Voiko ovulaatuotesti näyttää väärin?

Keskustelun 'Vauvakuumetta' aloitti Haikaraaodotellessa, 23 touko 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Pakko kysyä onko täällä muilla ollut vastaavaa? Aloin käyttämään ovulaatiotestejä päivittäin 6.5 lähtien näyttäen negaa, kunnes näytti positiivista 14.5 (13.5 oli myös jo hieman vahvempi). Kuukautiseni alkoi kuitenkin tänään 23.5. Eikös ovulaatio tapahdu kuitenkin aina 14 vrk ennen kuukautisia? Laskujeni mukaan ovulaation olisi pitänyt tapahtua siis 8.5 tai 9.5. noina päivinä testit kuitenkin näytti negatiivista tulosta :eek:
 2. Vielä:Näitä edeltävät kuukautiset alkoivat 1.5 (kiertoni vaihtelee noin 20-28 päivän haarukalla)
  .. ja jos jos kuukautiset nyt tulleet ilman ovulaatiota, niin mitenhän tuon ovulaation aiheuttamat kuukautiset (ellei raskaana) tulevat, onko se about 28.5? Ei koskaan oo perättäin tulleet eikä yleensä kestäneet paria päivää kauempaa.
 3. Motto78 Tuttu foorumilla Tammiäidit 2020

  Luteaalivaihe on yleensä 10-16 päivää, alle 10 päivän pituus voi olla merkki esim. ovuloimattomasta kierrosta (ovistestissä voi näkyä kropan tuottama LH-hormonipiikki, mutta munasolua ei siitä huolimatta irtoa).

  Jos sulla on nyt kunnon kuukautiset, niin kierto alkoi taas kokonaan alusta riippumatta siitä ovuloitko tuolloin 14.5. tiimoilla vai et. Seuraavat menkat tulee siinä sun 20-28 päivän kierron mukaisesti. :)

  Ootko tikuttanut useampia kiertoja, eli miten pitkä luteaalivaihe sulla on yleensä ollut?
 4. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Minusta vaikuttaisi siltä että sinulla on lyhyt luteaalivaihe (siis ovulaation ja kuukautisten välinen aika). Se on kyllä keskimäärin 14 päivää, mutta voi olla eri ihmisillä eri. Yleensä se on kuitenkin käsittääkseni samalla ihmisellä aina sama.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 5. Aloitin nyt vasta tikuttamaan tämän kierron kohdalla, niin en osaa sanoa. Kiitos vinkeistä ja tiedoista :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. DeeDee Tuttu foorumilla Maalisäidit 2020

  Kysymykseen voiko ovulaatiotesti näyttää väärin niin voi kyllä. Mulla usein kierrossa lh-piikki ja testi + mutta ei ovulaatiota oo tapahtunut vielä vaan vasta seuraavan kerran kun lh-huippu taas siinä kierrossa! Eli plussa ovistestissä ei takaa ovulaatioo

Jaa tämä sivu