Kehityskeskustelu

No niin! Että kaljaa sitten :D :D

Mä niin odotan tuota, että poika oppii oikeasti puhumaan, kyllähän sitä siis nytkin yleensä jo tajuaa, mitä poika haluaa, kun osaa jo näyttää haluamaansa hyvinkin, ja jos tarjoan jotakin väärää, niin huitoo vimmatusti, että ei tuota, ja sitten arvon seuraavan tarjottavan, ja sekin joko kelpaa tai ei :) Ilmeisesti pojalla ei vaan ole kiire tuottaa puhetta, kun tulee ymmärretyksi muutenkin, vaihtelevalla menestyksellä :D

Tuossa muuten onkin miettimistä itselläkin, että miten asioita pojalle esittää jatkossa, meilläkin kävis varmasti just noin, että jos kysyisin, että mennäänkö vaihtamaan vaippa, niin poika lähtis lujaa päinvastaiseen suuntaan :D Mitähän mä muuten mahdan yleensä edes sanoa siinä kohtaa... varmaan useimmiten, että "mennääs vaihtamaan vaippa", tai että "nyt pitäis mennä vaihtamaan vaippa". Joskus poika kyllä ihan itsekin tulee hakemaan minut mukaan ja johdattaa minut hoitotasolle, varsinkin silloin kun on kakka vaipassa, se on varmaan alkanut tuntua epämukavalle siellä vaipassa.

Pojalla on nyt joku pottavaihe, haluaa potalle kyllä, mutta yleensä vasta siinä vaiheessa, kun kakka on jo vaipassa :D Monesti kyllä ihan muutenkin vaan saattaa osoitella pottaa ja kiskoo housuja alas (vaikkei vielä osaakaan riisua niitä itse), ja kun otan housut ja vaipan pois, niin istuu tyytyväisenä potalla jonkin aikaa. Ei sinne yleensä mitään tule, mutta ajattelen, että pääasia on, että viihtyy siinä potalla, eikä "pelkää" sitä tms.

Tänäkin aamuna taas tuli pissa pyttyyn hienosti, kehuin kovasti :) Ainahan se ei vielä sinne tule. Vien siis nykyään pojan heti herättyään pytylle, yleensä istuu siinäkin ihan mielellään, on vaan harmillisen huono se supistusrinkula, kun se ei pysy yhtään paikallaan. Pitää hankkia uusi.
 
Meillä on vaihe et pissaa pottaan aina kun vie mut kakka tulee vaippaan. Onko siihen kuivaksi opettamiseen jotku ohjeet?
 
Toi MLL:n ohje on kivan selkeä.
Meillä ei oo pottaan tullut piiiitkään aikaan mitään, eikä kyllä nyt sit enää hirveän usein olla kokeiltukaan. Syksyllä tuli jonkun aikaa päivittäin kakka pottaan, mutta silloin vatsa olikin kovemmalla, ja potta-asento helpotti kaiketi.

Varmaan keväämmällä ja kesällä sit aktiivisemmin taas kokeillaan, kun nyt selvästi ei oo oikea hetki.
 
Meillä vähän sama, ettei oo pottaherkkyys kausi meneillään niin meidänkin pottaharjoittelut on hieman tauolla.
On kyllä kiva lukea miten edistyneitä pottailijoita osa lokakuisista jo on. :happy:

Meidän pojalla on joku ihme vaihe meneillään ja hän jatkuvasti hakeaa huomiota esim tömähtämällä lattiaan ja sitten kuuluu "Auts" tai "Öuyh" eli niinku "oho". Ollaan nyt sitten oltu reagoimatta suuremmin siihen ja annettu muuten paljon huomiota. Kun selkeästi yritti sitä hakea, mutta meidän mielestä vähän väärin keinoin. Vai mitä te olette tuollaisesta mieltä? (Kun tahalteen kaatuilee ja tömpsähtelee) :shy:
 
Mä varmaan toimisin just niin kuin tekin! Antaisin tömähdellä itsekseen, ilman siihen reagoimista ja huomioisin sitten muuten. Jos tuollaseen tahalleen kaatuiluun reagoisi, se voisi antaa viestin että "satuttamalla" ittes saat huomiota. Mikä ei ehkä oo ihan ideaali tilanne, koska onhan siinä se riski että jollain kerralla lapsi satuttaa ittensä oikeastikin.
 
Meidän pojalla on joku ihme vaihe meneillään ja hän jatkuvasti hakeaa huomiota esim tömähtämällä lattiaan ja sitten kuuluu "Auts" tai "Öuyh" eli niinku "oho". Ollaan nyt sitten oltu reagoimatta suuremmin siihen ja annettu muuten paljon huomiota. Kun selkeästi yritti sitä hakea, mutta meidän mielestä vähän väärin keinoin. Vai mitä te olette tuollaisesta mieltä? (Kun tahalteen kaatuilee ja tömpsähtelee) :shy:

Hei meillä oli tällainen samanlainen vaihe joku aika sitten, tyttö kopsutti tahallaan päätään pöytään, lattiaan, pinnasängyn reunaan ja muihin huonekaluihin ja sit nauroi ja katsoi miten reagoidaan. Alkuun kauhisteltiin ääneen mut sit oltiin vaan huomioimatta ja se käytös loppui nopeesti. Oli vaan kauheeta kun kuuluu sellanen kunnon KLONK kun se kolautteli otsaansa esim. meidän ruokapöytään, ei onneksi tullut mitään suurempia kuhmuja.
 
Hei onpas ihana kuulla että tää voisikin olla vain tuollainen vaihe! :happy: Niin tutulta kuulostaa Lemonia.

Ei tosiaan oo tähän enää reagoitu, vaan muuten huomioitu paljon ja on nyt jo vähentynyt. :)
Kauheeta ollut kuunnella juurikin tuota kopinaa ja että milloin kävisi sitten pahastikin.. :nailbiting:
 
Ei hitsi, Pirre osaa ajaa potkupyörällä! On niin supersöpö kun jalat viuhtoo vauhtia niin ettei perässä enää pysy. Menee pitkiä matkoja jalat ilmassakin jo. Kuukauden on nyt ollut pyörä käytössä. Ikää nyt reilu 1v7kk.
Ootteko muut aloittaneet pyöräilyä?
 
Meil on niin kääpiö, ettei sen jalatyllä maahan potkupyörän selästä. :joyful:
 
Just miehen kans pohittiin et voiskohan jo hankkia ja tultiin tulemaan ettei näin pienelle varmaan vielä. Mutta nyt alan sit pohtia et pitäsköhän sittenkin kun kerran saa nuin pienessä koossa. Miten sitä pysyy perässä kun tuo on muutenkin niin vauhtihirmu :D
 
Ai vitsit tuo minikokoinen potkupyörä olis hieno meidänkin pojalle! Meillä on kaksi kolmipyörää, mutta niissä istuessa pojan jalat ei ihan vielä yllä maahan, ehkä ihan hyväkin, ettei käy vahinkoja :nailbiting: Ehkä vuoden päästä kesälle voisi potkupyörän hankkiakin, ehkä se ei nyt vielä ole ihan ajankohtainen kuitenkaan. Pitäisi kyllä olla sitten pyöräilykypäräkin! Kehittäisihän se potkupyöräily tasapainoa ihan eri tavalla kuin kolmipyörä, oppisi poika pysymään pystyssä kahdella pyörällä edes jotenkin :)

Tosin Plaston mopollakaan poika ei potkuttele eteen päin, vaan nousee penkistä ja kävelee sen mopon kanssa eteen päin. Taakse päin kyllä potkuttelee :D
 
Toi mini pyörä varmaan muuten meniskin! Aika hauska, että niitä on noin pieninäkin.
Ei vaan viiti ostaa, kun meillä on tosi hyvä, serkulta peritty pyörä joka on varmaan viimeistään ens kesänä sopiva.

Meillä kans toi Plaston mopo on vielä vähän mysteeri. Jotenkin ei osaa sitä istualtaan potkia eteenpäin, vaan mielummin taluttaa sitä kuin polkupyörää :p
 
Meillä pirre ei oikein pääse sillä plaston mopolla eteenpäin kun jalat tökkii niihin takapyöriin. Potkupyörällä laskee loivia mäkiä alas jalat ilmassa jo kymmeniä metrejä ja tasasellakin saa sellasen vauhdin potkuteltua, että nostaa jalat ilmaan.
Meillä on myös kolmipyörä ja muut kolme lasta on ylettänyt satulasta polkimille noin 2,5-vuotiaina. Pirre kun on niin hurjan pikkunen, että veikkaan noin kolmen vanhana vasta ylettävän polkimille.
Koska pitää saada tehdä kaikkea samaa mitä isovelikin, niin päädyimme tuon pyörän hankintaan.
 
Tilasin meillekkin potkupyörän :) en tosin tuota samaa vaan jolyroomissa lähes -50% tarjouksessa olleen jolle jäi hintaa lähetyskuluineen alle 40€. Toivottavasti on hyvä kuitenkin :)
 
84031c3be96123d7a1abcdca6f88c190
 
Kyllähän noi halvemmatkin varmasti asiansa ajaa. Meillä on isoveljellä motonetistä 39€ potkupyörä. Ostettiin se nyt keväällä heti kun lumet suli. On varmaankin samaa tasoa ja materiaalia kuin tuo jollyroomin pyörä. Ainoa miinus on vaan, että renkaat kuluu melko nopsaan, mutta 4-vuotiaalla vauhtikin on aika paljon kovempaa. Tosin se ei ole enää aktiivisessa käytössä kun jätkä painaa menemään normi pyörällä jo ilman apupyöriä.
 
Mä oon kanssa tuollaista potkupyörää miettiny, mutta en vielä ole ihan varma siitä.. Mitäs kaikkea se kehittää?
 
Ainakin tasapainoa se potkupyöräily varmaankin kehittää, ja koordinaatiokykyä muutenkin, jos on kaksipyöräinen, noitahan on kai kolmipyöräisinäkin versioina olemassa. Tekisi kyllä mieli tilata tuollainen pojalle, mutta ehkä se sitten olisi vasta seuraavan kesän juttu. Kolmipyöriä meillä on kaksi erilaista, eikä poika yletä niistä vielä jaloilla maahan eikä polkimille, joten ehkä tuo minipotkuri sitten vois olla se vaihtoehto, jos tälle kesälle haluaisi sellaisen pojalle ostaa. Poika kun on semmoinen pieni hippiäinen kuitenkin vieläkin :Heartred
 
Takaisin
Top