Joulukuun jorinat :)

Keskustelun 'Laskettu aika huhtikuussa 2011' aloitti khariNe, 1 joulu 2011.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. khariNe Peruskäyttäjä

  Noniin. Kohta on sitten paketoitu joululahjojen lisäksi tämä vuosikin, kun viimeistä kuukautta viedään. Täällä Kaakkois-Suomessa joulukuu alkaa ainakin hyvin lumettomana, toki täytyy sanoa, että tämän talven lumet taisi sataa jo viime- ja toissatalvena... ;) Eli ei niin väliksi, jos nyt ei ihan yhtä paljon lunta tulekaan kuin viimeksi, vaikkei minulla itselläni lumityöt olekaan riesana. En nyt justaan muista, mitä tuolla marraskuun ketjussa on viimeksi turinoitu, mutta sana on siis yhtä vapaa kuin muissakin kuukausiketjuissa...! ;)
 2. Tiina^ Tuttu foorumilla

  kyllä pieni pakkanen ja vähän lunta olis kova sana! olis vähän valoisampaa :)
  sunnuntaina hetken satoi lunta, mutta sitte tuli taas se kaatosade ja lumet
  meni sen sileän tien..

  täällä palstalla on kuollutta ja hiljaista.. ehkäpä viikonloppuna on sitten tekemistä
  kun suunnataan koko porukalla veljen 30v risteilylle vikinglinella hki - tukholma! :)
 3. sanko Naimisissa foorumin kanssa Heinämammat 2014 Toukomammat 2017

  Eipä tää oikein joulukuulta tunnu... Muistelee omaa lapsuttaan niin luntahan tuli jo ties koska. Lokakuun lopulla tais olla jo maa valkeena.

  Joululahjontaa mietin, kertokaas mielepiteitänne olisko tyhmä idea. Elikkäs aattelin josko tekis sukulaisille (joilla on jo kaikkee eikä ikinä tiiä mitä ostais) ittetekemiä karkkeja, keksejä tms, laittais ne johonki purnukkaan ja thats it. ? jos siis sais aikaseks...

  Poitsu on kait oppinu kaatumaan hallitusti, ainakin tänään pari kertaa useammista kaatumisista. Elikkäs onkin seisottuaan tömäntänyt ensin pyllylleen ja siitä selälleen, ku aiemmin menny aina suoriltaan selälleen.

  Ja kurlaaminen on keksitty, sekä "delfiinien/valaiden juttelu" - elikkäs ujeltelee? samalla lailla.
 4. sista81 Tuttu foorumilla

  Varsinais-Suomessa tällaiset joulukuut on enempi sääntö kuin poikkeus.. Tosin vähän outoa on se, ettei ole oikeesti ollut pakkaspäiviä kuin kai yksi koko syksynä. Meillä on autossakin vielä kesärenkaat, vaikka kai ne on nyt pakko lain mukaan vaihtaa pois... Eilenkin oli 8 astetta lämmintä. Aika masentavaa. En muista tarkkaan, miten harvinainen viime talvi oli, oisko ollut 1 50 000 vuodessa.

  Mä olen antanut tuollaisia itsetehtyjä (syötäviä) lahjoja. Itsetehtyjä taitaa olla muutenkin tänä vuonna iso osa lahjoista :) Pitäis vaan ehtiä aloittaa tekeminen...

 5. khariNe Peruskäyttäjä

  sista81, siis yleensä ottaen vai teidän nurkilla harvinainen talvi? Meinaan ainakin täällä Kaakossa oli tosiaan 2 viimeisintä talvea putkeen aivan jumalattomasti lunta ja pakkastakin ihan riittävästi. Toki kivaa vaihtelua niille parille talvelle - olisko ollunna 2006/2007 tai sitten 2008 - kun uutena vuotenakaan ei vielä ollut kunnolla lunta ja ihmiset ottivat valokuvia "perinteisestä uuden vuoden nurmikosta" ;)

  Minä arvostan itsetehtyjä lahjoja, vaikka jälki olisikin rouheaa, rosoista ja rujoa - uh, alan kuulostaa Jorma Uotiselta, joka aina TTK:ssa käyttää samalla kirjaimella alkavia adjektiiveja! ;) - olipa sitten kyse itsetehdyistä tavaroista tai ruokalahjoista. Niihin on kuitenkin panostettu aikaa ja vaivaa rutkasti enemmän kuin johonkin tarjoustalojen tusinatuotteisiin. Toki ymmärrän sen, että jos lahjottavia on paljon, niin resurssit, siis sekä raha että aika, ovat rajalliset ja silloin on helpompi ostaa sitä tusinatavaraa...
 6. Evy80 Peruskäyttäjä

  Itse ainakin haluaisin tommosen purnukan mielummin kuin jotain turhanpäivästä krääsää.
  Meillä on keskiviikkona neuvolaaan meno saadaan pneumakokkitehoste kaipa se samalla mittailee vaikka normaalistihhan ei ole 7kk neuvolaa. Saapa nähdä onko joko 10 kg rikki, sisko sanoo meitin poikaa jättiläis vauvaks kun sen nuorimmainen oli reilu 10kg 2 vuotiaana
 7. sanko Naimisissa foorumin kanssa Heinämammat 2014 Toukomammat 2017

  Nyt tuli meitin pojasta iso poika. Vaihdettiin siis isompi istuin autoon, mutta jösses kun tuntui jokseenkin vaikeelta asentaa poika siihen... :S
  Missä teillä muilla on istuin? Meillä kaukalo (telakka) oli keskellä, ja nyt tämä tuoli asennettiin apparin taakse. Ku aateltiin että olis kait jokseenkin hankala viritellä poika sinne keskelle...
 8. Tiina^ Tuttu foorumilla

  meillä oli brio primon telakka ja istuin apukuskin takana ja samoin on nyt isojen poikien istuin takana oikeella :)

  terveisiä korvalääkäristä! meillä paha ja märkäinen tulehdus oikeella puolella ja tulehtunu oli myös vasen korva. eli neljäs tulehdus alle kuukauden sisällä :( käski ottaa ens viikolla yhteyttä neuvolaan, että saatais lähete sairaalaan mahd lääkärille ja putkitukseen.. jonot on kovat, joten onneks on vakuutus ja soittelen mehiläiseen aikaa heti kun laivalta kotiudutaan..
 9. sista81 Tuttu foorumilla

  Tuosta säästä vielä.. mies sanoi tuosta harvinaisuudesta, luulisin, että jos oli jostain uutisista tms. lukenut, niin tarkoitti yleisesti Suomessa. Kun oli kerta ihan tätä lounaisrannikkoa myöten marraskuusta(?) maaliskuuhun pakkasta ja lunta. Mä en muista yhtään tuollaista talvea.

  Meillä on kaukalo myös apukuskin takana. Kuskin penkin takana on sen verran ahdasta (kun mies ajaa) eikä keskipenkkiä edes harkittu, kun on tuollainen "pikkuauto". Lisäksi keskipenkin kohta on nahkaa ja sivupaikat tekstiiliä, joten siksikin on sivussa. Niin, ja kissan kuljetuslaatikko pitää myös mahtua aika usein kyytiin :)

  Onpa kurja tuollainen korvatulehduskierre, toivottavasti helpottaa pian.. Meillä yöt on taas olleet aika toimintapainotteisia, kun poika konttaa ympäriinsä myös öisin, unissaan... Huoh, toivottavasti tuo on pian harjoitellut tarpeeksi ja saa taas nukutuksi hiukan rauhallisemmin.
 10. Evy80 Peruskäyttäjä

