Yövaatetus

  • Ketjun aloittaja Ketjun aloittaja Naakka
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä

Naakka

Vasta-alkaja
Tätä varmaan kysytty useampaan otteeseen, mutta mitä puette yöksi lapselle nyt viilenevillä keleillä? :) Vauva syntynyt 2 kk sitten ja nyt makuuhuoneessa välillä viileämpi kun säät vaihtelee. Peittojahan ei enää suositella käytettäväksi niin miten olette sen "korvanneet"? Unipussi?
 
Unipussien nimeen tuntuvat monet vannovan, mutta meillä riitti ihan lämmin yöpuku. Viileässä nukkui välillä merinohaalarissa. Äitiyspakkauksen peitto on ollut myös käytössä, vaikka oli silloin jo vähän kyseenalaisia kuulemma.
 
Ihan pikkuvauvana nukkui yöpuku päällä unipussissa, sitten syksyllä ja talvella (n.7kk-1v) kun oli jo tottunut nukkumaan pelkässä yökkärissä, laitettiin yöpuvun päälle vielä merinovillahaalari, niin tarkeni 😊
 
Meillä on unipussi ollut tosi hyvä. Makkarissa on välillä melko viileää (vanha talo) ja peiton on vauva potkinut pois päältä jo melko pienestä lähtien. Yökkäri alle. Tämä kolmas tarvitsee kylmimpinä öinä vielä esim huovan unipussin päälle.
 
Mun vauva oli niin lämminverinen että vaippa + pitkähihainen bodyt+ vyötärö mallin jalkaterälliset potkuhousut oli ok peruslämpöisessä asunnossa päikkäreillä yleensä ihan ok. Polveen asti yltäneet villasukat niiden päälle ja pehmounilelu/ rätti eli pupuhattunen oli päälaella lämpökarkailua estämässä.
Mökillä oikein kylminä öinä/ päikkäreillä hän nukkui myös villasukkaan pujotetun kuumavesipullon kanssa. Meillä oli myös neulottu villaviltti, lämmitti hyvin mutta ei olisi estänyt läpi hengitystä.
 
Meillä nukkuneet peiton alla molemmat. Ensin äp pakkauksen ja kun alkoivat nukkua vieressä kunnolla oisko ollut 1.v eteenpäin niin aikuisten peitto. Esikoinen ei potkinut peittoa pois, mutta kuopus senkin edestä. Unipussi olisi voinut olla kätevämpi.

Hankin koko perheelle villatäytepeitot talveksi, että olisi mahdollisimman lämmin nukkua. Meillä lasketaan paljon lämmitys takan varaan kun sähkön hinta on mitä on talvella.
 
Unipussilla mennään, kesät talvet ja nyt ikää 1v 7kk. Pyörii niin paljon etten ole viitsinyt vaihtaa peittoon. Talvella paksumpi hihallinen unipussi, muuten hihaton ohuempi. Alle 4kk iässä oli kapalopussi
 
Meilläkin unipussi (uneksijan 2 tog) on ollut paras ratkaisu levottomalle nukkujalle pitämään jalat ja kädet lämpimänä. Alle vaatetta lämpötilan mukaan, yleensä body, välillä sukatkin.
 
Mun vauva 3 kk on nukkunut aina ihan vain body+housut tai haalariasu päällä, lämpötila ei kamalasti vaihtele sisällä, kesällä oli yhtä viileä kuin nytkin sisällä. Unipussia yritin, mutta en osannut imettää sen kanssa, vauvan asettelu rinnalle tuntui työläältä.

En sitten tiedä, pitäiskö hällä olla enemmän päällä, mutta ei hän mitenkään kylmissään tunnu olevan 🤔 Erillisen uniasun pukeminen tuntuisi musta hassulta, kun päivän mittaan joutuu muutenkin monta kertaa vaihtaa vaatteet runsaiden puklujen (ja kakkojen/pissojen takia), niin usein varmasti se "pyjamakin" lähtisi pois päältä ja joutuisi sitten kummiskin loppuyön nukkumaan tavan vaatteissa😅
 
Meillä nukkuneet peiton alla molemmat. Ensin äp pakkauksen ja kun alkoivat nukkua vieressä kunnolla oisko ollut 1.v eteenpäin niin aikuisten peitto. Esikoinen ei potkinut peittoa pois, mutta kuopus senkin edestä. Unipussi olisi voinut olla kätevämpi.

