Lasten neuvolat

Keskustelun 'Laskettu aika maaliskuussa 2014' aloitti piia84, 10 huhti 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. beijaflor Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014

  Yritän ehtiä tuonne muualle kirjoittaa muitakin kuulumisia, mutta tässä poitsun 3kk mitat:

  63,5cm
  7345g
  py 42,3cm

  Aikamoinen jötkäle jo. Nyt selvästi isompaa sorttia kuin veljensä samanikäisenä. Muutenkin kaik ok. Rokotukset saatiin ja ihan ihmettelen, että näinkö ilman mitään sivuvaikutuksia päästään. Hyvä niin :)
 2. Winksu Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014

  Pikkumiehen 4kk neuvola takana ja strategiset mitat: 7410g, 67,4cm ja py 43cm. Koon 74 yökkärit jäivät juuri pieneksi, mutta olivatkin kaikki H&Mn että vähän pienempää kokoa olivat. Neuvolantäti kertoi kyllä että joillakin tuo kasvu vähän rauhoittuu tuossa puolen vuoden tienoilla :grin Oon jo talvihaalarit ostanut, onneksi ovat reilua kokoa niin toiveita on että menee koko talven. Saa nähä mahtuuko ukkeli äitiyspakkauksen haalariin kun pakkaset alkaa. Sen olin alkutalveen suunnitellut, mutta tosiaan lötyy jo koon 80 haalaritkin :grin Pitää vissiin alkaa kutomaan isompia villavaatteitakin, kun nuo mitkä siskolle meni vielä syksyllä ja alkutalvesta ovat kyllä jo liian pienet.
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. +Mymmeli+ Tuttu foorumilla Maaliskuunmammat 2014

  upeasti kasvaa poikanne winksu! Esikoisemme oli lähes saman kokoinen :D

  Nyt neitimme jäi jälkeen kasvussa veljelleen, kun tähän mennessä menneet hyvin samoissa :) pituus 63cm ja paino 6900g. Eli hienosti tyttö kasvaa! :) Kovin sai kehuja lääkäriltä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. piia84 Ihastunut foorumiin

  Täällä myös eilen oli 4kk neuvola ja mitat seuraavat:

  64cm
  6285g
  py 40,8cm

  Oikea hymytyttö on :) ja todella eläväinen/liikkuvainen. Nyt sitten aletaan harjoitella tuota kiinteiden syöntiä :)
 5. Bumble84 Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014 Tammikuunmammat 2016

  Tänää 4kk neuvola ja tyytsin mitat 63,8cm, 6800g ja py 41,4cm.

  Kuulemma terve ja jäntevä tapaus, tytsy yritti pyöriä ympyrää koko ajan lääkärin hyppysissä:)

  Vellejä syöty pari viikkoa aamusin ja iltasin, riisivelli näyttää maistuvan paremmmin ku peruna. Tällä viikolla ruvetaan ehkä maistelemaan peruna-porkkanavelliä.
 6. milkyway09 Uusi käyttäjä

  Meillä oli tänään pojan 4kk lääkärineuvola, mitat 7025g, 63,1cm ja py 41,7:)
  Jäntevä poika kuulemma ja kaikki hyvin, pikkuhiljaa yrittää jo kääntyä mahalleen mut ei ihan vielä onnistu ilman avustusta:D Täällä ollaan jo kk verran annettu puolet maito ja puolet maissivelli tai peruna-porkkana seosta ja pari päivää maisteltu bataatti-kesäkurpitsasosetta ja nyt pikkuhiljaa otan muitakin kokeiluun:wink


  Sent from my iPhone using Vau Foorumi
 7. RS Rakastunut foorumiin Maaliskuunmammat 2014 Helmikuunmammat 2016 Elomammat 2018

  .
  • Tykkää Tykkää x 1
  Last edited: 16 syys 2014
 8. RS Rakastunut foorumiin Maaliskuunmammat 2014 Helmikuunmammat 2016 Elomammat 2018

  .
  • Tykkää Tykkää x 4
  Last edited: 16 syys 2014
 9. RS Rakastunut foorumiin Maaliskuunmammat 2014 Helmikuunmammat 2016 Elomammat 2018

  .
  Last edited: 16 syys 2014
 10. +Mymmeli+ Tuttu foorumilla Maaliskuunmammat 2014

  Me saatiin sairaalasta "lahjappauks", jossa oli mukana pieni näyte muumihammastahnaa 0-2v. Meille kyllä ei ole sanottu, että ennen ensimmäisen hampaan puhkeamista pitäisi "hampaita" alkaa pesemään...!?

  Mutta tosiaan tuota muumihammastanaa ollaan esikoisellekin lähes aina ostettu ja se ainakin maistuu ihan hedelmäpurkalle :p Sitten joskus onkin ollut naama irveessä, kun on pyytänyt tai vahingossa saanut pahaa (eli aikuisten) hammastahnaa :D
 11. +Mymmeli+ Tuttu foorumilla Maaliskuunmammat 2014

  Niin joo ja tuosta hampaista vielä neitimme kohdalla.... En ole sormella tunnusteltaessa tuntenut mitään alkuakaan, mutta sen verran kovin tunkee nyt kaikkea puremistarkoituksella suuhun, että varmasti ikeniä jo kutittaa.
 12. Ann Aloittelija

  Täällä myös puhkesi pari viikkoa sitten kaksi alahammasta peräkkäisinä päivinä, toinen niin iso jo :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 1
 13. piia84 Ihastunut foorumiin

  5kk neuvola takana :) ei erityistä, sai kolmet rokotteet ja itaa odotelleen siis :)

  pituutta jo 66,9cm ja painoa "hurjat" 6790g

  Meillä ei enää kuulema edes jaeta näin pienille aikoja hammaslääkäriin (n6puolen iässä esikolla oli aika suuhygienistille automaattisesti). vaan neuvolasta saadaan sitten eka harja ja tahna ja kurkkaavat suuhun :)
 14. Hyppis Aloittelija

  Meilläkin oli tänään 5kk neuvola. Pituus 66cm, paino 7380g. Painoa olikin tullut aika paljon vähemmän kuin aikaisemmin ja terkkari ehdotti puuron aloittamista.

  Saatiin kans kolmet rokotteet, Rota meni oikein kivasti alas, mutta pistoksista tuli hirmuinen sydäntäsärkevä huuto :sad001Helpotti kyllä onneks nopsaan. Mutta selvästi on ollut lämpöinen ja itkuinen tyttö nyt illan. Edellisen rokotteen jälkeen nousi myös pikkuisen lämpöä, mutta ei muuta. Nukahti kuitenkin äsken ihan hyvin, toivotaan että olisi huomenna taas oma iloinen itsensä.

  Meillä ei ole hampaita vielä näkynyt. Täällä pääkaupunkiseudulla suuhygienistin tarkastus tehdään muistaakseni noin yhden vuoden iässä.
 15. Winksu Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014

  Täälläkään ei poitsulla hampaita näy. Täällä on ensimmäinen hammashoitajan aika noin 9kk iässä. Ellei ole ihan just muuttunut, kun esikoisen kanssa käytiin kyseisellä reissulla tammikuussa :grin
 16. Winksu Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014

  5kk neuvola takana ja tällä kertaa ei enää kasvukäyrät ihan pystysuoraan menneet, huomannut vaatteistakin että ollaan samassa koossa pysytty nyt hetken aikaa :) Painoa 8460g, pituutta 70,7cm. Aikamoinen mötkäle :Heartbigred
  • Tykkää Tykkää x 1
 17. Hyppis Aloittelija

  Eilen tuli 6kk täyteen ja tänään käytiin sen kunniaksi neuvolassa :)

  Painoa 7700g ja pituutta 67cm. Ollaan palailtu nollakäyrille. Kaikki oikein mukavasti, näkö ja kuulo tarkistettiin. Suojeluheijasteet sivuille toimii mainiosti ja on jo jonkun aikaa noussut suorille käsille vatsallaan ollessaan. Pyörii molemmille puolille kyljelleen ja vatsaltaan selälleen. Kuulema oikein esimerkillinen puolivuotias neiti. Kovasti naureskeltiin ja vähän riehuttiinkin :grin

  Meille suositeltiin nyt sitten seuraavaksi naudanlihaa maisteltavaksi, että vauva sais tarpeeksi rautaa.
 18. piia84 Ihastunut foorumiin

  Täälläkin oli tosiaan puolivuotisneuvola tiistaina :grin

  Pituus 68cm
  Paino 7195g

  Antoi meille hammasharjan mukaan noiden kahden nököttimen myötä ja muisti (onneksi!) myös infota vauvojen tahnasta :)

  Täällä alotellaan possulla, itseasiassa eilen kokkailin taas ihan urakalla kun tein tytöllekin omat kasvissoseet + lihan keittelin erikseen ja soseutin omiin palamuotteihinsa... huh... kysyi myös että paljonko menee maitoa tytöllä, niin sanoin että viimeisen viikon aikana on jouduttu ruoan määrää lisäämään ja maito hieman vähentynyt siitä, sillä tuntuu ettei maito pidä ollenkaan nälkää... ihan sama kuinka paljon antaa, nälkäänsä huutaa kuitenkin alta kolmen tunnin jos maito on ruokailussa pääosassa. Maitoa kuitenkin menee vaihdellen sellaiset 600ml vrk ja tätyli sanoinkin että antaa mennä vaan, selvästi kun tuntuu tarvitsevan kuitenkin! minä ku tuskailin että annanko liikaa jo kiinteitä kerralla :oops:

  Seuraava neuvola sitten 5.11 kun hypätään tuohon kahden kuukauden väliin nyt :)
 19. Bumble84 Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014 Tammikuunmammat 2016

  Meillä 6kk neuvola ensi viikolla ja kysyy varmaan paljon maitoa menee, mutta minulla ei ole mitään tietoa tissistä kun lussuttaa. Nyt juuri vielä vähentänyt maidon juomista, kenties joku mystinen kausi menossa..
 20. +Mymmeli+ Tuttu foorumilla Maaliskuunmammat 2014

  paujoh : Minä molempia imettänyt ilman korvikkeita, eikä koskaan ole lääkärit tai th:t kyselleet paljonko juovat. Eihän sitä imetyksessä voisikaan tietää, ettei tee syöttöpunnituksia. Kyllä kasvu kertoo tuleeko äm tarpeeksi :)

Jaa tämä sivu