Elokuun eloa

Jupp, vanhempainvapaata jäljellä vajaa kuukausi. Sen jälkeen 7 viikkoa lomaa ja 2,5kk hoitovapaata päälle. Sitten töihin.

No, on ollut ihana kesä kotona, ja varmaan syksykin tulee olemaan ihan mukava. Mutta aikansa kaikella. Joten uskoisin että töihinpaluu tulee olemaan ihan jees kun aika koittaa vuodenvaihteessa.

Viime kuukausi on ollut motoriikan osalta oikea jättiharppaus meidän pallerolle. Hän siis oppi kääntymään siinä 7 kk:n iässä, ja sen jälkeen on tapahtunut vaikka mitä hänen mittapuun mukaan. Ei varsinaisesti ryömi eikä konttaa, mutta kuitenkin huomaa että hallitsee kehoaan ihan eri tavalla nykyään. Seisoo polvillaan ja katselee maailmaa:) Ja konttausasentoon on päässyt kunnolla jo parisen viikkoa, mutta siihen tyssää, ei oikein tiedä mitä noille jaloille pitäisi tehdä vaan heiluu iloisesti eestaas:)
 
hui, enää muutama viikko ja sit alkas hoitoon vienti ja haku :eek: toisaalta uskon(ja toivon) ettei mitään suurempia ongelmia tule mutta sitten taas toisaalta se myös hiukan takaraivossa surettaa vieraalle viedä :rolleyes: :) kun olishan se kivempi jos joku mummo tms pystyisi hoitamaan mutta no can do ja näillä mennään :)
meillä kiipeillään kaikkea vasten ja konttaus on alkanut viemään voiton ryöminnästä :grin välillä kokeillaan myös seisomista ilman käsiä :confused: vauhtia ja "vaarallisia" tilanteita mahtuu siis päiviin :grin
 
Meillä myös alkais 28.8 perhepäivähoitaja :) jotenki kauhistunu viemää toista sinne :/ mut onneks se täti vaikuttaa ihan mukavalta ja rempseeltä tyypiltä. Ens viikolla mennään jo leikkipuistoon tapaamaan häntä :) itellä alkaa työt 1.9 ja ensin olin et jeeeee ja nyt ois et enksmä sittenki vois jäädä kotii :D mut ei pakko se on mennä.

Sent from my HTC One S using Vau Foorumi mobile app
 
olisin itekin mieluummin hakenu johonkin perhepäivähoitoon mutta omien töiden vuoksi tarvii myös tuota iltahoitoa niin pysty hakemaan vaan yhteen päiväkotiin:sad001 ja en tajunnut hakiessa että olishan sitä voinut töitä sopia silleen että olis vaan päivävuoroa tehny:rolleyes: ja ihan samoilla fiiliksillä janna88, mitä lähemmäks toi hoidon alotus tulee sitä enempi tätä mammaa jännittää :grin
 
Tuleepa mieleen että milläs tavalla teillä hoidetaan pienten hampaita?

Meidän murulla on nyt jotain 4 hammasta ja niitä tässä yritetään parhaamme mukaan hoitaa :D

Aamuisin ja iltaisin pestään. Luin jostain että hampitahnaa täytyy käyttää kans joten ostin semmoista 0-2 vuotialle tarkoitettua jota on vain tökätty pikkaisin harjaan. Ei siis käytetä edes sitä herneen kokoista määrää kuten ohjeessa oli. Nielemistä kun ei tuon ikäisen kanssa välttää..... =)

Yleensä harjauksessa käy niin että pikkuisen saan pestyä hampaita ympäriinsä (aloitettiin kyllä harjoittelu jo ennen hampaiden tuloa) mutta ei vain oikein tykkää toimeenpiteestä. Ei sit viitsi pakolla kauheasti harjata ettei tee ihan kokonaan tenää :eek:
 
yritetään ainakin illoin muistaa harjata kans just sillä 0-2 muumi tahnalla, välillä meinaa kyllä unohtua:oops:, vaikka neiti kyllä tykkää kovasti itekin käännellä ja mutustella harjaa jottei siitä olis kiinni:)
 
