Hampaiden tulo..

Keskustelun 'Laskettu aika tammikuussa 2015' aloitti Emma93, 3 kesä 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. NiBaBa Tuttu foorumilla

  Meillä poika myös järsiii! Naama irvessä puree ja kun huudahdan että "au sattuu, ei saa" ja otan rinnan pois suusta, niin poina vaan nauraa.. :angry1 Ja se meinaan sattuu! Pelkään nännieni puolesta niitä hampaita!!
 2. Kotimama Rakastunut foorumiin Joulumammat 2016

  Meillä tilanne rauhoittunut tuosta viime viikon lopusta. Hampaat voi kutitella pitkäänkin päivän pari tm ja sitten taas rauhoittuu joksikin aikaa ennen kuin taas tapahtuu :)
 3. Torakka Tuttu foorumilla

  Meillä oli tänään ihan hervoton itku kohtaus, kaikki saatavilla ollut meni raivolla suuhun. Sääliksi kävi kun yritti syödä bataatti sosetta (pojan lemppari) mutta suuta kutitti niin kovasti että itkien söi.:sad001 Piti antaa lääkettä ennen nukkumaan menoa, eikä siitäkään meinannu mitään tulla. Saas nähdä nukutaanko ens yönä yhtään.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 4. Emma93 Tuttu foorumilla

  Hampaita ei vielä näy,mutta edistystä sen verran että tyttö on nukkunu jo kaks yötä omassa sängyssään ja päiväunillekin ruvennu paljon helpommin kuin mitä moneen viikkoon. :) eli rauhallisempi vaihe menossa. Toki järsii koko ajan kaikkea ja sormilla kaivelee suutaan,mutta muuten vähä parempaan päin. Saas nähdä miten pitkään menee ennen kuin hampaat tulee pintaan asti. Samapa tuolle miten pitkään menee, toivotaan vaan että nukkuis yhtä hyvin nyt ainaki jonkun aikaa mitä parina viimeisenä pvnä, niin saa isäntäkin omassa sängyssä nukkua.. :D
 5. Tytti M Tuttu foorumilla Tammikuunmammat 2015 Heinämammat 2018

  Täällä on kädet viihtyneet suussa jo useamman viikon, yleensä molemmat yhtäaikaa. On muuten aika huvittavan näköistä :D Samalla tietysti täytyy pitää jotakin älämölöä. Pitäis ottaa videokuvaa, niin saa myöhemminkin nauraa tälle tavalle :)

  Nyt on meilläkin jokin itkuisempi vaihe meneillään. Välillä missään ei ole hyvä olla ja kaikkea purraan raivokkaasti. Ikenissä vain ei näy vielä mitään merkkiä hampaista.
 6. DT Rakastunut foorumiin Tammikuunmammat 2015

  Meillä nukutaan taas hyvin yöt. Etuhammas pilkistää jo, joten saa nähdä koska se sieltä kunnolla puskee.
 7. pikkis80 Tuttu foorumilla Tammikuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Meillä ensimmäinen alaetuhammas puhkesi viikkoa vaille 5kk:n iässä ja toinen 5kk-synttäripäivänä. Ensimmäisen puhjetessa örisi ja oli kiukkuinen päivän-pari, söi lyhyempiä aikoja kerrallaan ja tuntui hieman normaalia lämpimämmältä. Toisen kohdalla ei isompia oireiluja. Huomasin edellisenä iltana, että hammas kuulsi ikenen alla ja vuorokaudessa se oli tullut jo läpi. Pesut aloitettiin heti ja siitä tykkää. :)
 8. Emma93 Tuttu foorumilla

  Heti kun pääsin kehumasta niin viime yön vietti taas mun vieressä,eli taas heräilyherkkä.. Anto isännän vaan vknlopun nukkuu omassa sängyssä :P
 9. NuuNu Tuttu foorumilla Tammikuunmammat 2015

  Meillä nukutaan onneksi yöt. Vaikka alaetuhampaat on kohta 2kk kuultanu pinnassa näyttäisi ehkä kuitenkin toinen kulmuri alhaalla puskevan ensin läpi. Eilinen ja tämä päivä boikotoitu kiinteitä, ei auta maanittelut eikä huijausyritykset, ei uppoa puuro, hedelmäsose tai juuressosekaan. Maha on löysällä ja oksuja tulee herkästi, mikä on aivan uusi piirre. Erittäin kätynen myös. Jospa nyt olisi tosi kyseessä ja vaikka kaikki kolme hammasta sieltä nyt samaan syssyyn tulisivat läpi saakka sitten!
 10. elämän ihmeitä Ihastunut foorumiin Heinämammat 2016 Heinämammat 2018

