Mä meinasin nyt maissivellillä alottaa kolmen viikon päästä ku poika täyttää 3kk. Katsotaan miten vaikuttaa. Esikoisella ainaki pidens yön syöttövälejä ku illal antoi. Sit 4kk iästä alotellaan kiinteet. Esikoinen oli 6kk ku lopetti yösyönnit, niit oli aika paljon siihen asti! Varovasti toivon, et ku tää syö nytkin vaan kerran yös, ni josko hän vaik lopettais yösyönnit jo ennen 6kk ikää...
Itse meinaan tehdä pääsääntösesti liha- ja kasvissoseet, hedelmäsoseitaki voisin tälvkertaa kokeilla ite. Mut toisinaan annan varmasti myös kaupan soseita. En oikeen tiedä mist soseesta alottaisin.. Ku sen ei kannata heti alkuun olla liian makeeta, ettei ala vieroksumaan vähemmän makeita. Kai se se perus peruna sit pitää olla vaikka niitä olis kyl terveellisempiäkin vaihtoehtoja... Peruna ei oo niin ravintorikasta ku vihannekset.
Esikoisen suosikeiksi aikoinaan muodostuivat maissi, porkkana ja bataatti. Niistä sit eri yhdistelmiä keittelin ja sekottelin. Ja toki myös muistakin, ettei nyt ihan ykspuoliseks menny :D Katotaan mistä tää tyyppi alkaa tykkäämään :)
Ja sauvasekotin on aika kätevä siihen kyllä! Mä en usko, et se ilma niin kovin enää vaikuttaa siin vaiheessa ku suolisto on tottunu sit jo muutenki käsittelemään muutaki ku maitoa. Et ei välii vaik ilmaa jäiskin sauvasekottimella sörssätessä :)
Sormiruokailua olin esikoisen kans vähän pelokas alottamaan, vaik 6kk iäs jo sais ku sillon lapsella riittää siihen motoriikka ja syömistaidot. Mut ku oon nii hiton hysteerinen edelleenki sen tukehtumisvaaran vuoks (vaik semmosii tapauksii on aniharvoin ku vauvoilla tulee herkästi se yökkäysrefleksi jos liian iso pala ruokaa joutuu liian syvälle suuhun). Nytki aina varottelen esikoista laittamasta liian paljon tai liian isoi paloi ruokaa kerrallaan suuhun. alotettiin vast ku esikoisel oli muutama hammas (eka tuli 7kk iäs). Jos uskaltais nyt jo aiemmin antaa. Pehmeit hedelmänpaloi, kuten banaanii, ja sit pehmeeks keitettyi vihannespaloi. Mitäs muit hyvii vois olla?