Ikäerot ja sisarusten suhtautuminen

Keskustelun 'Toukokuiset 2019' aloitti Uusperhesatu, 16 heinä 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Mira83 Ei muuta elämää Toukokuun äidit 2019 Kesäkuunmammat 2015 Tammimammat 2017

  Meilläkin 1 v 7 kk ikäero oli aika rankka: pitkälle toista vuotta molemmat oli vaipoissa, isommalla hirvee uhma 1 v3 kk- 2 v 9 kk, isompi edelleen tönii ja puree pienempää (kysyttiin jo päikyssä et onko nää mustelmat tullu päikystä vai kotoo) sohvalta vaa niska eellä alas viimeks toissapäivänä. Toivottavasti tän 8 kk aikana vähän kypsyy tää isompi napero. Molemmat edelliset on syntyny noin 8 kk plussasta. Mut kyllä nää nykysin leikkii kovasti monenlaista yhessä päikyssäkin ulkona kun ovat eri ryhmissä. Ja riidan saavat aikaseks millon mistäkin :banghead:
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 2. Tanjamus Tuttu foorumilla Toukokuun äidit 2019

  Meillä on ilmeisesti ollut tuuria, kun lapset eivät hirveän paljoa riitele.. Isompi ottanut ennemminkin semmoisen "suojeleva isoveli" asenteen ja auttaa mielellään pikkusiskoa. Riidat on enemmän semmoisia "yhyy, minä haluan saman lelun kuin toisella" tyylisiä.
 3. Heppunen Vieras

  Ei kerrota lapsille vielä hetkeen. Suhtautuvat varmasti hyvin.
 4. Huli Addikti Toukokuun äidit 2019 Heinämammat 2014 Tammimammat 2017

  Ei kertota varmaan ennen np- ultraa, ja uskon että tykkäävät, koska ovat toivoneet vielä sisarusta:)
 5. Nappis Tuttu foorumilla Helmikuiset 2021 Toukokuun äidit 2019

  Ikäeroa tulee olemaan 5v5kk,eikä kerrota ennen nt ultraa. Innoissaan varmasti tulee olemaan, nyt jo kyslee monesti miksi hänellä ei ole vauvaa kun monilla tarha kavereillakin on vauvat (sisaruksia siis :D)
 6. Huli Addikti Toukokuun äidit 2019 Heinämammat 2014 Tammimammat 2017

  Juolahti mieleen, en siis eilen vielä tienny odottavani. Esikoinen illalla halaili mua kun makasin sohvalla ja tuumi et miks äitin mahassa ei oo vauvaa?:)
  • Tykkää Tykkää x 2
  • Hauska Hauska x 2
 7. dootti Ihastunut foorumiin Toukokuun äidit 2019 Marrasmammat 2016

  2,5vuotta tulee ikäeroksi, jos vaan kaikki sujuu hyvin loppuun asti...
 8. Panda_ Tuttu foorumilla Toukokuun äidit 2019

  En vielä muuta osaa sanoa, kuin että kiva ajatus, et sisarukset on jo isompia kun vauva tulee taloon :grin
 9. Mimosa-18 Rakastunut foorumiin Marraskuun äidit 2019

  Mä niin yhdyn tähän :)
 10. yrpykkä Tuttu foorumilla Toukokuun äidit 2019

  Sama :)
 11. LilyOfTheValley Ihastunut foorumiin Huhtimammat 2017

  Meillä ikäero vanhimpaan tulee olemaan noin 4v. Esikoinen syntynyt siis kesäkuun alussa. Toiseen lapseen ikäero tulee olemaan 2v1kk.
 12. ejams Tuttu foorumilla Huhtikuiset 2021 Kesäkuun äidit 2019

  Meillä ikäero tulee olemaan 3,5 vuotta. Lähipiiriin on syntynyt vasta pieni vauva, sen odotusta seurattiin kovasti ja on käyny pientä uutta ystävää jo pari kertaa innoissaan tapaamassa. Uskoisin, että vallan oiva isoveli hänestä tulee :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 3
 13. Mamma72017 Naimisissa foorumin kanssa Tammiäidit 2020 Heinämammat 2017

  Esikoinen on 6/2017 joten ikäeroa tulisi 1v11kk. Tuskin hän vauvaa vielä ymmärtää ennenkuin maha kunnolla ja selitetty monta kertaa :)
 14. kivmii Aloittelija

  Meillä uuden tulokkaan ikäero miehen lapsiin tulee olemaan 17v. ja 14v.
  Ei olla vielä kerrottu.Pelkään kuulla lasten reaktion, kun taustalla on jo useita vuosia uusperheen haasteita ja suhtautuminen esimerkiksi meidän naimisiinmenoon ei ollut ihan toivottua.

  Onko vinkkejä, miten tai missä vaiheessa kertoa teini-ikäisille?
  • Tykkää Tykkää x 1
 15. Mimosa-18 Rakastunut foorumiin Marraskuun äidit 2019

  Ei oo vinkkejä, mut kiva että joillakin muulla myös uusperhe ja isoja lapsia :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 16. Simsalabim Aloittelija

  Meillä ikäeroa tulee olemaan noin 2,5 v. Jännittää kyllä vähän, kun esikoinen ollut todella huono nukkumaan, et miten käy. Nyt onneksi (tyyppi siis ihan pian 2 v.) alkaneet unet vähän paremmin kulkemaan, mutta edelleen herää 1-2 kertaa yössä. Toivon niiiiin, että tää nuorempi malttais nukkua vähän enemmän!
 17. Tupu Uusi käyttäjä

  Meillä esikoinen on 3,5v ja seuraava 1,5v kun vauva tulee taloon. Hieman jännittää kun nuorimmainen on melko vahvatahtoinen ja miten pahasti uhma puskee päälle :smiley-angelic006

  Esikoinen rakastui ainakin pikkusiskoon heti synnärillä ja kahden vuoden ikäero oli todella passeli. Esikoinen on muutenkin kovin rauhallinen ja fiksu, oikein hyvin auttanut vauvan kanssa ja on ylpeä isoveli. Toivon mukaan kolmas solahtaa joukkoon yhtä helposti :3some:happy:
  • Tykkää Tykkää x 3
 18. Huli Addikti Toukokuun äidit 2019 Heinämammat 2014 Tammimammat 2017

  Me kerrottiin viikonloppuna tuleville sisaruksille, et äitin mahassa on vauva. Olivat innostuneita ja kyselivät että kumpi sieltä tulee:)
  • Tykkää Tykkää x 4
 19. Mimppunen Aloittelija

  Itsellä ei ennestään ole lapsia, mutta miehellä 13v tytär, joka asuu vuorotellen kaks viikkoa äidillä ja kaks meillä. Mulle kuitenkin kuin oma tytär, kun on ollut osa munkin elämää jo yli 11 vuotta. Hän on kyllä ollut ihan tosi innoissaan meidän puolesta. Itsellään siis puolisisaruksia (pienempiä) äidin luona. On niin reipas ja ihana, että tiedän että varmasti haluaa auttaa kotona pikku sisaren hoidossa.
  • Tykkää Tykkää x 2
 20. Mimppunen Aloittelija

  Toki kaikki lapset/nuoret suhtautuu varmasti omalla tavallaan. Mutta me koettiin helpoimmaksi kertoa heti ihan avoimesti. On sitten aikaa sulatella asiaa.

  Meillä toki ollut miehen tyttärellä tiedossa jo ennen raskautta, että kovasti lasta toivotaan, sillä tiesi kyllä että ollaan hoidoissa sitä varten käyty jo monta vuotta. Hänelle uutinen vaikutti olevan ihan positiivinen ja on ilolla tutkaillut mun kanssa ultra kuvia ja nyt kun dopplerin hommasin niin myös kuunellut sydänääniä ❤️

Jaa tämä sivu