GALLUP: Kuinka pitkään imetit?

Kauanko imetys kesti?

 • Muutaman kuukauden (1–3kk)

  Äänet: 24 20.5%
 • Puolisen vuotta (noin. 6kk)

  Äänet: 18 15.4%
 • Vuoden

  Äänet: 54 46.2%
 • Kaksi vuotta

  Äänet: 15 12.8%
 • Kolme vuotta

  Äänet: 4 3.4%
 • Pidempään kuin kolme vuotta (kerro, kauanko!)

  Äänet: 2 1.7%

 • Kaikki äänestäjät
  117
Ekaa 4kk ja ei enää ollut kiinnostunut rinnasta.
Toista 6kk (ekat viikot omaa maitoa nml)
Nyt vikaa edelleen imetän :D ekat 4kk maidot nml.
 
Esikoista imetin 14kk. Lopetin imetyksen rintatulehduksen takia kun ei meinannu eka ja toka antibioottikuuri auttaa. Kolmas oli sit jo sellainen minkä aikana ei saanu imettää ja sit oli jo niin pahana että esikoinen hylki sitä tulehtunutta rintaa.
 
Imetän sekä esikoista että kuopusta tällä hetkellä. Esikoinen on 2v ja kuopus 7kk. Koska kuopus on niin pieni, menee tässä pakostakin kolme vuotta imetystä putkeen rikki, vaikka esikoinen haluaisikin vieroittautua ennen 3v syntymäpäiviää. :wink En tosin usko hänen vieroittuvan vielä pitkään aikaan.
 
Esikoista imetin 14kk. Lopetin imetyksen rintatulehduksen takia kun ei meinannu eka ja toka antibioottikuuri auttaa. Kolmas oli sit jo sellainen minkä aikana ei saanu imettää ja sit oli jo niin pahana että esikoinen hylki sitä tulehtunutta rintaa.

Huh huh, saini, mitä olet saanut kestää! Rintatulehdus on ihan syvältä. :sad001
 
No ei varmasti! :nailbiting: Mulla meni jossain vaiheessa sen verran ikäväksi, että lääkäri pelotteli rinnan avaamisella. Onneksi ei mennyt siihen.
Mua ei peloteltu rinnan avaamisella :O oisin siin vaiheessa varmaan juossu karkuun :D ei tuo rintatulehdus kyll mikään helppo oo. Itteki alkuun yritin hoitaa kotiohjeilla eli imettää tissiä tyhjäksi mutta ei se auttanu ja loppuvaiheessa likka ei saanu edes otetta rinnasta ku oli niin pinkeänä :sad001 jääny kammo siitä nii omat rinnat aina hyvin suojattu ehkä liikaakin ja jos joku kyselee neuvoa niin neuvon lääkäriin samantien :D ei riitä oma luotto enää siihen että ittekseen sen ohi menemään sais :sad001
 
Ekaa 8kk, tokaa 11kk ja kolmatta 11kk, lapset on ite ruenneet hylkii rintaa, niin imetys on loppunu siihen sit. :)
 
Molempia lapsia olen imettänyt noin 12-13kk. Eikä imetyksen lopettamiseen ole ollut mitään muuta syytä kuin halusin itse lopettaa sen jo (vaikuttaa kuitenkin hormoneihin jne) ja lapset siinä vaiheessa jo söivät monipuolisesti kaikkea niin ei ollut ravitsemuksellista syytä enää jatkaa.
 
Edelleen imetän vauva 6kk ja lupaavalta näyttää, että päästään sinne 1 vuoteen asti ainakin. Rintakumi käytössä.
 
Osittaisimetystä noin 2kk. Tissit eivät pelanneet ja vauva oli sen verran pikkuruinen, että ei oikein jaksanut imeä. Oma ihokaan ei kestänyt sitä rallia rasvailuista ja rintakumista huolimatta. Lopetus tuntui pahalta, mutta eipä vaihtoehtojakaan juuri ollut kun maitoa ei tullut. Myöhemmin asiaa pohdittuani pääsin sen kanssa sinuiksi.
 
Imetin vähän vajaa 4kk. Koko aika osittaisimetystä. Maito ei ehkä noussut kunnolla ollenkaan ja kuukauden iässä määrättiin säännölliset lisämaidot vauvalle ja lopulta vajaa 4kk valitsi pullon rinnan sijasta eli en saanut enää ollenkaan rinnalle millään tempuilla. Pumpulle en herunut. En joutunut tämän jälkeen kertaakaan tyhjentämään rintoja vaikka vauva lopettikin lopulta kuin seinään imemisen eli ei sitä maitoa hirveästi sielä ollut..
Syy huonoon maidonnousuun varmaankin sektiossa, infektiossa, toksemiaoireissa jne. Eli oma vointi oli pitkään huono synnytyksen jälkeen.
 
Esikoista imetin 8,5kk ja maito loppui, koska raskauduin uudelleen pojan ollessa puolivuotias. Toista imetin vuoden. Kumpikin vieroittui helposti, kuin itsestään.

Kolmas on nyt vajaat 9kk tissiposki, tavoite on vuosi, mutta näinköhän poitsu on eri mieltä.:wink joten lapsen tarpeita kuunnellen imetän ylikin, mutta rajaan imetyskertoja varmaan jo siinä kohtaa.
 
esikkoa 1v ku sillo lopetti ite ja kuopusta edelleen ja ikää 1v3kk muutaman päivän päästä. rintatulehuksen neiti hoiti pois syömällä ku juttelin et autappa äitiä vähäsen ni kyllähä tuo sit tyhjenteli, etenki yöaikaan sai annettua tulehtunutta helpost ku tyttö ei tienny kumpi oli kyseessä.
 
Noin 8kk. Olisin imettänyt pidempäänkin, mutta meillä oli melko vaikea imetystaipale, vauva ei suostunut keskittymään välillä ollenkaan imemiseen. Meillä väheni lakkoilun ja rimpuilun takia imettämiset kahteen kertaan/päivä jo 6kk iässä. Tulin uudelleen raskaaksi ja osin sen takia meillä sitten tyrehtyi koko imetys. Toista yritän imettää vuoden ikään. Tavoitteena olisi myös selvitä pääosin ilman korvikkeita.
 
Takaisin
Top