Isyyspakkaus

Keskustelun 'Laskettu aika joulukuussa 2017' aloitti sheer, 7 kesä 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. sheer Aloittelija

  Oletteko miettineet isyyspakkauksen antamista tulevalle isälle? Jos olette, niin milloin meinasitte kyseisen lahjan antaa ja mitä laittaa sen sisälle? Tai onko jakaa hyviä ideoita aiemmin antamistanne isyyspakkauksista?

  Voitaisiin koota yhdessä ideoita ja ajatuksia! Saisivat joulukuun isit tän vuoden parhaat pakkaukset :joyful:
  • Tykkää Tykkää x 2
 2. Joulukuu14/17 Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Annoin esikoisesta isyyspakkauksen isänpäivänä miehelle. Esikoinen myöskin syntynyt joulukuussa.

  - Siellä oli pieni pulloja isin juomaa omiin hetkiin
  - Kumihanksat sottaisiin puuhiin
  - Nokkamuki (tuttiulloja meillä oli jo, niin en viitsinyt enää hankkia)
  - Vauvan vaippa
  - Vauvan sukat jossa lukee I:Heartred DAD
  - Ruokalappu
  - Itsetehtyjä lahjakortteja ( Isi vapautuu vaipanvaihdosta, Isin ja vauvan laatuaika, Isin vapaailta...)
  - Tutti
  - Sisuja
  • Tykkää Tykkää x 3
 3. niniska Peruskäyttäjä Joulukuun mammat 2017

  Mä annoin isännälle viime syksynä isyyspakkauksen. Käyttöön meni iskä-muki, super isi t-paita, vauvan "i love daddy"-body , iskä-sukat, dödö ja shampoo, namut ja energiajuoma :D Lisäksi hommasin kuubalaisen sikarin ja sen mies sitten poltti varpajaisissa :)
  Jotain pientä sälää oli sit pelkästään vauvalle ja niihin oli ohjeet sit miten niitä käytetään mm. tutin esittelin saatekirjeessä äänenvaimentimena, vaipan hajulukkona, tuttipullon kanisterina yms. Mies tykkäs, enkä yrittänytkään ostaa mitään turhaa sälää, vaan aikalailla kaikki meni käyttöön :)
  • Tykkää Tykkää x 4
 4. Kardulla Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Eikä! Ihana! Ikin kuullukkaa, mut todellaki haluun tehä! Ideoita vaa :) oon nii huono keksii mitää! Mm. miehel tänää synttärit ja kaiken tohinan keskellä unohin ajoissa ostaa ja miettii ja nyt paniikissa lähös kaupoille ettii jotain enne työvuoron alkuu! :sad001 :D
 5. musicbox Peruskäyttäjä

  Meidän isyyspakkauksessa oli viimeksi:
  -energiajuomaa
  -sisuja
  -vauvalle kirja
  -vauvan käyttöpas-kirja
  -Isi - t-paita (sellanen supermies kuvio ja siinä luki isi)
  -ruokalappu
  -vauvan sukat joissa luki i :Heartred dad
  -tutteja

  Muuta en nyt muista. :D
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. [MayDay] Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Oonkohan mä ainoa joka ei (vielä) innostu mistään tämmösistä...? :rolleyes: toisaalta meillä oli viime vuonna sellainen kankainen joulukalenteri, mihin piilotettiin miehen kanssa toisillemme pieniä käytännöllisiä yllätyksiä. Ehkä voisin tästä ketjusta napata muutaman idean ensi joulun kalenteripaketteihin. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Suski.81 Tuttu foorumilla

  Mun ois ihan turha yrittää jotain tällasta - vaikka onki kiva idea.. nauttikaa te jotka voitte !! :)
 8. Diann Rakastunut foorumiin Heinäkuun äidit 2019 Joulukuun mammat 2017

  Mä oon taas just niitä ihmisiä jotka innostuu näistä :D hyvä kun kerroitte. Täytyy kyllä tehdä sitten vähän lähempänä laskettuaikaa..
 9. niniska Peruskäyttäjä Joulukuun mammat 2017

  Mä aattelin tällä kertaa antaa isyyspakkauksen sijaan jotakin tekemistä. Vaikka sikari ja lahjakortti kahdeksi ratatunniksi keilaukseen, että pääsee kavereiden kaa iltaa viettää tms :) kumminki turhaa taas uusia "super isi t-paitoja" hommata, ku edelliset kohtuu uusia ja hyviä vielä :D
  • Tykkää Tykkää x 2
 10. Anskulaine Peruskäyttäjä Joulukuun mammat 2017

  Mä annoin esikoisesta miehelle tällaisen. Äitiyspakkausta kun ei otettu. Annoin pakkauksen isänpäivänä n.3kk ennen LA.

