Lyhyt luteaalivaihe?

Keskustelun 'Lapsettomuus' aloitti nuska76, 14 syys 2016.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. nuska76 Aloittelija

  Kertokaa viisaammat tosta luteaalivaiheesta. Mulla oli ovis kp 13, ja tänään alkoi menkat dpo 10. Luteaali oli siis 9 päivää. Sehän liian lyhyt, vai? Mitkä lääkkeet, mikä lääkäri ja koska? Monenko kierron jälkeen ottavat vakavasti? Mitä lääkkeitä teille on määrätty (oon ymmärtänyt että terot tai luget) tuleeko aina clomitkin, varsinkin kun 40 tulee syksyllä mittariin?
 2. Alina16 Tuttu foorumilla

  Tulee ehkä vähän jäljessä tämä vastaus, mutta mä kun kävin gynelle valittelemassa lyhyestä luteaalivaiheestani (eli siis 9-12 pv), niin sain lugesteronia loppukiertoon. Minun tapauksessani auttoi ainakin sen verran, että tulin heti siitä ekasta kierrosta raskaaksi :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. emilie Tuttu foorumilla Marraskuun äidit 2019

  Mä huutelen tänne kanssa näin pitkän ajan päästä :) Mutta onkohan teillä nuska ja alina auttanut nuo lääkkeet niin että raskaus jatkui ja saitte vauvan syliin asti? Vai mikä teidän tilanne tänä päivänä on?

  Mulla on nimittäin kanssa luteraalivaihe mun laskelmien mukaan ollut 9-12pv. Nyt oli juuri todennäköisesti kemiallinen raskaus ja mietin voiko johtua tuosta lyhyestä luteraalivaiheesta. Munkin pitänee jutella gynelle tästä josko nuo lääkkeet auttaisi meitäkin yrityksessä.
 4. Alina16 Tuttu foorumilla

  emilie, sain keväällä kolmannen keskenmenoni(ei ollut lugeja käytössä), mutta tulin uudestaan raskaaksi jo toisesta kierrosta keskenmenon jälkeen. Siinä minulla oli taas luget tukemassa ja nyt ollaan rv 14+1 :) Jatkoin lugeja rv 10 saakka. Tällä kertaa raskaus vaikuttaa jo todella lupaavalta, vaikka vielä alussahan tässä ollaan. Toivoa on :)
  • Tykkää Tykkää x 3
 5. emilie Tuttu foorumilla Marraskuun äidit 2019

  Alina oi tosi hieno juttu, onnea ja toivottavasti kaikki menee hyvin loppuun asti! :) Hyvä tietää jos niistä todella on apua, pitää nyt kyllä lähteä juttelemaan gynen kanssa jos tuosta olisi apua meillekin.
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. HelloKitty Aloittelija

  Elvytän täällä uutena tyyppinä vanhaa keskustelua. Luteaalivaihe täällä aina 7-8 päivää (tästä päivästä tuli juuri kp 1 näemmä :banghead:) eli eihän tästä voi mitään tulla, mutta kolme eri lääkäriä ei ole uskonut. Minkälaisessa hoitomuodossa olette saaneet lugesteronia? Mulla letrot ja yksi epäonnistunut inse päästy tekemään. NKL:ltä sanottiin, että luteaalivaivaihetta pidentävää lääkettä saisi vaan pistoshoidoissa. Onko oikeesti niin?
 7. Pikkutiik Peruskäyttäjä

  Mä sain luget ihan sillä kun sanoin että luteaalivaihe on alle 10 päivää :O Sano vaan et okei kokeillaan ensin näitä ja testaillaan sitten enemmän jos ei tärppää. :O
 8. Mrs R. Rakastunut foorumiin Huhtikuun äidit 2019

  Mä sain luget yksityiseltä gyneltä, kun menin valittamaan lyhyestä luteaalivaiheesta ja tiputtelusta. Mulla luteaalivaihe ollut nyt tän kevään 10-11 päivää ja uutena tullut pientä tiputtelua jo 8 päivää oviksen jälkeen. Sanoi, että kokeillaan niillä ja katsotaan sitten jotain muuta, jos ei niillä tärppää.
 9. HelloKitty Aloittelija

  Kiitos vastauksista! Mulla toi kp1 olikin kiinnittyminen, mutta väärään paikkaan, joten odottelen täällä hCG:n laskua. Kohti uusia yrityksiä siis taas kun mahdollista. Ja aion tosiaan vaatia lugeja!!
 10. MCecilia Tuttu foorumilla Tammikuun äidit 2019

  Mä sain kokeiluluontoisesti luget vaikka luteaalivaihe oli lääkärin mielestä normaalin pituinen (11-13 päivää, kierto myös suht lyhyt 25 päivää). Tiputtelu kuitenkin alkoi monesti jo dpo10, joskus jopa dpo9, niin päädyin sitten kysäisemään lugen perään. Testasin niitä silloin loppukiertoon, ja heti tuosta kierrosta tärppäsi :) kyseessä oli YK 6, ja voi toki olla että oli sattumaakin. Tiputtelu tosiaan loppui kuin seinään lugen ansiosta (olen ymmärtänyt että kiinnittyminen olisi mahdollista ihan pienestä tiputtelusta huolimatta).

Jaa tämä sivu