Lasten neuvolat

Keskustelun 'Laskettu aika maaliskuussa 2014' aloitti piia84, 10 huhti 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. sinsu Ihastunut foorumiin Syyskuunmammat 2015 Maaliskuunmammat 2014

  6kk neuvola oli tänä. Kasvu ja kehitys oli tasaista. Ihottumasta sano, että seurata laajeneeko ne ja paheneeko jostai ruoasta, mieluummin yrittää siedättää ku jättää kokonaa kuulema pois. Hampaiden pesusta tuli puhetta, ei tykäny ku sanoin etten käytä vielä tahnaa. Koitti puhua mua ympäri, mut oon päättäny etten anna sitä vielä. Karkeampaa ruokaa pyys myös antaa. Seuraava on 8kk lääkärineuvola.


  Sent from my iPhone using Vau Foorumi
 2. +Mymmeli+ Tuttu foorumilla Maaliskuunmammat 2014

  kertoisitko sinsu miksi olet päättänyt olla käyttämättä hammastahnaa?
 3. sinsu Ihastunut foorumiin Syyskuunmammat 2015 Maaliskuunmammat 2014

  Koska pojun vatsa on herkkä noin muutenkin, niin en halua, että hän saa vatsa puruja tahnan nielemisestä. Tärkeintä on hyvä pesu.
  Lisäksi tutkittua asiaa, vaikka suomes on suositus käyttää nykyään heti kun ekat puhkeaa, niin EAP:arghh:n mukaa sitä suositellaa käytettävän kaksi kertaa vasta sitten kun takahampaat puhkeaa; joten ei hammastahnan valmistaja tällaista kirjoita turhaan omilla sivuilla jos sitä pitäis heti käyttää. Tuossa ei toki lue koska sitä pitäis alkaa käyttämään. Meillä on myös vedessä fluoria, ja koska käytämme jauhemaitoa, niin poika saa jo sitä kautta fluoria kun maito tehdään veteen.

  Alla vielä kopio muumi hammastahnan valmistajan sivuilta tämä teksti:
  Euroopan lastenhammaslääketieteen akatemian (EAPD) antaman suosituksen mukaan fluorihammastahnaa pitäisi käyttää kaksi kertaa päivässä heti takahampaiden puhjettua. Alle 7-vuotiaiden hammastahnan käyttöä tulee valvoa ja nielemistä varoa.


  Sent from my iPhone using Vau Foorumi
 4. Kittis Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014

  Miten ihmeessä muuten satte vauvan hampaan/hampaat pestyä niin, ettei nielisi sitä tahnaa? Meidän vauvalla ei vielä ole, mutta sikäli "kauhulla" odotan tuota työlään kuuloista operaatiota...
 5. +Mymmeli+ Tuttu foorumilla Maaliskuunmammat 2014

  Kiitos sinsu uudesta näkemyksestä. En ole tätä asiaa neuvolan ohjeista osannut edes kyseenalaistaa mitenkään...

  Meille sairaalassa annettiin "syntymälahjana" muumin 0-?kk hammastahnatuubi. Aion kyllä itse ottaa sen käyttöön sitten, kun ensimmäinen hammas on kunnolla puhjennut.

  Kittis, esikoinen nielee tahnan aina, vaikka kuinka yrittäisi puhua. Eipä tuo meidän herkkävatsainen ole ollut moksiskaan :) lastentahnat onneksi aika mietoja.
 6. sinsu Ihastunut foorumiin Syyskuunmammat 2015 Maaliskuunmammat 2014

  Kittis Ei sitä pysty pesee niin etteikö lapsi sitä nielis. Suositus on että aluks laittaa vaa hipaisu niin että laps sen maistaa. Sit ku osaa sylkeä ulos ni sit voi laittaa neljänneksen herneen kokosen verran sitä tahnaa.
 7. Kittis Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014

  Hyvä, että lähdetään siis ihan realistisesti liikkeelle, vatsaan se päätyy :grin just katsoin, että ei mee kauan kun ensimmäinen hammas alkaa pilkottaa täälläkin.
 8. Hyppis Aloittelija

  Meillä on molemmat (erittäin terävät) alahampaat nätisti näkyvissä. Me saatiin neuvolasta hammasharja, mut ei ollut mitään puhetta tahnasta, enkä tajunnut kysyäkään... Ollaan siis lähinnä harjoiteltu harjan käyttöä suussa iltaisin. Mut pitänee nyt ottaa sipaisu tahnaakin mukaan. Meillä on lasten tahnaa, missä on 0,1% fluoria, pitäiskö olla vielä vähemmän?

  Esikoisen kohdalla (joka nyt 9v.) taidettiin ottaa tahna tosissaan käyttöön vasta sitten poskihampaiden puhjettua.
 9. beijaflor Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014

  Muistaakseni alle kaksivuotiaalla hammastahnan tulee olla alle 500 ppm F eli oisko se sit 0,05%...
 10. Winksu Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014

  Joo kyllä se tuo 500ppm sitä fluoria on niissä hammastahnossa joita suositellaan käytettäväksi alle kaksivuotiailla.
 11. RS Rakastunut foorumiin Maaliskuunmammat 2014 Helmikuunmammat 2016 Elomammat 2018

  Se määrä kannattaa kuulemma tarkistaa, kun kaikissa lapsille tarkoitetuissa EI ole oikeita pieniä määriä! Näin meille hammashoitaja sanoi. Itse kastan vain hiukan harjaa tahnaan niin, että tulee pelkkä maku. Näinollen hammasharjan esiin ottaminen aiheuttaa kovan hihkumisen ja heilumisen :wink
 12. +Mymmeli+ Tuttu foorumilla Maaliskuunmammat 2014

  Jep, meillä myös hammastahnaa vain sen verran, että saa makua. On kyllä joskus vahingossa tullut laitettua aikuisten tahnaa. "mitä tapahtuu" jos käyttää liian vahvaa hammastanaa? :rolleyes:
 13. RS Rakastunut foorumiin Maaliskuunmammat 2014 Helmikuunmammat 2016 Elomammat 2018

  Tuskin satunnaisesta "liiasta" fluorista mitään haittaa on, mutta koska olen itsekin kovin herkkä voimakkaanmakuisille hammastahnoille, voi kuvitella vauvan ilmeen :confused:
 14. +Mymmeli+ Tuttu foorumilla Maaliskuunmammat 2014

  Tämä meidän "vauva" kenelle tätä on vahingossa mennyt on lähes 3v. esikoisemme ja hän ollut vain asiasta lähinnä innoissaan :D Monesti on tämän jälkeen pyytänyt äidin ja isän pahaa hammastahnaa. Tarkoituksenmukaisesti emme kuitenkaan ole tätä koskaan laittaneet. Olisi kyllä hauska tietää, mitä haittaa pitemmästä ajasta olisi.... esim, jos käyttäysi tätä lasten 2-6v. tahnaa pienellä vauvalla.

  Pitää kyllä varmaan haastatella omaa hammaslääkäriä. Sopivasti kuukauden päästä on aika :)
 15. Kittis Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014

  Pikakysymys: tuliko 6kk neuvolassa rokotuksia, jos siis mennään normaalin rokotusohjelman mukaisesti kuten meillä? Meillä tyttö on 6kk jo täyttänyt, mutta neuvola vasta edessä ja mietin, pitääkö perua saman päivän vauvajumppa suosiolla...
 16. +Mymmeli+ Tuttu foorumilla Maaliskuunmammat 2014

  Kittis, ei tullut :)
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1

Jaa tämä sivu