Lapsettomuutta takana 10 v

Keskustelun 'Lapsettomuus' aloitti Roskajoukon Jalokivi, 9 helmi 2020.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Roskajoukon Jalokivi Uusi käyttäjä

  Täällä melkein 10 vuotta lapsettomuutta takana, missään tutkimuksissa en ole uskaltanut aiemmin käydä koska olen suoraansanottuna pelännyt. Minulla todella epäsäännölliset menkat ja koskus saattaa olla melkein puoli vuotta että niitä ei tule ollenkaan. Mitään kipuja tai muita outoja oireita ei ole koskaan ollut ja periaatteessa tähän menkattomaan elämään on jo jollaintapaa tottunutkin. Ollaan miehen kanssa menty nämä vuodet ilman ehkäisyä. Pienintäkään pilkahdusta raskaudesta ei ole näinä vuosina näkynyt ja niinpä oltiin jo totuttu ajatukseen että tulemme aina olemaan kahdestaan.

  Syy siihen että en ole uskaltanut hakea apua on ollut pelko siitä että ei kukaan minua auta. Tiedän, naurettava ajatus mutta ihmismieli on välillä omituinen. Ylipainoa minulla on ollut koko aikuisikäni, nyt - 30 kg pudotusta takana ja vielä 20 kg normaalipainoon matkaa. Lisäksi tupakan polton lopetin melkein 5 kk sitten.

  Nyt tuon painonpudotuksen myötä sain kumminkin rohkeutta varata ajan oman terveyskeskuksen lääkärille. Siellä minulle tehtiin sisätutkimus ja kaikki oli ok, otettiin pituus ja paino sekä kartoitettiin kuukautishistoriaani. Lisäksi tehtiin lähete verikokeisiin ja sukupuolitauti testeihin. Mieheni sai myös lähetteen siemennesteanalyysiin. Kävin laajoissa verikokeissa ja nyt odottelen vastausta siitä että mitä sieltä löytyy..

  Halusin vaan avautua tästä tilanteestani ja siitä että jos joku painii samojen ajatusten ja pelkojenkkanssa niin älkää miettikö niin kauaa kuin minä. Nyt tämä vuosien odottelu tuntuu niin hullulta ja naurettavalta. Miksi en tehnyt sitä aiemmin?
  Toki yritän aina löytää asioiden positiiviset puolet ja tässä on se että olen kumminkin 30 kg kevyempi ja jaksaminen parempaa ja tuo tupakan polton lopettaminen myös. Lääkäri sanoi että olen tämän lapsihaaveen eteen tehnyt jo ihan valtavan mahtavan työn ja minun pitäis olla ylpeä itsestäni. Ehkä tavallaan olenkin, varsinkin siitä että uskallan taas haaveilla vauvasta.. ❤️

  Kiitos jos jaksoit lukea tarinani ja innoissani kuulisin myös muiden vastaavanlaisessa tilanteessa olevien tarinoita.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 5
  • Tykkää Tykkää x 2
 2. Suski ⛱ Addikti Elokuun äidit 2019 Helmikuunmammat 2016

  Tsenppiä! Menneisyyttä ei saa tekemättömäksi, joten yritä olla murehtimatta menneitä ja keskity tulevaisuuteen. Se kuitenkin on jo valoisampi.

  Minä menin lähes nelikymppisenä tutkimuksiin, ja heti ensikäynnillä ultrassa löytyi monirakkulaiset munasarjat. Tuo löytö yhdessä epäsäännöllisten kuukautisten kanssa tarkoitti PCOS-diagnoosia, minulla se on oireista päätellen ollut aina. Seuraavalla käynnillä selvisi jälleen ultrassa, etten edes ovuloi luomuna. Onneksi hormonipiikeillä saatiin kierto toimimaan kunnolla ja puoli vuotta myöhemmin odotin jo esikoista.

  Silloin minäkin totesin, että olisi kannattanut käydä valittamassa epäsäännöllisistä kuukautisista vuosia aikaisemmin, mutta en tajunnut, että se on hyvä syy lääkärikäynnille. Sitäkin ihmettelen, ettei yksikään gyne ole ultrannut minua ennen tuota, olisivat ne monirakkulaiset munasarjat näkyneet välittömästi.
 3. Roskajoukon Jalokivi Uusi käyttäjä

  Kiitos tsempeistä Suski75! ❤️ Oon kans epäillyt itselläni tuota pcos diagnoosia ja verikokeista varmasti jo jotain vastauksia tuleekin. Vielä ei lääkäri laittanut mua ultraan vaan odotellaan että kaikki verikokeet valmistuu ja mies on käynyt siemennesteanalyysissä niin lähetään siitä sitten suunnittelemaan tilannetta eteenpäin. Toki mun menkkoja yritetään varmasti käynnistellä ja säännöllistää nyt aluksi.
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. Roskajoukon Jalokivi Uusi käyttäjä

  Tulin vähä päivittelemään tilannettani tänne. Mun verikokeista ei löytynyt mitään vikaa, miehen siemennesteanalyysin vastaukset eivät ole vielä tulleet, mutta kun ne tulevat niin lääkäri tekee sairaalaan lähetteen jatkotutkimuksiin. Ilmiselväähän se on että mussa jotain vikaa on kun ei ole viimeiseen puoleen vuoteen näkynyt menkkoja ja sitä ennen ne oli epäsäännölliset ja harvat. Eniten ehkä raastaa tämä odottelu kun ei tiedä yhtään mitä tuleman pitää. Niin ja tietenkin pelottaa edelleen se että saanko apua tähän lapsettomuuteen ylipainon takia, joskin koko ajan pudotan painoa mutta rauhalliseen tahtiin. Tunteet täällä heittelee siis laidasta laitaan: toivosta epätoivoon ja siltä väliltä..
 5. Leenuli Aloittelija

  Tsemppiä tosi paljon ja kyllä asiat selviää!
  Nykypäivänä on niin hyvät hoidot, että moni meistä, jotka ei luomuna lasta voisi saada, on onnistunut sen lahjan saamaan!
  • Tykkää Tykkää x 2
 6. Leenuli Aloittelija

  Samaa ihmettelin itsekin - minulla todettiin pcos heti kun aloitettiin hoidot (olin 35 silloin). Kuukautisten alkamisesta asti oli todella epäsäännölliset ja todella kivuliaat (siis yrjöilin menkkojen aikana ja pyörryin jopa!). Se on erikoista, miten näitä ei katsota ihan perusgynen käynnillä kun siellä jo melko nuoresta säännöllisesti käydään.
  Mulla on tuon pcosin vuoksi tehty kaikki hoidot lääkkeelliseen kiertoon, oma ovulaatio on niin epävarma.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 7. Roskajoukon Jalokivi Uusi käyttäjä

  Kiitos tsempeistä! ❤️ Toivon todellakin että näin tulee vielä käymään. ❤️
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu