Vauvojen neuvoläynnit

Keskustelun 'Laskettu aika joulukuussa 2016' aloitti Suskii, 11 joulu 2016.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Suskii Peruskäyttäjä

  Vauvojen kuulumiset neuvolakäynneistä :)
  • Tykkää Tykkää x 4
 2. Windy87 Ihastunut foorumiin Syysmammat 2018 Joulumammat 2016

  Jee :) aattelinkin eilen että tämän voisi jo perustaa. meillä eka lastenpuolen neuvola 27.12. täti tulee silloin käymään kotona. nyt siis äitiysneuvolan puolelta käynyt th, tuolloin paino oli 3830g (syntymäpaino 3655g), ihon sanoi olevan hyvä, jaksamisesta kyseli. saakohan ens kerralla jo oman neuvolakortin?
  • Tykkää Tykkää x 5
 3. ALotta Rakastunut foorumiin Joulumammat 2016 Elokuunmammat 2014

  Neuvola kävi kotikäynnillä. Vaaka jäi illaksi lainaan et tehdään pari syöttöpunnitusta. Hitusen ois saanu tulla enemmän painoa kotona. Pe neuvolaan uusintapunnitukseen. Napaa piti vähän hoitaa muuten kaikki ok.
  • Tykkää Tykkää x 8
 4. Syksyinen Tuttu foorumilla

  Tänään oli toinen neuvolakäynti, ikää tytöllä nyt 2 viikkoa ja 2 päivää. Iloksemme saimme kuulla, että täysimetys toimii ja pienen paino (4230g) on ylittänyt syntymäpainon (3915g) niin kuin pitikin :) Pituuttakin oli tullut pari senttiä lisää ja oli nyt siis 53 cm. Sekä pituus että paino menee plus-käyrällä, mutta niin meni ja menee edelleen esikoisellakin. Saas nähdä millainen pulleropallero tästä tissiposki-typystä vielä kuoriutuu :D
  • Tykkää Tykkää x 17
 5. Hemppa87 Peruskäyttäjä Maaliskuun äidit 2019

  Tänään kävi terveydenhoitaja kotikäynnillä, hyvin on painoa taas viikonlopun aikana tullut lisää, pe ehkä 3 kg rikki :eek: lisäksi meillä käy alkuun viikoittain kotiohjaaja keskosuuden ja painon seurannan vuoksi ja jolta voi neuvoa kysellä. Ennen vuoden vaihdetta eka lastenneuvola, huvittaa vaan papereissa nuo ensimmäinen neuvola 3 vkon iässä ym. kun poika on jo viisi viikkoa :grin kalenteri-ikä, korjattu ikä tai sit oma rytmi neuvolan käynneissä, saas nähdä :rolleyes: toki tulee vielä sairaalankin kehitysseurannat sitten erikseen, onneksi kalenteri ja kännykän muistutukset on keksitty :hilarious: eipä tässä mitään, alkuun ollaan ihan kotosalla.
  • Tykkää Tykkää x 8
 6. mangusti80 Tuttu foorumilla Syysmammat 2018 Joulumammat 2016

  Meillä oli eilen neuvolan kotikäynti pojan ollessa viikon ikäinen. Paino noussut sairaalan torstain kotiinlähtöpainosta n. 200g, vielä noin 100g matkaa syntymäpainoon. Oli huojentavaa kun terkka kävi kotona, pääsi kyselemään mieltä vaivanneita asioita ja ammattilainen tsekkasi, että kaikki päällisin puolin kunnossa. Napatynkäkin irtosi eilen illalla.

  Me ollaan edelleen seurannassa bilirubiiniarvojen vuoksi, poika oli siis biliblankettihoidossa vuorokauden verran pari päivää synnytyksen jälkeen ja vaikka arvot ovat nyt alle sinivalohoidon, odotellaan yhä, että ne lähtisivät laskuun. Bilirubiini poistuu vauvan kehosta kakan myötä, mutta jostain syystä kakkaa ei nyt ole vuorokautee tullut. Vaipoissa vaan muutama märkä pieru. Pissat tulee monta kertaa päivässä ja ruokahalu on hyvä ja paino nousee, että sikäli en ole huolissani, mutta olisi tietty kiva, että arvotkin saataisiin kohdilleen niin ei tarvitse juosta Jorvissa rei'ittämässä pienen kantapäitä enää yhtään enempää :sad001
  • Tykkää Tykkää x 5
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 7. Hemppa87 Peruskäyttäjä Maaliskuun äidit 2019

  Anna luumuvettä, niin kakka luistaa. Meillä ihan lääkärin määräyksestä annetaan, ohje 10 ml keitettyä vettä ja 1 tl luumusosetta (piltti tai bona), sekoitetaan esim. lääkekipossa. Kerta-annos meillä 0,5 ml mut voi vaikka millilläkin aloittaa ja katsoa vasteen mukaan tarvetta. Säilyy jääkaapissa 2 vrk ja lopun luumusoseen voi syödä itse, vaikkapa luumurahkaa tehdä :grin
  • Informatiivinen Informatiivinen x 5
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. Tiiimpuu Tuttu foorumilla Elomammat 2018 Marrasmammat 2016

  Lähtee muuten testiin meilläkin :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. Musicro Tuttu foorumilla

  Mun siskolle oli esikoisen kanssa neuvottu ihan vaan liottamaan kuivatettuja luumuja vedessä, ja antamaan sitä vettä pienelle vauvalle, kun meinas olla myös kakkaamisen kanssa ongelmaa.
  • Tykkää Tykkää x 3
 10. Tuhlaajatyttö Tuttu foorumilla Joulumammat 2016

  Me käytiin pojan kanssa neuvolassa mittaamassa paino ja se oli lähtenyt nousuun, eli kaikki hyvin syömisen kanssa :) poitsu komeasti pissasi kaaressa itsensä päälle just, kun laitoin puntarille ja raukka säikähti kovasti :joyful: Kauhia pisuhyökkäys! Maanantaina sitten taas neuvolaan.
  • Tykkää Tykkää x 5
  • Hauska Hauska x 3
 11. Anis81 Tuttu foorumilla Joulumammat 2016

  Meillä oli jo kolmas käynti neuvolassa. Ekalla kertaa otettiin vaan paino kun se aika oli 2 päivää sairaalasta pääsyn jälkeen. Painoa oli tuolloin viikonvanhana 3450g (syntymäpaino 3720g, pituus 50cm, py 35.8cm). Kahdenviikon iässä oli seuraava neuvola mitoilla 3715g, 51.2 cm, 35.9cm. Nyt sitten takana on 1kk neuvola ja oma neuvolantätikin palannut lomiltaan ja näki vauvan ekan kerran. Tänään oli painoa 4155g, pituutta 53.4 cm ja py 37.1cm. Menee nätisti keskikäyrän tuntumassa kaikki.
  • Tykkää Tykkää x 10
  • Luova Luova x 1
 12. Alise Tuttu foorumilla Joulumammat 2016

  Meillä oli tänään toinen neuvolakäynti. Pikkuisen paino oli noussut 400 g viime torstaista ja ylitti nyt yhdeksän päivän iässä syntymäpainon. Eipä tarvi ainakaan huolehtia maidon riittävyydestä :)
  • Tykkää Tykkää x 5
 13. mangustimamma Rakastunut foorumiin Lokamammat 2018 Joulumammat 2016

  Tämä ei ole varsinaisesti neuvola-asiaa, mutta mahtunee tähän ketjuun. :) Meillä oli kontrollikäynti synnytyssairaalassa keltaisuuden, painonlaskun ja imetyshaasteiden takia. Bilirubiiniarvot nyt onneksi laskussa ja paino kivasti nousussa, enää noin 50 g alle syntymäpainon, ikää 10 vrk. Ja imetyskin alkanut pikkuhiljaa sujumaan paremmin. Saatiin lupa vähentää ruokailukertoja ja aletaan pikkuhiljaa siirtymään lapsentahtiseen ruokintaan. Ihanaa! Puolipakolla kellon kanssa syöttäminen onkin jo alkanut käydä vauvan ja vanhempien hermoille. Heti huomaa selvän eron, että tyttö syö pontevammin kun saa syödä nälkäänsä, eikä olla koko ajan tuputtamassa lisää ruokaa vaikka masu on vielä edellisestä ateriasta täynnä. :happy:
  • Tykkää Tykkää x 11
 14. Tuhlaajatyttö Tuttu foorumilla Joulumammat 2016

  Meilläkin oli neuvola ja syntymäpaino on ylitetty 100 grammalla nyt 8 vuorokauden ikäisenä. Napatynkä lähti pari päivää sitten ja napa oli ihan puhdas. :) Hyvin kasvaa ja on rauhallinen poju.
  • Tykkää Tykkää x 6
 15. Suskii Peruskäyttäjä

  Me käytiin vauvan kanssa ensimmäistä kertaa neuvolassa vauvan ollessa 4 päivän ikäinen. Tuolloin painoa oli 3020g eli ei vielä tullut ylitettyä 3145g syntymäpainoa. Terkka ei ollut asiasta huolissaan, koska vauva oli vielä alle viikon ikäinen. Muuten vauvalla olivat asiat ok. Vauvalta otetut verikokeet (kilpirauhasen)olivat kunnossa. Seuraava neuvolakäynti on joulun väliviikolla.
  • Tykkää Tykkää x 3
 16. Fuji Naimisissa foorumin kanssa

  Sain tänään soitettua neuvolaan ja varattua aikoja. Meillä kontrolloidaan Pojun painoa alkuun kerran viikossa. Ja torstaina on kotikäynti neuvolasta. Eikä onneks tartte lähteä ite mihinkään poistattamaan noita hakasia vaan terkka saa poistettua ne samalla käynnillä.
  Toi terkka sanoi myös että ei saa laittaa mitään tarjottavia vaan kerään kysymys listan ja käydään synnärin tapahtumat kunnolla läpi.
  • Tykkää Tykkää x 6
 17. Vadelmavaahtis Tuttu foorumilla Joulumammat 2016

  Ootteko muuten huomanneet ton otsikon kirotusvireen...huomasin äsken itse ...vasta :P
  • Hauska Hauska x 5
 18. Fuji Naimisissa foorumin kanssa

  Lol en huomannut ennen ku sanoit!! Ihana lukihärö :D
  • Tykkää Tykkää x 1
 19. Caarina Rakastunut foorumiin Joulumammat 2016

  Mä oon huomannut heti alusta, en viitsinyt sanoa mitään :P
  • Tykkää Tykkää x 2
 20. Suskii Peruskäyttäjä

  Nykyaika ja ennustava tekstinsyöttö.
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu