Isänpäivä

Keskustelun 'Mitä mielessä? Aihe on vapaa' aloitti Bella Swan, 6 loka 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Miten teillä vietetään isänpäivää? Ketä muistatte? Onko tarjolla kakkua, saako isä kortin tai lahjan?

  5 viikkoa isänpäivään. Olen ajoissa liikkeellä, mutta jotain spesiaalia pitäisi miehelle keksiä. Meillä on samaan syssyyn myös hääpäivä. Ehkä lempiruokaa tai ulos syömään..

  Kakku, lapsen tekemä kortti ja joku lahja on perinteisesti kuulunut päivään. Meillä ei ole ukkeja ketä muistaa.
 2. tiuhtimus Naimisissa foorumin kanssa Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Meillä on esikoisen synttärit aina isänpäivän nurkilla joten usein tulee leivottua joku kakku tai piirakka ja juhlia sekä isää että poikaa. Mies saa yleensä aamupalan sänkyyn, lapset ovat hoidossa tehneet kortit ja ostetaan jotain lahjaksi, viime vuonna annettiin bokserit ja Räikkösen kirja, tämän vuoden lahjaa en oo vielä kerennyt miettiä..
  Muistetaan myös pappoja korteilla ja jollain pienellä lahjalla, usein käydään myös kahvittelemassa jos keretään. Isopappaa ja isoukkia muistetaan myös korteilla.
 3. Ginger Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  Miehelle ajattelin koota isyyspakkauksen, vaikka vauva vasta keväällä olisi tulossa. Poika tekee isälleen kortin, kuten myös papalleen. Ajateltiin muistaa myös isäpuoleni. Miehen isän sekä pappani haudoilla varmaankin tulee käytyä.

  Vähän mietin pitäisikö häärätä joku juttu miehelle pojan kanssa, vaikkei hän olekaan tämän isä. Poika kylläkin menossa isänsä luo isänpäivänä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Mies saa lahjan ja joko kakkua tai muuta herkkua kuuluu kuvioon myös. Kortin varmaan tekevät päiväkodissa. :) Omaa isääni varmaan muistan viestillä tai puhelulla. Hän ei kaipaa muita muistamisia. Miehen isä on samaa maata ja varmaan mies hänelle soittaa. Kumpikin asuu myös sen verran kaukana että muunlainen muistaminen pitäisikin laittaa postiin..
 5. dimou Tuttu foorumilla

  Mies ei oikein tykkää mistään juhlimisesta tai huomion keskipisteenä olemisesta, joten varmaan juhlinta on ihan vain sitä että syödään jotain pullaa kotona jälkiruoaksi. Lapsi todennäköisesti tekee päiväkodissa kortin, mutta lahjaa ei taideta hankkia.
 6. Taikapilvi Rakastunut foorumiin Joulumammat 2018

  Tänä vuonna en aio muistaa, kun hänkään ei ole ikinä tehnyt minulle lasten kanssa korttia tai mitään. Pääseepähän helpolla :grin
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Hankin samanlaiset flanellipaidat meille kolmelle isänpäivälahjaksi :grin Sit ajattelin leipoa. Harmi vaan kun mies on TÖISSÄ isänpäivänä :eek:
 8. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  En peukuttanut sitä että mies ei ole muistanut sinua, vaan sitä, että annat ns. samalla mitalla. Ei ole tämäkään tie yksisuuntainen. :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 9. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Meillä muistetaan perheemme isää eli miestä ja sitten toki myös vaareja. Joku lahja on suunnitelmissa, joskaan en vielä tiedä mikä se tulee olemaan, ja lisäksi lapset toki askartelevat jotain päiväkodissa ja koulussa. Kaikki lapset muistavat miestä biologiasta riippumatta, sillä hän on tämän perheen isä yhtä kaikki. :) Kakun teen myös ja ehkä syödään jotain vähän spessumpaa ruokaa. Ja toki mies saa nukkua aamulla normaalia pidempään. Vaarit saavat kortit ja toinen heistä (joka asuu naapurissamme) palan sitä miehelle tehtyä kakkua. :)
 10. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Mitähän spessua ruokaa sitä tekisi? Ehdotuksia kanasta ja naudanlihasta pitävälle miehelle?
 11. Tips Rakastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Minä menen lasten kanssa mummolaan isänpäiväviikonlopuksi viihdyttämään vaaria ja samalla annan miehelle kaivatun vapaan viikonlopun isänpäivälahjaksi :grin
 12. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Isänpäivän menu on vielä vähän auki. Kakku olis kiva leipoa vaikka lauantaina, pysyyköhän salassa..
 13. tiuhtimus Naimisissa foorumin kanssa Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Tänä vuonna mennään isänpäivälounaalle ja iltapäivällä sitten kahville mun porukoille.
 14. BarbaMama81 Peruskäyttäjä