Meilläkin pieni tykkää itse harjaa "mutustaa" mut heti kun äiti tai isä harjaisi niin tykkää hieman laittaa hanttiin xD Yöllä imee yhä ainakin sen kerran mut lääkäri sanoi 8kk tarkastuksessa että ei haittaa, ei hampaiden tms suhteen ^^ Kunhan vain itse jaksan kuulema ´... ja jaksanhan minä =D
 
Meilläkin on palattu arkirutiiniin. Aikamoinen hyppy takaisin, kun puoliso oli melkein kolme kk kotona. On tässä hyvätkin puolensa kyllä. Poika sen sijaan nukkuu heikommin. Kuumuusjakson heräilyt jäi vähän päälle ja Espanjan reissun jälkeen aamumaito on annettu viideltä..sen jälkeen nukkuu vielä pari tuntia, mutta ilman maitoa ihan hereillä. Muilla tuntuu menevän parempaan suuntaan, mutta meillä huonompaan, heh. Ei kyllä olla oikein mitään tehty asialle, joten ei voi valittaa. Kuumuus haittasi itseäkin niin pahasti, että ei osannut pieneltäkään vaatia nukkumista. Ja nyt mennään kiltisti tuttia laittamaan joka yö klo 1 ja 3..vaikka ei enää niin kuuma olekaan. En itse herää ekaan kertaan ollenkaan, joten jaksan ihan hyvin. Mutta kaippa toi pitäis opettaa nukkumaan yönsä taas. Meni niin helposti siinä 6 ja 7 kk kohdalla, että nytkin uskois tilanteen parantuvan itsestään..saa nähdä.

Mulla on sen verran ihana tilanne, että suunnitelmissa on olla vielä vuosi kotona. Nyt tästä osaa jo nauttiakin, kun ei ole hormonihöyryissä ja vauvakin sen verran isompi, että ei ihan koko aikaa itke tai vaadi jotakin. :)
 
en vielä sen enempiä uskalla "hehkuttaa" mutta juu meillä parantu yöunet omaan huoneeseen siirrolla ja liekö sit myös tuuletin avuks, en oo uskaltanu kokeilla ilman:smiley-ashamed008:grin ja sinänsä ei haittaa vaikka heräiskin sen kerran yössä kun saa nyt vellillä takasin tainnutettua mutta joo, itelläkin yöunet parantunu huomattavasti ja on nää muutaman yön katkeemattomat unet itellekin aika luksusta kun ehkä viimeks puol vuotta(?!?) sitten saanu yli 6 tunnin unet vetää o_O
 
Voi kun oli ihanaa päästä omaan kotiin eilen, ja omaan sänkyyn nukkumaan. Oltii äiskällä koiravahteina koko poppoo viime sunnuntaista eiliseen. Minikin heräs joooka yö n.3-4 kertaa. Muisti taas sen yö heräilyn että mitä se oli. Miniki pääs nyt sit omaan sänkyyn nukkumaan ja nukkuki ilta kasista aamu kuuteen koko pätkän ilman heräämistä. Oi tätä ihanuutta kun ei tarvinnu herätä yöllä :D oloki on vähä energisempi ku koko viikkona :D

Sent from my HTC One S using Vau Foorumi mobile app
 
Kyllä sitä harvoin enää ehtii koneelle (tai oikeastaan mitään) xD En edes muista milloin olen viimeksi katsonut edes jonkin elokuvan tai jaksanut istua miehen kanssa iltaa klo 22 pidempään (pieni menee nukkumaan klo 21) x)

Päivät menee oikeastaan leikkiessä ja syödessä (syöntiin kuluu helposti tuntikin kun ei malta vain istua pienoinen syömässä vaan yrittää keksiä kaikenlaista muuta viihdykettä samalla). Lopulta päätin että ei enää yhtään lelua, edes kapustaa,lusikkaa tms leluksi ruokapöytään. Seuraus oli kyllä se että syö vielä huonommin. Ilmeisesti pitää olla jotain hypisteltävää että ruoka maistuu hyvin. Yritimme sitten kokeilla sormiruokailua siihen samaan kun syötän lusikalla, mutta enemmän siitä tuli sotkua kuin oli hyötyä.... oivoi =)

Mitenkäs teillä muilla ruokaillaan? (tarkoitan siis että istuuko pieni vain syöttötuolissa vai onko hänellä jotain "puuhaa" siinä samalla jne).

..Nyt on pienen elämä kopsahtelujakin täynnä kun pitää päästä seisomaan milloin mitäkin vasten eikä äiti aina kerkiä koppia ottamaan. Onneksi ei ole pahemmin sattunut =)
 
Meidän tapaus ei ehkä ole maailman paras nukkuja tai ripein liikkuja, mutta syödä hän osaa jos on mieluisaa ruokaa:wink Iso ruokapurkki uppoaa normitapauksessa about viidessä minuutissa, puuroon menee saman verran. Hedelmäpurkit nopeammin. Samalla saattaa leikkiä jollain lelulla, mutta suu aukeaa kuin linnunpoikasella, joten sinne on helppo työntää tavaraa:)

Olen ihastunut Semperin "Maailman makuja"-purkkeihin, ihanaa kun on jotain muutakin kuin perinteisiä lihaperunavihannesvaihtoehtoja. Varsinkin thai- ja marokkolaispurkki ovat menneet hyvin kaupaksi, ja tuoksukin on niin hyvä että voisi itsekin hyvin maistaa:)
 
Meillä poika syö välillä paremmin, välillä huonommin..leluja ei olla annettu ruokailuun. Sen sijaan lauleskelen välillä samalla ja se joskus auttaa kiukutukseen ruokailun yhteydessä. Usein tuntuu, että aluksi syöminen ei innosta ollenkaan, mutta kun päästään vauhtiin, niin sitten maistuukin hyvin. Sormiruokailua ollaan onnistuttu vain isoilla paloilla: kurkkua, paprikaa ja vesimelonia. Pienet palat ei eksy suuhun. :grin Ruokailun rasittavin osa on, että kaveri on oppinut näyttämään, ettei halua enempää niin, että työntää lusikan pois käsillään...ja ruoat lusikasta on helposti ympäriinsä sen liikkeen jälkeen. o_O
 
Klassinen partytrick:wink Oikein vauhdilla kun läppäsee, vaikka huvikseen vain, niin hyvin roiskuu:wink
 
  • Tykkään
Reaktiot: M&S
me ollaan aika pitkälti siirrytty syömään melko samoja ruokia kaikki, leipä on suurta herkkua ja omin käsin syö vähän kaikkea.:) hedelmä/rahkasoseita nyt vielä tulee kaupasta ostettua. puurossa on pidetty taukoa joku viikko kun alko tökkimään mutta leipä tullut siis sen tilalle. ja joo, kieltämättä melko sottasta puuhaa välillä mutta onneks meillä toimii aika hyvin nelijalkanen puhtaanapitolaitos:grin
 
Meki ollaan aloteltu leivän syöminen muun ruuan ohessa, saa sitä itse mättää suuhun :) onkos muiden vauvoilla ollut tuota korvan haromista/ hieromista. Meillä on nyt jonkun aikaa. Korvatulehdusta en usko että pn kun ei arista sitä eikä satu kun painelee korvan vierestä tai korvalehteä. Öisinki ollu taas kovin itkunen, mutku herää itkeskelemää niin nukahtaa kyl äkkii uudestaan. Kolmeen päivään ei ole nukkunutkaan kun yhdet päikkärit ja suht hyvin jaksanu sit iltaan...

