5. luukku

Bella Swan

Moderaattori
Staff member
Administrator
Maalisäidit 2020
ūüĆü‚≠źūüĆü 5. luukku ūüĆü‚≠źūüĆü
iStock-624697742.jpg


Taavetti huomasi lasten olevan hyvällä tuulella heti kun he tulivat äidin kanssa kotiin. Molemmat kertoilivat, että päiväkodissa opeteltiin joululauluja. Taavetti ei ihan tiennyt, mikä oli päiväkoti, mutta päätteli, että lapset menivät sinne kun vanhemmat menivät töihin. Elvi lauleli - niin kai se oli sitten joululaulu, kun laulussa mainittiin joulu. Vaan niin oli täysin erilainen, kuin ne mitä Taavetti oli kuullut aiemmassa kodissaan. Pian Eliaskin alkoi laulaa. Hänen laulunsa kertoi rekiajelusta kulkusten soidessa ja toi Taavetille muistoja menneistä talvista, mutta kovin oli sekin vauhdikas. Taavettia ihmetytti kovin moiset joululaulut. Missä oli joulun hartaus ja kauniit laulut, joita ennen laulettiin? Tokihan Taavetista oli mukava kuunnella lasten laulua, mutta silti vanha tonttu kaipasi vanhoja tuttuja lauluja ja harrasta joulutunnelmaa.

Lasten pyynnöstä isä laittoi illalla soimaan joululauluja. Nekin olivat Taavetin makuun liian vauhdikkaita, mutta alkoi hän hiljalleen tottua niihin ja huomasi heiluttelevansa jalkoja niiden tahdissa. Ainakin lapset tuntuu tykkäävän, tonttu tuumasi. Lasten ilo oli lähellä hänen sydäntä ja sai hänetkin iloiseksi.

Illalla laittaessaan lapsia nukkumaan isä sai Taavetin melkein onnen kyyneliin alkaessaan laulaa "joulupuu on rakennettu…". Taavetti huojentui ja ripaus joulun rauhaa löysi rauhoittamaan hänen levottomuutta. Edes yksi tuttu ja ennen kaikkea rauhallinen joululaulu. Lasten mentyä nukkumaan vanhemmat kuuntelivat lisääkin rauhallisia joululauluja. Ne olivat enemmän tontun mieleen, vaikka vieraita nekin olivat. Eniten Taavetti piti laulusta, joka kertoi tontusta, joka ei saanut unta. Se toi hänelle hänen vanhan kotinsa mieleen.

ūüĆü‚≠źūüĆü

Keskustelun aiheena joululaulut. Esim. mitkä joululaulut on suosikkejasi?
 
Tykkään iloisista. Jingle Bell Rock, Rocking Around the Christmas Tree... Ja englanninkielisistä siis myös, joo. Jotkut raskasta joulua-laulut ovat kuitenkin ihan kivoja. Suomalaiset joululaulut on pääosin kamalan kolkkoja ja ikäviä. Iloitse siinä sitten, kun joku laulaa että hetken kestää elämää, sekin synkkää ja ikävää.
 
En k√§yt√§nn√∂ss√§ ollenkaan kuuntele joulumusiikkia. Paitsi taaperon kanssa jotain Fr√∂belin palikoiden tonttu biisej√§ ūü§≠
 
M√§ en kyll√§ kans kuuntele joululauluja mitenk√§√§n erityisesti. T√∂iss√§ noita perus renkutuksia kuulee ihan tarpeeksi ūüėÖ
Eniten varmaan tykkään semmoisista ei niin joulumaisista, kuten jotkut Suvi Teräsniskan
 
Mulla soi yleens√§ metalliversiot joululauluista. ūüėĀūüéÖūüŹĽūü§ėūüŹĽ Mun lempparit on (versiosta riippumatta) Sylvian joululaulu ja Tulkoon joulu. Nyt vaan imetyshormonip√§iss√§√§n kaikki mollivoittoinen itkett√§√§, joten suosin iloisempia rallatuksia, niist√§ ehk√§ Nisse-polkka on suosikki.

H√§mment√§v√§√§, en oo mik√§√§n jouluttaja, mut t√§ss√§ sit√§ ollaan listaamassa omia suosikkijoululauluja ja onpa mulla Spotifyssa ihan oma joululistakin. ūüėĀūü§Ē
 
En varsinaisesti kyll√§ kuuntele joululauluja, muuta kuin sen verran mit√§ radiosta ja muualla kuulee. ūüôā
 
V√§lill√§ tulee laitettua jouluradio p√§√§lle ja sielt√§ tulee sit mit√§ tulee. Nyky√§√§n m√§ tykk√§√§n eniten niist√§ hartaista ja koskettavista joululauluista (herkistyn nykyisin kyll√§ v√§h√§n kaikesta ūüėā). Joulua valmistellessa ja aattona tykk√§√§n laittaa taustamusiikiksi instrumentaalista, esim. pianolla soitettua ilman laulua, tai vaikka jazzahtavaa joulumusaa.
 
Mulla joululaulut on aina kuulunut jouluun ja toki musiikki kuuluu vahvasti el√§m√§√§ni. Ja oon muutenkin ihan joulu h√∂per√∂ ūüéĄūüéľūüéĀūüßĎ‚ÄćūüéĄ
Raskasta joulua lauluja kuuntelen paljon autossa joulun aikaan sekä jouluradiota.

Nyky√§√§n kuunnellaan my√∂s fr√∂belin palikoiden joululauluja ja muitakin lapsille suunnattuja. Lapsuudesta muistan jotain titi nallen joululauluja kuunnelleeni. Ja aina soineen joululaulujen joulun aikaan. ūü•į
Kuuntelen laidasta laitaan joulumusiikkia eri genreist√§ ja eri kielill√§ ja juurikin jonkun mainitsemaa instrumentaalistakin ‚ėļÔłŹ positiivareiden joulukalenteri on netiss√§ jossa on nimip√§iv√§t, musiikki ja joku runo... Rakastan sit√§ ja sit√§ saa ladattua ne musiikit puhelimeen ūüėŹūü•į

Lempibiisejä:
Lumiukko
Joulumaa
Sydämeeni joulun teen
Petteri punakuono
 
Kuuntelen joululauluja mielell√§√§n marraskuun lopusta jouluun, mutta viimeist√§√§n Tapanina loppuu niiden kuuntelu. Autossa kuuntelen mit√§ ikin√§ tuleekaan radiosta, mutta kotona kuuntelen mieluiten jouluradion ‚ÄĚKauneimmat joululaulut‚ÄĚ kanavaa. Tykk√§√§n eniten rauhallisista ja v√§h√§n synkist√§ joululauluista.

Tänä vuonna lauletaan joululauluja myös esikoisen kanssa ensimmäistä kertaa yhdessä, joten myös niitä lasten joululauluja tulee kuunneltua ja laulettua. Mutta niissäkin suosin kyllä klassikoita; Soihdut sammuu on esikoisenkin lemppari.
 
Haen yleens√§ jonkun lasten joululistan soimaan. Ja sit skippailen kuitenkin puolet ūü§£ ei oo mit√§√§n yht√§ suosikkia, mutta ehk√§ Taivas syliss√§ni kappaleeseen tuli uusia merkityksi√§ ja sanoma aukeni enemm√§n tuon oman lapsen my√∂t√§ ūüėä
 
Tykkään kyllä kuunnella joululauluja joulukuun ajan. Suomalaiset vaan on, kuten moni mainitsi, tosi ankeita ja surullisia. Onhan ne kauniita mutta varsinkin nyt en halua kuunnella yhtään mitään surullista, joten englanninkieliset versiot on tänä vuonna mun vaihtoehto.

Tykkään Raskasta Joulua-versioista kans paljon
 
Olen perinteisten ja surusanomaisten joululaulujen kannattaja. Uskon, että tämä juontaa juurensa isovanhemmista ja omista vanhemmista.

Eli Sylvian joululaulu on yksi lemppareistani. Ei sanomaltaan, mutta melodialtaan.
 
ihan paras joululaulu on Konsta Jylhän joululaulu. Ja Joulurauhaa on heti kakkosena. Eli surulliset melodiat ja tarinat uppoo myös muhun.

