Himot ja ällötykset

Keskustelun 'Helmikuiset 2020' aloitti Vargynja, 23 touko 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Millaisia mielitekoja raskaus on tuonut tullessaan? Huomaatko himoitsevasi ruokia, joista et normaalisti välitä tai tekeekö mielesi omituisia ruokayhdistelmiä?

  Entä onko odotus saanut aikaan ällötyksiä, joita et tavallisesti koe? Inhottaako esimerkiksi kahvin tuoksu?

  Lue myös artikkelimme raskausajan mieliteoista. Täältä löydät myös jutun pica-ilmiöstä, joka tarkoittaa ruuaksi luokittelemattomien aineiden himoitsemista.

  Ja jos sinua mietityttää, onko jokin mieliteon kohde turvallinen raskausaikana, tästä artikkelista pääset tarkistamaan, mikä kaikki olikaan kiellettyä tai vältettävää odotusaikana.
 2. Pikkunen<3 Aloittelija

  Mun rupes heti tekemään hirveesti mieli ruisleipää, jossa metvurstia ja tomaattia päällä :D En oo siis vuosiin syöny metvurstia, joten tää tuli ihan puskista. Söinkin sit yhden leivän, mut ruisleipä ei sovi mun vatsalle, tuli maha kipeäksi joten ei enempää ruisleipää mulle :D. Lähes kaikki ruoat etoo, mut merisuolalla maustettuja maissikakkuja oon popsinu. Suolainen siis maistuu, makea ällöttää.
 3. OutoMamma Tuttu foorumilla

  Kaikki oksettaa. Koko ajan nälkä olo, mutta mikään ei maistu. Oksettaa, yökkäilen ilmaa jatkuvasti.
  Voi saakeli, tätä taas seuraavat monta viikkoa..... positiivisuuteni kadoksissa :sad001
 4. Vanellope Aloittelija

  Täällä alkanut etomaan ja ruokahaluttomuutta.
 5. Adella- Peruskäyttäjä Helmiäidit 2020

  Vaikea sanoa mitkä himot ja ällötykset johtuu kuumista päivistä ja mikä raskaudesta. Ei ole tehnyt mieli syödä tai juoda mitään muuta kuin vettä. Vaikka ulkona on nyt ollut viileämpää sisällä on kuin saunassa. Tai sitten hormonit jyllää että olen muuten vaan hikinen :smiley-ashamed004
 6. Penni Naimisissa foorumin kanssa Helmiäidit 2020 Tammiäidit 2020 Heinämammat 2017

  Mulle maistuu kaikki epäterveellinen. Lihapiirakka, hampparit, ranut, vaalea leipä.. No myös hedelmät. Kaikki tosin yököttää jo ajatuksena mutta nämä vähiten.
 7. OutoMamma Tuttu foorumilla

  Halleluja primperan ja suonen sisäinen tiputus. Söin eilen pitkästä aikaa suht normaalisti ja voin paremmin kun pitkään aikaan
 8. Kippis Aloittelija

  Kaikkea suolaista tekee mieli :angelic: feta, halloum, lihapiirakat, oliivit, suolatikut, kebab ja jalapenot...
  • Tykkää Tykkää x 2
 9. Liirumlaarum Naimisissa foorumin kanssa Helmiäidit 2020

  Pähkinät oksettaa. Oli pakko siirtää suolapähkinät paksuun minigrip pussiin ja pois tosta yhdestä kaapista keittiössä :D Aina kauhee ällötys kun ruokaa tehdessä sen kaapin avas.
 10. Adella- Peruskäyttäjä Helmiäidit 2020

  Mitä kautta pääsit tiputukseen asti? Kuulostaa kauhealta!
 11. Tindell Tuttu foorumilla Helmiäidit 2020

  Makea ällöttää. Suolainen menee hyvin alas. Uusia perunoita ja aurajuustoa lähinnä himoinnut, piti sitten keitellä aurasta kastiketta, kun ei sitä semmoisenaan saa syödä :happy:. Potut söin ihan voilla, suolalla ja piffillä.
 12. Miki Aloittelija

  Ainakin meillä päivystyksessä välillä tulee rajusta pahoinvoinnista kärsiviä hakemaan vauhtia tipasta. Kaikille aika suoraan laitetaan nestettä ja lääkärin arvion mukaan pahoinvointilääkettä. Varmaan jostain naistenpolin kauttakin pääsee, mutta ainakin päivystykseen hakeutumalla.
  • Tykkää Tykkää x 1
 13. oletmunkaikuluotain Peruskäyttäjä Heinämammat 2016

  Täällä ällöttää lähes kaikki... ainoa mikä maistuu on appelsiinimehu. Äsken haettiin esikoisen kanssa mansikoita, josko ne maistuis myös. Tosi samankaltaisia oireita kyllä tässäkin raskaudessa, muuten oon aina ollut todella perso kaikille herkuille mutta nyt raskaana ei tule kuuloonkaan. Mielummin jotain raikasta ja suht terveellistä jos sitäkään :grin
 14. Miki Aloittelija

  Ei ole himoja eikä mikään ällötä . Ei ollut esikoisenkaan aikaan. Toki kaikkea kiellettyä tekis mieli, rakastan lakuja!
 15. Nausikaa Naimisissa foorumin kanssa Helmiäidit 2020 Syyskuunmammat 2015 Marrasmammat 2017

  Ei täälläkään erityisiä himoja tai ällötyksiä. Ei ollut suurempia aiemmissakaan paitsi ekassa paistetun rasvan käry ällötti
 16. Mitunen96 Aloittelija Helmiäidit 2020

  Ei ole himoja ja ällötyksiä. Ei ollut esikoisenkaan aikaan.
 17. Hemuli13 Tuttu foorumilla Heinäkuunmammat 2015

  Ei myöskään täällä himoja tai ällöjä.. Tosin niitä kerkeää vielä tulla myöhemmin, muistaakseni ällötyksiä tuli edellisessä enempi puolen välin jälkeen.. Ekasta en muista että olis ollut mitään, ei tainnut olla kumpaan.
 18. tiania Tuttu foorumilla Helmiäidit 2020

  Itse rakastan suklaata ja ennen raskautta söin sitä usein, jopa päivittäin. Nyt ei tee yhtään mieli, ei siis yhtään, jopa ällöttää ajatuskin suklaan syömisestä.
  Ihan super outoa tällaiselle suklaan rakastajalle o_O
 19. Katapultti82 Rakastunut foorumiin Helmiäidit 2020 Tammimammat 2018 Elokuunmammat 2015

  Normaalisti juon kokista melkein joka päivä, se loppui kuin seinään ja nyt himoitsen appelsiinimehua. (Sama aikaisemmissa raskauksissa). Kaikki raikas menee, jääkaappikylmät kurkku, tomaatti, viinirypäleet ja mansikat. Ja mäkkärin tuplajuustohampparit. :shy: kokemuksesta veikkaan, että kohta iskee hullu hiilarihimo, eli kaurapuuroa ja valkoista leipää. En siis yleensä syö puuroa, normaalisti syömäni aamiaismurot taas eivät uppoa nyt lainkaan. :yuck:
 20. Nausikaa Naimisissa foorumin kanssa Helmiäidit 2020 Syyskuunmammat 2015 Marrasmammat 2017

  Ei himotuksia mutta olen huomannut että pienen määrän suolaa syöminen tekee usein ihan hetkeksi paremman olon. En tiedä mutta liittyisikö samoihin asioihin kuin suolaisten himo joillakin?

Jaa tämä sivu