Apua närästykseen!

Keskustelun 'Laskettu aika huhtikuussa 2015' aloitti Kyfi1993, 6 tammi 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Kyfi1993 Peruskäyttäjä

  Millä te hoidatte närästystä? Itsellä ollut nyt monta viikkoa kamalaa närästystä.. En voi syödä rennietä, tulee ennemmin oksennus kuin saan sitä otettua.. Onko jotain kotikikkoja? Muita kuin ruokasooda-vesisekoitus.. Alkaa olemaan meinaa ihan sietämätöntä tää..

  Onko muilla närästystä? Itsellä alkoi viimeinen kolmannes juuri, rv 27+2 tänään..
 2. Ahomelskaaja Tuttu foorumilla

  Ite olen kyl hyväksi todennut sellasen kun caviscon. Apteekista.. Nyt alkanu pikku hiljaa nostaa päätään närästys ongelma. viimeksi raskaana ollessa vasta viimeiset 2kk vaivasi nyt aikasemmin näköjään.. Jotkut ei sitä edes tarjoa apteekista kun käy kysymässä et mikä käy raskaana olevalle. Mut toi käy kyl lääkäri vinkkas ja terkka kun ei rennie auta yhtään mulle..
 3. Kyfi1993 Peruskäyttäjä

  Minkälaista se on? Jotain tabletteja vai juotavaa?
 4. opemami Peruskäyttäjä Tammikuunmammat 2015

  Inside brus niminen poretabl on mulla auttanu pahaan närästykseen.
  Se sisältää ranitidiinia mut lääkäri anto luvan ottaa raskaana :D
 5. Tökkönen Rakastunut foorumiin Huhtikuunmammat 2015 Huhtimammat 2017

  Mulle myös sitä cavisconia apteekista suositeltiin edellisessä raskaudessa kun renniestä ei enää loppuvaiheessa ollut apua. En itse sitäkään kyennyt käyttämään, yrjö meinasi lentää myös siitä, kuten renniestäkin. Nyt vedän vielä rennietä mutta närästys ei vielä ole ihan niin pahaa kuin viimeiset 2kk edelliskerralla. Silloin söin lääkärin määräyksestä omeprazolia sisältävää närästyslääkettä joka päivä (otetaan 1krt/vrk) 2kk ajan. Olisko ollut ratiopharmin omeprazol-valmiste, joka on käytännössä sama kuin esim. Losec.

  Se oli pelastus! Yöt helpottuivat ja koko päivä myös, silloin närästi myös pystyasennossa TODELLA pahasti. Närästys meni siis täysin pois on lääkkeen avulla! Omeprazolia käyttäessä suositellaan konsultoimaan lääkäriä ensin. Minulle vakuutettiin kättärin perinatologia myöten, että on turvallista käyttää loppuvaiheessa vaikka olikin aika pitkän aikaa käytössä. Mutta kannattaa siis esim. neuvolalääkäriltä ensin kysäistä tuosta, ennenkuin marssii apteekkiin.
 6. Kyfi1993 Peruskäyttäjä

  Hmm.. mutta minkäslaisia nämä lääkkeet ovat? Tabletteja (imeskeltäviä,nieltäviä, pureskeltavia?) vai juotavaa? On niin paljon merkitystä myös sillä, jotta saisin alas edes lääkettä :sad001
 7. Lillukka Ihastunut foorumiin Huhtikuunmammat 2015

  Gaviscon on juotavaa. Losec, omepratsol yleensä kapseleita. Minulla oli aiemmissa raskauksissa ranitidin sandoz poreena reseptillä, ranitidiini siis vaikuttava aine. Kyllä noita löytyy joka lähtöön ja laatuun. Soita vaikka neuvolaan terkkarille huomenna ja kysy mitä suosittelee.
 8. Tökkönen Rakastunut foorumiin Huhtikuunmammat 2015 Huhtimammat 2017

  Gavisconia saa myös pureskeltavina tabletteina, mutta ne alkavat "vaahtoutumaan" heti suussa ja se tuotti ongelmia ainakin mulle. Omeprazol oli nieltävänä kapselina.
 9. Ahomelskaaja Tuttu foorumilla

  tossahan noi tuliki vastaukset.. mä oon onneks cavisconia pystyny ottamaan. siis pureskeltavana ja vettä reilusti päälle.. toivottavasti pärjään niillä loppuun asti.. mut kannattaa sun varmaan terkkarilta kysellä sen luulis osaavan auttaa. noitaki lääkkeeitä kun on oikeesti joka lähtöön tiiä sitte mikä auttaa kenelläki ja mitä pystyy ottamaan...
 10. Anmama Aloittelija

  Kärsin viime raskauden loppumetreillä närästyksestä ja mulle auttoi Valmarin, saa luontaistuotekaupasta. Tämä laitetaan veden joukkoon ja on nestemäistä. Varuiksi ostettu jo jääkaappiin :)
 11. yllätys15 & 16 Naimisissa foorumin kanssa Huhtikuunmammat 2015 Lokamammat 2016

  Mulla vielä toistaiseksi toiminu rennie ja oikealla kyljellä makaaminen. Mut kannattaa puhua neuvolassa asiasta.
 12. minccu Aloittelija

  Heippa. Jos kotikonsteja etsit, niin mulla auttaa ihan vaan maito. En normaalisti juo, mutta viime ja tässä raskaudessa auttoi kyllä suuresti. Jos kokeilet, olis kiva tietää tepsikö :)
 13. Maatunen Tuttu foorumilla

  Minccu, täällä kanssa on maidosta ollut apua! Yleensä en sitä juo, ajatuskin ällöttää muutoin kuin kahvin seassa, ja sekin raskauden aikana jäänyt pois. Nyt kuitenkin toisinaan tehnyt mieli, ja kyllä se vaan on mullakin auttanut närästykseen. Ihme juttuja :)
 14. Kyfi1993 Peruskäyttäjä

  Maito ei oo itteeni auttanu :sad001 Kävin nyt hakemassa tuota Gavisconia litkuna, saa nähdä meneekö alas..
 15. Sussu Tuttu foorumilla Huhtikuunmammat 2015 Toukomammat 2018

  Mulla on närästänyt ihan koko raskauden. Välillä pahenee, ja saatan herätä siihen että eväät nousee kurkkuun :D tympeä vaiva.. Toivottavasti lääkäri on uusinut omeprazolin, se on ainut mikä auttaa :)
 16. minccu Aloittelija

  Maatunen
  mullakin muuten ajatuskin maidosta puistattaa, paitsi tosiaan kahvissa. Mulla on myös niin, että jos ei närästä, en maitoon koske :) ja siis ennen raskautta en edes ole yrittänyt maitoa närästykseen. Taitaa siis olla mulle se raskauden juttu
 17. Kyfi1993 Peruskäyttäjä

  HYI! Menin ostamaan tuota Gavisconia ja päädyin tuohon nestemäiseen.. Huono valinta.. Erittäin huono, meinaa oksennus vielä pahemmin lentää kun tuota nielee, mutta auttaa sentään, toisin kuin rennie.. :hungover:
 18. Tökkönen Rakastunut foorumiin Huhtikuunmammat 2015 Huhtimammat 2017

  Kannattaa kokeilla sitä omeprazolia tai muita tehokkaampia närästyslääkkeitä, jos alkaa yökkiminen kyllästyttää...
 19. Ahomelskaaja Tuttu foorumilla

  Mä kävin eilen itelle hakee lisää cavisconia purutablettina.. Niin antoi farmaseutti sit testi pakkausket jotain uutta jok kylä oli tehokasta.. Joku Reduflux..
 20. Kyfi1993 Peruskäyttäjä

  En ominpäin uskalla mennä kokeilemaan noita, kun sanoi apteekkarikin, että lääkärin luvalla saa losecia ja muitakin vain syödä. Tota Redufluxia haluisin kokeilla itekkin, mutta ei meijän apteekkiin ole tullu sitä vielä :/

Jaa tämä sivu