Kuinka kauan söit kipulääkkeitä alatiesynnytyksen tai sektion jälkeen?

Keskustelun 'Synnytys' aloitti Bella Swan, 20 marras 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Oletteko joutuneet syömään kipuihin lääkkeitä synnytyksen jälkeen? Kauanko?
 2. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Kamalaa kun koittaa muistella reilun kahden vuoden takaisia juttuja ja usein saa todeta, ettei mitään tule mieleen, tai jotain tulee mutta ei voi olla varma, onko se "tieto" oikea, tai edes sinne päin :wideyed:

  Jos nyt en aivan väärin muista, niin ehkä parina päivänä alatiesynnytyksen jälkeen otin Panadolin tai pari per päivä epparin vuoksi, muuten sitten en tarvinnut kipulääkkeitä lainkaan.
 3. AnnMariii Tuttu foorumilla

  Nyt 13. päivä menossa, ja eilen jätin ekaa kertaa yhden satsin päivän aikana ottamatta. Siihen asti mennyt 6h välein burana+panadol -combo. Alatiesynnytys, eppari ja toinen puoli haaroista ihan mustelmilla.
 4. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Nyt en itekään muista kauanko söin Ibumaxia ja Panadolia sektion jälkeen, mutta viikoista puhutaan kuitenkin.
 5. Tips Rakastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Ei käynyt mielessäkään kipulääkkeet kummankaan alatiesynnytyksen jälkeen. Olisin voinut lähteä salista saman tien vaikka lenkille.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 6. elaffy Ei muuta elämää Kesäkuunmammat 2015 Syysmammat 2017

  Itse synnytyksen takia en ole kummallakaan kerralla syönyt kipulääkkeitä, mutta jälkimmäisen synnytyksen jälkisupistuksiin käytin ainakin viikon verran kipulääkitystä. Olivat erittäin kipeitä..
 7. Ginger Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  Alatiesynnytyksen ja episiotomian jälkeen sairaalassa suurinpiirtein pakotettiin ottamaan buranaa. Eli seuraavana päivänä kyllä, mutta kun kotiin pääsin niin en enää ottanut.
 8. Heitsu1996 Addikti Kesäkuun äidit 2019

  Kolme viikkoa söin. Hätäsektio, kohdunrepeämä ja kohtutulehdus+verenmyrkytys.Verenmyrkytyksen takia meni kotona vielä 2vk antiootit.
 9. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Nyt on kyllä hyvin hatarat muistikuvat viiden vuoden takaa. Sairaalassa ollessa meni muutaman päivän epiduraalia hiljalleen vähenevänä määränä + buranaa ja panadolia. Burana ja panadol jatkui vielä kotona... olisiko ollut viikon verran kotiutumisesta. Vai ehkä useammankin viikon. Lapsi syntyi kiireellisellä sektiolla.
 10. Ensimmäisen lapsen kohdalla kiireellinen sektio. Sairaalassa olin kolme päivää ja antoivat jotain kipulääkettä. Kotona en tarvinnut lääkettä ollenkaan ja toipuminen oli tosi nopeaa. Toinen lapsi syntyi suunnitellulla sektiolla ja vaikka kaikki sujui leikkauksessa ihan täydellisesti, niin toipuminen oli hieman hitaampaa. Panadolia otin kipuun ehkä noin viikon verran. Voi olla että kipua oli enemmän, koska lepääminen oli vaikeampaa esikoisen vaatiessa oman osansa. Molemmista kuitenkin toipuminen on ollut suht nopeaa eikä ole jäänyt mitenkään erityisen pahana mieleen se kipu.
 11. Peuraida Peruskäyttäjä

  Alatiesynnytys eikä ollut jälkikäteen minkäänlaisia kipuja, ei käynyt mielessäkään että tarvitsisi särkylääkettä ottaa.
 12. Chandelier Tuttu foorumilla Huhtimammat 2018

