Reissussa vauvan kanssa

Mippu

Vauhtiin päässyt keskustelija
Helmikuunmammat 2015
Täällä vois jutella erilaisista reissuista mitä pikkuhelmien kanssa tulee tehtyä. Jaetaan kokemuksia ja vinkkejä, uskaltaudutaan toistemme rohkaisemina uusiin paikkoihin :)
 
Me ollaan lähössä juhannuksena veneelle pojun kanssa, oisko kellään vinkkejä? :D
 
Mä en tiedä onko tää varsinaisesti reissaamista vauvan kanssa, mutta viime kesänä innostuttiin käymään rannalla ja tulevana kesänä olis kiva käydä myös. Aurinkorasvaa vauvalle joo ja suojaavat vaatteet+hattu. Näin yhdellä perheellä semmosen aurinkosuojan vauvalla, vähän niinku telttakankaasta tehty pikku-katos. Mistähän semmosia voi ostaa??
 
Me ollaan koko perhe lähdössä heinäkuussa viikoksi Espanjaan rantalomalle, ja nyt jo mietin mitä mä sinne biitsille laitan päälle. Siis joku uima-asu pitäisi keksiä, joka päällä voi taaperon kanssa rakennella hiekkalinnoja ja uittaa häntä meressä, ja sitten tuota junioria pitäisi imettää... kun topless-ratkaisu ei innosta, ja en ole missään missin mitoissa että minimaaliset lappu-bikinit näyttäisivät lainkaan hyviltä. Joo, kyllä mäkin ressin aiheet keksin. :D pitää varmaan alkaa leikkiä googlella, tai sitten lähteä kauppakierroksella. Meidän neiti vaan kun nukkuu vain liikkuvissa vaunuissa, tulee sovittamisesta vähän haasteellista...
 
Me lähdetään varmaan myös Espanjaan syksyllä. Vanhemmat asuu siellä niin on helppo mennä ja siellä on myös helppo kokkailla tytölle mahdolliset soseet yms. Mutta tuon uv-aurinkosuojan ostan kyllä jo kesäksi niin pystyy kellimään pihalla. Pitäskö hommaa myös joku tuuletin jos on kovin kuuma? Mites noiden 4-6kk lämmönsäätely toimii?
 
Hei, mites passin hakeminen näille vauvoille? Pystyykö "tilaamaan" netistä, vai pitääkö käydä poliisilaitoksella "näytillä", kun lapsistahan ei sormenjälkiä oteta. Ja miten passikuvan saa ylipäänsä näistä makaroneista otettua? :) Sitä vauvakuvaa onkin sit kiva näytellä 4-5-vuotiaana... :D Meilläkin mahdollisesti ulkomaan matkailua tiedossa, joten jonniinmoinen henkilötodistus ois hommattava...
 
Mmm: Toimisko siellä rannalla joku hellemekko imetyksen suojana? Vetäisit sen vaan simmareiden päälle imettäessä.. Tai sit perus ratkaisuna iso huivi jonka suojassa imettää. Voihan ihan uikkareistakin vaan laskea toisen tissin mekon/huivin/jonkun vastaavan suojassa.

Ja matkailusta, niin me kokeiltiin jo niinkin kauas "ulkomaille" kuin Tukholmaan :D Viisi viikkoinen vauva ja reilu 2-vuotias taapero matkaseurana meni niin hyvin et pidemmällekin reissulle voi lähteä hyvällä omalla tunnolla :) Liina/manduca oli ihan huiput, niin ei tarvinu miettiä mihin rattailla mahtuu ja mihin ei. Voin lämpimästi siis suositella (mikäli vauva kannettava viihtyy), vaikken liinailusta mitään tiedäkään. Perussidonnalla pääsi pitkälle :)
 
Meillä on vappuna edessä ensimmäinen reissu 2 kuukauden ikäisenkanssa. Mökillä lähdetään käymään elikä ajetaan n. 500km. Saa nähdä sitten kuin sujuu :)
 
Me hankittiin jo pojalle passi ja eilen kävin sen lunastamassa R-kioskilta. Hakemus tehtiin sähköisenä netissä ja kuvat lähetettiin niin ikään sähköisinä suoraan kuvausliikkeestä sinne poliisin järjestelmään, josta se sitten koodilla yhdistettiin siihen hakemukseen. Ja muksun kanssa pitää käydä näyttäytymässä siellä poliisilaitoksella, jotta näkevät, että on saman muksun kuva siinä hakemuksessa. Ja passin hankinnan kanssa kannattaa olla ajoissa erityisesti nyt kesän lähestyessä, kun kaikki muutkin uusivat vanhenevia passejaan. Ajanvarauksen kautta ensimmäiset vapaat ajat menevät täällä Uudellamaalla jo pitkälle toukokuulle, mutta muualta ajan saa nopeamminkin. Nykyäänhän voi käydä millä poliisiasemalla tahansa. Ja tietty minne vaan voi mennä jonottamaan, mutta esim. Pasilan 3 h jonotusajat tuskin kiinnostavat vauvan kanssa.

