Hoitojen lopettaminen tuloksettomina

Keskustelun 'Lapsettomuus' aloitti Iibis, 10 elo 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Bianca Vieras

  Mulla nyt 3 ivf kierrosta takana (ja sitä edeltäneet inssit ym). Ei tulosta.

  Kaikki on tavallaan tapahtunut niin nopeasti (vaikka vuosissahan tämä aika oikeasti jo lasketaan) - ajatus lapsesta ja sitten realiteetit, ettei sitä noin vain tulekaan. Ja nyt, että vaikka kaikkensa yrittää ja ammattilaiset yrittävät, niin sitä lasta ei sitten kai tule koskaan.

  Tuntuu ettei ole oikein sisäistänyt vielä tätä kaikkea, vaikka toisaalta tietää että se tuska sisällä on niin suuri ettei sitä voi eikä saa edes ajatella. Olen aika yksin ja eksyksissä tämän asian kanssa ja osittain pelkään voimien loppuvan, niin etten vaan enää joku aamu jaksa nousta sängystä.

  En tätä ennen edes ymmärtänyt kuinka suuri tämä kaipuu voi ollakaan ja kuinka paljon tuskaa muiden ”tavallinen” arki ja elämä voi itselle tuottaa.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 6
 2. Iibis Uusi käyttäjä

  En tiedä, miten realistiset mahdollisuudet minulla olisi enää tulla raskaaksi omilla munasoluillani. Mielessä on toki käynyt kaikenlaista. Ehkä jos vuoden yrittäisi putkeen, voisi löytyä vielä se yksi hyvä munasolu. Emme ole keskustelleet naisystäväni kanssa sellaisesta vaihtoehdosta, että yrittäisimme omin päin jonkun tutun miehen spermalla. Meillä ei oikein ole tuttavapiirissä varteenotettavia miehiä, joilta sellaista asiaa voisi edes kysyä. Ja jos eroaisin, niin löytäisinkö ketään miestä tai jos löytäisin, tärppäisikö siltikään? Aika epävarma tie sekin. Nykyinen suhteeni on periaatteessa ihan hyvä, ja ainakin minulla olisi siinä ehkä todennäköisin mahdollisuus tulla vanhemmaksi.
 3. Iibis Uusi käyttäjä

  Minkä ikäinen olet? Tehtiinkö hoidot julkisella vai yksityisellä puolella? Jos julkisella, niin olisiko sinulla mahdollisuutta jatkaa hoitoja yksityisellä puolella? Miten pitkälle pääsitte hoidoissa? Jos nyt joka kerralla tulee hedelmöittyviä munasoluja, niin tilanne on hieman eri kuin silloin, jos niitä ei tule ollenkaan. Minulla oli siinä ainoassa kesken jääneessä IVF:ssä kuusi follikkelia, mutta niistä saatiin vain kaksi munasolua. Eikä niistäkään ollut mihinkään. Eli ei oikein mitään ole tehtävissä. Tai niin lääkärini arvioi, että todennäköisesti tulos olisi yhtä huono toisellakin kerralla.

Jaa tämä sivu