Hampaiden tulo..

Keskustelun 'Laskettu aika tammikuussa 2015' aloitti Emma93, 3 kesä 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Emma93 Tuttu foorumilla

  elikkäs ajattelin kysellä kokemuksia hampaiden tulosta teiltä muilta mammoilta. :) en nyt ainakaan löytänyt täältä kyseistä aihetta vielä. Joko teidän tammivauvat on hampaita saaneet tai saamassa juuri. Tai kokemuksia muiden muksujen hampaiden tulosta. Millaista oireilua vai onko oireita ollenkaan? Mitkä hampaat ekana tulosillaan? Kuinka pitkään meni ennen kuin hampaat puhkesivat ikenien läpi?

  Meidän tyttö täytti juuri 5kk ja hampaita on työstetty viikko tolkulla. Välillä ollut rauhattomampia vaiheita, kuten viime yönä tunnin välein heräilyä, tissillä saa uudelleen unesta kiinni. Kaikki tavarat menee välillä hyvinkin agressiivisesti suuhun kun kutittaa. Tyttö on muuten todella rauhallinen ja herää normaalisti vain kerran yöllä syömään. Viime viikko meni ihan normaalisti mutta nyt ärsyttää taas enemmän. Tämä neiti kun alottaa kulmahampaista,mitkä on kuulemani mukaan kipeämmät nousemaan.. Vaaleat pisteet näkyy,mutta varsinaista puhkeamista vielä odotellaan.
  Oireina siis suun hankaaminen,kaiken järsiminen
  Yleinen rauhattomuus
  Ei viihdy kauaa yksinään
  Lisääntynyt puklailu(muuten ei ole puklaillut kun muutamia kertoja koko aikana,nyt lähes päivittäin)
  Vetinen uloste
  Korvien hiplailu
  Poskien punoitus välillä(luin että kuuluu asiaan)
  Nukahtamisvaikeudet kun kutittaa niin paljon
  Yöheräilyt kutinan takia

  Kertokaas teidän hammaskuulumisia! :)
 2. DT Rakastunut foorumiin Tammikuunmammat 2015

  Esikoisella oli kitinää ja rauhattomia öitä ja kuolailua ja kutinaa. Meillä on nyt kuolattu kans tosi paljon ja koko ajan kaivaa suuta. Pulautellu on aina. En oo suuhun oikeastaan katsonu. Valkoiset pisteethän sen kertoo ja turvonnut, punnoittava ien. Poitsulla tosin ikenistä kuultanut valkoinen läpi syntymästä asti.
  Last edited: 3 kesä 2015
 3. Emma93 Tuttu foorumilla

  Tällä viikolla välillä itkun kanssa suutaan alkaa valittamaan,kuten viimekin yönä heräsi itkun kanssa suunsa takia aamuyöllä. Meillä kun on tuo itku tosi harvinaista kun on niinrauhallinen tyttö. Oli jo illalla tunne että ei tule nukkumaan kunnolla ja oikeassa olinkin. Yöllä kun heräsi niin sanoin miehelle että siirrytkö sohvaan nukkumaan niin otan tytön viereeni kun arvasin että saisin muuten jatkuvasti sitä sängystä nostella.. Saas nähdä onko taas useampi yö heräilyä tiedossa,viime vk kun meni niin mallikkaasti. :P
  Saas nähdä onko nämä kulmat nyt ne pahimmat nousemaan, jos sitä pääsisin muiden hampaiden kanssa helpommalla. Tosin pitäähän sitä jtn haastetta tässä vauva-arjessa olla kun ei ollut mtn ongelmia tähän asti. :)
 4. NuuNu Tuttu foorumilla Tammikuunmammat 2015

  Oletko antanut särkylääkettä? Meillä alaetuhammas kuulsi läpi jo 4kk iässä, nyt 5,5kk kohta eikä edelleenkään kunnolla läpi. välillä selvästi vaivaa, juuri näitä yllälueteltuja oireita on ja olen suosiolla antanut nestemäistä panadolia yötä vasten kun kovin kipuitkuinen on ollut. Nukkuu näin rauhassa.
  • Tykkää Tykkää x 2
 5. DT Rakastunut foorumiin Tammikuunmammat 2015