Valokuvausliikkeessä poikaa piti miehen tukea kädellä selästä/niskasta niin, ettei oma käsi saanut näkyä siinä kuvassa, mutta muutoin poika siis "istui" siinä kuvaustuolilla. Joissain liikkeissä taas on käytössä sellainen valkoinen levy, joka laitetaan aikuisen ja vauvan väliin vauvan istuessa sylissä. Ja sitten Porvoossa on kuulemma sellainen paikka, jossa vauvat kuvataan selällään ja päälle on koverrettu johonkin styroksiin tai vastavaan sille sopiva kolo, jotta pää pysyy suorassa. Ja tietty pitää myös katsoa kameraan.

Me ollaan lähdössä ensi kuussa Kreikkaan viikoksi. Valittiin sellainen hotelli, jossa on hotellihuoneesta suora yhteys altaaseen. Tuo poitsu kun kuitenkin nukkuu päikkärinsä juuri sinä auringonottoaikana, niin kyllä ketuttaisi lähteä etelään ja sitten viettää koko aika sisällä. Siellä on kuitenkin sen verran lämpimämpää, että esikoisen osalta jo epäillään, ettei kovin innokkaasti nuku päikkäreitä rattaissa. Tällä järjestelyllä muksu voi nukkua huoneessa pinnasängyssä ja minä tai mies voi sitten loikoilla siinä omalla terassilla ja altaalla. Toinen voi sitten olla esikoisen kanssa, tai jos tämä sattuu silloin olemaan lapsikerhossa (sekin siis varattiin, 2 h/päivä), niin sitten on toisella täysin vapaata.

Nyt vielä arvotaan, että otetaanko rattaita mukaan lainkaan. Lentokentällä kun tuo menee helpommin kantorepussa eikä meillä muutoinkaan ole tarkoituksena lähteä siellä nähtävyyksiä kiertämään, vaan nautimme lähinnä hotellialueen tarjonnasta (all inclusive, les mills liikuntatunteja, yms.) ja sieltä hotellilta on saatavissa lainaksi rattaita. Pitää vielä selvittää, että saako ne täysin makuuasentoon vai ei.

Esikoinen reissasi ekan reissunsa 8 kk iässä ja hänelle hommattiin silloin sellainen kaksiosainen uv-suoja-asu, mitä suosittelen. Kannattaa ostaa tarpeeksi iso. Meilläkin oli kokoa 86/92. Ne kun yleensä on lyhytlahkeisia, niin tarpeeksi iso koko tuo myös mukanaan pidemmät lahkeet. Ja helpottaa pukemista. Nyt isompana hän on käyttänyt vain bikinien alaosaa altaalla, mutta sitten hiekkarannalle on laitettu nuo uv-asun housut, jottei hiekka mene sinne bikineihin. Nyt tosin tuo uv-asu on jo liian pieni, joten käyttää sitten shortseja uikkareiden päällä, kun emme hänelle enää viitsi tuota asua hommata. On perinyt isänsä ihon, joka ruskettuu helposti, mutta ei pala ja toki käytämme hänellä runsaasti aurinkorasvaa.
 
Kiitos, Mörri-Möykky, kun valaisit tuota passiasiaa! Täytynee varailla aikaa poliisiasemalle pikapuoliin. :)
 
Kylläpä nouser matkakuume. Mies ei itse ole kauheasti matkustellut eikä osaa kaivata matkustelua, mutta minä sanoin että mennään kunnon turistialueellr ja hyvään hotelliin niin ei tartte jännittää. Itsr kuitenkin matkustellut koko pienen ikäni ja aion kyllä mahdollisuuksien mukaan tarjota samoja kokemuksia myös omalle lapselleni!
 
Saaks udella mikä hotelli?

Finnmatkojen kautta Blue Village Atlantica Aegean Park http://www.finnmatkat.fi/lomakohde/...ca-aegean-park/pc-000003090/?season=kesa-2015

Silloin kun oltiin isännän kanssa kahdestaan, mentiin yleensä äkkilähdöillä ja mikä tahansa halpa reissu kelpasi, mutta kun esikoinen syntyi, niin vaihtui vähän hotelliluokitukset ja vaatimukset. All Inclusive on vähän isomman lapsen kanssa tosi hyvä, koska ruokaa saa silloin kun haluaa ja valinnanvaraa löytyy. Ja näissä hotelleissa on lapset huomioitu myös tekemisen osalta. Löytyy juuri näitä Bamse-kerhoja, leikkialueita, lastenaltaita yms.
 
Me ei meinata reissata muualle kun saareen vuokra mökille yhdeks viikonlopuks. Ei oikein näillä tuloilla lähetä kauemmaks :)
Onneks on kokemusta vauvan kanssa mökkeilystä missä ei oo vesijohtoja veetty.
Mutta muuten sitten onkin pähkäily et miten saa kaikkien viikonloppu kamppeet ja ruuat ängettyä kahteen autoon. Veneelläkin varmaan joutuu tekeen monta haku reissua.
Ja mikä tärkeintä täytyy toivoo et on kesäkuun ekana viikonloppuna kelit kohdillaan :)
 
Toi muumimaailma ois kyl aikas makee! :joyful: Mä haluaisin kans, mut ehkä me mennään sinne vasta kesällä -16 ni tuo pieniki tajuis sillon jo jotaki ees vähä eikä mentäs vaa äitin iloks :laughing001
Vkloppu reissu ollaa tehty jo isolle - syötteelle, kesällä tehdään sit uus vkloppu reissu joko lappiin tai jonnekki :happy119
 
Takaisin
Top