Vinkkejä sektioon valmistautumiseen, kun on jo lapsi

Keskustelun 'Synnytys' aloitti Aiarana, 12 joulu 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Aiarana Tuttu foorumilla

  Kyselisin vinkkejä sektioon valmistautumiseen tilanteessa, jossa perheessä on jo lapsi. Lapsi on reilu viisivuotias silloin kun sisarus syntyy. Esikoinen syntyi sektiolla, joten oma toipuminen ja liikkuminen on tiedossa. Lähinnä haluaisin kuulla hyvät vinkit ja pahimmat sudenkuopat sektion jälkeiseen aikaan, siihen miten sektio vaikuttaa isomman lapsen kanssa olemiseen arjessa ja kuinka kauan.

  Mieleen tulee muun muassa miten olette päässeet leikkimään isomman lapsen kanssa ja millaisia leikkejä. Oletteko päässeet ulos vai pysyneet sisällä? Nostaa viisivuotiasta ei enää onneksi tarvitse.
 2. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Hyvä ketju! Itsellä suht samat asiat mietinnässä, lapsi on juuri täyttänyt 3 kun seuraava syntyy sektiolla. Tykkää kuitenkin vielä olla sylissä ja haluaa usein että nostan syliin.
 3. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Itselläni vasta yksi lapsi mutta miehen kautta nähnyt edes hieman millaista on kun vanhemman vatsaa on leikattu. Siihen jos lapsi haluaa syliin oli meillä kaksi ratkaisua. Joko lapsi kömpii itse tai terve osapuoli nostaa leikatun vanhemman syliin, kun vanhempi istuu. Myös makuulla on helppo olla lähekkäin. :)
 4. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Naistenklinikan lääkäri arvioi, että kun tulossa toinen sektio, tarvitsen apua jopa ensimmäiset 6-8 viikkoa. Onneksi mies on kotona yli kuukauden ja äitini auttaa sen jälkeen.
 5. Aiarana Tuttu foorumilla

  Oho, noin pitkään apua tarvitsisi.. Minkä ikäinen on esikoinen sinulla, vaikuttaakohan se avun tarpeeseen?

  Muistan kyllä ensimmäisestä sektiosta sen, että kuuteen viikkoon ei saanut vauvaa painavampaa nostaa - tämähän tarkoittaa sitä, että yksin ei kauppaan voi lähteä vauva kaukalossa. Tosin ei autossa ollut edes hyvä istua tuolloin, kun vyö painoi arpea.

  Onneksi asumme omakotitalossa, jossa vaunut saa liikkeelle ilman ponnisteluja ja esikoisen hoitopaikka ja eskari ovat pienen kävelymatkan päässä. Ja siivouspalvelu hoitaa siivoukset. Muistelen, että esimerkiksi imurointi oli hankalaa alussa, mutta sitä nyt ei tarvitse tehdä ollenkaan.
 6. Ulkosuomalainen Tuttu foorumilla

  Miksi noin pitkään oliko siihen jotain erityistä syytä?
  Mulla kolme sektiota takana ja ensimmäinen viikko mennyt aina suht hissuksiin ja toisella/kolmannella viikolla jo suhteellisen normaalisti kaikki arkiaskareet nostamista ja kantamista lukuunottamatta.
  Viimeisimmän sektion jälkeen olin sairaalassa 2 yötä
 7. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Esikoinen täytti juuri 3. En itsekään olisi ajatellut, että niinkin pitkään pitäisi olla nostelematta, mutta hyvä varautua.
 8. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Ehkä se oli semmoinen huomautus, että pahimmillaan voi mennä niinkin kauan. Syyksi sanoi että kun toinen sektio, on todennäköisesti kipeämpi kuin eka.
 9. Bellarus Rakastunut foorumiin Lokamammat 2018 Syysäidit 2020

  Kahteen kuukauteenhan sitä ei saa nostella mitään vauvaa painavempaa eli aivan hyvin voi pienen esikoisen kanssa tarvia apua sen 6-8 viikkoa. Minulla kans ensimmäinen sektio ja pahin pelkoni on sektio juuri tämän takia. Esikoinen tulee olemaan vasta 1v11kk kun toinen syntyy.
 10. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Sektiosta on nyt 4 viikkoa. Särkylääkettä ei enää tarvitse ottaa kuin kerran päivässä. Haava aukesi puoliksi pinnallisesti tikkien poiston jälkeen ja vasta nyt on taas kiinni. Jälkiviisaana, vielä enemmän olisin tarvinnut apua ja lepoa.
  Näissä tarvitsen apua/en voi tehdä: tuplavaunujen nostaminen bussiin, kun bussi ei ole tarpeeksi alhaalla tai lähellä tienreunaa, ostosten kantaminen, vauvan kantaminen kaukalossa, kotityöt kuten imurointi, tiskikoneen täyttö ja tyhjennys, pyykkien roudaus pyykkituvalle ja takaisin, esikoisen auttaminen keinuun tai muu pienikin nostelu esim. tuoliin/vaunuihin/turvaistuimeen tai niistä pois, lattialla leikkiminen tai tavaroiden kurottelu ja lattialta nostelu.

Jaa tämä sivu