Heinäkuisten NT-ultrat

Holly

Sanaisen arkkunsa ammentaja
Helmimammat 2018
Heinä-äidit 2020
Varasin just ajat nt-ultraan 19.12 rv 12+1. Mies ottaa kyseisen päivän saldovapaaksi niin pääsee sitten mukaan.

Vähän harmittaa et Espoon sairaalan/Jorvin sijasta nuo ultrat on Helsingissä Bulevardilla, julkisilla toki pääsee mutta tosiaan autolla aika rajoitetusti on parkkipaikkoja. Joten kai menemme sit julkisilla en tiedä vielä.. :scratch

Mites muilla?
 
Eka neuvola ensi viikolla, siinä varmaan selviää nt-ultra ajankohta. Kovasti toivoisin jo ennen joulua... Oliks se niin, että tehdään viikoilla 10-12?
 
Mulla on eka neuvolakin vasta 12.12 niin menee varmaan väkisinkin ensi vuoden puolelle. En tiedä oikein edes millä viikoilla mennään.. Huomenna kyselen joskon saisin varhaisultran klinikalle niin määritettäis la.
 
Eka neuvola ensi viikolla, siinä varmaan selviää nt-ultra ajankohta. Kovasti toivoisin jo ennen joulua... Oliks se niin, että tehdään viikoilla 10-12?

Joo viikoilla 10-12+6.
 
Toisessa paikkaa sit lukikin 11-13+6 :scratch en tiedä enää...
 
11+0-13+6 lukee espoon infossa eli HUS alueella.
Miehän nyt sit en tiedä tosiaan millä viikolla olen joten sain oletetusti NT ultran 4.12 eli se neuvolan mukaan olis kai 11+4 sitten siinä vaiheessa.. sillon sitten selviää onko laskettuaika se minkä sain neuvolasta vai varataanko uusi NT
 
Ultra meni jotenkin hirmu pitkälle, tammikuun tokalle viikolle. Vähän harmittaa kun olisin halunnut aiemmin, mutta eivät sitten varmaan halua antaa niitä välipäivien tai vuodenvaihdeviikon aikoja muille kuin niille joille on aivan pakko. Viikkoja on tuolloin 12+3.
 
Eka neuvola ensi viikolla, siinä varmaan selviää nt-ultra ajankohta. Kovasti toivoisin jo ennen joulua... Oliks se niin, että tehdään viikoilla 10-12?
täälläkin eka neuvola maanantaina. siellä varmaan selviää meidänkin ajankohta suunnilleen.
 
Mitähän muuta tuolla ekalla käynnillä on odotettavissa? :think005

Meillä vaan käytiin läpi millon tulee tarkastukset, punnittiin ja mitattiin, käytiin se esitietolomake läpi ja miten nuo seulat yms menee.
 
Miksi? Tekivätkö raskaustestin virtsasta?
Meillä ainakin luki ensikäynnissä, että katsotaan virtsasta valkuainen ja sokerit, tai siis lähinnä ettei niitä ole. Sitten verikokeet sukupuolitautien testaamiseksi. Olikohan vielä muuta...
 
Virtsakokeella seurataan esimerkiksi mahdollisen raskausmyrkytyksen, -diabeteksen tai tulehduksen mahdollisuutta. Pissataan purkkiin, kastetaan testitikku pissaan ja tikun testityynyt vaihtavat väriä. Tyynyn väri kertoo mahdollisesta proteiinien tai sokerin erittymisestä virtsaan jonka mukaan sitten osataan mahdollisesti epäillä jotakin aiemmin mainituista sairauksista. Tämä tehdään siis jokaisella neuvolakäynnillä.
 
Hei kiitos! :) Vieraita juttuja, kun esikoista odottaa. Eikä noista sanoneet mitään puhelussa. Tiedä sitten, tulisiko normaalisti joku kirjekin... Mutta ei siis kannata juuri ennen neuvolakäyntiä vessassa käydä! :grin
 
Meillä nuo pissan stixaukset aloitetaan toisella käynnillä ja sain purkin kotiin että pitää viedä näytteet (jotain tulehdusjuttuja muistaakseni ja jotain muuta) labraan. Ja tosiaan info sokerirasitukseen menosta ja seulonta yms verikokeista.. myös noista että mitkä sukupuolitaudit testataan rutiinisti kaikilta odottajilta jne..
 
Meillä samoin ku Fujilla, näissä tuppaa olee aina paikkakuntakohtaisia eroja.
 
20.12 on meillä nt! (11+4) Kovasti jo odottelen.. toki takaraivossa pelko, jossei sielä ketään olekaan. Varhaisultraan en nyt raaski laittaa rahaa, mutta on tämä 3 viikkoakin mitä tiennyt raskaudesta mennyt niin nopeaan, että eiköhän kohta jo ole joulukuun 20 :Heartbigred
 
Minä olen kyllä ymmälläni :meh: soitin tänään neuvolaan, ja kysyin, olisiko voinut saada nt-ultraa ennen joulua. Th sanoi, että ei voi kun ei ole 12 viikkoa täynnä. Joka paikassa sanotaan, että ultra tehdään 11+0-13+6 viikoilla. Ja Yhdistelmäseulonnan verikoe viikolla 9-11 Ei vissiin ollut ihan kartalla :wtf: aion kyllä ottaa ensiviikolla asian uudestaan puheeksi, kun pe 29.11 on eka neuvola. En jaksanut puhelimessa alkaa vääntämään, kun en just silloin muistanut miten ne viikot meni.
 
Nuo viikot merkitään hassusti.. viikko 12 on 11+0-11+6. Viikko 13 on sitten 12+0-12+6 ja viikko 14 on 13+0-13+6. Eli riippuu taas siitä miten nuo on kirjoitettu...
 
Takaisin
Top