kätilöopisto synytyspaikkana

Keskustelun 'Synnytys' aloitti mills, 19 maalis 2009.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. suvii Aloittelija

  Kättäri ultrien puolesta oli todella mukava paikka. Synnyttämään en kyllä menisi enää mistään hinnasta. Kätilöt jättävät synnyttäjän todella yksin, jos sairaalassa on täyttä. Pyytävät odottelemaan kotona monta tuntia ja lähettävät tarkastuksesta herkästi kotiin, vaikka synnytys olisikin alkanut. Lapseni olisi syntynyt siis autoon, jos olisin heidän ohjeitaan kuunnellut ja en olisi viime hetkellä päättänyt vaihtaa synnytyssairaalaa. Useat kätilöt vaikuttavat olleen liian kauan alalla ja tylsistyneet jo työhönsä niin päivystysosastolla kuin synnytysosastollakin. 
 2. äippä 2010 Aloittelija

  Mun täytyy kyllä todeta, että kätilöopisto oli kyllä todella ihana paikka synnyttää! Ihana henkilökunta ja ilmapiiri! Missään vaiheessa ei tullut sellaista tunnetta, että oltaisiin jääty "yksin". Omaa rauhaa oli perhehuoneessa, mutta henkilökunta oli kuitenkin kokoajan läsnä tarvittaessa. Kovasti henkilökunta teki töitä sen eteen, että imetys saatiin kunnolla käyntiin. Vauvalla paino putosi jonkin verran, joten lisämaitoa olisi voineet tarjota aikaisemmin. Muuten suosittelen lämpimästi!
 3. leku Aloittelija

  Aivan ihana paikka sanoisin kaksi lasta siellä synnyttäneenä. Ensimmäisen synnytin tavallisella osastolla ja toisen haikaranpesässä. Haikaranpesässä ideana on yksilöllisyys eikä luomujutut, toisin se vetää varmasti kaikkia puoleensa. Sain kaikki tarvittavat selkäydinpuudutteet yms. siellä. Lapsentahtisuus ja imetysmyönteisyys ovat silmiinpistäviä. Muualla synnyttäneillä kavereilla on saattanu olla huonommat kokemukset tuesta imetyksen suhteen esim. lisämaitoa ei anneta ku oikeesti lääketieteellisistä syistä ja neuvontaa saa paljon. Lapsi pääsi heti rinnalle ja isä otetaan hyvin vauvan arkeen mukaan.

  Sairaalaan pääsee tutustumiskäynnille, mikä oli kattava. Sinne vaan ihmettelemään ja kyselemään. Isätkin pääsivät kokeilemaan akvarakkuloita ja ilokaasua. Ihana paikka! Sinne vaan synnyttämään hyvillä mielin!!!
 4. äitinrakas Aloittelija

  Lisää kokemuksiä Kättärin "normipuolelta"!!! Synnytin esikoiseni toisella paikkakunnalla ja tää pikkukakkonen syntyis Kättärillä, LA 5.8.

  Mitä toimintatapoja osastolla on synnytyksen jälkeen? Saako ruokaa, onko jääkaappia, mistä saa yöllä syödä? Annetaanko vauvalle pullosta maitoa ja neuvovatko missä pumpataan? Ekan kohdalla imetys ei onnistunut, sai lisämaitoa jo sairaalassa niin tarvisin vissiin opastusta... Entä ehtivätkö kätilöt neuvoa? Monenko hengen huoneita siellä on? Jos on yöllä synnyttänyt, niin saako seuraavana yönä nukkua ja viedä vauvan kätilöiden hoiteisiin?

  Paljon kysyttävää, jospa joku kommentoi:)
 5. Tikru81 Aloittelija

  Itsekkin kaipaisin tietoa ja kokemuksia kättärin tavalliselta synnytyspuolelta . Esikoista ootan ja laskettuun joku 4 vk . Itse sain vasta liian myöhään kuulla että sinne haikapesään ois pitäny ite ilmoittautua ,miksei tästä infota ensisynnyttäjiä esim. ultrissa ? Mihin sairaalakassit+ muu omaisuus jätetään kun tullaan synnyttämään (kun ei ole autoa )Onko lapsivuodeosastolla lukollisia kaappeja missä voi säilytellä esim lompakkoa ? Jos on omia juomia/eväitä niin missä niitä säilytetään , en nähnyt synnytyssairaalan tutustumis käynnillä mitään näitä paikkoja ja ei sitä ymmärtäny kysyä kun oli pää täynnä uutta infoa. Toivottavasti ois tietoa jollain :)
 6. Mymmeli123 Aloittelija

  Jos olet kovin allerginen tai kärsit esim. astmasta, en suosittele Kätilöopistoa missän nimessä. Synnytyssalit ovat suhteellisen hyvässä kunnossa, mutta vuodeosastoilla pahoja home-ongelmia, jotka ovat tiedossa mutta niistä on kielletty henkilökuntaa puhumasta.

  Itse synnytys meni osaltani hyvin, mutta sairastuin sairaalassa homeen vuoksi. Henkilökunnasta vain ja ainoastaan hyvää sanottavaa, muuten sairaala-ajasta jäi todella huono maku. Tosin henkilökuntaa on aivan liian vähän, ja esim. lupaukset synnytyskeskustelusta korupuhetta, niitä kun ei juuri ehditä järjestää..

  Ainiin, oma peitto tai lämmin villapaita kannattaa pakana mukaan, ikkunan vieressä on TODELLA kylmää nukkua eikä kaksi lakanaa oikein lämmitä. Ja eväitä myös äidille mukaan, koska tarjolla olevaa ruokaa on vaikea kehua.

Jaa tämä sivu