Tyhmiä kysymyksiä ei olekaan

Mä kävin just terveyskeskuksessa otattamassa sulamattomia tikkejä pois, synnytyksestä 4vkoa. soittaisin neuvolaan jos se vaivaa. Tai toki voit ootella jälkitarkastusta jos ei vaivaa liikaa.
 
Miten usein vaihdatte nenäfriidaan filtterin, jos niistäjälle on käyttöä useamman kerran päivän aikana?
 
Mää vaihan kerran päivässä nenäfriidaan sen filtterin, vaikka ois nuhaa.

Meillä on nyt tytöllä menny peukalo ehkä turhan usein suuhun. Mutta oon nyt täsä pähkäilly, että annanko imeä nyrkkiä ja peukkua nyt vielä ja seurailen loppuuko se aikanaan vai onko mun nyt pakko alkaa tarjoamaan tuttia tilalle. En haluais kumpaakaan imettävän, en tuttia enkä peukkua. Pelkään, että hampaat tai luusto menee pilalle niitten takia. Mutta mitä mää sitte teen tuon peukun imemisen kans? :sad001 Tissiä tyttö kuitenki saa ja sekin hirvittää, että jos annan tutin niin huomaanko oikeat pyynnöt päästä rinnalle tmv.
 
Suviiit, ehdottomasti tutti ennemmin kun peukku! Peukusta monet vierottuu vasta 3-4, jopa 5 vuotiaana! Tutista on huomattavan paljon helpompi vierottaa.. esikoisen aikaan hammashoidosta neuvottiin et vuoden ikäsenä kun vierottaa tutista ja tuttipullosta niin ei pitäs olla haittaa hampaille.
Niin ja meillä ei ainakaan tytölle nälkäisenä ees kelpaa tutti, sylkee vaan suusta :)
 
Meillä sama, jos on nälkä niin tutti käy vain suussa ja sylkäsee samantien pois. Me otettiin tutti juuri tuosta syystä käyttöön että käsi eksyi liian usein suuhun ja tutista on helpompi päästä eroon.
 
Hmm, mä sanoisin tosta peukusta et älä ressaa vielä.. Meillä kaks lasta söi peukkua todellatodella paljon vauvana ja kaikki varotteli et siitä ei pääse eroon sitte millään. En kuitenkaan tehny asialle mitään, tuttia eivät huolineet.. vuoden ikään mennessä kumpikin lopetti peukun imemisen ihan itekseen.
 
Nokun tätä itekki mietin, että opetanko sitte "turhaan" tutin käyttöön, jos se peukku jäis kuitenki itekseen pois kunhan on tottunut uuteen asiaan - käsiin. Ja sitte ku lelut alkaa kiinnostamaan ja päätymään käsiin enempi. Muistaakseni esikoinenki söi tässä iässä peukkua ja jäi kyllä itekseen pois ihan parissa viikossa. Eikä ollu tutti käytössä, kun ei huolinu ollenkaan. Mutta nyt on jotenki epävarma olo tytön kohalla tän asian kans.
 
Onkos muilla näitä mansikkaluomia? Meidän tytöllä on kaksi, päässä ja kyljessä. Onneksi eivät ole sen pahemmissa paikoissa..
 
Meillä ei ole mansikkaluomea mutta tuliluomi, oli jo syntyessään. Niskassa/takaraivossa epämääräinen läikkä.
 
Mansikkaluomi on edelleen poskessa ryppyihoinen pari kertaa pari senttii ihon värinen nykyään(12vee tytölläni) Vauvana ja lapsuusvuosina se oli valtava tummanpunainen klöntti joka alkoi verisuonii puskee. Kyllä ihmiset ihmetteli ja tuijotteli. Siihen saatii laserii kertaa kolme joka lopetti leviämisen. 90% luomista häviää yheksään ikävuoteen mennessä kokonaan.
Myöhemmin jos ulkonäköä haittaa niin laserilla mahis tasoittaa.
 
Täytyykin seurailla ettei valtavaksi kumpikaan kasva :eek: Meillä myös niskassa epämääräinen läikkä, ja Th sanoi sen olevan haikaran purema.. Vai onko tuo vain hienompi sana luomille?
 
Täytyykin seurailla ettei valtavaksi kumpikaan kasva :eek: Meillä myös niskassa epämääräinen läikkä, ja Th sanoi sen olevan haikaran purema.. Vai onko tuo vain hienompi sana luomille?
Vauvoilla voi olla eri tyyppisiä punaisia luomia. Haikaran purema eli tuliluomi on vain värillinen alue ihoa, ei muuta. Mansikkaluomi taas muuntuu ajan kanssa. Erilaiset luomet on esitelty täällä: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00957
 
Takaisin
Top