Avuttomien ensiodottajien tyhmien kysymysten palsta

Keskustelun 'Raskaana' aloitti Rouva L., 1 kesä 2011.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Towanda Rakastunut foorumiin

  Mulla taisi olla pakkasrajana -20, eipä sitä kylmempää monena päivänä ollutkaan. Poika oli hiki päässä ilman toppahaalariakin, mutta se riippuu tosiaan vauvasta. Itse taas olen vilukissa. Hyvin nopeasti opit tuntemaan vauvasi ja osaat pukea hänelle sopivasti päälle.

  Onnea odotukseen! :Heartred
 2. Nurinkehrääjä Tuttu foorumilla Heinäkuun äidit 2019

  Sikiön liikkeistä asiaa! Rv37+0 nyt ja Aiemmin liikkeet tuntuivat (ja näkyivät) hyvin ulospäin, mutta nyt ovat kääntyneet ikään kuin sisäänpäin?
  Vääntäminen ja kääntäminen tuntuvat hyvin kropan sisällä (mm.virtsarakossa paineena), mutta juuri mitään ei näy tai tunnu ulos. Onko syytä panikoida, vai onko ihan normaalia? :eek:
 3. Towanda Rakastunut foorumiin

  Uskoisin, että vauva on kääntynyt toisinpäin ja liikkeet tuntuvat siksi eri tavalla. Pääasia, että tuntuvat! :)
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 4. Nurinkehrääjä Tuttu foorumilla Heinäkuun äidit 2019

  Laskeutunut on ainakin, kun tuntuu että vatta lepää nyt sylissä ja osuu istuessa reisiin :grin Ehkä silläkin on vaikutusta asiaan.
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Ratas-asiaan. Me koettiin parhaaksi yhdistelmärattaat isoilla renkailla ilman kääntymisominaisuutta. Joitakin kertoja kun tuli liikuttua matkarattailla, joissa oli pienet kääntyvät etupyörät niin voin sanoa että ei koskaan enää kuin korkeintaan ostoskeskuksissa tai muuten ihan tasaisella alustalla. :meh: Ainoa hyvä puoli niissä oli pieneen kokoon meneminen. Sadesuoja kannattaa myös hankkia. :) Meidän rattaat oli Emma merkkiset ja ne ajoi todella hyvin asiansa yhden lapsen kanssa. Sen verran vain alkoi olla renklaa siinä vaiheessa, kun rattaista luovuttiin että toiselle pitää hankkia uudet. Käyttö oli kyllä myös kovaa, kun joka päivä käytiin lenkillä ja muutenkin liikuttiin paljon rattaiden kanssa. Ja paljon mentiin epätasaisessa maastossa. Olen kuullut kalliimman merkkisten maksavan saman verran käytettynä kuin meidän maksoi uutena. :eek:
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. AnnMariii Tuttu foorumilla

  Kiitti vastauksista! Juu, itsekin päädyin siihen, että pitää olla isot lukittu renkaat myös edessä! Kun tosiaan tarkoitus liikkua muuta kuin rappukäytävä-ratikka-ostoskeskus -väliä. Ja sittenpä kävi niin hyvä säkä, että saadaan miehen työkaverilta ilmaiseksi Hartanin Topline X:t. :happy::happy: Ne on olleet kyllä jo kahdella lapsella käytössä, mutta kuulemma tosi hyvässä kunnossa.
 7. Towanda Rakastunut foorumiin

  Sadesuoja on kyllä ehdoton. Ja sellainen häikäisysuoja olisi tosi kätevä, harmi kun näin vasta tänä kesänä sellaisen ekaa kertaa (ihan perus S-marketissa vieläpä). Se on vähän niin kuin markiisi, joka varjostaa, mutta jonka alta ilma pääsee kulkemaan esteettä..

  Ne pienet pyörät on kyllä suunniteltu ihan muille leveysasteille kuin Suomeen. :rolleyes:
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. Emmastiina Aloittelija

  Mua kiinnostaisi tietää että viikolla 15-20 saatteko vatsaa vedettyä sisään?
  • Hauska Hauska x 1
 9. AnnMariii Tuttu foorumilla

  Kyllä sain! Välillä toki se vatsalihasten jännittäminen ei tuntunut kivalta, ja alkoi supistaa. Nyt sain kinesioteippaukset selkään/kylkiin, mikä on helpottanut vatsalihasten käyttöä. Edelleen viikolla 25 jos pitää coren kasassa, ei varsinkaan aamuisin sivultapäin näy mitään palloa. Isompi se toki on kuin ennen raskautta, mutta veikkaanpa ettei kaikki mua tuntemsttomat ainakaan välttis tajua sen olevan raskausmaha. Edestä päin on kyllä selkeästi pyöreä jo :)
 10. Suski75 Addikti Elokuun äidit 2019 Helmikuunmammat 2016

