Ensi odottajat

Keskustelun 'Maaliskuiset 2018' aloitti Tiuku☺️❤, 2 tammi 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Tiuku☺️❤ Aloittelija

  Joo. Melatooni voi aiheuttaa kehityshäiriöitä! Sitä en missään nimessä suosittele raskaana oleville!
 2. Jigi Ihastunut foorumiin Maalismammat 2018 Toukoäidit 2020

  Okei, no kaksi lääkäriä ovat olleet sitä mieltä että oli ok kun käytin muutaman kerran alkuraskauden aikana. Kaikki lääkkeeni käytiin läpi lääkärin kanssa alkuraskaudessa ja vaihdettiin ehdottoman tarpeelliset raskaudelle sopiviksi. Kannattaa varmaan tehdä samoin ja varata aikaa lääkärille.
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. Nautilus Tuttu foorumilla Maalismammat 2018

  Mitään unilääkettä ei saa ottaa ilman lääkärin kanssa keskustelua, edes /varsinkaan melatoniinia. Itsellä resepti opamoxiin ja vissiin joku muukin oli mitä on odottajille määrätty, mutta mitään turvallista ei ole olemassakaan, kaikissa on sivuvaikutuksia sikiölle eli pitää todellakin jutella asiasta lääkärin kanssa ja pohtia mikä on se omaan tilanteeseen sopivin vaihtoehto.
 4. Ilona_ Ihastunut foorumiin Maalismammat 2018 Tammikuunmammat 2016

  Tämmöistä melatoniinista käypä hoito -suosituksesta:

  Melatoniini


  Melatoniinin käytöstä ihmisen raskauden aikana ei ole riittävästi tietoa. Satunnaiseen käyttöön (lyhytaikainen unettomuus, aikaerorasitus) liittyvä kehityshäiriöiden riski on arvioitu vähäiseksi. Melatoniinilla on eläinkokeissa ollut hormonaalisia vaikutuksia ja käyttäytymismuutoksia jo terapeuttisilla annostasoilla.

  Eläinkokeissa erittäin suurilla annoksilla melatoniinin antoon on liittynyt epämuodostumia. Melatoniinin käyttöä raskauden aikana ei tämän vuoksi voida suositella.

  Melatoniinia ei suositella myöskään imetyksen aikana.

Jaa tämä sivu