  Sama juttu mulla.
  Hoitajat kävi pari kertaa tarjoamassa mutta en tarvinnut. Hyvin mennyt alatiesynnytys ja joku pieni naarmu mut ei muuta.
 13. Yhden 8tabletin otin sairaalassa. Alatiesynnytys oli ja kun toivat kipulääkkeen, sanoin etten tarvitse. Kätilö sanoi, että siitä on jotain muutakin kuin kivunlievitykseen hyötyä (en muista mitä, ehkä supistaa kohtua tai jotain).
 14. Yhden tabletin otin sairaalassa. Alatiesynnytys oli ja kun toivat kipulääkkeen, sanoin etten tarvitse. Kätilö sanoi, että siitä on jotain muutakin kuin kivunlievitykseen hyötyä (en muista mitä, ehkä supistaa kohtua tai jotain).
 15. Lumiprinsessa Tuttu foorumilla Marraskuun äidit 2019 Maaliskuiset 2021

  Alatiesynnytys takana ja en tarvinnut särkylääkettä. Olinki jalkeilla melkein heti, ku sain vaan syötyä ja olo oli ku ei ois synnyttänytkään.
 16. MM Aloittelija

  Alatiesynnytys, eppari+paha repeämä. Buranaa, mikä se vahvempi nyt on 600/800 ja panadol 1000 maksimimäärillä (tai hieman yli) vuorotellen muutaman tunnin välein syötynä ehkä ekat 4-5 päivää. Parina ekana päivänä lisäksi jotain vahvempaa, en tiedä mitä, ja silti mm sängystä nouseminen oli tuskaa. Tuon 4-5 päivän jälkeen sai melko nopeasti vähentää, pidensin välejä ja otin vasta kun alkoi sattumaan enemmän, ja taisin jättää panadolia kokonaan välistä. Viikon iässä kotiutuessa tuli vissiin enemmän rasitusta niin joutu muutamana päivänä syömään buranaa vähän useammin kuin loppuvaiheessa sairaalassa makoillessa, mutta muistaakseni en ottanut enää panadolia lisäks. Kyllä siinä lopulta meni useampi viikko, kun joutui vielä satunnaisesti ottamaan tavallisen buranan jos tuli oltua vähän enemmän kotona jalkeilla tai käytyä kävelyllä, niin alkoi särkemään.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 17. peruna86 Rakastunut foorumiin Elokuun äidit 2019

  Eka synnytys alatie, episiotomia+kaksi tikkiä. Kipulääkettä sain salissa, mutta sen jälkeen en enää tarvinnut. Paikat oli arat, muttei kipeät.

  Toinen synnytys kiireellinen sektio. Sairaalassa olin 6 päivää ja sen ajan sain säännöllisesti vahvaa kipulääkettä plus Burana/Panadol -comboa. Kotiutumispäivän iltana palasin SVO:lle osittain auenneen sektiohaavan takia ja siihen söin vielä päivän kipulääkettä.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 18. AnnMariii Tuttu foorumilla

  Mullekin selvisi kätilön kanssa juteltua, että syy mun kipuihin ei ollutkaan eppari vaan hematooma. Toinen puoli haaroista oli kokonaan musta, ja hetkikin seisaaltaan aiheutti sellaisen säryn ja jomotuksen ettei voinut muuta kuin itkeä.
 19. Shooky90 Tuttu foorumilla Elokuun äidit 2019

  Koko sairaala-ajan söin särkylääkkeitä kun ei istumisesta tulla oikein mitään. Kotonakin jatkoin syömistä ehkä viikon verran?
 20. Lya M. Tuttu foorumilla

  Jorvissa unohdettiin antaa yöllä kipulääke synnytyksen jälkeen kokonaan, kunnes seuraavana päivänä kysyttiin, tarvitsenko lisää kipulääkettä. Olin kieltämättä hämmentynyt. Kotona söin särkyyn ehkä pari päivää.

  Jälkivuotoon, joka ei ollut loppuakseen, sain jonkun kammottavan lääkkeen, josta tuli pahat sivuoireet. Valitettavasti en enää muista mikä se oli, jotta voisin kieltäytyä siitä jatkossa.

Jaa tämä sivu