Mitä tänään syötäisiin?

Hei naiset! Ruokavinkkejä lisää!!! :)

Me syötiin eilen kananrintaleikkeitä ja riisiä. Meinasin ensin paistaa ne kanat pannulla ja tehä siihen kastikkeen, mutta huomasinkin, että niissä oli sitä rintalastaa joka palassa siellä alla, joten päätin sitte kuitenki heittää uuniin. Kaivoin kaapista yhen kookosmaitotölkin ja sen kyljessä olevaa ohjetta vähän muuntelemalla tein kastiketta.

Kanat siis vuokaan. Sinne perään yks purkki ruokakermaa (15%) ja se yks tölkki vähärasvaista kookosmaitoa. Vähän kurkumaa väriksi, suolaa kanoille ja reilusti currya ja pari ruokalusikallista sitruunamehua, ja koko vuoka uuniin. Palottelin sit yhen ison sipulin ja kuullotin niitä vähän pannulla. Heitin sekaan pakasteesta kruunusekoituksen (porkkanaa, parsakaalia ja kukkakaalia). Mausteeksi kaadoin vähän soijakastiketta ja sitruunapippuria.

Kanat oli uunissa noin 45 min ja sit lisäsin pannulla paistetut kasvikset sinne vuokaan ja käänsin kanat ja päälle vielä vähän sitruunapippuria ja takaisin uunin noin puoleks tunniks.

NAMI!!
 
nam, kuulostaa hyvältä peekay67  tulee oikein vesi kielelleemoticon

Mä tein tänään Broileria. Ruskistin broiskut pannulla kaadan sekaan purkin kolmen juuston kermaa ja purkin kipparijuusto kermaa, annan hautua broiskun rinnat siel joku 40min ja keitin riisii.. on meinaa äly hyvää ja helppoa. On ihanaa että kermojaki saa erimakusina.
 
No niin ja sitten meillä siirryttiin peruna+porkkanaan ja näytti maistuvan PALJON paremmin kuin maissi =) Tämä on vain niin hassun hauskaa kun tuo Rotarokotus vaikuttaa oletettavasti tällä kertaa määrässä ja vielä nämä uutukaiset soseet siihen päälle niin aijai mitkä aromit ja USEIN!!! Jouduttiin eilen illallakin herättää sikeästi nukkuva pikkuinen kun haisi oikeasti niin pahalta etten pystynyt olla tuon kanssa samassa huoneessa emoticon  no oli siitä se hyöty että tyttö näki isin iltavuoron jälkeen ja nukahtihan tuo sitten samantien rinnan jälkeen emoticon

Takaisin asiaan: itselle olis tänään tiedossa yhtä herkkuruokaani (voi tuntua monesta oudolta, itsekin tähän tutustuin vasta opiskeluaikana, paikallisena herkkuna) elikkä pinaattilättyjä ja jauhelihakastiketta, raejuusto kuuluu meillä lisäkkeeksi. Niin hyvää ja helppoa, suosittelen!!! emoticon
 
^kuulostaa mielenkiintoiselta, voisi vaikka joskus kokeilla. Missäs päin tämä oli paikallinen herkku?
 
Siitä aina välillä käydään kiistaa, mutta mitä todennäköisemmin alkujaan seinäjokelaisen ihmisen päästä =)
 
Niin meillä oli tässä toissapäivänä spagettia ja jauheliha-tomaattikastiketta. Siis jauhelihat paistettiin ja sekaan heitettiin sitten tomaattimurskaa ja tuoreita tomaatteja kuutioina, tuoretta basilikaa, oreganoa, suolaa, valkopippuria, jauhelihamaustetta. Ois voinu laittaa sipuliaki, mutta ei viitsitty äitin kanssa alkaa pilkkomaan.

Eilen laitoin kirjolohifileen uuniin. Siihen päälle suolaa ja sitruunapippuria. Kastikkeeks tein kermaviilistä kylmää kastiketta. Siihen tuoretta ja kuivattua tilliä reilusti, vähän sitruunamehua, sitruunapippuria, suolaa, ripaus sokeria ja ois voinu laittaa sinappiaki vähän, mutta en sit laittanu kuitenkaan. Mä söin keitettyjä perunoita ja miehelle keitin riisiä.
 
Tässä yksi meidän vakioresepteistä, jota myös taas huomenna syödään:

Uunibroileriruoka

Laita isoon uunivuokaan halkastuja porkkanoita (porkkanat halki ja poikki) ja perunalohkoja. Juurekset uuniin n. 175 asteeseen 10 minuutiksi.

Lisätään vuokaan herkkusieniä, valkosipulinkynsiä, sipulilohkoja tms. Laita marinoidut broilerin koivet kasvisten sekaan ja kaada marinaadin tasaisesti kasvisten ja kanojen päälle.

Koko lysti uuniin ja kypsennetään vielä 175 asteessa noin tunti. Tätä reseptiä tietysti voi soveltaa oman maun mukaan. :)

Salaatti

Salaattitarpeita maun mukaan. Meillä tällä kertaa lehtisalaattia, paprikaa, tomaattia kurkkua. Sekaan maustettu fetajuustopurkki. Meillä on usein valkosipulimausteinen. Ja osa liemestä myös salaatin joukkoon. Voit myös maustaa fetaliemen itse.
 
Tuli muuten mieleen kun yks päivä tein uuniriisipuuroa, että kohta pääsen tekemään uuniriisipuuroa koko perheelle. Ei ole iso juttu laittaa tyttösen annos omaan pieneen uunivuokaan ison vuoan vierelle. Täytyy vaan tehdä se annos veteen/pumppumaitoon/korvikkeeseen.

Mitäs mieltä olette, onko tyhmä idea alkaa käyttää ruoanlaitossa korviketta kun vauva on muuten ollut pelkällä rintamaidolla? En vaan jaksaisi millään pumpata ruoanlaittoa varten maitoa tarpeeksi.
 
Korvikkeen käyttöä olen minäkin ajoittain miettinyt. Äitini toi heti kotiuduttuamme laatikollisen ja lähes käyttämättömänä seisovat kaapissa. Käyttöikää on vielä hyvin jäljellä, joten ei niitä viitsisi hukkaankaan heittää. Vatsavaivojen pelossa en tähän asti ole niitä uskaltanut käyttää mutta nyt ei varmaan enää ole sitäkään ongelmaa. Kun tuota muuta ruokaakin  on jo syöty...? Voisi puurotkin ehkä maistua paremmalta kuin veteen tehtynä.
 
Ei mun mielestä kyllä oo mitään vikaa siinä, jos korviketta käyttää puuroihin tai muuhun vauvan ruokaan. Ei se imetyskään ikuisuuksia jatku, vaikka mikä ois. Ja ihan hyvin kasvaa vauvat korvikkeellakin (ainakin meidän Olivia) :)

Meillä syötiin tänään mannapuuroa ja vadelmakiisseliä. Tein vadelmakiisselin ihan vaan vedestä, pakastevadelmista ja perunajauhosta, en laittanut mitään makeutusta. Aattelin huomenna siivilöidä marjan palaset pois ja antaa vähän Oliviallekin maistettavaksi. :)

Ja piti tehdä jotain broilerin fileesuikaleista, mut en jaksanutkaan, joten söin vaan leipää. Mies ei ehtiny syömään mitään oikeeta ruokaa, otti vaan salaatin ja maissia mukaan töihin ja elää niillä huomisaamuun.
 
Niin siis lähinnä sitä mietin, että kun vauva ei ole korvikkeeseen tottunut niin kannattaako sitä sotkea ruokiin... En sitä meinaa, etteikö korvikkeen käyttö olisi joissain tilanteissa tosi perusteltua vauvan ravinnoksi. Ja silläkin tosiaan vauvat oikein hyvin kasvaa.
 
Neuvolassa eilen juteltiin korvikkeen käytöstä. Piti sitä pelkästään positiivisena asiana. Olisi hyvä totuttaakin vauva siihen, koska sen käyttö voi tulla vielä ajankohtaiseksi. Jos vaikka rinta ei enää kelpaa ja vauva vaikkapa vierottaa itse itsensä. Täytyy vain samalla tavalla kuin muidenkin ruoka-aineiden kanssa tarkkailla mahdollisia oireita.
 
Takaisin
Top