Tunnetko jonkun jolle on tullut korona?

Vargynja

Admin
Staff member
Administrator
Helmikuiset 2021
Onko joku tuttusi sairastunut koronaan? Onko tullut altistumisia? Tai onko virus iskenyt itseesi tai perheeseesi?

Yhdellä tutullani oli joulun tienoilla korona. Altistumista ei kuitenkaan meille asti tullut. Taisin olla tekemisissä ennen taudin puhkeamista tämän sairastuneen kautta altistuneen lähellä olleen kanssa.
 
Viime keväänä oli työkaverilla. Olin itse silloin lasten kanssa kotona, mutta työnantaja tiedotti sähköpostilla tilanteen silti kaikille. Samassa taukotilassa oleskelleet joutui 2 viikon karanteeniin. Muille ei ehtinyt tarttua.
 
Miehen veljen perheessä ensimmäiset sairastivat vuosi sitten ja loput sairastavat parhaillaan. Ei olla tavattu heitä, joten ei riskiä.

Omalla työpaikallani on ollut karanteeneja, ei ole osunut omalle kohdalle.
 
En tunne. Miehen työpaikalla oli yksi tapaus viime vuonna, mutta he eivät olleet tekemisissä eikä altistusta tullut.
 
Kaverilla oli viime keväänä. Hänen äitinsä kuoli koronaan. Hänellä itsellään korona oli kova flunssa, mutta sitten hänen miehellään ja siskollaan niin paha, että kumpikin joutui teholle hengityskoneeseen.

Toisella kaverilla oli viime syksynä, hänelläkin se oli kova flunssa. Hän sai sen peruskouluikäiseltä pojaltaan, poika sai sen koulusta, tämä perhe ei siis käynyt missään, muuten kuin poika kävi koulussa.
 
En tunne. Mutta mietityttää kun aloitin uudessa työpaikassa, jossa kukaan ei pidä maskia. Edellisessä paikassa oli maskipakko ja porrastetut ruoka-ja kahvitauot.
 
Sukulaiseni Ruotsissa sairastivat viime vuoden puolella. Oli kova tauti, mutta onneksi iäkkäämpikin henkilö selvisi kuitenkin hengissä siitä.
 
Ei olla itse sairastettu, eikä ole ollut tutuillakaan tietoni mukaan. Töissä tulee vähän väliä ilmoituksia mahdollisista altistumistilanteista, mutta niin pienellä riskillä, ettei ketään ole pistetty karanteeniin. Ei ole kai töissäkään kukaan vielä sairastunut.
 
Exäni ja vanhempien poikien isä sairastui syyskuussa. Myös samalla pojat altistui ja joutuivat karanteeniin. Pari päivää myöhemmin pojat sairastui ja lopulta kaikki oltiin kipeitä, mutta kaikkien meidän testit olikin negatiiviset koronaan.

Nyt pojan luokkakaverin perhe on koronassa. Lapset jäi etäkouluun ja ovat edelleen oireettomia, isä ja äiti ovat tosi heikossa kunnossa. Exä sanoi että vieläkin hengitys on raskasta ja silmät rähmii jatkuvasti.
 
En henkilökohtaisesti tunne ketään.
Lapsen päiväkodissa oli viime vuoden keväällä kaiketi yksi lapsen vanhempi saanut positiivisen tuloksen. Otimme isomman pois hoidosta heti saman tien, koska meillä oli tuolloin 2kk ikäinen vauva.

Miehen työpaikalla ( mutta aivan eri osastolla) on ollut koko aikana yksi sairastunut, mutta mies ei altistunut, eikä kukaan muukaan.
 
Miehen perhepiirissä sairastetaan juuri nyt ja kaksi hänen ystävistään ovat karanteenissa.

Siskoni miehen sukulaisia on ollut teholla saakka (äiti sekä pariviikkoinen vauva). :sad001
 
Yhdellä ystävällä oli viime vuonna todennäköisesti korona. Silloin ei vielä testattu niin tehokkaasti, joten varmuutta ei saatu.
 
Serkkuni sairasti koronan. Itse olen vain altistunut viime kesän lopuilla työpaikalla ja altistumisen jälkeen koko firma laitettiin hetkeksi karanteeniin tekemään etätöitä. Kukaan ei kuitenkaan altistumisesta huolimatta onneksi sairastunut.
 
Siskon miesystävä sai juuri positiivisen testituloksen, eiköhän se ole kohta siskollakin. Karanteenissa ovat molemmat, oireita ei kuulemma (vielä) ole.
 
Naapuri kuoli hiljan koronaan. Hänellä kävi kotihoitaja apuna, ja oireeton hoitaja tartutti koronan. Alkuun eivät meinanneet myöntää mitään, mutta lopulta hoitajat laitettiin koronatesteihin ja sieltähän se löytyi. Ei voi kuin miettiä, kuinka moni muu on saanut tartunnan samalta hoitajalta.
 
Naapuri kuoli hiljan koronaan. Hänellä kävi kotihoitaja apuna, ja oireeton hoitaja tartutti koronan. Alkuun eivät meinanneet myöntää mitään, mutta lopulta hoitajat laitettiin koronatesteihin ja sieltähän se löytyi. Ei voi kuin miettiä, kuinka moni muu on saanut tartunnan samalta hoitajalta.

Meillä on tuttavapiirissä samankaltainen kohtalo käynyt hiljattain myös. Pariskunta menehtyi pari päivää diagnoosin jälkeen sairaalassa.:sad001
 
Joitain tuttuja sairastunut ja parantuneet. Heillä on ollut vai lieviä muotoja. Lapset altistui tällä viikolla päiväkodissa, joten karanteenissa kotona menee vielä ensi viikko. Ei oireita.
 
Ärsyttää tällainen itsensä vahtiminen. Pojalla ollut vuotavaa nenää viikonlopun ajan ja tänä aamuna mulla oli kurkku _vähän_ kipeä (karhea) mutta olo kuin jyrän alle jäänyt. Ei kuumetta, ei päänsärkyä, ei pahoinvointia, ei yskää. Kuumeinen olo oli hetken mutta lämmöt kuitenkin alle 37. Vähän viluttaa, mutta ei muuta.
Menenkö nyt sitten koronatestiin? Entä töihin? :bored:
 
Takaisin
Top