  Meillä oli kaukalo ja nyt isompi istuin selkä meno suuntaan apukuskin takana. Kaukalo oli isofix kiinnityksellä mut isoistuin ei joten se saatin paljon helpommin kiinnitettyä oikein ja hyvin tohon kuin esim.keskelle. Noissa istuimissahan oikea kiinnittäminen on kaiken a ja o. Ja kun itse olen lyhyt jalkainen ja yleensän koko perheen liikkuessa yhdessä istun apukuskin paikalla niin ei haittaa vaikka istuin viekin vähän tilaa edestä.
 11. sanko Naimisissa foorumin kanssa Heinämammat 2014 Toukomammat 2017

  Ärsyttää vaan ton istuimen kanssa kun peruuttaa niin se peittää näkyvyyden... Pitänee vaan yrittää kyttäillä peileistä. Ja nyt on jätkä alkanu taisteleen tuolin kans, siis lähinnä pönkee siitä pois kun yrittää laittaa vöitä kiinni. Sit kun on vyötetty niin ei mitään ongelmaa.

  Pojalla yskä, mulla kurkku karhistelee ja nenä vuotaa.. En jaksais nyt sairastella. Yöt on taas aivan kauheita, useempi yö menny 3-6 herätyksellä, ja aina vaatii tissin. (No nyt jos kurkku kipee niin ehkä lämmin maito helpottaa...) Rupee vaan itte oleen aivan kuitti. Ja yöunille mennään nykyään taistelemalla. Eli monen monta kertaa nousee ylös, lopulta sitten jo itketäänkin. Joskus sitten huolii tissin ja rauhottuu siihen, joskus sitten taas väsyy huutamiseensa. Parhaimmillaan ollaan laitettu aina pitkälleen 2tunnin ajan. Ja toinen on siis silmät jo aivan ristissä. (ja aikasemmin laitettiin jätkä sänkyyn niin nukahti siihen miltei heti)

  Seisomaan noustaan miltei jatkuvasti, tuen kanssa jo kävelläänkin. (takapiruna useimmiten kyllä toimitaan) ja eilen otti pari askelta ilman mitään tukee! toivon että se oli onnekasta jalkojen liikuttelua ennenkuin kaatui... Mä en kyl kestä jos meillä aletaan 8-9kk:n iässä käveleen..
 12. sanko Naimisissa foorumin kanssa Heinämammat 2014 Toukomammat 2017

  Päivystyksessä käyty, keuhkot, korvat, ja nielu siistit. Karsee yskä mikä laittaa itkettään, ja kuumetta sellanen 38. Saatiin pronaxen-resepti, mut tuntuu jätkä edelleen kekäleeltä reilu tunti lääkkeen jälkeen (samoin tuntu ettei panadol-suppo juurikaan vaikuttanu)... Kovin itkuinen ja väsynyt.
  Viime yönä heräiltiin noin tunnin välein. Ruoka maistuu suht hyvin, tai maistu iltapuuroon asti. Ja juo heikonlaisesti, tänään ollut tissillä x2, ja vettä/korviketta ei myöskään juuri juonut.

  Täällä on maa valkee! jos jotain positiivistakin kirjottais :)

  Muoks. Illemmalla kuume jo 40,2 ja ihana lääkäri ei sit huomannu sanoo et pronaxenin kans kannattaa antaa esim panadolia... Mut lopunpelein nyt nukuttiin suht kivasti, mut kyl toinen on sit vaan niin surkee...
 13. Mesore Aloittelija

  Soittelin sitten eilen neuvolaan, kun poika ei (taaskaan) ollut tehnyt kakkaa viikkoon. Arvatenkin puoli tuntia puhelusta oli satsi vaipassa. emoticon Ilmeisesti tuo on vaan meidän pojalle ihan normaalia.

  Meillä ei edelleenkään kontata tai istuta, mutta tukea vasten nousee polvilleen seisomaan ja välillä yrittää jo jaloilleenkin pungeta. Nurinpäin käännettyä lelulaatikkoa tykkää työnnellä ympäri olohuonetta, siis niin että nousee sitä vasten ja jaloilla ottaa "konttausaskelia".

  Huomasin muuten, että poika muuttuu ihan avutomaksi jos siltä ottaa housut pois ja laittaa vaippasillaan lattialle. Raukka ei osaa edes kääntyä, ryömimisestä puhumattakaan. :D Liian vähän ilmakylpyjä...?

  sanko
  , pikaista paranemista teille!
 14. sanko Naimisissa foorumin kanssa Heinämammat 2014 Toukomammat 2017

  Nyt on sitten saatu nuha päällisiks, tursuu aikas hyvinkin. Tai siis ulosanti aikas heikkoo mut... Ruoka alkanut maistumaan ja tissilläkin jo hieman useemmin. Väsynyttä poikaa, mut taitaa kuulua taudin kuvaan.

  Mesore, kiitos. Jospa teillä treenataankin suoraan kävelyä? :) Ja mahtaisko lattia tuntua ns oudolle paljasta ihoo vasten...?
  Tyylejä on monia, eräskin lapsi kulkee niin että jalat konttaa mut kädet ryömii :)

  Se on kyl hauska kun jonnekin soittaa, kun jotai ei ole tapahtunut, niin sittenhän tuo tapahtuu... Sama kun äitini odottaa esim taksia, totee että jos nyt pistän tupakaks niin auto saapuu, ja usein niin käykin.

  Ihanaa, maa oikeesti valkea! Pitäis vaan miettiä että minnekäs se lumikola ja -lapio tuli laitettua...
 15. satuj Peruskäyttäjä

  meidän neiti oppi 3 vkoa sitten ryömimään ihan kunnolla, konttausasennossa on heijannut itseään edestakas suun saman ajan. Nyt toissapäivänä lähti sitten konttaamaan. Ja tänään on noussut useaan kertaa seisimaan olohuoneen pallia vasten.

  Juu, ihan kuin ei toi konttaaminen olis riiittänyt vähäks aikaa???
 16. satuj Peruskäyttäjä

  meidän neiti oppi 3 vkoa sitten ryömimään ihan kunnolla, konttausasennossa on heijannut itseään edestakas suun saman ajan. Nyt toissapäivänä lähti sitten konttaamaan. Ja tänään on noussut useaan kertaa seisimaan olohuoneen pallia vasten.

  Juu, ihan kuin ei toi konttaaminen olis riiittänyt vähäks aikaa???
 17. Tiina^ Tuttu foorumilla

  Pitkästä aikaa vois tänne kirjoitella jotain!

  Oltiin siis su-ti päivä tukholmassa risteilyllä. Matka meni mukavasti, mutta voi vee sitä merenkäyntiä!! :(

  Tänään käytiin omalääkärillä (mehiläisen korvalääkäri vasta 28.12) ja sanoi että marraskuun tulehdukset olis ollu yhtä ja samaa tulehdusta ja bakteerin aiheuttamaa. Ja veikkas, että tuo pe 2.12 bongattu tulehdus olis ollu virusperäinen kun nyt korvat olivat kuulemma loistavassa kunnossa. Tiedä sitten, saatiin pronaxen kipulääkeresepti, mutta tuo yrjös sen pienissä osissa ulos..

  Mulla on kamala olo, ajatellen 8kk neuvolaa. Kun tuo poika on niin perhanan siiviläkurkku. Tänään annoin ihan minimaalisen palan salaattia ja toinen söi sen onnessaan. Hörpättiin vettä päälle ja ruvettiin syömään ruokaa. Pari lusikallista meni alas ja sitten taas yrjö lensi niin että nenästäkin tuli.. ja vimppana tuli se pieni pala. Sama tapahtuu porkkanan, leivän yms vähän suuremman kanssa. Mä en siis oo antanut tuolle kamalasti tuota "sormiruokaa".. kun mikään ruoka ei oo aikaisemmin sopinu.. ja nyt kun on ollu korvakierre, niin ei oo osannut kokeilla mitään uutta, kun maha on antibiooteista sekaisin, eikä tiedä aiheuttaako uusi ruoka vai lääkekuuri oireita. Maitohappobakteerit on menny koko ajan.

  Ainoastaan uusina on kokeiltu ruisleipä ja neljänviljan puuro ja ne on sopivia. Kaapissa on purkillinen maissia, jos sitä sitten seuraavaksi. Ja mausteita en oo käyttänyt.. Vituttaa vaan suomeksi sanottuna jo valmiiksi tuo neuvola, kun tuo syö ihan sileitä soseita, ei ryömi, ei konttaa.. tuntuu siltä, että teenpä mitä tahansa niin neuvolantätin mielestä se on väärin! Oon ajatellut aikasemminkin tuota tädin vaihtamista, mutta olkoot.. onneks päästään neuvolalääkärille, se on mukava ja siitä poikakin tykkää :)
 18. sanko Naimisissa foorumin kanssa Heinämammat 2014 Toukomammat 2017

  Tuli sit varmaan nukuttua viime yönä jopa 2 tuntia... Poika sit suostu nukkuun pätkiä sylissä mut jos laskit sänkyyn niin heräs heti. Ja nyt tuo on lähestulkoon lopettanut juomisen! Eilen illalla kasin aikaan oli tissillä, sen jälkeen ei ole suostunut. Lopulta nyt aamusella meni korviketta joku 20ml, ja jokusen huikan ottanut vettä. Ruoka kylläkin taasen maistuu aikas hyvin. Pissa vaan alkaa oleen aikas tummaa, se vähän mitä sieltä tulee... Kuumetta ei enää ole (37,5max), räkää kyllä senkin edestä.

  Tällä menolla taitaa tissittelyt loppua, eivät edes tunnu täysiltä vaikka ollut pitkä tauko :(

  Pahottelut Tiinalle tyhmästä neukkutädistä :) Miehen serkun muksut on kans ollut siiviläkurkkuja, mietti et oppiiko ne ikinä oikeeseen ruokaan ku esim 8kk purkkiruuat yökäytti, kelpas vaan sileet. Mut näillä kävi niin että kun anto sit ihan samaa mitä muutkin syö(lähempänä 1v), niin kelpas. Vauvana söivät siis vain purkkeja.

  Muoks. Nukuttuaan parin tunnin päikkärit pihalle maistui desi velliä ja päälle vielä tissi! Jee! Josko tää tästä...
 19. sista81 Tuttu foorumilla

  Meidän poika on alkanut treenata seisomaan nousemista. Polviseisonta menee jo sujuvasti ilman tukea ja tuen kanssa. Tänään tuo istui itsenäisesti ilman tukea monta minuuttia! Eka istuminen tapahtui kantoliinatreffeillä ja kotona tuo sitten istui pitkään ja tutki kuvakirjaa :) Potallekin pistin istumaan itsekseen, eikä meinannutkaan kaatua mihinkään suuntaan! Konttausasennosta tuo on pari kertaa kupsahtanut pyllylleen, mutta ei varsinaisesti ole tarkoituksella mennyt istumaan itse. Istumasta poika osaa kyllä itse lähteä taas konttaamaan. Huimaa kehitystä tapahtunut ihan parissa viikossa! Tuohan ryömi varmaan 3 kuukautta ilman mitään edistystä mihinkään suuntaan.
 20. sanko Naimisissa foorumin kanssa Heinämammat 2014 Toukomammat 2017

  Tauti miltei sairastettu, enää jäljellä yskä. Josko nyt ke päästäis jo neuvolaan (lääkäri), viimeviikon kun peruttiin... Jänskättää mitä on jätkällä pituutta ja painoo.

  Äitiyspakkauksen toisesta toppatöppösestä kuoleentu/katkes kuminauha... Mahtaiskohan sen saada vielä palautettua ja vaihdettua uuteen, vaikka pakkaus on jo ehtinyt vaihtua? Ärsyttää vaan ku on vasta muutama kerta käytetty... Ja joskus valittelin kun niissä varpaat jäätyy, niin ne tekee missä jalkineissa vaan, sitten kun pojalla on "kylmävarvas hetki" :)

Jaa tämä sivu