Kantoliinat/kantoreput

Keskustelun 'Laskettu aika huhtikuussa 2016' aloitti marjo86, 27 tammi 2016.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. marjo86 Hyväntuulinen höpöttäjä

  Millaisia liinoja/reppuja olette käyttäneet ja kuinka helpoksi olette käytön kokeneet? Tai onko aikeissa uudelle tulokkalle ottaa liina tai reppu käyttöön?

  Itse aion opetella käyttämään trikoista kantoliina heti alusta lähtien, niin paljon hyvää niistä olen kuullut. Lisäksi aion hankkia Manduca-kantorepun, jolla sitten voi ulkona helpommin kantaa ja jonka tuleva isäkin ehkä suostuu päällensä laittamaan. :grin

  Sain ystävältäni jo yhden kantorepun (tai pikemminkin rintarepun), joka on Emma-merkkinen, mutta jotenkin sen päällepukeminen tuntuu aika monimutkaiselta ja mitä lueskelin netistä, niin taitaa pidemmän päälle rasittaa selkääkin. Ajattelin siis, että taidan sittenkin ostaa vielä sen paljon kehutun Manducan. Siihen päädyin useiden suositusten ja tämän testivertailun jälkeen:
  http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/09/16/testissa-vauvojen-kantoreput-monipuolinen-manduca-voitti

  Mutta nuo liinat. Vaihtoehtoja tuntuu kuitenkin olevan monia ja myös kantoasentoja vastasyntyneelle, joten vähän tässä vielä mietiskelen oikeastaan kahden vaihtoehdon kanssa; pitkä trikooliina (esim. http://www.hattentatti.fi/tricot-slen-kantoliinat-c-28_31_32.html) ja Babylonian Tricotti kahden nauhan kantoliina (http://www.raskauskeiju.fi/tri-cotti_kantoliina). Pitkässä trikooliinassa sidontavaihtoehtoja on kuusi ja mistä tykkään on se, että vastasyntyneen saa "pystyyn" sikiöasentoon rinnalle, kun tuossa Tricotissa vastasyntyneen ainoa asento on kehtoasento. Mutta toisaalta taas tuo Tricotti vaikuttaa hyvin helppokäyttöiseltä, pitkä trikooliina pitää taas oppia sitomaan turvallisesti. :bored:

  Mielipiteitä ja kokemuksia? :)
 2. Eleanora Kommentoinnin ninja

  Mulla oli esikoisella käytössä juurikin nuo kaksi: pitkä trikoinen kantoliina ja Manduca. Tykkäsin kovasti molemmista, tosin käytin vähän eri tilanteissa. Liinaa usein kotona/sisätiloissa (syysvauva, en halunnut ottaa riskiä, että joutuisin ulkosalla sitomaan pitkiä liinanpäitä mahdollisesti märällä kelillä) ja Manducaa sitten ulkoillessa. Mieskin tosiaan käytti Manducaa, sekä pienen vauvan kanssa etukannossa, että myöhemmin isommalla lapsella selässä. Itse käytin trikooliinan kanssa oikeastaan pelkästään sitä sidontaa, jossa vauva on pystyasennossa rinnalla. Sen sitomisen oppii kyllä nopeasti mielestäni ja pystyy tekemään hyvinkin napakaksi. Katsoin sidonnoista youtubesta videoita ja toistin perässä, harjoittelin ensi jollain pehmolelulla tms. vauvan laittoa liinaan. Mahan kanssa opettelu ei oikein onnistunut, mutta sitten vauvan synnyttyä. Manduca taas on tosiaan helppo mielestäni pukea kun on soljet ja siinäkin useampi kantovaihtoehto. Esikoisen aikana trikooliina oli lainassa, nyt löysin syksyllä 5 eurolla liinan kirpparilta ja Manduca on säilytetty esikoisen ajalta (silloin ostettiin käytettynä), joten molempia on aikeissa käyttää tämänkin vauvan kanssa. Odotan jo kesän retkiä, kun lähdetään jonnekin laavulle eväiden kanssa, minä kannan vauvaa ja isä ja poika kävelevät pitkospuita! :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 3. Pihla Varmaotteinen viestittelijä Marraskuiset 2021 Huhtimammat 2016 Kesäkuunmammat 2014

  Mulla on esikoisen ajoilta manduca ja nyt tulevalle on hommattu trikooliina ensiviikkoja / -kuukausia varten. Jos vauva tuntuu tykkäävän kantamisesta ja tuo liina tuntuu meidän jutulta, niin sitten hankin myös kudotun kantoliinan kun vauva kasvaa ja käy liian painavaksi trikoiseen. Tai voi olla että pärjätään pelkän manducankin kanssa sitten myöhemmin. Esikoinen ei tykännyt kauheasti olla kyydissä, joten siksi yritän nyt olla tekemättä hutihankintoja.
 4. Eleanora Kommentoinnin ninja

  Pihla, ihan fiksua. Noita trikooliinoja tosiaan näkee ajoittain kirppareilla tai ainakin netin kirppiksellä ja yleensä aika edullisestikin. Omastakin maksoin huimat 5e. Oon kans käsittänyt, että painavamman lapsen kanssa sitten se kudottu liinä on parempi, kun ei anna periksi. Pienen kanssa koin trikoisen oikein näppäräksi :)
 5. marjo86 Hyväntuulinen höpöttäjä

 6. Pulla16 Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Me hankittiin Manduca. Mä koin liinat jotenkin monimutkaisiksi, vaikka eivät oikeasti sitä varmasti ole, kun vaan opettelis jonkun simppelin sidonnan.
 7. Ruusa# Supliikin supersankari Huhtimammat 2016 Elomammat 2017

  Mekin ostettiin tuo Manduca :)
  Oli joulun jälkeen alessa ja on hyvä jälleenmyyntiarvo niin raaskin tilata.
  On varmaan kätevä kun mieskin voi sitten kantaa jossain reissussa ja vähän isompaakin. Vähän epäilen omaa selkääni isomman kanssa, ja pitkospuilla epäilisin kyllä tasapainoani!! :D Tosin se lantiovyö toki tasaa painoa hyvin.
  Liinan hankin jos vauva tykkää sylitellä sisälläkin paljon ja jos Manduca ei tunnu riittävän pehmeältä/mukavalta itsellä sisäkäytössä.... Mutta mites liinan käyttäjät on kokeneet, että mihin paino kohdistuu?? Toki kiinni sidonnastakin... Mutta itse en usko että jos kaikki paino esim hartioilla että pystyisin kauaa kantaa... tai ehkä ihan pientä vauvaa...
 8. Eleanora Kommentoinnin ninja

  Ruusa#, Liinakinhan tulee osaksi vyötärölle eli vastaa siinä mielessä Manducan lantiovyötä ja liina tulee myös (kun vauva edessä) selästä ristiin joten ei paino kokonaan hartioilla ole. Ei mekään nyt minnekään tunturiin olla lähdössä :D Mutta viime syksynä tehtiin useampia pikkuretkiä paikallisille laavuille, joskus muiden ystäväperheiden kanssa, grillattiin makkaraa siellä nuotiolla jne. Ootan jo malttamattomana vastaavia vähän isommalla perheellä :) Kävelymatkat oli usein lyhyitä kun useampia alle 4v mukana, pääpointti siis laavulla ja luonnossa oleminen ja yhdessä ajan viettäminen.
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. napiainen Sukkela juttelija

  Manducan ajattelin myös hankkia jossain vaiheessa. Kantoliinan ostan sitten kun vauva syntyy ja jos sille tarvetta ilmaantuu.
 10. Joos Oman äänensä löytänyt

  Meillä on hommattuna Tula -kantoreppu käytettynä. Tuntui musta Manducaa helpommalta ja kuositkin kivempia. Jos ei tuu käyttöä, niin ainahan noi saa myytyä eteenpäin :)
 11. norappi Sanavalmis juttuseppä Heinäkuiset 2021 Huhtimammat 2016