  Muistan että esikoista odottaessa oli hirveä shokki kun jo ensimmäisen kolmanneksen aikana piti todeta, ettei voi enää pitää corea kasassa kaiken aikaa, koska se sattui mahaan. Ja siis se kun tuli niin luonnostaan, että välillä piti pysähtyä ja ihan tietoisesti rentouttaa vatsalihakset, että sai kivun loppumaan. Ei oikein osannutkaan olla maha vetelänä, vaikka mahaan sattui. Kyllä sen tosin sen 9 kk aikana lopulta oppi. :grin
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 11. Shooky90 Tuttu foorumilla Elokuun äidit 2019

  Onko teillä/missä vaiheessa raskautta teidän vauvasta on tehty kokoarviointi? Meillä ei ole tehty ollenkaan (la on tulevana sunnuntaina) ja nyt uusi neuvolatäti povasi että poika saattaa ihan vatsan päällisen tutkimuksen mukaan olla aika isokin jötikkä...:eek:
 12. liljatar Naimisissa foorumin kanssa Elomammat 2018

  Ööö... En muista et sitä olis mitenkään erikseen tehty. Sitä sf-mittaa seurattiin vain. Ehkä siksi ei mulle tehty, kun ei ollut epäilyä erikoisesta koosta? Synnytystä käynnistäessä lääkäri ultrasi tarkemmin ja teki siinä painoarvion, joka oli aikalailla kohillaan :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 13. Suski75 Addikti Elokuun äidit 2019 Helmikuunmammat 2016

  Ainakaan Vantaalla ei tehdä kokoarviota, ellei ole jotain erityistä syytä, esim. raskausdiabetes johon tarvitaan lääkitystä tai poikkeava sf-mitta. Jos raskaus on edennyt normaalisti, synnytytetään ilman kokoarviota.
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 14. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Ei tehty täälläkään kokoarviota ennen kuin synnyttämässä. Sielläkin mahdollisesti vain siksi, kun poika oli perätilassa. Rakenneultrassa toki mittailtiin, mutta sen jälkeen ei ole kuin seurattu sf-mittaa ja tunnusteltu vatsan päältä (ja luultu loppuun asti olevan raivotarjonnassa).
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 15. Enni Naimisissa foorumin kanssa

  Ei tehty kokoarviota, eikä minkäänlaista synnytystapa-arviota. Pyysin kyllä 4 krt päästä tähän, mutta ei päästetty. Ainoastaan mahan päältä käsin kokeiltiin ja siitä ei ollut mitään hyötyä.
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 16. Tips Rakastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Ei Tampereellakaan tehty, kukaan ei edes arvaillut vauvan kokoa kummankaan lapsen kohdalla. Ei ollut kyllä syytäkään, mutta ei kuulunut rutiineihin.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 17. Novem Naimisissa foorumin kanssa Joulukuun äidit 2019

  Kokoarviota ei automaattisesti tehdä ultralla. Jos neuvolassa herää epäilys sikiön tavallista suuremmasta tai pienemmästä koosta, lähetetään odottaja ultraan. Se vatsan päältä tunnustelukin on siis kokoarvion tekemistä :)
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 18. siska Ihastunut foorumiin Heinämammat 2018

  Mulla tehtiin (ultalla) koko arvio vasta yliaikaiskontrollissa :) tosin koko vastasi enemmän lääkärin näppituntuma arviota kuin tietokoneen laskemaa.
  • Tykkää Tykkää x 1
 19. Chimichanga Peruskäyttäjä

  Olen rv27. Milloin viimeistään vauvan pitää olla "oikeassa tarjonnassa" eli pää alaspäin? Eikö vauva kääntyile vielä monta viikkoa eli joskus viikolla +35 on väliä vai miten? Miten asian tietää jos ei ultrasta? Tästä kovasti kuulee juttua mut en ymmärrä. Eikö vauva pysty enää vikoilla viikoilla kääntymään kohdussa vai jääkö jumiin asentoonsa? :wideyed:
  • Voittaja Voittaja x 1
 20. liljatar Naimisissa foorumin kanssa Elomammat 2018

  Kokenut ja asiansa osaava terkka osaa sanoa esim sen paikan perusteella, mistä vauvan syke kuuluu selkeimmin, et missä asennossa vauva on. Ymmärsin raskaana ollessa, et vauvan selän puolelta kuuluu selkeimmin. Ja kokenut hlö tunnistaa vauvan pään mahan läpi. Siitä missä liikkeet tuntuu, voi päätellä kans jotain.

  Ja käsittääkseni isoillakin viikoilla vauva voi kääntyä, mut sen kyllä sit huomaa. Sitä en tiedä, onko joku ”vakio”, milloin pitäisi olla jo kääntynyt pää alaspäin.
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu