Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Mä join ennen noin neljä-viis kuppia kahvia päivässä, nyt en oo juonu tippakaan viimeseen puoleentoista kuukauteen. Ihan pahin ällötyksen aiheuttaja.
Ja hei sitä mietin, että kun eikös punajuurissakin oo joku rajotus syömiseen, niin saako syödä rosollia? :D
Miulla on vähän lipsahtanu lakritsin kanssa... välillä vaan tuleee niin kova himo. Mutta kohtuudella tietysti - joten tuskin on menny suositusrajan yli![]()
Se on miusta tosi hämärä :D jossakin sanotaan ettei sais syödä ollenkaan ja jossakin on se enimmäismäärähomma...Eikös nykysuositusten mukaan pitäis lakritsi ja salmiakki jättää kokonaan pois? Eviran sivujen info on vähän hämmentävä, siinä lukee että käyttöä ei suositella, mutta pienet annokset eivät ole haitaksi :D
Okeii! Tää on hyvä tietää! Miulla huomenna neuvola... eiköhän siel sit kans kerroViimeks, kun olin raskaana (2015-2016) sai salmiakkia ja lakua syödä pienen määrän (en muista sitä määrää) mut nyt ei suositella ollenkaan. Tästä neuvolan täti mainitsi puhelimessa, kun varasin aikaa, koska suositus on tosiaan muuttunut... Mä en muutenkaan syö kumpaakaan niin ei tarvii miettiä :D
Juu ei pidä panikoida, se on ihan totta :) tuo oli hyvä juttu!Itsellä jo verenpaineiden takia salmiakit ja lakritsit kielletty ja onneksi en niistä välitäkään. Vaun artikkeliin linkki, jossa hyvin selitetty tuota että miksi kannattaa välttää, mutta ei kannata myöskään panikoida :)
https://www.vau.fi/raskaus/elamantavat-raskauden-aikana/lakritsi-salmiakki-ja-raskaus/
Ja sit yks hyvä pätkä kopioituna tuosta artikkelista :)
Räikkönen suosittelee, että odottajat välttäisivät salmiakin ja lakritsin syöntiä raskausaikana.
”Ei ole kuitenkaan syytä paniikkiin, jos on sattumalta syönyt laku- tai salmiakkituotetta. Äidit altistuvat myös tietämättään glykyrritsiinille. Merkitsemisvelvollisuus koskee ainoastaan tuotteita, joissa määrä on suuri”, Räikkönen kertoo.
Esimerkiksi hedelmämakeisissa voi olla glykyrritsiiniä makuaineena. On myös mahdollista, että joihinkin virvoitusjuomiin olisi lisätty glykyrritsiiniä makeutus- tai aromitarkoituksissa. Suurin osa glykyrritsiinituotteista on kuitenkin lakritsin tai salmiakin makuisia.
Mulla on verenpaineet pilvissä aina lääkärissä mitattuna ja sykkeet kans. Kotona sitten normaalit. Saisin lääkkeet heti jos niitä lääkärin mittoja katsois. Siksi saankin nykyisin mitata kotona. :)
Mulla on verenpaineet pilvissä aina lääkärissä mitattuna ja sykkeet kans. Kotona sitten normaalit. Saisin lääkkeet heti jos niitä lääkärin mittoja katsois. Siksi saankin nykyisin mitata kotona. :)
Minua nyt kyllä oikeasti vähän hämmentää tää juusto asia? Siis jos se on pastoroitu niin eihän listeria vaaraa enää pitäisi olla? Mutta miksi ne on silti kiellettyjen listalla? Aiemmin oon noudattanu tätä kieltoa, mutta nyt ehkä vähän kyseenalaistan...