtämisen ihanuus ja mm eteisen seinässä on hieno taidoteos. Hienosti kyllä osaa piirtää pelkästään paperille, kun sellainen on nenän edessä ja pitää koko ajan kynää oikeaoppisesti kädessä. Nyt on kyllä kynät piilossa laatikoissa ja vain valvonnan alla saa taiteilla.
  • Tykkää Tykkää x 3
 4. Ronja89 Tuttu foorumilla

  Meillä menee kans nukkumiset aika kivasti :) Nukahtaa hyvin päikkäreille että yöunille. Yhdet päikkärit nukkuu 1,5-2h ja yöunet (yleensä heräämättä :wink ) n. Klo 19-6 :) Kesän korvilla olisi tarkoitus siirtyä normi sänkyyn sekä jättää tutti pois.
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. Ronja89 Tuttu foorumilla

  Hmph. Kylläpä tuli yllätyksenä mulle että lapsen sairaalassaoloajasta ei makseta palkkaa.... Ihmettelin kun työvuorolistassa oli keskiviikko ja torstai palkatonta sairaslomaa, perjantai palkallista sairaslomaa ja lauantai taas palkatonta... :eek: Pienen selvittelyn jälkeen se tosiaan näin on. Aina oppii jotain uutta.
 6. Vauva3 Tuttu foorumilla

  Voit hakea erityishoitorahaa :)
  D todistus lääkäriltä.
 7. Ronja89 Tuttu foorumilla

  Aijaa :eek: kiitos vinkistä :)
 8. Justiina89 Ihastunut foorumiin

  Kiva kuulla Ronja, että teillä voidaan jo paremmin! :)

  Voi, kadehdin noita teidän hyviä öitänne, vaikka samalla olen hyvilläni teidän puolesta. Meillä heräillään vielä keskimäärin kolmesti yössä ja poika nukkuu meidän välissä. Toisaalta voisi asiat huonomminkin olla. Nukkumaan mennään 22 ja ylös noustaan 9. Päikkärit venähtää nykyään kolmeen tuntiin. Eli saan kyllä levättyä yleensä, vaikka olisi katkonainen yö takana.

  Ihana, kun koko ajan ymmärrän paremmin ja paremmin pojan juttuja, pieniä edistyksiä puheessa, esimerkiksi "miimis" tarkoittaa valmis, näin poika sanoo kun haluaa vaikkapa nousta ruokapöydästä tai potalta... :) kaikki työkoneet bongaillaan ulkoa ja harjoitellaan eläinten ja koneiden ääniä, poika tykkää matkia.
  • Tykkää Tykkää x 2
 9. Ronja89 Tuttu foorumilla

  Blaah. Meillä vaihtuu työpaikalla vuorot siten että jatkossa kaikki joutuu tekemään yövuoroa. Onneksi vaan muutaman vuoron per kuuden viikon lista. Tähän asti on ollut vakiyököt. Harmittaa jos joutuu pojan laittamaan päiväkotiin yöksi, kun sitten se hoitoaika venyy kuitenkin n. 20 tuntiseksi :sad001 Isältään jo kysyinkin että voiko ottaa yöksi niinä päivinä kun mulla yövuoro, mutta hieman vastahankainen oli vastaus.... Tyyliin " Kai se tarvii ottaa, mutta mun mielestä ei olis paha vaikka olis tarhassakin öitä välillä". Noh, tarvii nyt katsoa paljonko niitä öitä on ja miten ne menee kun uudet listat tulevat. Ja tiedän ettei se maailmaa kaada vaikka joskus joutuisikin olemaan yön päiväkodissa, mutta harmittaa silti.
 10. Bluerose Ihastunut foorumiin Marraskuunmammat 2014

  Täällä ollaan kanssa sairasteltu ja vaikka mitä viiminen puolvuotta...marrasmurulla tällä hetkellä koko ajan nuha, ollut jo rielu puol vuotta..koko ajan nenä vuotaa...allergiat on jo pois suljettu...
  6viikkoa sitten korvatulehdukseen aloitettu kuuri ei ollut ainakaan viime viikolla vielä purrut...30pv on korvakontrolli...jos taas tulee korvatulehdus se on jo neljäs putkeen...

  helmikuussa oli rs-virus ja marras-jouluvaihtees oli vesirokko rankemmasta päästä..

  ei kävele vielä...toissapäiväjä kyllä käveli pitkän maktan tuetta oikea kylki eellä, mutta ei sen koomin ole taas kävellyt...

  oiekin ihanaa pääsiäisen aikaa kaikille :Heartred
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 11. Justiina89 Ihastunut foorumiin

  Huh hei Bluerose, on teilläkin sairastettu ihan kyllikseen! Parempivointista kevättä teille :Heartred ja onpas huojentavaa kuulla, että joku muukin marraskuisista vielä odottaa kävelyn alkamista... :) meillä ei ole edes ensiaskelia otettu, eikö ilman tukea seisottu paria sekuntia pidempään.

  Oletteko käyttäneet jo aurinkorasvoja lapsilla, aiotteko käyttää ja millaista? Minusta pojan kasvot ovat jo nyt päivettyneet kevätauringossa... Mikä nyt tuskin on vaarallista, mutta varmaan pian saa alkaa kasvoja jotenkin suojaamaan, kun hän on niin kalpeaihoinen luonnostaan.
 12. Ronja89 Tuttu foorumilla

  Bluerose, täydet sympatiat sinne. Meillä kanssa sairastettu viimeinen puoli vuotta ihan jatkuvasti :sad001 nyt korvat putkitettu ja flixotide menee aamuin illoin infektioastman takia. Toivotaan että kevät ja kesä toisi helpotusta. Tällä hetkellä piiiiitkästä aikaan meillä ei nenä vuoda eikä hengitys rohise. Mutta jotta jotain olisi, niin huomasin että oikeasta korvasta valuu märkää :sad001 Liekö tulehdus vieläkään talttunut ?
  Uusia juoksurattaita testattu pariin kertaan ja hyvät ovat !! :) ihanan kevyt ! Uutena sanana opittu loppu. Nyt osaa sanoa äiti, kissa, lehmä, pupu, kiitti, hei hei, loppu, kakka, heppa, haukku, leipä :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 2
 13. Ronja89 Tuttu foorumilla

  Poikapa esitteli tänään ensimmäistä kertaa kuinka kävellään varpaillaan :D Aikaisemmin ei ole moista tehnyt. Ja... Menin hakemaan tänään päiväkodista niin tuli iloisena halaamaan ja sen jälkeen juoksi karkuun eikä olisikaan halunnut lähteä kotiin :eek: Nytkö sekin jo alkaa ? Aamulla itketään äidin perään ja iltapäivällä kun ei halutakkaan lähteä :D
  • Tykkää Tykkää x 2
 14. Justiina89 Ihastunut foorumiin

  Kuulostaa Ronja tutulta tuo käytös, töissä monet lapset teki noin välillä... Kivahan se on, että viihtyy hoidossakin. :) vaikka eihän se kauheen loogista käytöstä ole :D

  Meidän poika on alkanut kävellä polvillaan. :D edistystä sekin, kai? Ainakin suunta on oikea. :D ja hokee koko ajan: tänne, kiinni! Konttaa hulluna koiran perässä ja yrittää koiraa vasten seistä, suuttuu kun koira väsähtää ja alkaa pötköttää... Onneksi on niin lehmänhermoinen tuo elukka! :Heartred

  Ja koko ajan jotain pikku ilkeyttä tehdään, lähinnä sotketaan kaikki paikat levittäen kaapeista ja laatikoista yms kaikki mikä vaan irti lähtee, retkautellaan ovia niin että saranat paukkuu... Huh hei. Oli kyllä taas raskas päivä, kun koko ajan saa juosta pojan perässä ja hirvee sotku ahdistaa, tuntuu että siivoan koko ajan ja silti on astioita pöydät täynnä ja tavaroita ja koiran karvoja ja pikkukiviä lattiat pursuaa... Plääh. Raskaita välillä nämä kotipäivät, varsinkin kun on taas vaihteeksi miehellä yövuoroviikko klo 15.30-01, eli nähdään aamupäivällä pari tuntia ja se siinä.
 15. Lilliputtis Tuttu foorumilla

  Mitä te touhuatte naperoiden kanssa? Siis mitä teidän lapset jaksaa, osaa ja haluaa puuhastella?

  Meillä on tyttö kiinnostunut piirtelystä. Syö toki kyniä muun ohessa mutta eilen pidin sille taidetuokion. Sai kokeilla liituja, pastelleja, vesivärejä ja tusseja normaalien puuvärien lisäksi - sitten pohdin et aijuu, tän ikäset tekee varmaan sormivärijuttuja mieluummin. Mut ihan hauskasti toi veteli siveltimellä väriä paperille :D Ollaan aiemmin sotkettu maissitäskkelysväreillä mitkä oon itse tehny, nyt alkaa olla enemmän mieltä hommassa kun tekniikat löytyy. Mä niin tykkään kun voi piirtää ja askarrella enemmän koko ajan, kun oon ite tämmönen kädentaitaja. Äitienpäivälahjoja mummolle, mummulle ja isomummulle valmistelin eilen; maalasin semmoset puukiulut valkoset samalla ku tyttö piirteli, tyttö saa sit koristella ne - ehkä sormiväreillä, ja laitetaan niiden mukaan taikataikinasta tehdyt taulut mihin Pihla saa painaa kädenjälkensä :)

