Ylipaino raskaana.

Keskustelun 'Raskaana' aloitti Mom_, 7 elo 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Mom_ Aloittelija Maalisäidit 2020

  Kiinnostaa kuulla millaisia kokemuksia muilla on olla ylipainoisena raskaana. Miten ootte jaksanut? Miten neuvolassa/terveydenhuollossa on suhtauduttu?

  Meillä ihana neuvola ja alussa ollaan, mutta menetän nyt jo yöuniani sen takia kun mietin miten kohdellaan sitten esim seulonta ultrissa jotka tehdään muualla.

  Suunnitelmissa olisi että painoa ei kertyisi juurikaan ja liikunta ja terveellinen ruokailu jatkuisi samalla tavalla kun ennen raskautumista.
  Esikoisesta hoikkana painoa tuli jotain 26kg
 2. Mimosa-18 Ihastunut foorumiin Marraskuun äidit 2019

  Mulla oli BMI ennen raskautta noin 30. Nyt on rv 28 ja painoa on tullut ekasta neuvolasta vain 1.2kg. Vaikka oon syönyt oikeastaan mitä huvittaa.

  Alussa tressasin asiaa kamalasti ja pari viikkoa sitten tuli Radi diagnoosikin, mutta sokerit on olleet koti mittauksilla viitearvoissa. Neuvolassa terkka sanoi ekoilla, että ei haittaa vaikka laskusillan. Oli siis n 20 viikoille samassa ja sen jälkeen toi reilu kilo tullut.
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. Yllatus2016 Peruskäyttäjä Syyskuun äidit 2019

  Mulla BMI 29 ennen raskautta. Ekassa neuvolassa terkka kirjotti neuvolakorttiin, et painoa sais tulla noin 8-13 kg. No ekan kolmanneksen aikana paino laski n. 4 kg, jonka jälkeen tähän mennessä (rv 34) painoa on tullut lähtöpainoon nelisen kiloa lisää. Mulla vaihtu neuvola puolenvälin tietämillä ja uus terkka ihmetteli tuota ekan antamaa painonnousuhaarukkaa. Radi-diagnoosi on myös, mutta pysyy aisoissa sokerimittauksilla ja ruokavaliolla. Radiin vaikuttavia tekijöitä lienee ylipainon lisäks ikä (37v) ja taipumus vyötärölihavuuteen.

  Varsinaisesti ei siis oo ylipainoa kommentoitu, toki lääkäri on jo alkuvaiheessa laittanu mun tietoihin diagnoosiks ylipaino.
  • Tykkää Tykkää x 2
 4. Peuraida Peruskäyttäjä

  Täällä bmi 30 hujakoilla eikä kyllä mitenkään erityisemmin kommentoitu ylipainoa neuvolassa tai missään muuallakaan. Sen verran vaan että ensimmäisellä neuvolakäynnillä kirjattiin neuvolakorttiin, että suositeltu painonnousu on 5-9 kg. Tasan 9 kiloa nousi, viikko synnytyksen jälkeen oli kaikki pois ja enemmänkin. Ja joo, mullakin todettiin raskausdiabetes. Ruokavaliolla arvot pysyi aisoissa eikä vauvallakaan ollut mitään ongelmia sokereiden kanssa syntymän jälkeen.
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu