Elokuu syntymäkuukautena

Mun mielestä elokuu on ihana syntymäkuukausi ❤️ ja kesällä löytää helpommin vaatetta kun voi mennä mekoissa joissa maha korostuu. Paitsi törkykuuma vois olla raskastakin. Ja ihanaa ettei tarvi miettiä takkeja mitkä mahtuu päälle ja ahdata väkisin talvikenkiä jalkaan Beaming Face With Smiling Eyes vauvan nukkumisen kannalta oli just tutkimus jossa kesä ja syksyvauvoilla oli todennäköisemmin univaikeuksia 3kk iän jälkeen koska tulee niin pimeää eikä sisäinen kello välttämättä löydä selkeää päiväyörytmiä kun on niin vähän valoa, mikä taas ei niin kiva mutta eihän tämä tosiaan mikään että kaikille menee näin ole :)
 
Mulla on esikoinen syntynyt maaliskuun lopussa ja kuopus marraskuun lopussa, Joten kesävauva on ihan uus juttu.
Vähän ehkä mietityttää kuumuus ja nesteen kertyminen. Ja kuumuudessa työskentely.
Oon jo kattonu alustavasti, että äitiysloma alkaisi 10.7. Ja jos sitä ennen pidän 4 viikon kesäloman, niin saisin jäädä pois jo kesäkuun tokalla viikolla. Mut eihän se niin mene, ei varmastikaan Cat With Tears Of Joy Olis kyllä ihana olla koko kesä kotona.
 
Elovauva olisi ihana mut viime kesän kuumuus ja mahdollinen pallomaha ahdistaa jo valmiiksi. Täytyy hoitaa talon viilennys kuntoon ennen sitä niin saa räkittää rauhassa
 
Joo uskon että on varmasti tuskaista olla viimeisillään jos sisälläkin on kuuma Anguished Face meillä on onneksi tuo ilmalämpöpumppu niin se auttaa aika pirusti! Luin myös viime kesänä että jotkut oli ostaneet isolle koiralle tarkoitetun viilennysalustan ja nukkuneet sen päällä sängyssä ja ilmeisesti toimi :D
 
Kesävauva on sinänsä helpompi, mutta hieman kyllä kauhistuttaa ajatus kärvistellä hellejaksossa viimeisillään ja sitten vielä pätsikuumassa sairaalassa. Jep, tuleva synnytyssairaala on järkyttävän kuuma.Mutta kuten ketjussa tuli jo esille, eipä tarvitse talven liukkailla jännätä isoa vauvavatsaa eikä miettiä kuinka se mahtuu takin alle. Puolensa ja puolensa siis. Ei myöskään synny vauva pahimpaan influenssakauteen. Korona tuntuu olevan läsnä aina vaan, etten jaksa sitä edes miettiä :D Esikoinen oli kevätvauva ja kaikki oli kyllä jotenkin helpompaa kuin ystävillä, jotka saivat vauvansa talvikaudella.
 
Elokuu on kiva, lämmin ja valoisa. Kiva kuukausi varmasti syntyä. Ja ihana, että jo kulkea ite väljästi mekoissa ja lasta ei tarvi pyntätä toppavaatteilla.
 
Kieltämättä vähän hirvittää ajatus viimeisillään raskaana olemisesta ja synnytyksestä kesähelteillä. Mutta toisaalta synnytyksen aikaan suurin osa helteistä on todennäköisesti takanapäin, joten vauvan kanssa saa sitten olla siedettävämmissä lämpötiloissa. Esikoinen syntyi kesäkuussa ja se oli kauhea hellekesä, ja muistan, miten hikistä oli pitää vauvaa melkein koko ajan sylissä/kantoliinassa. :Smiling Face With Open Mouth And Cold Sweat: Ja myöhemmin on ihan kiva, että voi viettää synttäreitä osittain ulkona. :Smiling Face With Smiling Eyes:
 
Elokuu on kiva kuukausi, on vielä kesäistä mutta illat alkavat hiljalleen pimentyä. Ei ole enää tukalan kuuma, muttei vielä kylmäkään.
Vähän kyllä hirvittää raskaana oleminen kesäaikaan jos tulee samanlainen hellekesä kuin viime kesästä. Se oli ihan tarpeeksi tukalaa ilman raskauttakin. :D Toisaalta kesähepeneet on myös aika helppoja vatsan kanssa, eikä tarvitse pelätä liukastuvansa ulkona liikkuessa.
 
Esikoisen LA oli elokuussa, mutta raskausmyrkytyksen vuoksi syntyi kuukautta aikaisemmin.
Itse ainakin tykkäsin loppukesän vauvasta, kun ei ollut enää niin tukalan kuuma, ja kuten muitakin plussia mainittu, että ei tarvinut pelkää vatsan kanssa liukastumista tai miettiä talvitakkeja. Kesävaatteet olivat helpompia vatsan kanssa.
Tietysti sitten se, että nestettä kertyy helpommin (no itsellä raskausmyrkytys, joka kerrytti nestettä), eli pitää muistaa juoda.
Toivon, että tässä raskaudessa ei raskausmyrkytystä tulisi, jotta voisi kesästä ja raskaudesta nauttia enemmän.
 
Olen vähän pettynyt ettei saada kolmatta kesäkuista, mutta kesävauva sentään ehkä :D En voi kuvitellakaan vauvoja muihin vuodenaikoihin. Kesällä on kaikki helpompaa ja kivempaa.
 
Elokuu kuulostaa hyvältä ja itsekin jo tsekkasin että voin päästä lomille jo kesäkuun alussa! Suunnitelmassa on etten enää tule palaamaan äitiysloman jälkeen samaan työpaikkaan. Näin, koska luultavasti kotikaupunki muuttuu. Sen vuoksi kannattaa pitää kaikki Lomat pois mitä saa.
 
Tuntuu kyllä tosi hyvältä kuukaudelta ihana kun mennään talvea kohti, nii voi käyttää vaunukoppaa pitkään. Esikoisen kohdalla kesällä oli vaikea nukuttaa, kun oli tottunut kunnon vaatetukseen ja kesällä sit ei enää haalaria ja pipoa voinutkaan pukea.
 
Kuumat paikat voi tulla loppuraskaudesta. Ensimmäisiin pariin viikkoon ei tarvitse hirveitä vaatekerroksia, mutta sadevarusteita varmasti.
 
Minustakin elokuu vaikuttaa hyvältä kuukaudelta. Silloin on vielä lämmin, vauvalle ei tarvitse pukea miljoonaa eri vaatetta. Vaunulenkit, oi niitä mä ootan, ihana tehdä kun ei ole liian kuuma eikä kylmä:Two-hearts:
Kesäloman ja äitiysloman yhdistäminen on tosi hyvä juttu. Itsellä niin fyysinen työ että mieluusti jään ison mahan (sen tuoman vaivojen) kanssa aikaisemmin pois.

Päivät valoisia ja aurinkoisia niin tuo energiaa uuteen arkeen.

Toki se loppuraskaus ja kuumuus voi olla tukalaa mutta ehkä se on sen arvoista:smiling-eyes:
 
Eilen taas sängyssä palellessani mietin, miten hyvin sopiikaan yhteen alkuraskaus + keskitalvi + rintamamiestalo ja totesin et varmaan yhtä hyvin kuin loppuraskaus + kuumin kesäaika + rintamamiestalo :Face With Tears Of Joy:

Sentään viime kesänä hommattiin jäähdytin, jolla yläkerran saa siedettäväks, eikä toivottavasti sit vauvan synnyttyä oo enää hellettä. Ei tarvii sit pelätä vauvan kuivumista niinku esikoisen kohdalla :Grimacing Face:
 
Esikoinen syntyi syyskuun puolivälin jälkeen ja syksyllä alkoi olla jo kylmä vaunulenkeillä, joten nälän iskiessä kesken lenkin ei auttanut muu kuin kiitää kamalaa vauhtia kotiin syöttämään. Elokuisen kanssa voisi imettää pidempään myös ulkona ilman pelkoa rintatulehduksesta.

Ensimmäinen raskaus sujui tosi kivuttomasti eikä loppuraskaudestakaan ollut liian tukala olo, niin en lämpöä koe etukäteen hankalana vaikken liian kuumasta pidä.

Esikoisen synnytyksessä minua paleli, niin en pane pahitteeksi, jos synnärillä olisi hieman lämpimämpää kuin viimeksi
 
Eilen taas sängyssä palellessani mietin, miten hyvin sopiikaan yhteen alkuraskaus + keskitalvi + rintamamiestalo ja totesin et varmaan yhtä hyvin kuin loppuraskaus + kuumin kesäaika + rintamamiestalo :Face With Tears Of Joy:

Sentään viime kesänä hommattiin jäähdytin, jolla yläkerran saa siedettäväks, eikä toivottavasti sit vauvan synnyttyä oo enää hellettä. Ei tarvii sit pelätä vauvan kuivumista niinku esikoisen kohdalla :Grimacing Face:
Meillä sama :Smiling Face With Open Mouth And Open Eyes:
 
Meillä on kaksi lasta syntynyt elokuussa ja olen tykännyt kesävauva helppoudesta. Ulkoilla saa heti kun haluaa. Loppuraskaus kesällä on toki aika tukala, mutta kevyillä vaatteilla pärjää.
 
Kokemusta on joulukuun pakkasen talvivauvoista, maaliskuun liukkaiden teiden kevätvauvasta sekä helteisen juhannuksen vauvasta. Tämä mahdollinen loppukesän tulokas on tervetullutta vaihtelua pakkasille, liukkaalle jäälle sekä helteille :smiling-eyes:
 
Takaisin
Top