  Muuten meillä mennään hippaa, duploilla ja palikoilla jaksetaan rakentaa, keinuhevosella ratsastaa, kirjoja katsella ja nuppipalapelejä kasata. Ainakin. Tyttö sai Myyrä dvd-boxin kummiltaan, niin testasin kauanko jaksaa keskittyä siihen - 10 min oli maksimi. Rakentelemassa omin päin viihtyy helposti pidempään.
  • Tykkää Tykkää x 2
 16. Idapa Peruskäyttäjä

  Justiina89, meilläki poika käveli pitkän aikaa polvillaan ja sitte houkuttelemalla käveli mielenkiintosen tavaran luokse :D muuten polvistylellä mentiin.
  Poika ei jaksa oikee mihinkää keskittyä, en saa leikkimään mun kanssa kun heti lähtee touhuaa muita asioita :D kipon ja kauhan kun antaa, nii niillä leikkii yllättävän pitkään ja keittellee soppaa :D

  Eilen käytiin kaupassa ja pari kassiaha sitä evästä tuli. Mut, oli muute nii helppoo mennä asunnolle, kun poika osaa kävellä jo kengät jalassa, niin ei tarvinnu kantaa! :D hienosti käppäili menemään ja onnellisena :) ja anto kätensä kun tuli kynnys, että nyt pitää auttaa :D
  • Tykkää Tykkää x 4
 17. Ronja89 Tuttu foorumilla

  Hohhoijaa. Meillä tuntuu taas aamut vaan aikaistuvan :sad001 Kahtena aamuna herännyt klo 5 ja tänään 4.15 :eek: Eikä vaikutusta vaikka laittanut myöhemmin nukkumaan. Onneks menen tänään iltavuoroon niin toivottavasti ehtii päikkärit nukkua nyt aamupäivällä.
  Eilen käytiin korvapolilla näyttämässä korvia. Toisessa korvassa tulehdus taas :sad001 Saatiin korvatippoja ja torstaina lääkäri soittelee bakteeriviljelyn tuloksia ja katsotaan jatkot. Puhuin antibioottien valtavasta määrästä mitä syyskuun jälkeen syöty ja lääkäri myös taivasteli määrää. Poika oli taas oikein reipas ja sai kehuja. Lääkäri oli mitä ihanin, kättelikin pojan mennessä ja pois lähtiessä :D
 18. Ronja89 Tuttu foorumilla

  Meillä ei poika kauhean kauaa jaksa mihinkään keskittyä. Kirjoja luetaan, kuunnellaan musiikkia, duploilla rakennellaan. Kiinnostavinta on myös meillä nyt purkaa keittiön kaappeja. Kattilassa tehdään kauhalla soppaa :D Piilosta leikitään. Tosin se olen aina minä joka menee piiloon ja poika etsii. Vaunuissa poika viihtyy myös maisemia katsellen kun ollaan lenkillä. Piirtämisestä ei jakseta innostua. Muutaman viivan paperille vetelee, sitten lentää kynä nurkkaan :P Vapaapäivät on välillä aika raskaita. Omaa tahtoa löytyy ja välillä tuntuu että aika menee vain pojan paimentamiseen pois pahanteosta. Töissä oleminen tuntuu kyllä hyvinkin leppoisalta kun ei tarvi pitää silmiä selässä :D Viikonloppuna poika menee taas isälleen yhdeksi yöksi joten saan minäkin hieman huokaista, vapaata töistäkin sopivasti :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 19. Yxvaan Ihastunut foorumiin Elomammat 2016 Marraskuunmammat 2014

  Voi kamala Ronja, itsestä tuntuu klo 6 jo liian aikaiselta herätykseltä.. Jaksamista!

  Idapa, meillä ei olisi puhettakaan, että voisin neidin antaa itse kävellä. Lähtee kotipihassakin tuhatta ja sataa karkuun, puhumattakaan kaupungista :D.

  Meillä menee päivät touhuillessa ja välillä melkein ehtii unohtaa olevansa raskaana. Toki maha on jo sen verran suuri, ettei sitä piiloon enää saa ja vauvat kyllä muistuttavat olemassaolostaan varsin napakoilla potkuilla, mutta on tämä toiskertalainen odotus kyllä todella erilainen ensimmäiseen verrattuna kun seurana on virkeä taapero :).
  • Tykkää Tykkää x 3
 20. JN89 Ihastunut foorumiin Marraskuunmammat 2014

  Onneksi Ronja kelloja siirretään sunnuntaina, jos toisi helpotusta. Meillä ainakin viime keväänä viikkoa kahta ennen kellojen siirtoja tyttö alkoo heräilemään ajoissa klo 5-6 välissä. Nyt on taas viikon sisään heräillyt puolituntia normaalia aikaisemmin, tänään toisaalta nukkui taas seitsemään.

Jaa tämä sivu