  Ammeeseen kokosin kaikki

  Harsoja
  Tutti
  Tuttipullo
  Ruokalappu "tähtää ylemmäs isi"-tekstillä
  Lastenlauluja kitaralle-nuottikirja
  Vauvan käyttöopas-kirja
  Colaa
  Energiajuomaa
  Alkoholitonta olutta
  Suklaata

  ... Olikohan muuta... Mies tykkäsi tosi paljon isyyspakkauksestaan. :)
  • Tykkää Tykkää x 3
 11. Air4M Rakastunut foorumiin Joulukuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Mä tein kanssa viimeksi, en tiedä teenkö nyt, kun ei olisi samalla lailla ylläri. Jos innostusta löytyy, niin suosittelen kirjoittamaan virallisen kelan kirjeen oman pakkauskirjeen pohjalta ja hyötykäyttämään siinä tulevan kirjekuoren (avaa sivusta siististi, niin saa liimattua huomaamattomasti uudestaan). Mulla oli pakkauksessa:

  Isin pelikaveri body
  Isän kulta body
  Tutti
  Ruokalappu
  Super isä-paita
  Suklaata
  Sisua
  Energiajuoma
  Pieni pullo konjakkia
  Korvatulpat
  Pyykkipoika
  Muovihanskat
  Peppupyyhkeitä
  Hätäkello
  Kestovaippa
  Kertsivaippa
  Vaipan vaihdosta vapautus -kortteja
  Korviketta
  Tuttipullo
  Käännetty vauvalle
  Vauvan lelu
  Supermies body
  Peliaiheinen body
  Legobody
  Supermies paita vauvalle
  I :Heartred dad sukat
  supermies-sukat
  Itse tehtävä palapeli
  Rotanloukku-peli

  Olin kategorisoinut tavarat käytön mukaan: tekstiilit, vauvan hoito ja isän selviytymispakkaus synnärille. Meillä siis juttuna tuo supermies, siksi sitä oli niin paljon. Vaatteista iso osa oli kirppikseltä ja isin kulta ja -pelikaveri oli ihan valkoisia bodeja, joihin kirjoitin tekstiilitussilla.
  • Tykkää Tykkää x 2
 12. Air4M Rakastunut foorumiin Joulukuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Niin ja osassa oli ohjeet käyttöön, esim. vaippakategoriassa, "kestovaippa, helppo malli" ja sitten kertsivaipassa luki "Jos kestovaippa on siltikin liian hankala" ja sitten äärimmäisenä apuna hätäkello ja vapautuskortit. Niin ja suojavälineet tietty. Hauskaa oli tuota väsätä ja vielä hauskempi katsoa kun mies sitä avasi.
  • Tykkää Tykkää x 1
 13. pookkana Naimisissa foorumin kanssa Huhtikuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Mulla sama. Äitiyspakkaus on lähinnä vauvalle tarvikkeita ja sitten äidille liukkaria ja siteitä. Tuntuu sen takia vähän hassulle, että mä hemmottelisin isyyspakkauksella lapseni isää joka on lapsen tekoa varten....hmmm.... ''tökkässyt'' kerran ja sen jälkeen sietänyt mua :grin Ehkä teen sellaisen isyyspakkauksen missä on kaikkea vauvalle ja sit...ööö... pumpulia nenän verenvuotoja varten isimiehelle :hilarious: Mies ei myöskään viimeksi antanut mitään ''synnytyslahjaa'' mulle enkä sellaista odottanutkaan :) Ehkä me ollaan vaan vähän tylsiä :p
 14. Bettie Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Joulukuun mammat 2017 Tammikuunmammat 2016

  Ei meilläkään oo ollu mitään synnytyslahjoja :) Enkä oo tehny isyyspakkaustakaan. Mut sen voin sanoa et kyllä se mieskin on tehny varmasti muutakin kuin tökkässy pari kertaa ja sietäny niin ku Pookkana sano :wink Mun mies on tehny varsin selväks kuinka paljon hän on joka raskaudessa pelänny ja stressannu, ja käyny läpi kaikki mahdolliset skenaariot siitä mitä voi tapahtua; selviikö vauva ja äiti synnytyksestä vai ei, ja mitä sitten jos käykin huonosti. Ja se, kun synnytyksessä näkee mun kokevan kipua ja kärsivän ja ei itse pysty loppupelissä paljon apua antamaan. Se on kova paikka myös noille miehille, katsoa ku rakas kärsii ja huutaa. Kaikkea ne miehet ei meille kerro eikä välttämättä näytä myöskään ulospäin kaikkea sitä mitä siellä aivoissa tapahtuu :) Joten sinällään ois kyllä kiva kun isätkin otettais huomioon siinä ihan kelan antamassa pakkauksessakin.
  • Tykkää Tykkää x 6
 15. niniska Peruskäyttäjä Joulukuun mammat 2017

  Mulla miehen muistaminen tulee siitä, että ainakin mun ympärillä koko raskausajan ihmiset kiersi ja uteli "Kuinka äiti voi, miltä nyt tuntuu, jännittääkö" yms. Ainoastaan meidän molempien vanhemmat kysyi mun aikana mieheltä "miltä tuntuu, jännittääkö?". Tuli olo, että mies jää ihan sivuun kaikesta. :confused:

  Eikä synnytyksen jälkeenkään kysytty mieheltä yhtää mitää, vaikka varmasti(ja tästä on puhuttu) miestäkin pelotti kaikki komplikaatiovaarat, uusi tilanne, verenvuoto, emännän kipu ja huuto, avuttomuudentunne kun toinen makaa tuskissaan eikä voi auttaa. Meistä oli tulossa perhe, ei pelkästään minusta :)

  Itseasiassa oon aina miettiny miksi se on äitiyspakkaus? Älkääkä nyt aatelko, että oon joku suvakkisovinistifeministimikälie, mutta kuitenkin isällä on ainakin meidän parisuhteessa yhtä suuri rooli vanhemmuuteen.
  Yhdessä se lapsi on alulle laitettu, odotettu, synnytetty ja kasvatettu :)
  • Tykkää Tykkää x 3
 16. Kardulla Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Vanhemmuspakkaus? :D nii muute aika jännä ettei oo muutettu nimee ku nykyää kaaaaikki pitää olla niiin tasa-arvosta :p kai se vaa on sielt vuodest jostain ku kuiteki yleensä varsinkin ennen äiti jäi lapsen kanssa kotiin ja varmasti nykyäänkin menee useimmilla niin :)
  • Tykkää Tykkää x 3
 17. Bettie Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Joulukuun mammat 2017 Tammikuunmammat 2016

  Mun muistaakseni se pakkauksen/avustuksen nimenmuutos oli harkinnassa mut en tiedä mitä tapahtu kun ei ainakaan vielä sitä sitten tehty.
 18. Kuutio Tuttu foorumilla

  Mut eikö ollu niin että äidin on "pakko" olla se noin 3kk äitiyslomalla? Ja vasta sen jälkeen sen voi jakaa.. eli äiti ei voi mennä esim viikko synnytyksen jälkeen töihin ja mies jäädä sen sijaan kotiin, vaikka niin haluaisivat.

  Korjatkaa jos oon väärässä! Mut siksi varmaan myöskin äitiyspakkaus koska äiti jää aina aluksi kotiin.

  Mielestäni vanhemmuuspakkaus olisi parempi termi joka tapauksessa.

  Eikö kuitenkin adoptoivatkin saa sen pakkauksen?
 19. Joulukuu14/17 Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Näin lukee kelassa:
  "Voit työskennellä äitiysvapaasi aikana ja saada Kelasta äitiysrahaa, mutta työskentelypäiviltäsi äitiysraha maksetaan vähimmäismääräisenä. Työskentely sunnuntaisin tai arkipyhinä ei vaikuta äitiysrahaasi, sillä äitiysrahaa maksetaan vain arkipäiviltä."

  Minä ainakin olin koulunkirjoilla koko raskausajan ja "äippäloma" ajan, en siis missään vaiheessa ollut oikealla äitiyslomalla. Sain kelasta miniminä äitiysrahan sen 4kk ajan ja sitten vanhempainrahan myöhemmin. Sain myös opintotukea. Ja minulla oli oikeus käydä koulua normaalisti.

  Miksi ei saisi mennä vaikka heti synnytyksen jälkeen töihin?
 20. Saniais Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Musta vanhemmuuspakkaus olis hyvä nimi. Ja ehkä se ei enemmistöstä käsin tunnu kovin tarpeelliselta, että kaikki on niin tasa-arvoista, mutta voin kertoa että pienet asiat (jotka ei tod ole keltään pois) voi olla joillekin aika isoja! Jos aina, joka ikinen kerta, kaikkialla, kysytään/oletetaan että on äiti ja isä, niin jossain kohtaa alkaa tympiä. Olis niin pieni juttu laittaa vaikka vaan se "vanhemmat". Ja isille myös ois tärkeää tulla huomioiduiksi, ne kuuluu siihen perheeseen ihan yhtä palhon kuin äiditkin, eikä sekään oo keltään pois.

  Ei ollu tarkotus mitään palopuhetta pitää :D. Ihan huumorilla me näitä juttuja yleensä onneks otetaan: esim mun vaimo jää isyyspäivärahalle :D. Tästä on revitty paljon huumoria ja mä teen myös isyyspakkauksen hänelle (ihan paras idea btw!).
  • Tykkää Tykkää x 7

Jaa tämä sivu