Korona ja raskaus

Keskustelun 'Tammikuiset 2022' aloitti Bella Swan, 6 huhti 2021.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vilja. Tuttu foorumilla Tammikuiset 2022

  Osaisivatkohan neuvolasta kommentoida tuota maskiasiaa? Itselläni nyt raskautuessa normaalit maskit ovat yllättävän haastavia. Ennen raskautta niitä pystyi käyttämään tuosta noin vaan, nyt tulee sen verran puuskutettua ja hengästyttyä, että maskit tuntuvat raskailta.

  Rokotteenkin kanssa odotan ensimmäistä neuvolakäyntiä, mitä siellä sanovat.
 2. Elfrida Aloittelija

  Mä sain työpaikalla molemmat rokotteet jo helmikuussa. Hedelmällisyyteen ei ainakaan vaikuttanut, kun raskauduin huhtikuussa ekasta yrityskierrosta :grin Nyt raskaana tuskin ottaisin rokotetta. Olen töissä hammashuollossa enkä ole sieltäkään koronaa saanut, niin pidän hyvin epätodennäköisenä että saisin sen pienen asuinkuntani ruokakaupasta. Julkisilla paikoilla en ookaan enää pitänyt maskia. Se ahdistaa, ja joudun pitämään ihan tarpeeksi töissä. Koronaa en ole missään vaiheessa pelännyt eikä sitä ole kukaan lähipiiristä sairastanut.
 3. Vilja. Tuttu foorumilla Tammikuiset 2022

  Varasin nyt rokotukseen ajan perhepiirissä tapahtuneiden asioiden ansiosta. Jokainen lopulta sen päätöksen tekee ja punnitsee haitat ja hyödyt. Olisin kyllä toivonut THL:ltä vahvempaa suositusta rokotuksen ottamisen suhteen. Ero on mielestäni iso kun katsoo influenssarokotteen ja koronarokotteen suosituksia.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 4
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 4. Tupasvilla Uusi käyttäjä

  Keväällä olin 70% varma, etten ota rokotetta ja pärjäilen tammikuulle - töissä oli vielä tuolloin tiukat rajoitukset ja kaikkialla näkyi maskeja tai ainakin väljyyttä. Tuntui turvalliselta. Kesäkuun myötä meillä töissä avautuikin yllättäen jokainen luukku ja kymmenen hengen sijasta sisätiloissa voikin nyt kokoontua satoja ihmisiä. Työni puolesta tapaan myös runsaasti ihmisiä viikottain, etupäässä 15-35 -vuotiaita, joiden parissa rokotekattavuus on vielä muuta väestöä ohuempaa ja toisaalta vapaa-ajan aktiivisuus (baarit, lomat, tapahtumat jne.) runsaampaa tartuntamahdollisuuksien näkökulmasta. Harva myöskään viitsii noudattaa pyynnöstä ja perustelusta huolimatta turvavälejä tai käyttää seurassani maskia. Lisäksi suhtautuminen koronaan on suuressa työyhteisössäni kummallisen fatalistista (”tulee jos on tullakseen ja kuolen jos kuolen”) ja välinpitämätöntä - etätyötä ei katsota hyvällä vaikka siihen olisi mahdollisuus eikä kukaan ole maskia käyttänyt kerran kertaa.

  Nyt olen enää häilyvän 30% varma, uskaltaisinko pärjätä ilman rokotetta. Korona on siitä kurja, että perusterveiden (!) osalta todennäköisyydet fataalin, vaikean, flunssankaltaisen ja oireettoman tartunnan välillä tuntuvat olevan Ässä-arvan kaltaista sattumaa. Mitä enemmän arpoja rapsuttaa, sitä todennäköisempää on saada jotakin ja tilastollisesti vähäinen riesa, mutta toisaalta päävoitto voi napsahtaa kenelle vain. Ja työn puolesta noita arpoja tulee raaputeltua reippaasti, halusin tai en, ellen sitten koteloidu kotiini jatkuvalle sairaslomalle.

  Neuvolalääkäri ei ollut erityisen halukas ottamaan kantaa. Terveydenhoitajan ja ajanvarausihmisen kanssa neuvoteltuani ja pientä mielipidemittausta suoritettuani päädyin silti rokotteen kannalle. Ylihuomenna ensimmäinen. Tänään rv 16+0. Syteen tai saveen...
  • Tykkää Tykkää x 2
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 5. Kajastus Peruskäyttäjä Tammikuiset 2022

  Mulla on ens viikolla vasta neuvolalääkäri ja ajattelin sieltä kysellä mielipidettä, vaikka olenkin ymmärtänyt etteivät mielellään ota kantaa.