Hankin koko perheelle villatäytepeitot talveksi, että olisi mahdollisimman lämmin nukkua. Meillä lasketaan paljon lämmitys takan varaan kun sähkön hinta on mitä on talvella.
AMulla meidän vanhalla mökillä eivät sähköpatterit edes ole päällä kun takka lämmittää ilman ja sähkö sängyn petarin alta. Lämpö jää kivasti sinne peiton alle ja sekös Fortumia harmittaa 🤣
 
Erillisen uniasun pukeminen tuntuisi musta hassulta, kun päivän mittaan joutuu muutenkin monta kertaa vaihtaa vaatteet runsaiden puklujen (ja kakkojen/pissojen takia), niin usein varmasti se "pyjamakin" lähtisi pois päältä ja joutuisi sitten kummiskin loppuyön nukkumaan tavan vaatteissa😅
Mä tein esikoisen kanssa näin aluksi, mutta rupesin sitten käyttämään pyjamia kuitenkin, että yöunien ja päiväunien erottaminen olisi vauvalle helpompaa.
 
Mä tein esikoisen kanssa näin aluksi, mutta rupesin sitten käyttämään pyjamia kuitenkin, että yöunien ja päiväunien erottaminen olisi vauvalle helpompaa.
Noin minäkin sen yö ja päivävaate eron itselleni perustelin miehen sitä ihmetellessä. Vauvojen omaksumat rutiinit kantavat pitkälle ja siten usein helpottavat arkea kuin huomaamatta.
Meillä on vieläkin unihousut, jotka viestivät päiväuni ajan koittaneen. Ja illalla puetaan yöpuku.
 
Meillä vanha viileä talo ja nyt vauvalla yöllä yöpuku, sukat ja ohut villatakki. Nukkuu pienen villaviltin päällä minun vieressä saman peiton alla. Ja hyvin nukkuukin! Alkaa heräillä enemmän jos vaatetusta vähentää. Talvella täytyy pukea villahaalari yöpuvun päälle.
 
Meillä vetoisa vanha talo ja talvisin makuuhuoneessa on öisin välillä tosi viileä, joku 18 astetta. Meillä ollut vaan peitot käytössä, mutta vauva potki ne aina pois ja nykyään möngertää öisin pitkin sänkyä eli ei pysy peitto edelleenkään päällä. En oo unipusseja koskaan edes kokeillut. Viime talven vauva nukkui paksussa pörröhaalarissa, että olisi pysynyt öisin lämpimänä. Se helpotti nukkumista senkin puolesta, että lapsi tottui siihen, että se haalari oli vain nukkumista varten eikä enää koittanutkaan lähteä riehumaan sen jälkeen, kun oli puettu se päälle. Vähän haasteena oli, että kun keväällä siirryttiin siitä pois, meni hetki, että lapsi tajusi, että voi nukkua ihan ilman sitäkin... Sama ongelma tosin tulisi vastaan varmaan unipussinkin kanssa. Nyt kun alkanut taas kylmenemään, pitää varmaan taas alkaa yöpuvun päälle pukemaan jotain lisäkerrastoa.
 
Meillä otettiin nyt syksyllä uudestaan käyttöön unipussi ja sen alle toistaiseksi laitettu pyjama, joko terillä tai sukilla.
Vanha talo ja makkari muutenkin aika viileänä ja totesin, että tyttö alkoi heräillä varmaan osittain viluun, kun potki päältä viltit, joten hankin sen unipussin. Korkeintaan enää käsistä palelee, mutta olen sitten laittanut harsovilttiä rinnan päälle, kun tuo muutenkin tuntuu olevan tuki ja turva pienelle.
 
Takaisin
Top