  11v tyttäreni kanssa tilasimme hänen isälleen sellaisen Fazerin suklaalevyn, johon sai keksiä oman kannen. Tytär menee tänä viikonloppuna isälleen, niin suklaalevy kilahtaa sitten vasta ensi viikolla isille postilaatikkoon täytenä yllärinä. :happy: Vaikkei tyttären isä mun mielestäni olisikaan mitään ansainnut, yritän kannustaa tytärtä vaalimaan suhdetta isäänsä ja olen valmis omat pennini sen eteen uhraamaan. Oma ärtymykseni jääköön tässä(kin) kohtaa omaan tietooni. :confused:

  Nykyiselle puolisolle järjestämme mun tyttären ja miehen kahden pojan kanssa pienet juhlat. Nyt pitäisi vielä keksiä isille jotain ylläriä leivonnaisten lisäksi. Mulla on sellainen ajatus elämässä, ettei koskaan ole perusteltua syytä jättää yhtään juhlanaihetta käyttämättä; aina on aihetta juhlaan! Elämä osaa olla ihan riittävän haastavaa ja kuluttavaa, joten meillä juhlitaan vaikka naapurin serkun kummin kaiman nimipäiviä. :p

  Sitä paitsi koskaan ei ole hyvää (teko)syytä jättää voileipäkakkua tekemättä. :dance011
  • Tykkää Tykkää x 1
 15. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Itse en äitienpäiväksi kaipaa mitään, eikä mieskään oikein taida kaivata isänpäiväksi mitään erityistä. Nyt tilasin kuitenkin Fazerin suklaalevyn omalla tekstillä miehelle lahjaksi :) Poika on todennäköisesti tarhassa tehnyt kortin hoitajien avustuksella.

  Voi nam! Voileipäkakkua saa NIIN harvoin, kun ei tule itse kotona tehtyä, kun mies ei tykkää. Toki saisin sen sitten syödä ihan itse :hungry: Mutta liika on liikaa siinäkin, kovin pientä kakkua ei varmaan kannata edes tehdä :rolleyes:
 16. winks Naimisissa foorumin kanssa Huhtimammat 2016

  Mä olen tykännyt siitä ideasta että lasten kanssa hankitaan jokin kiva kirja jota isä voi sitten lukea lapsilleen tai jotain yhdessä tekemistä.

  Sänkyyn aamupala. Ehkä jotain "parempaa" ruokaa.

  Isovanhempia muistetaan yleensä lasten tekemillä korteilla.
 17. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Huomenna tytön kanssa leivotaan ja askerrellaan, isä onkin töissä koko päivän. Illalla hetken ehtii juhlia :)
 18. Ginger Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  Tässä pohdiskelin olisiko hölmöä juhlistaa miestäni isänpäivänä isyyspakkauksen antamisen lisäksi... Hän ei siis ole poikani biologinen isä, mutta on nyt varsinkin pahoinvointini ja kehnon jaksamiseni aikana todella paljon auttanut pojan hoidossa, todella aktiivisesti leikkinyt hänen kanssaan ja muutenkin mielestäni toiminut esimerkillisesti. Jos leivon kakkua tai muuta vain hänelle huomenna, en tiedä olisiko hän vaivaantunut siitä. En oikein ehkä voi kysyäkään etukäteen, menisi idea ehkä hiukan hukkaan :shy:
 19. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Juhlistitko miestäsi? Minusta ei olisi ollut hölmöä, mutta voi olla että kaikki ei ole samaa mieltä.
 20. Ginger Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  Voileipäkakun tein. En sen suuremmin hössöttänyt silti aiheesta ja tarjoilin kakkua myös isälleni, mutta ajatuksena tein kyllä sen miehelleni. :grin Ensi vuonna sitten kunnolla juhlitaan.

Jaa tämä sivu