  Särkylääkettä annan kans sitte, jos yöunia häiritsee.
 6. Emma93 Tuttu foorumilla

  Toissaviikolla turvauduttiin nestemäiseen särkylääkkeeseen kun oli oikeasti kipeä,mutta nyt päiväsaikaan enimmäkseen sellaista huutelua,ei itkua,mutta koko ajan äänessä kun suuta kutittaa. Purulelun saa niin keskittyy siihen mutta eipä sitä yöllä nyt tarvii tarjota kun tissillä rauhottuu. Eikä tuo särkylääke siihen kutinaan auta kun yks päivä annettiin kun huuteli niin ei mtn vaikutusta, eli varsinaisesti ei koske mihinkään välttämättä,muuten vain ärsyttää.
  Meillä nyt vkn sisään tullu noi vaaleet nystyrät kulmien kohdalle,saas nähdä millon ihan pintaan asti tulevat. :)
 7. Emma93 Tuttu foorumilla

  Ja illalla kuranttia särkylääkettä sillon yhdessä vaiheessa niin vaikutus lakkasi aamuyöllä ja pallotti ainakin tunnin hereillä ennen kuin sai taas unen päästä kiinni. Ja toki annettiin lääke uudelleen.Mutta sillon heräili vähemmän kuin nyt. Nyt sen sijaan herätään usein mutta nukahdetaan helposti uudestaan. :D
 8. Yönseutu Peruskäyttäjä Syysmammat 2017

  Meidän pirpanalla tuli alaetuhampaat samaan aikaan läpi 3,5 kk iässä, sitä edelsi muutaman viikon kuolaus ja vähän normaalia enemmän kitinää. Kummallakin meillä vanhemmista on ekat hampaat tulleet 3-4 kk iässä ja tyttö seurasi samaa reittiä. :grin
 9. MarinaMelina Rakastunut foorumiin

  Meillä kuolaa ja paljon, ei viihdy juuri missään ja yöllä häilää paljon..itkuisampikin on kun ennen. Nyt lähipäivinä ala kulmikset on alkanu pilkistää limakalvon alla..saas nähä millon sit puhkee.
  • Tykkää Tykkää x 1
 10. Torakka Tuttu foorumilla

  Meillä piti tänään ekaa kertaa antaa särkylääkettä kun oki niin kipeä ja itkuinen. Ei meinannut tulla päikkäreistä mitään, kovasti kyllä nukutti ja aina kun hankasi tutilla ikeniä niin raihoittui nukkumaan. Sitten aina 5 minuutin päästä hirveällä huudolla ylös ja uudestaan. Lääkkeen jälkeen sitten nukahti rauhassa. Alapuolella edessä on jo jonkin viikon näkynyt alkoiset viivat, mutta ei ole vielä tullut läpi.
 11. Emma93 Tuttu foorumilla

  Meillä olikin tänään astetta rauhallisempi päivä, ei hangattu suuta niin raivokkaasti kuin muutamana edellisenä päivänä. En oo kyllä kurkkinu suuhun että joko on pintaan pompannu,mutta katsellaan miten huominen menee.. Tänään ei aamupäivällä tissi kelvannu ollenkaan mutta sosetta söi hyvällä ruokahalulla. Yhdet päiväunet jäi välistä,mutta iltapäivällä nukahti hetkessä vaunuihin,hyvä kun liikkeelle kerettiin,mikä on hyvin harvinaista viime aikoina ollu kun suunsa kanssa taistellut unen tullessa. :P ja nukkui pari tuntia kun viime aikoina ne unet on ollu jtn parinkymmenen minsan luokkaa kun suu ärsyttää. Eilen valvoi klo 23 asti ja tunki raivokkaasti suuhun kaikkea minun tyynystä lähtien. Saas nähdä nukkuuko ensi yön hyvin vai hyvin huonosti. :D
 12. pikku muru Tuttu foorumilla Tammikuunmammat 2015

