Äitiysavustus: rahana vai äitiyspakkauksena?

Keskustelun 'Raskaana' aloitti Bella Swan, 29 joulu 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
?

Kumpi?

 1. Äitiyspakkaus

  105 vote(s)
  70.9%
 2. Rahana

  26 vote(s)
  17.6%
 3. Päätän pakkauksen perusteella kun uusi julkaistaan

  13 vote(s)
  8.8%
 4. En tiedä vielä

  4 vote(s)
  2.7%
 1. Sipsi Peruskäyttäjä Marraskuun äidit 2019

  Pakkauksena ehdottomasti! :happy:
 2. peruna86 Rakastunut foorumiin Elokuun äidit 2019

  Molemmat! :D
  Odotan kaksosia niin sain kaksi pakkausta ja yhden rahan.
 3. Jos luoja suo... Ihastunut foorumiin Elokuun äidit 2019

  Päädyin ottamaan kuitenkin rahana, vaikka ensin ajattelin ottaa pakkauksen, koska mitään aikaisempia vauvatavaroita, muutamaa potkaria lukuunottamatta en ole säilyttänyt. Vanhemmat lapset jo 13- ja 19- vuotiaita, enkä suunnitellut heidän jälkeen enempää saavani, vaan elämäntilanteet muuttuvat! Nyt saa kuitenkin ihan uudenveroisiakin vauvan tavaroita ja tarvikkeita käytettynä, eikä minulla ole tapana, eikä tilaa säilöä äp-pakkauksia omille lapsille. Eihän sitä edes tiedä, haluavatko he ja tuleeko heille lapsia koskaan ja sitten voi olla, ettei heille säästetyt enää kelpaa.
 4. Nipsu- Aloittelija Marraskuun äidit 2019

  Esikoisen aikaan otettiin tietysti pakkaus. Oon säilyttänyt kaikki tarvikkeet, ja nyt otetaan rahana. Voi sitten käyttää sen osana jotain isompaa investointia.
  Se oli kyllä ihana fiilis, kun ekan kerran avasi äitiyspakkauksen ja pääsi hipelöimään pieniä vaatteita. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 5. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Pakkauksen otin, kun tiesin, että saan ensimmäisen ja viimeisen lapseni samalla kertaa. Oli se tosiaan aivan ihanaa, kun pakkaus saapui ja sai hiplailla kaikki vaatteet sieltä läpi :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. Mallura Rakastunut foorumiin Joulukuun äidit 2019

  Ehdottomasti pakkauksena.
 7. Lumikello89 Aloittelija Joulukuun äidit 2019

  Pakkaus ehdottomasti :happy:
 8. Novem Addikti Joulukuun äidit 2019

  Otan pakkauksen. Esikoisen syntymästä tulee jo yhdeksän vuotta, mutta aika paljon on silti vielä vaatteita ja muuta tavaraa tallella. Jotenkin kuitenkin koen, että tämän tulokkaankin pitää saada oma pakkaus. Lisäksi uskon, että se pakkauksen saapuminen on iso juttu esikoiselle. Se varmaan tekee vauvan tulon sitten konkreettisemmaksi.
 9. mrz Rakastunut foorumiin Joulukuun äidit 2019

  Otan pakkauksen, koska kyseessä esikoinen. Oon seurannut pakkauksia jo varmaan 10 vuotta aina kun ne on julkaistu, ne on jotenkin aina kiehtoneet. Ja mun mielestä uus pakkaus on nättikin ja ok sisällöltään. :)
 10. Magpie Tuttu foorumilla Tammikuun äidit 2019

  Pakkauksen otin, enkä edes miettinyt rahavaihtoehtoa, esikoinen kun oli kyseessä eikä meillä ollut mitään vauvan tarvikkeita ennestään. Pakkaus oli yllätyksekseni valtava - en ollut aiemmin sen kummemmin miettinyt, minkä kokoinen paketti Matkahuoltoon tupsahtaa. Ja olihan se melkoinen joulufiilis, kun paketin avasi ja kaikkia vaatteita ja tavaroita pääsi hypistelemään! :grin Kovassa käytössä paketin sisältö onkin ollut ja olen ollut enemmän kuin tyytyväinen sisältöön. Toki muutamat vaatteet on jääneet vähemmälle käytölle joko mallin, koon tai sään takia, mutta pakkauksessa täytyy varautua kaikkeen ja saa sitten joku muu vauva myöhemmin uuden veroisena nuo, mitkä omalla vauvalla on jääneet käyttämättä.
 11. Suski75 Addikti Helmikuunmammat 2016 Elokuun äidit 2019

  Esikoiselle otin paketin, koska vuoden 2015 paketti oli niin kiva. Tälle toiselle otin rahana, koska sekä 2018 että 2019 olivat niin rumia, että niille ei tulisi käyttöä juuri lainkaan. Lisäksi moni tavara on turha, jos perheessä on jo lapsia, joten tällä tavoin ei tähän kämppään tule yhtään turhaa tavaraa lisää. Tarpeellisiakin tavaroita on ihan riittävästi.

  Kirppikseltä ostin kivoimmat vuoden 2017 vaatteet käyttämättöminä hintaan 0,20-1,00 €/kpl, joten halvemmalla noita äitiyspakkauksen tavaroita saa muualta kuin kelan paketista.

  Kelalta voisi olla ihan fiksu veto tehdä kahta erilaista pakettia, esikoispakettia ja sisaruspakettia -- esikoispaketissa voisi olla noita tavaroita, joita perheessä ei montaa tarvita, ja sisaruspaketissa sitten voisi olla niiden tilalla jotain muuta. Ja perhe voisi itse valita kumman haluaa.

  Rahallinen arvo sinänsä paketilla on aika pieni, koska kirppiksiltä saa aikaisempien vuosien pakettien tavarat uudenveroisina murto-osalla tuosta äitiysavustuksen rahamäärästä.
  Last edited: 9 kesä 2019
 12. Santrah Tuttu foorumilla Tammiäidit 2020

  Meidän on tarkoitus ottaa paketti. Esikoista odotan ja mielestäni pakkauksella pääsee hyvään alkuun. Pidin tämän vuoden kuoseistakin. Mutta en tiedä olisiko sillä ollut merkitystä. Uskoisi, että vaatteita tulisi käytettyä vaikka värimaailma/kuosi ei miellyttäisi. Varsinkin jos muuten käytännöllinen ja tarpeellinen vaate.
 13. Kaisla79 Tuttu foorumilla Joulukuun äidit 2019

  Pakkaus ehdottomasti, esikoinen kyseessä eikä mitään löydy entuudestaan.
 14. Odotettu26 Peruskäyttäjä Tammiäidit 2020

  Ekaa odotetaan ja ehdottomasti pakkaus! Ensinnäkin rahallinen arvo pakkauksella varmasti enemmän kuin se raha-avustus ja toiseksi ihana päästä fiilistelemään ja hipelöimään niitä tavaroita:love7
 15. Bolle29 Tuttu foorumilla Helmiäidit 2020 Syysmammat 2017

  Esikoiselle oli paketti, pohdin jos toiselle vain se raha, koska vaatteita on jo tosi paljon. Ja tarvikkeita muutenkin.
 16. vauva2016 Peruskäyttäjä Marraskuun äidit 2019

  Kyllä me paketti otetaan kun esikoinen kyseessä.
 17. Peuraida Peruskäyttäjä

  Otin pakkauksen, mutta jälkikäteen ajateltuna olisi kannattanut ottaa rahana. Vaatteita tuli ostettua kirppikseltä ja saatua tutuilta muutenkin paljon, ja ainakin vuoden 2018 pakkauksen vaatteet on ihan järkyttävän pieniä! Iso osa on jäänyt täysin käyttämättä, kun housut puristaa vyötäröltä niin paljon ettei vaan pysty käyttämään eikä bodyjen nepparit mene kiinni vaikka kokolapun puolesta pitäisi olla ok. Harmittaa ihan älyttömästi, mutta eipä tuota etukäteen voinut tietää. :grumpy:
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. Bella Swan Admin Staff Member Administrator Maalisäidit 2020

  Nyt päätettiin sitten ottaa rahana. Esikoisen pakkauksen vaatteet ovat hyvässä tallessa ja vähän niitä silloin käytettiin kun haluttiin tyttömäisempää pukea pienelle prinsessalle:shy:
 19. Heather Aloittelija Heinä-äidit 2020

  Ekalle otettiin pakkaus, tälle tokalle varmaankin rahana. Esikoinen on vasta 1v5kk ja kaikki kamppeet on tallessa.
 20. Ginger Addikti Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  On tainnut mennä toiseen suuntaan, kun oma kokemus oli 2015 pakkauksen kanssa se, että olivat isoja ja löysiä. Meillä poika syntyessään kuitenkin pitkä ja melkein nelikiloinen :rolleyes:
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1

Jaa tämä sivu