Harvinaiset nimihelmet

Keskustelun 'Mitä mielessä? Aihe on vapaa' aloitti Bella Swan, 25 maalis 2020 at 12:17.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Vau.fi artikkelissa kerrotaan harvinaisista, vähiten annetuista nimistä. Onko joukossa joku sinua miellyttävä nimi? Tai nimi, josta et niinkään välitä?
 2. Nacre Aloittelija Lokaäidit 2020

  Aika moni noista nimistä näyttää kirjoitusvirheiltä: Anteri <-Antero, Saulo <-Sauli kirjaimet vielä näppikselläkin vierekkäin.

  Ei ollut listalla kuin pari sellaista jota voisi edes pikkuisen harkita...
 3. Yölento Addikti Marrasmammat 2016

  Oli monta kivaa nimeä ja toki monta, jotka ei miellyttänyt.

  Ilo oli artikkelissa kirjattu naisen nimeksi, vaikka sekä kirjoitusasunsa että historiansa puolesta on enemmän miehen nimi. Ilo olisi helmi nimien joukossa.
 4. Ginger Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  Löytyi ihan kivoja ja kamalia, kieltämättä enemmän jälkimmäisiä. Olen aika perinteisten nimien ystävä. Tuli ehkä pikkaisen sellainen olo, että luen koirien nimilistaa :shy:
  • Hauska Hauska x 1
 5. Shooky90 Tuttu foorumilla Elokuun äidit 2019

  On kiva kun ihmiset suosivat vähän erikoisempia nimiä MUTTA on sitten muutama aivan kamalakin tuonne mukaan mahtunut. Aika monesta tuli mieleen lemmikin tai eläimen nimi, varsinkin noista luontoinspiroituneista tuli mieleen navetan väki...
  Kaksoisnimistä en ole koskaan pitänyt kun ovat aika pitkiä. Siihen päälle vielä kaksoissukunimi ja nimi on kuin Peppi Pitkätossulla konsanaan. :rolleyes:

  Yllättävän paljon olen lähipiirissäkin huomannut ulkomaisten nimien suosion. Se on kyllä kiva juttu!
 6. Lya M. Peruskäyttäjä

  Joskus olen ihmetellyt sitä, että annetaan lapselle nimeksi joku hienolta kuulostava ulkomainen etunimi/etunimet ja sitten sukunimi on joku Möttönen.

  Meidän tytön kumpikaan nimi ei ole kovin muodikas, mutta valitsimme etunimen siten, ettei siinä ole S tai R kirjainta, joten vaikka olisi tullut puhevika, niin ainakin nimensä olisi pystynyt sanomaan.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 7. Yölento Addikti Marrasmammat 2016

  Minä ilahdun aina, kun vanhemmat antavat omiin äidinkieliinsä sopivat nimet. Siis jos molemmat vanhemmat ovat suomenkielisiä, minusta osoittaa arvostusta juuriaan kohtaan antamalla suomalaiset nimet.

  Toki moni suomalainen nimi toimii myös maailmalla.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 8. Shooky90 Tuttu foorumilla Elokuun äidit 2019

  Ilman muuta! Mielestäni tosin on kiva kun maamme nimivalikoima laajenee ja varsinkin jos vanhemmilla on jotain kytköksiä valitsemaansa nimeen jollain lailla (esim. toinen vanhempi on ulkomailta, miksei ottaisi myös vaikutteita sieltä?). Omaan itse yhden maamme tavallisimmista etunimistä ja tunnen tällä hetkellä n. 20 henkeä samalla nimellä. Ei sekään ole kovin kivaa...:rolleyes: Vaihtelu virkistää!
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. Yölento Addikti Marrasmammat 2016

  Minulla ja lapsillani taas on suomalaiset tavalliselta kuulostavat, mutta silti suhteellisen harvinaiset nimet. Yhden lapsen nimi on kyllä yleistynyt viime vuosina, mutta ehkä se kertoo siitä, että se on toimiva nimi. Kahdella ensimmäisellä lapsella on sellaiset nimet, että jos olisi sattunut olemaan samalla luokalla samannimisiä lapsia, tyttärieni nimiä voisi käyttää yhdysnimenä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 10. Lya M. Peruskäyttäjä

  Meillä kaikilla on täysin suomalaiset nimet, jotka kuitenkin ulkomaillakin osataan lausua ainakin lähes oikein. Miehen nimi taitaa olla helpoin, kun sitä käytetään myös yleisesti Euroopassa.

  Sukunimeä taas ei osata ulkomailla lausua eikä kirjoittaa. :wink

  Minulla on Suomessa käsittääkseni yksi nimikaima ( eli etu- ja sukunimi on sama)
  • Tykkää Tykkää x 1
 11. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Siis moni noista nimistä on sellainen, jonka luulin olevan yleisempi, en tiedä miksi. Esimerkiksi Kaste, Neilikka, Jesmiina, Hekla ja Ilo o_O

  Suurin osa kyllä kieltämättä kuulosti väännetyiltä lempinimiltä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 12. Tips Rakastunut foorumiin Syysmammat 2018

  En tiedä miten tämä juttu on tehty, mutta esim. nuo Kaitsu, Pera ja Timppa esiintyvät viime vuosisadalla syntyneiden nimissä. 2010-luvulla on syntynyt yksi Pera ja sekin teoriassa voisi olla eri kulttuurin edustajan nimi, on niitä annettu naisillekin (se sama alle 5).

  Todennäköisempää on, että ihminen on vaihtanut oman nimensä lempinimekseen virallisesti. Ei edelleenkään kukaan ole antanut vauvalleen nimeksi Kaitsu.

  Mitä tulee noihin "uudenlaisiin yhdysnimiin", niin ikätovereistani (80-luku) tunnen useita joiden nimessä on ns. kaksi nimeä kirjoitettuna yhteen. Että kuinka uusi ilmiö tässä nyt on kyseessä.

  Listatuista luontonimistä monet ovat sukupuolineutraaleja, tiedän niitä annetun pojille ja tytöille, esim Silmu ja Liekki.
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu