Äitiyspakkaus

Keskustelun 'Heinäkuiset 2018' aloitti alppa, 1 tammi 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Mamma16 Peruskäyttäjä Heinämammat 2018

  Tänki perusteella herää kysymys et miksi? Jokku taitaa porskutella omia polkuja Screenshot_20180513-103753.png Screenshot_20180513-103753.png Screenshot_20180513-103753.png
  • Tykkää Tykkää x 1
 2. kirputar Tuttu foorumilla Heinämammat 2018

  Soita sinne Kelaan. Tuo kuulostaa jonkun Kesäheinän sekoilulta. Ultrassahan kenenkään ei ole edes pakko käydä.
 3. marinellahi83 Addikti Helmikuiset 2021 Heinämammat 2018

  Eikä ne mun mielestä voi vaatia ultraustodistusta ennen ku siitä on virallinen päätös ja merkintä jossain säädöksessä tms. Ultrat ja seulat on vapaaehtosia ja raskauden voi todistaa muutenki ku rakenneultralla.
  • Tykkää Tykkää x 2
 4. Neia81 Peruskäyttäjä Heinämammat 2018

  Mulla nyt ei sinällään ole mitään ulratodistuksen toimittamista vastaan, se vaan vaatii muutaman ylimääräisen ranneliikkeen.
  Enkä jaksa alkaa niille asiasta vääntämään, kun viimeksi 2013 aloin ja sitten saikin tapella jopa minimiäitiyspäivärahasta, josta kelalla on edelleen osa maksamatta.

  Arvelin vaan, että onko täällä muita joilta on pyydetty.
  Johtuu tuo pyyntö varmaan osittain siitä, että meidän neuvolassa ei kirjata siihen todistukseen mitään muita päivämääriä, kuin allekirjoituspäivämäärä. Siitä siis puuttuu ne koska raskaus on todettu, koska se on kestänyt 154 päivää ja laskettu aika.
  Niitä eivät periaatteesta halua kirjata, niin kelan pitää varmentaa ne jollain muulla tavalla.
 5. Salmiakkilakritsi Rakastunut foorumiin Heinämammat 2018

  No onpa outoa toimintaa myös neuvolalta. Miks ihmeessä eivät halua kirjata siihen muita päivämääriä jotka olisi tarpeellisia. Meneepä hankalaks homma...
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. Mamma16 Peruskäyttäjä Heinämammat 2018

  No ompa hassua toimintaa myös neuvolalta :wideyed: pitäähän siinä ainaki se laskettu aika merkitä.
  Onneks itellä menny suht kivuttomasti tuon kelan kans :angelic:
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Minni2016 Rakastunut foorumiin Joulukuun äidit 2019 Heinämammat 2018

  No huomattavasti ymmärettävämpää et pyytävät ultrasta tietoja jos ei todistuksessa ole mitään tietoja koska päivät tullut täyteen et on oikeus hakea ja koska edes laskettuaika on. Itellä kela mussutti kun vahingossa oli väärä myöntämis päivä. Kaikki muut tiedot oli todistuksessa oikein paitsi allekirjoituspäivä.
 8. Lulu-- Ihastunut foorumiin Heinämammat 2018

  Hyvin outoa :wideyed: En yhtään ihmettele, että kela pyytää lisäselvityksiä jos paperit eivät ole asianmukaisesti täytetty. Mikäköhän periaatejuttu toi oikein neuvolalta on..

  Ja siis mun äitiyspakkaus ei oo vielkään tullut. Päätös annettu jo 30.4. Mäkin tahdon oman!
 9. Neia81 Peruskäyttäjä Heinämammat 2018

  Neuvola ei kirjaa laskettua aikaa tai muitakaan päivämääriä, koska ne eivät ole heillä virallisesti tiedossa. Itse olen kyllä kertonut, mutta niitä ei ole missään kirjattuna (edes neuvolakortissa) koska eivät ole mikään virallinen tieto.

  Ultrat kun on niinsanotusti eri firmassa, niin eivät niitä tietoja neuvolaan edes saa muutakuin tuon ultratodistuksen kautta, vaikka kuinka olisi tiedonsaantioikeus potilastietoihin. Joutuisivat niitä kuitenkin kirjallisesti pyytämään jokaisesta ultrassa käyneestä erikseen.

  Varmaan jossain isommalla paikkakunnalla, (missä ultrat tehdään saman yksikön alla, kuin missä neuvola on) saattaakin ilmeisesti neuvola kirjata lasketun ajan automaattisesti tietoihin, mut ei meillä täällä mitään ultravehkeitä neuvolasta löydy.

  Edellisessä raskaudessa mulla jäi rakenneultra aikataulusyistä väliin, niin hain pojan syntymätodistuksella (tai mikä väestörekisterin kirjaustodistus se nyt oli...) kaikki kelan tuet.
 10. marinellahi83 Addikti Helmikuiset 2021 Heinämammat 2018

  Meillä ainaki ultrassa muuttivat lasketun ajan neuvolakorttiin, ja sen perusteella neuvola käynnit menee ja seuranna jatkuu. Ultran perusteellahan se laskettu aikaki siirryy/menee.
  Harvassa paikassa ultrat on samassa paikassa ku neuvola, toki saman sairaanhoitopiirin alla ovat. Mutta vaikka olis eri sairaanhoitopiiri niin ultrahoitaja päivittää tiedot neuvolakorttiin ja siitä neuvola saa tiedon jatkoista.
  Meillä sain valita haluanko synnyttämään Vaasaan vai Seinäjoelle, molemmissa eri pot.tietojärjestelmä, mutta senhän takia se neuvolakortti on.. ainoo on jos tulee labroja tms koska ne ei siirry paikasta toiseen, mutta sekään ei oo mikään este sille miksei laskettua aikaa voi laittaa korttiin.
  • Tykkää Tykkää x 1
 11. Lulu-- Ihastunut foorumiin Heinämammat 2018

  Mielenkiintoisia systeemejä ja ratkaisuja neuvolapalveluissa. En ole tuollaiseen vielä törmännytkään :joyful:
  Meilläkin tosiaan se jonka luokse menen neuvolakäynnille (oli se sitten keskussairaala, neuvolalääkäri tai ihan neuvolan hoitaja) täyttää neuvolakorttia. Aika selkeä työjako noilla näyttää olevan (kuka tilaa seulontalabrat, kuka päivittää lasketun ajan jne..) vaikka eri toimijoita ovatkin. Julkisella puolella kaikki, että en tiedä tosiaan miten menisi jos joku palvelu olisi ostettu yksityiseltä toimitajalta..
 12. marinellahi83 Addikti Helmikuiset 2021 Heinämammat 2018

  Meijän tk ostaa osan tutkimuspalveluista yksityiseltä, (mm. skopiat ja jotkut ultrat) mutta sieltä menee aina tiedot myös julkiselle puolelle. Erikseen on maininta papereissa (sekä siinä minkä ite saan että siinä mikä lähetetään lääkärille) et tiedot lähetetään myös tk:hon. Tosin noihin skopioihin ym tarvii lähetteen, tarviiko raskausultriin?
  Mutta ehkäpä se ei toimi kaikkialla :)
 13. Lulu-- Ihastunut foorumiin Heinämammat 2018

  Mun mielestä neuvola tekee lähetteen (nt-seulonta)utraan ainakin meillä päin ja siis ultra tehdään keskussairaalassa. Rakenneultraan ei tarvitse taas lähetettä. Siis tämä on meidän alueen käytäntö..
 14. Minni2016 Rakastunut foorumiin Joulukuun äidit 2019 Heinämammat 2018

  Meillä kunta ostaa yksityiseltä ultrat mut silti tieto kulkee niitten välillä automaattisesti. Jännä taas nähdä kuinka paljon käytännöt vaihtelee neuvoloittain.
 15. Neia81 Peruskäyttäjä Heinämammat 2018

  Meillä ei ole neuvolakorttia, tai en ainakaan ole osannut sellaista hakea. Neuvola kirjaa tiedot omaan systeemiinsä ja that’s it.
  Sama käytäntö oli 2013.

  Ja ultrat yksityisellä, niin eivät edes ole samaa sairaanhoitopiiriä.
 16. Elvi~ Tuttu foorumilla Heinämammat 2018

  Täh, ei neuvolakorttia?! :wideyed:

  Neuvolakortin on saanut ensimmäisellä neuvolakäynnillä ihan pyytämättä ja sinne on kirjattu kaikki neuvolakäynnit, ultrat yms. Just sen takia, että näkyy tiedot helposti joka paikassa. Kehoitetaan myös pitämään mukana, jos jostain syystä joutuu käymään esim. reissussa lääkärissä tms.
  • Tykkää Tykkää x 1
 17. marinellahi83 Addikti Helmikuiset 2021 Heinämammat 2018

  Ei edes sähköstä neuvolakorttia? :eek: ompa kyllä hiukka omituista jos ei kumpaakaan versiota ole käytössä.
  Ja onhan molemmilla käytössä kanta-palvelu, miksei sinne kirjata jotta näkyis sitte kaikilla osapuolilla.
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. Neia81 Peruskäyttäjä Heinämammat 2018

  Joo, ei täällä kyllä saa mitään fyysistä korttia.

  Onhan se sähköinen kortti, kun kirjaavat sinne systeemiinsä tiedot mitä neuvolakäynnillä tsekataan.
  Luulisin, että pääsevät synnytyssairaalasta niihin käsiksi, jos tulee tarve.
  Itsekin tietysti saisin tulosteen niistä, mutta en ole katsonut tarpeelliseksi, kun ei ole ollut mitatuissa arvoissa mitään poikkeavaa.

  Sorry muuten tää lennähti ”vähän” off-topic :D
 19. Tiiuli Peruskäyttäjä

  Missä päin asut jos saa kysyä? Kuulostaa niin oudolta toiminnalta :eek:
 20. Mamma16 Peruskäyttäjä Heinämammat 2018

  Muaki kiinnostaa missä päin näin toimitaan? :wideyed:

Jaa tämä sivu