Heviversioita tykkään myös kuunnella, mut yleensä laitan autossa jouluradion vaan soimaan. Joulua varten kun leipoo/siivoo tykkään taustalle kans laittaa jotain tulemaan.
 
Perinteiset suomalaiset joululaulut, jotka eivät ole rytmikkäimmästä päästä, on mun lemppareita. Tykkään esim. Sylvian joululaulusta, varpunen jouluaamuna, maa on niin kaunis jnejne.

Kauneimpiin joululauluihin olen menossa tänäkin jouluna.
 
Tykkään perinteisemmistä joululauluista, Arkihuolesi kaikki heitä herkistää aina. Uudemmista Tulkoon joulu on ihana. Vauvan kanssa kuunnellaan melkein päivittäin Spotifysta lasten joululaululistoja, reippaammista ainakin Nissepolkka on mieleeni.

Inhokkia ei kysytty, mutta sanottakoot silti, ett√§ Syd√§meeni joulun teen etenkin Vesa-Matti Loirin tulkitsemana saa kyll√§ kanavan k√§√§ntym√§√§n radiosta v√§litt√∂m√§sti. ūüėÖ Juicen Siasta puhumattakaan.
 
Tykkään perinteisemmistä joululauluista, Arkihuolesi kaikki heitä herkistää aina. Uudemmista Tulkoon joulu on ihana. Vauvan kanssa kuunnellaan melkein päivittäin Spotifysta lasten joululaululistoja, reippaammista ainakin Nissepolkka on mieleeni.

Inhokkia ei kysytty, mutta sanottakoot silti, ett√§ Syd√§meeni joulun teen etenkin Vesa-Matti Loirin tulkitsemana saa kyll√§ kanavan k√§√§ntym√§√§n radiosta v√§litt√∂m√§sti. ūüėÖ Juicen Siasta puhumattakaan.
Loirin joululauluista mik√§√§n ei mee mulla jatkoon ūüė¨ūüėÖ Tuo mainitsemasi just yks pahimmista ūüėÖ Oiskohan ne √§√§nitetty just jonain tiettyn√§ aikakautena, kun nuorena Loirillahan on ollut jollain mittapuulla hyv√§ laulu√§√§ni, ja sit ihan viimeisiss√§ kappaleissa taisi laulaa kanssa hyvin. Mutta siin√§ v√§liss√§, mihin ep√§ilen noiden joululaulujen levytyksenkin osuneen, niin en pysty kuunnella. N√§ihin Loirin joululaulujen vieromiseen saattaa mulla my√∂s liitty√§ ett√§ yhdist√§n sen tiettyyn tunnelmaan. Se levy soi aina mummilassa jossa k√§ytiin tapanina sy√∂m√§ss√§, ja tunnelma oli milloin mit√§kin, kire√§ nyt v√§hint√§√§n joka kerta.
 
Nyt vaan imetyshormonipäissään kaikki mollivoittoinen itkettää, joten suosin iloisempia rallatuksia, niistä ehkä Nisse-polkka on suosikki.

Samaistun. Mies valitti joku joulu kun alan itkem√§√§n kaikista h√§nen suosikkijoululauluista. ūüėÖ Sek√§ raskaana ett√§ vauvaa imett√§ess√§ sama juttu.

Siltikin pidän niistä mollivoittoisistakin joululauluista. Varpunen jouluaamuna, Sylvian joululaulu ja Tonttu yksiä suosikkeja. Ja Sydämeeni joulun teen, mutta jonkun muun kuin Loirin esittämänä! Mäkään en tykkää Loirin joululauluista. Ja Sika myös inhokkeja. Joulupukki matkaan jo käy ei myöskään soi meillä, koska väärä sanoma ("ei itkeä saa").

Monet iloiset joululaulut on myös kivoja, kuten Kulkuset ja Tonttujen jouluyö.

Enimmäkseen tuleekin kuunneltua näitä omasta lapsuudesta tuttuja lauluja. En jotenkin ole kovin moneen uuteen tykästynyt. Samaten useimmiten kuuntelen suomenkielistä. Tosin poikkeuksena yksi suosikki: Walking in the air.
 
Takaisin
Top