  Mulla on hankittuna tula, ergo, trikooliina ja tavallinen liina. Tulaan on vauva tuki. Pihalla käytän varmaan kumpaakin liinaa että reppua. Tulalla saa vielä kivasti kannettua meidän taaperoakin :)
 12. Pihla Varmaotteinen viestittelijä Marraskuiset 2021 Huhtimammat 2016 Kesäkuunmammat 2014

  Mulla painaa Manduca ja Tula molemmat hartioihin, vaikka säädöt on kohdillaan. Tai ei varsinaisesti paina hartioita, mutta aiheuttaa pakotusta yläselkään ja niskaan. Kyse tuskin on repusta tai sen säädöistä, vaan kertakaikkiaan mun anatomia ei vaan oo ihanteellinen tohon hommaan. Sama ongelma on ollut kouluaikoinakin selkärepun kanssa.
  Mielenkiinnolla odotan minkälaista liinalla on kantaa. Mua siis painoi manduca ihan alusta asti, ihan sama onko poika painanut vajaa 5 kg tai 12 kg. Ja mä olen niin insinööri, että säädöt ei vaan voi olla kovin paljoa pielessä. :D
 13. Ruusa# Supliikin supersankari Huhtimammat 2016 Elomammat 2017

  No höh... Eikö sitä Manducaa sitten saa lantiolta kunnolla tiukalle?
 14. Pähkinä80 Keskustelun kolmiottelija Huhtimammat 2016

  Me päädyttiin miehen kanssa hankkimaan Stokken baby Carrier Light. Ollaan molemmat pitkäselkäisiä ja se tuntui miellyttävältä molemmille. Mies ei varmaan liinaa suostuisi edes kokeilemaan :wink

  Tuossa on vauvan päälle hyvä tuki ja lonkkien asento ohjeistuksen mukainen.
  Last edited: 28 tammi 2016
 15. winks Päivystävä dosentti Huhtimammat 2016

  Ihana mielikuva! Me käytiin kans paljon metsässä - silloin tosin isä halusi kantaa muksua Manducassa. Mutta ah, se luonto keväällä ja alkukesästä. Ihanaa!

  Nyt ajattelin opettaa trikooliinan käyttöä (tai vastaavaa), jotta sisällä olisi kädet vapaana muuhun hommaan. Kun nyt ei voi enää keskittyä pelkästään vauvaan. Ja Manduca enemmän ulkokäyttöön. Ehkä,..

  Trikooliinoista, ne venyvät sitten jossain vaiheessa, eli niiden kuntoa kannattaa seurata. Mutta ihan pienelle koen kans trikooliinan mukavammaksi - mitä nyt olen itse kokeillut ja kuullut ihmisten keskustelevan
 16. Eleanora Kommentoinnin ninja

  Joo, toki voidaan tehdä myös niin päin, että isällä on vauva Manducassa ja minä ja poika kävellään, mulla vaikka se eväsreppu selässä :)
 17. Pihla Varmaotteinen viestittelijä Marraskuiset 2021 Huhtimammat 2016 Kesäkuunmammat 2014

  Ruusa, kyllä saa ja mulla onkin aina ollut lantiovyö kiristettynä niin tiukalle ja ylös vyötärölle kuin mahdollista. Varmasti epäergonomisella välineellä kantaminen tuntuisi paljon epämukavammalta, mutta kyllä mulla vaan noidenkin kanssa lavat jumittaa jos pitkään on kyydissä. Mutta mä oon muutenkin aina jumissa. :D
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 18. Pulla16 Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Toi lantiovyöhän suositellaan vissiin kiristettäväksi suoliluiden päälle, siitä tulee parhain tuki. Mut se on kyllä totta, että jos on taipumusta saada itsensä jumiin, niin ei sille kyllä minkään mahda.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 19. Nanaa_ Hyväntuulinen höpöttäjä

  Meillä Tula odottamassa pikkuista!!:happy: En malta odottaa et saan käyttöön. Mulla vauvatuki myös
 20. Babuu Näppärä viestien naputtelija

  Mulla on semmonen joku swing liina/rinkula jossa alussa kannan. Kuopuksen aikaan ompelin itse samanlaisen ku ei tykänny vaunuissa olla.