  Olen huomannut samaa omalla työpaikalla, heti kun vähänkin tilanne 'helpottanut' on kaikki palautunut normaaliksi, ovet auki kaikille, ei turvavälejä, ei maskeja ja naureskelua koko hommalle. Itsekin siis luultavasti päädyn ottamaan rokotteen heti neuvolalääkärin jälkeen.
 6. Mio Aloittelija

  En ole rokotekriittinen ja kaikki rokotteet olen itselle/lapselle ottanut, mutta tätä en puutteellisen tiedon vuoksi aio raskaana ollessa ottaa. Synnytyksen jälkeen kyllä ehdottomasti.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 7. Lisel Aloittelija

  Tämä on niin vaikea päätös tämä rokote! Minä olin kanssa päättänyt (ennen deltaa) että otan vasta kun vauva on syntynyt. Mutta nyt deltan levitessä ja päästyäni saikulta vihdoin takaisin töihin, olen alkanut uudelleen arpomaan tätä asiaa.

  Ei todellakaan tunnu enää yhtä turvalliselta. Ja parin kuukauden oksentaminen veti niin heikoksi että alkoi todenteolla hirvittää se mahdollisuus että saisi vakavan koronan. Voi kun olisi se kristallipallo....
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 8. Mio Aloittelija

  Mäkin tätä pähkäilin pitkään ja toki nopeasti leviävä delta mietityttää. Erityisesti sosiaalialalla olevana. Silti pitkäaikaisen tiedon puute raskauden aikana rokottamisesta on itselle niin merkittävä asia, että päädyin tähän ratkaisuun. Aikoinaan olen kyllä ollut mukana HPV-rokotetutkimuksessa kun sitä tehtiin. Nykyäänhän se on rokoteohjelmassa ja jakaa kovasti mielipiteitä. 5 vuoden ilmainen ehkäisy oli hyvä kannustin köyhälle opiskelijalle :wink
 9. PogoMamma Rakastunut foorumiin Tammikuiset 2022 Elokuun äidit 2019

  Mä kuulin just puolitutun rokotusreaktiosta ja sen jälkeen päädyin siihen että nyt en ota piikkiä. Ihan sama vaikkei ravintoloihin tai konsertteihin pääsiskään ilman rokotteita kun en mä muutenkaan niissä kävisi.
  • Tykkää Tykkää x 1
 10. Vilja. Tuttu foorumilla Tammikuiset 2022

  Mua se delta-muunnos ahdistaa ihan superpaljon. Meillä kävi myös niin, että molemmat rokotteet saanut kumppani sai hyvin lieväoireisen koronan mutta ei tartuttanut sitä minuun, mikä oli ihme. Säikähdin kuitenkin ja koska olen altistumiselle alttiissa työssä, koronan pahimmalla alueella, päätin puntaroida asian niin että rokotteen ottaminen on suurempi hyöty kuin joutua koronan takia pahimmassa tapauksessa tehohoitoon. Kun töissä voi osua se arpa kohdalle, että olet tekemisissä rokotteita ideologisesti vastustavan henkilön kanssa jolta saat koronan. Meillä varmasti minua suojeli se, että kumppanin oireet olivat lievät eivätkä olleet nuhaa, yskää jne.hengitystieoireita.

  Jos ei olisi delta-muunnosta, olisin hannaroinut rokotteen kanssa. Pfizerin rokotteen tekniikka on onneksi sellainen, ettei se sisällä eläviä viruksia. Ystäväni on joutunut ottamaan raskaana ollessaan sikainfluenssarokotteen ja terve lapsi syntyi.
  • Tykkää Tykkää x 1
 11. PogoMamma Rakastunut foorumiin Tammikuiset 2022 Elokuun äidit 2019

  Mä olen ottanut tuon possunuhapiikin raskauden aikana eikä siitä mitään seurannut mutta tää nyt annettava rokote on sen verran uusi ettei uskalla. Mä olen sen ekan aallon aikaan kuulunut riskiryhmään ja silloin onnistuin välttelemään koronaa hyvin. Tai mistäpä mä voin tietää oliko mulla jo silloin korona kun ei testeistä ollut tietoakaan.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1

Jaa tämä sivu