Imetys

Keskustelun 'Laskettu aika tammikuussa 2018' aloitti sadetar83, 2 marras 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. neponen Peruskäyttäjä Tammimammat 2018

  Toivottavasti tasaantuu, ei se mukavaa ole tämäkään :)
 2. puapru2 Aloittelija

  Juu, ensimmäiset 6 viikkoa suurinpiirtein menee siihen, että rinnan tuottama maitomäärä tasaantuu vauvan tarvitsemalle tasolle. Rinta voi kyllä siitä huolimatta tuottaa maitoa runsaasti, yli tarpeen, tai sitten vaihtoehtoisesti rinnan herumistapa olla hyvin voimakas, mikä voi aiheuttaa omia ongelmiaan. Näihin on kyllä sitten mahdollisuuksia vaikuttaa erilaisilla tavoilla. :)
 3. Serena_ Peruskäyttäjä

  Vauva nyt 5 PV ja viime yönä rukoilin ja itkin kun rintoihin sattuu niin imettäminen. Täällä istun kaalit tissien päällä. Esikoisen kanssa ei ollut mitään näin hirveää ja sanoisin että tämä kipu on kamalampaa kuin synnytys. aivan tuskaa ja sain jonkun ihmeen palelutärinälihaskrampin koko kroppaani kipeimmän imetyskerran jälkeen. Kuumavesipullon kanssa peiton alle ja ei mitään tolkkua. Väitän, että nousi myös kuume tästä kivusta viimeyöksi. On nautintoa huhhuh.

  Kaikki vinkit otetaan vastaan.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 4. kaylies Ihastunut foorumiin Tammimammat 2018

  2vko kotona. Pakkasessa 5litroo ommoo maitoo ja vaavi imee niin paljon kuin vaa jaksaa. Parhaillaan 10min pumppauksessa tulee 190ml yhdestä tissistä. Että pakko pumpata ku. Tissit räjähtää muuten kun ei pikkanen jaksa vielä ihan noi isoja määriä vetää
 5. Lyydia Rakastunut foorumiin Tammimammat 2018 Heinäkuunmammat 2015

  Serena, mäkin sain esikoisen aikaan ihan kamalan tärinä palelukohtauksen. Johtuu kuulemma rajusta maidon noususta.
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. Serena_ Peruskäyttäjä

  Oon nyt kotidiagnosoinut itselleni ja vavvalle nänni-/rintakivun, joka johtuu sammaksesta. Voikohan vishyn sijaan laittaa rintoihin+vauvan suuhun tonic wateria?
 7. Rosytar Peruskäyttäjä

  Voi olla tulehdus mutta sit nousee tosi korkea lämpö ja kipeitä paukareira,eli olisi hyvä näyttää lääkärille vauvan suuta ja rintaa, että tulee hyvin hoidettua.
 8. Rosytar Peruskäyttäjä

  Itse käytin lämpöpulloa ja tai menin rintaa antaa suihkuun vauvalle sekä maitoa pumppasin urakalla.
  Vesi on tärkeä janojuoma.
 9. neponen Peruskäyttäjä Tammimammat 2018

  Mö epäilen vauvalla sammasta kun sillä on kielessä valkosta. Ei kyllä vissyllä ja topsilla ollut ainakaan viel mitää vaikutusta. Liekö sille tarttis oppia vettä juottaan. Torstaina neuvola, jospa täti osaisi sitten ohjeistaa tai pistää meidät lääkärille hakeen lääkettä. Kauhee homma koko ajan keittää rintakumejarja tutteja. Toivottavasti ei ookaan sammas vaan vaikka maitoo tms.
 10. Rosytar Peruskäyttäjä

  Äiti tarvii janojuomana vettä,vauva ei tarvitse.
  Puhuin rinnan kivusta suihku voisi auttaa ja sit onko rintatulehdis sit nousee korkea kuume ja antibiootit sit lääkäriltä.
  Kannattaa soittaa neuvolaan tai sit varattuna aikana käydä näyttää onko sammasta suussa vauvalla
  • Tykkää Tykkää x 1
 11. neponen Peruskäyttäjä Tammimammat 2018

  Ei ollut sammasta :) helpotuksen huokaus :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 12. Nitsa Tuttu foorumilla Tammimammat 2018

  Miten imetyksen kanssa sujuu? :) Kuinka pitkään haluaisitte imettää?

  Siitä on jo aikaa kun täällä viimeksi keskusteltu. Meillä imetys mennyt alusta saakka siis hyvin, ilman mitään suurempia ongelmia. Poika nyt 5kk ikäinen ja ollaan kyllä maisteltu kiinteitä vaikka ensin tähtäsin siihen 6kk täysimetyksee. :) Oon miettinyt että ois ihanaa jos imetys saisi jatkua ainakin sinne vuoteen saakka! Onneksi pakkanen täynnä maitoa niin saa sieltä sitten jos en tissien kanssa aina paikalla olisikaan :grin
 13. Isintyttö Peruskäyttäjä

  Meillä myös sujuu imetys tosi hyvin, täysimetyksellä menty alusta saakka, poika nyt 4,5kk. Ens viikolla tarkotus neuvolan ohjeistuksesta alotella kiinteiden maistelu. Maito riittää kyllä hyvin (poika painaa 7kg), mutta esikoisen nirsoilun vuoksi suositteli ettei tämän kanssa venytetä sinne 6 kuukauden ikään kun tytön kanssa lähti syöminen sitten liian hitaasti liikkeelle ja oltiinkin vuosi painoseurannassa -pelkää että sukuvika:hilarious:
  Imetystä jatkan kuitenkin sinne vuoden ikään ellei poika itse halua ennen sitä lopettaa:)
 14. sadetar83 Ihastunut foorumiin Kesäkuunmammat 2015

  Täysimetyksellä porskutetaan, mikään kiire kiinteille ei vielä ole. Tyttö nyt 4,5kk. Imetystä jatkan ainakin vuoden ikään, ehkä kahden vuoden ikään asti,
 15. Katapultti82 Rakastunut foorumiin Helmiäidit 2020 Tammimammat 2018 Elokuunmammat 2015

  Täällä jäppinen 5 kk ja täysimetyksellä mennään. :)

Jaa tämä sivu