Sent from my HTC One S using Vau Foorumi mobile app
 
Meillä kans hankaa/hieroo toista korvaansa satunnaisesti enkä usko että on korvatulehdus myöskään.

Luulen että syynä on a) hiukset kutittavat välillä b) "hassu" tapa c) saattaahan sieltä korvasta välillä syvältä vaikkupaakku tulla niin se kutittaa tai sitten syy on jokin ihan muu =)

Pienen suosikki ruokiin lukeutuu nyt näkkäri (pehmeäksi liotettu) ja tuoreet kokonaiset mustikat. Niitä saattaa pääruaan päälle syödä vielä monen monen monta kappaletta. Jälkkärisose korvautuu välillä silleen mutta vaihtelu virkistää ja mikä sen parempaa kuin että saa syödä ihan itse. Ihan samahan se on että syökö marjasosetta vai tuoreita marjoja kunhan massu vain täyttyy hyvin :D

... otettiin käyttöön kullalle kunnon iso sänky. Pinnasängyssä piti laskea pohja tosi alas kun kiipeilee yms ja eihän se nyheröinen siellä tykännyt enää nukkua. Viereen piti ottaa joka yö kun toinen alkoi itseä ihan lohduttomasti. Sittenpäs päätin että kokeillaan jotain ihan muuta ja hommattiin 120cm leveä sänky joka laitettiin seinän ja oman sänkymme väliin. Jalkapäähän vain väkersin tyynyistä ja peitoista esteen ettei pääse putoamaan. Ja hyvin uni maistuu =D

Imettelen yöllä yhä (ihan siitäkin syystä kun painoa voisi pienellä olla enemmän kuin mitä on ja lääkäri sanoi että jos vain jaksan niin imetä vain öisinkin) niin on paljon helpompaa itse siirtyä sängystä toiseen kuin liikuttaa lasta edestakaisin. Ja ompahan kaikilla tilaa nukkua hyvin ^^ Pienoinen varsinkin näyttää nauttivan kun on tilaa kääntyillä ja pyöriskellä unissaan ilman että heti osuu johonkin.

Seuraava näpertelyni on sitten ympäri sängyn (paitsi sen reunan joka on sängyssämme kiinni) menevän reunuksen tekeminen. Vielä en tiedä millainen siitä tulee mutta varmaan teen sen puusta ja maalaan tyttömäiseksi. Muutenkin "täytyy" (lue saan) käydä ostamassa reilusti ihania vuodetekstiileitä. Vaaleanpunaista, pilkkuja, sydämiä, valkoista, pehmoista ja pörröistä... oijoijoi :Heartred Ehkä käytän pitkälle sivulle hyväksi jotain koristeellista vanhaa ovea tms. Päätyihin ehkä kans jotain kivaa... ehkäpä isi voisi tehdä led-valosydeemin siihen niin ajaa yövalon aseman (semmoisen minkä voi sammuttaa ja laittaa päälle helposti) :D Kunhan keksisin miten sen toteuttaisi että reunan saa helposti pois tarvittaessa (esim. muutto tms) ja että se ei olisi ihan älyttömän painava.

Että tällaista tänään :)
 
Me aloitettiin eka harrastus. :) Muskarissa ensimmäistä kertaa ja molemmat tykättiin. Päiväunirytmi kylläkin aivan sekaisin, kun klo 11 olisi pitänyt olla just unilla. Minipäikkärit ennen muskaria siirsi kunnon päikkärit niin myöhään, että nyt illan saa ihmetellä, että laittaako vielä toisille (periaatteessa kolmansille) unille vai ei. Mutta mukavaa oli ja eiköhän tähän unirytmiinkin muotoudu joku toimiva konsepti myös maanantaisin. :dance008
 
hmmm, tuo näkkäri onki hyvä, pitää muistaa kaupasta ostaa :) ja juu meilläkin hieroskellaan välillä korvia mutten ainakaan usko että mitään vakavampaa kun ei kuitenkaan sen kummemmin itkeskele.
 
Takaisin
Top