Maaliskuun mutinat

Me käytiin eilen tutustumiskierroksella sairaalassa, ja tänään tavattiin synnytyslääkäri ekaa kertaa ja ollaan kumpaankin tyytyväisiä. Meillä kun ei ollut ns. omaa lääkäriä, ja kun täällä ei julkista neuvolasysteemiä ole, koko homma menee hieman eri tavalla.. Voin siis synnyttää missä tahansa haluan, ja siinähän sitä olikin tutkimista kun aloin paikallisia sairaaloita ja synnytysosastoja tutkimaan.. Valitsimme St. Lukes Roosevelt sairaalan, jossa on ns. birthing center missä tehdään luonnollisia, kodinomaisia synnytyksiä (ja löytyy myös perinteinen synnytysosasto ihan kerroksen päästä, jos luonnollinen synnytys ei tunnukaan enää hyvältä ajatukselta tai tulee jotain odottamattomia ylläreitä vastaan!)

Sitten piti löytää lääkäri, joka suostuu tekemään synnytyksiä siellä birthing centerin puolella. Tapaamamme naislääkäri oli todella miellyttävä ja kärsivällinen, ja vastasi jopa mieheni kasaamaan kaksi-sivuiseen kysymyslistaan kohta kohdalta :D Hän suosii voimakkaasti luonnollisia synnytyksiä, mutta ennen kaikkea haluaa kunnioittaa äidin tahtoa ja toiveita mahdollisuuksien mukaan, mikä oli minulle todella tärkeää.

Ollaan nähty pähkinä ultrassa jo aiemmin, mutta tänään ruudussa heiluva kaveri näyttikin jo ihan vauvalta, ja kuulimme myös sydänäänet - mikä oli ehkä tähänastisen elämäni maagisin hetki :Heartred
 
Joo jännitystä riittää,toivottavasti kaikki menee nyt hyvin. Ja kiva kuulla että on samassa veneessä olijoita :)! Vielä se ultraaja ei puhunut mitään, ovatko samassa sikiöpussissa vai ei, 10.4 seuraava ulta, jolloin lääkäri käy tutkimassa niin saa varmasti enemmän tietoa. Tympeetä taas ootella näin kauan seur. ultraa,mut ei auta :D

Jotenkin tuntuu niin epätodelliselta, että tuolla masussa kasvaa kaksi sen hartaasti odotetun yhden sijasta, mutta ollaan kyllä enemmän ku onnellisia miehen kanssa tästä uutisesta!

Onko kellään kokemusta, kuinka äkkiä se masu rupeaa näkymään, että kuin äkkiä tässä paljastuu :wink?
 
IkuinenJännittäjä, mulla on viikkoja 10+1 ja maha näkyy jo :D Esikoisesta pääsin yli puolenvälin ennen kuin piti myöntää kysyjille, että raskaana ollaan joo!
Saitteko ultrasta kuvia muistoks? Siitä näkee ovatko omissaan vai samassa :)
 
Miekin esikoisen aikaan sain pidettyä salassa rv 20 asti ja heti kertomisen jälkeen se oikein pulpahti ulos! Nyt menossa rv 11+1 ja litteästä masusta eikyl ole tietoakaan.. :D se varmasti riippuu aika paljon kropasta miten alkaa näkymään ja kuinka monta siellä on :)

***

Tänään käytiin nt-ultrassa ja siellä se sydän sykki :Heartred Ultran mukaan olisi menossa jo rv11+4 mutta kun on 4.pv sisällä niin ei muutettu laskettua aikaa :) nt- 0,86mm eli kaikki hyvin! Toki verikokeet vielä katsotaan. Kyllä siellä ultratessa hieman liikuttui ja silmät kostu kun toinen meille vilkutti :love7 Oli niin ihana kattoo kun se siinä pyöri ja polski!

Mie kuulun näköjään 2-tyypin diabetes riskiryhmään ja joudun menemään sokerirasitustesteihin:confused: (Ylipainoa ei ole ja ikääkin vain 23 mutta kun lähisuvussa on niin...) ja pyydettiin myös osallistumaan tämän alueen pilottitutkimuksen missä on mahdollisuus selvittää alttiuden sairastua ko. Diabetekseen myöhemmällä iällä. No ei siinä onneksi muuta kun sokerirasitustestit sekä raskauden alussa ja puolessa välissä sekä synnytyksessä verikoe.
 
Voi että kuinka hurjaa, kahdet kaksoset :love7 ! Mullakin näkyi esikoisesta masu ihan tosi myöhään vaikka en mikään lihava olekaan, nyt taas tuntuu että turvotus on ihan mahdotonta jo nyt... Menossa siis 12+0, onneksi en ole vuosikausiin pitänyt farkkuja, leggarit on paljon mukavemmat vaikka ei raskaana oliskaan! Kesää en malta odottaa ollenkaan kun voi olla kokonaan ilman housuja :grin !

Hessu, mullakin oli eilen nt-ultra ja kaikki ok (verinäytteet kävin antamassa jo maanantaina), kiva että sielläkin oli kaikki kunnossa :) ! Nyt voi olla vähän rauhallisemmilla mielillä, vaikka mä taidan kyllä jännittää siihen asti kunnes babyn lokakuussa näen, pitäis vaan koittaa nauttia! Olen koko aamun yrittänyt tavoittaa ihmisiä paljastaakseni asian mutta ei onnistu :grin
 
En tiedä miten maltan olla kertomatta ennen 18.4, eli viikkoon 14 asti kun miekkonen palaa reissusta. Tekisi mieli kertoa jo nyt kaikille. Silti tuntuu parhaimmalta vaihtoehdolta odottaa että hän on takaisin niin lähtee viestit sitten tasapuolisesti kaikille yhtäaikaa ja voidaan tehdä se myös yhdessä. Äitini ja isäni, jotka jo tietävät ovat varanneet matkan tänne toukokuun lopussa. Tuntuu joka viikko todellisemmalta tämä raskaus etenkin itse huomaan sen suihkussa kun on nyt paljon isommat rinnat.
 
No ultrakuvan perusteella samassa pussukassa köllöttelevät, mutta voihan olla että se ei vielä vaan näy se kalvo siellä..?
Elikkä masun kasvamista vain odotellen.. Jotenkin tää aika tuntuu menevän niiiin hitaasti kun odottelee seur. ultraa jne..malttamaton kun olen :grin
 
Meillä noissa kuvissa rv7 ja rv9 kummassakin ovat selkeesti omissaan, mutta niin vierekkäin ettei vielä tienneet kumpiko on A ja kumpiko B :)
 
Mymme ja IkuinenJännittäjä: Onko teillä suvussa kaksosia ja jos on niin kuinka kaukaisissa sukulaisissa? Osasitteko siis varautua mahdollisuuteen vai tuliko ihan täytenä yllätyksenä?

Sent from my GT-I9305 using Vau Foorumi mobile app
 
Miehen serkut on kaksoset ja mun pikkupikkuserkut..
Mutta meille tehtiin kahden alkion siirto, tietoinen riski tai pitäisikö sanoa toive :)
 
Sekin oli yksi vaihtoehto joka kävi mielessä, tuo alkionsiirto siis. Kiva kuulla että se tuotti tulosta, ystäväpariskunnalla kohta vuoden ikäinen poika alkionsiirrosta myös.

Sent from my GT-I9305 using Vau Foorumi mobile app
 
Voi tätä onnentunnetta :love7
Kävimme eilen ensimmäisessä ultrassa, ja siellä se pikkuinen heilutteli, pulikoi ja teki kuperkeikkoja :love2
Oli niin mahtava tunne nähdä, että siellä on kaikki niin kuin pitääkin - en voinut lakata hymyilemästä :love7
 
Oi kun näitä lukee niin tekisi mieli taas ultraan. Seuraava kerta on vasta 7.4 ja sitten nt ultra on heti seuraavana päivänä 8.4. Niitten nt ultran monitoreiden siellä pitäisi olla kuulemma paljon tarkempia ja sitten näkee paljon selkeämmin mitä baby puuhaa :angel8
 
Keskenhän se viesti lähti.. :D Itsellä tänään 12+0 ja vielä tarvitsisi 5 päivää odotella ultraa.

Loppujen lopuksi kun ajattelee, niin kohtuullisen nopsaan on viikot menneet tähän asti! Alussa tuntui, että edessä on järjettömän pitkät ajat, ennen kuin ollaan edes täällä asti.


Sent from my iPhone using Vau Foorumi
 
Minullekin tehtiin kahden alkion siirto, mutta toinen oli "liennut" pois ja yksi siellä vahvasti nyt köllöttelee. :) :HeartredPerinnöllisistä kaksosista. Tutkimusten mukaan "kaksosuus" ei periydy koskaan isän puolelta eteenpäin. Alttius kaksosiin tulee aina äidin puolelta sukua. En tiedä miksi! :smiley-bounce022
 
Laalaa82: En ole mikään perinnöllisyystutkija, mutta luulisin kaksosuuden periytyvyyden äidiltä - tyttärelle johtuvan joko a) munasolun jakautumisesta herkemmin (identtiset kaksoset) tai b) kahden tai useamman kypsän munasolun irtoamis-herkkyydestä samanaikaisesti (epäidenttiset kaksoset). Miehen siittiöhän hedelmöittää munasolun/munasolut, eli yksin siittiöt eivät voi kaksosiksi muuttua. :D (eli että kaksosuus periytyisi miehen puolelta) Toisaalta lääkäri kaverini oli sitä mieltä, ettei kaksosuus ole perinnöllistä. :D Että ota tästä nyt sitten selvä.
 
Takaisin
Top