  Täällä kans jo hetken aikaa ollut ihan mahdotonta ikenien kutiamista, kuolaa valuu ja kaikki menee suuhun, purassut kerran ikenillään jopa äidin nenää.
  Öisin herännyt itkien, Panadolista ei ollut merkittävää hyötyä. No viime yö oli pitkästä aikaa parempi.
  Ikenissä on alhaalla turvotusta, mutta mitään ei vielä näy.
 13. Kotimama Rakastunut foorumiin Joulumammat 2016

  Meillä nyt muutaman päivän ollut ärhäkkä pikkumies talossa. Itkeskelyä ja kitinää, hankailee suuta yms jo luetellut oireet. Alhaalta kuulta läpi etummaiset ja kulmurit. Lisäksi on hankala saada rauhoittumaan rinnalle. Toivottavasti menis nopsaan ohi :D kovin pahasti ei ole vielä öihin vaikuttanut. Särkylääkettä tulen antamaan tarvittaessa jos siltä näyttää. Nyt olen antanut viileitä puruleluja joista selkeästi tykkää :)
 14. Torakka Tuttu foorumilla

  Meillä samaa. Kiukuttaa kaikki ja haluaa olla vai sylissä. Alaetu hampaat näkyy jo tosi selvästi, toivottavasti tulisivat äkkiä läpi eikä kiusaisi montaa päivää.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 15. NiBaBa Tuttu foorumilla

  Meillä poika olisi mieluiten myös sylkyssä, tai vaihtelevasti missään ei ole hyvä olla (välillä taas piiitkiä aikoja oikeinkin aurinkoinen oma itsensä) , kiemurtelee rinnalla, mielellään imeskelisi kylmää banaania (säilytetään niitä viileäkaapissa) ja nyrkit kokoajan suussa, vaihtelevasti myös äitin käsi. Tai mikä osa tahansa mikä suun tielle osuu :D Meillä ei kyllä kuulla hampaat mistään läpi, että en tiedä onko hampuista kyse edes :D
 16. Emma93 Tuttu foorumilla

  Meidän tyttö on normaalisti todella sikeä uninen,mutta nyt hampaiden tulon aikaan herää tosi herkästi. Jos nukahtaa meidän sängylle niin siitä on mahdotonta siirtää omaan sänkyynsä heräämättä.. Yleensä ei ole tuottanut ongelmia lainkaan ja on nukkunut kuin tukki. Nyt sen takianukkuu yönsä minun vieressä kun heräisi syötön jälkeen siirrellessä. :S
 17. DT Rakastunut foorumiin Tammikuunmammat 2015

  Meillä kans nyrkit käsivartta myöten suussa. :D Nyt herätty edelleen useasti yössä syömään, vaikka sosemääriä lisätty, mut oisko just hampaiden vuoksi. Pitää kokeilla särkylääkettä, jos kovin monta yötä sama vielä jatkuu.
 18. Emma93 Tuttu foorumilla

  Nyt on ollut muutama rauhallisempi päivä,mutta edelleen vieressä tyttö nukkuu kun heräilee niin herkästi suunsa takia..
  Mutta nyt parina viimeisenä pvnä on tullut kuvioihin tissin järsiminen! On saanu tänään välillä nokkamukista maitonsa juoda. Saas nähdä loppuuko vai siirrynkö tosissaan mukista juottamaan. :sad001
 19. MarinaMelina Rakastunut foorumiin

  Meillä on samaa järsimistä ja se tekee muuten kipeää:eek:
 20. IceQueen Naimisissa foorumin kanssa Marrasmammat 2016 Lokamammat 2018

  Meillä poika pureskeli tissiä ikenillään muutamia kertoja syödessään pari kuukautta sitten. Taisin tarpeeks kovaa älähtää niillä kerroilla että se loppu siihen :D Kauhulla odotan sitä kun ne hampaat joskus ilmestyy... ettei vaa uudestaan alkais puremaan syödessä. Ei käy kateeks teitä hampaallisten äitejä :D

Jaa tämä sivu