  Meillä tehtiin äsken myös pari hammasta kerralla. Syömisten kanssa ronklattiin, kunnes keksin tarjota jääkaappikylmää tai selvästi viileää. Sillä selvittiin hankalimmat päivät, jonka jälkeen mentiinkin jo ihan normaalisti.
  • Tykkää Tykkää x 1
 11. Torakka Tuttu foorumilla

  Taas huudon kanssa nukkumaan, kun hampaat kiusaa:sorry: Heti kun antoi lääkettä nii nukahti. Tulis nyt jo läpi ikenestä, kun ovat kiusanneet jo kuukauden päivät.
 12. Emma93 Tuttu foorumilla

  Joo täälläkin on ollu on/off tyyliin välillä parempia päiviä nyt lähiaikoina. Päivällä nukku tänäänkin erinomaisesti kun tissillä nukahti, mutta ei millään nyt illasta taas suostunut omaan sänkyyn menemään,eli vieressä nukkuu edelleen.. Yritetään huomenna uudestaan.. :P
 13. tyli92 Aloittelija

  Siis apua nyt illalla huomattiin että eka hammas tullu jo vähän läpi ikenestä :D on tässä lähipäivinä välillä ollu vähän kiukuttelua mutta ei mitenkään normaalia enempää. Ja viime yönäki nukku parhaimman yön pitkiin aikoihin..jos kaikki hampaat tulee tällä lailla niin ei kyllä haittaa :D
  Niin ja kuolattu on jo viimeiset puoltoista kuukautta ainaki..
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. IceQueen Naimisissa foorumin kanssa Marrasmammat 2016 Lokamammat 2018

  Miusta tuntuu että meiän pojalle ei tuu ikinä hampaita... Ikenissä ei näy mitään ja kuolan määräkii on vaan vähentyny viimesen parin viikon aikana. Ei kiirettä, säästyypä äidin nännit puremilta :grin
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 15. Minlex Tuttu foorumilla Tammikuunmammat 2015

  IceQueen, meillä esikoisen eka hammas puhkesi 7kk iässä :D ei siis kiirettä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 16. IceQueen Naimisissa foorumin kanssa Marrasmammat 2016 Lokamammat 2018

  Joo kyllä ne hampaat kerkee tulla, tais olla miehen sisko joka sano että hänen eka hammas tuli vuoden iässä... Ja muistaakseni just se vuoden ikä on rajana millon ruvetaan ihmettelemään jos ei hampaita vielä näy.
 17. Torakka Tuttu foorumilla

  Ei tarviis tulla vielä olisivat suojassa pidempään.:) Meitä jo neuvottiin neuvolassa kuinka toimia kun pureminen alkaa, pojalla kaks alahammasta kuultaa jo ihan läpi.
 18. Tytti M Tuttu foorumilla Tammikuunmammat 2015 Heinämammat 2018

  Esikoisen eka hammas puhkesi päivää vajaa 11kk ja itselleni aioinaan päivää vajaa 1v ikäisenä. Voi hyvinkin olla, että tämäkin kaveri on samaa laatua. Ei näy mitään ikenissä eikä edes kuolaa, kovasti kylläkin kaikkea pureskelee.
 19. DT Rakastunut foorumiin Tammikuunmammat 2015

  Meillä esikoisella puhkesi eka hammas viiden kuukauden iässä. Pitkään vauva tehnyt hampaita ja ikenet olivat jo turvonneetkin parista kohtaa, mutta vielä ei oo läpi asti tullut yksikään.
 20. Emma93 Tuttu foorumilla

  Alkuviikosta koko ala ien näytti hyvin muhkuraiselta,Liekkö ollut turvoksissa. Nyt viime yönä heräiltiin tasan tarkkaan kahden tunnin välein valittamaan.. Mutta nyt tänään sormella tunnustelin ientä niin selkeästi tuntuu että hammas olisi puhjennut ikenestä jo läpi. Kova ja karhea kohta tuntuu ja ei erityisen mukavaa ollut kun puraisi nännistä sillä hampaan alullaan, tunsi kyllä että suussa on jotain muutakin kuin pelkkää ientä. :P

Jaa tämä sivu