Vauvojen neuvolakuulumiset

IceQueen

Varmaotteinen viestittelijä
Marrasmammat 2016
Lokamammat 2018
Se on vauvojen vuoro käydä neuvolassa. Tänne vauvojen neuvolakuulumisia :)
 
No niin... huomenna onki eka neuvola eli neuvolatäti tulee käymään kotona. Tää on osittain munki neuvolakäynti ku tikit poistetaan :rolleyes: pitää sitte huomenna kertoa miten meni.
 
Meillä oli toinen neuvola eilen, kun painoa ollaan seurattu. Eka neuvola oli 6 pv vanhana, jolloin paino oli 2940g. Eilen mitattiin, niin painoi jo 3215g ja enää ei tarvitse seurailla. :) muuten oli kaikki kunnossa, neiti hermostui kun unilta herätettiin ensiksi riisumaan, sit piti pyllykin pestä, ja piti pukea takas päällekin. On elämä epäreilua. :grin
 
Meillä oli tänään toka neuvola :) tyttö kasvaa kovaa vauhtia rintamaidolla ja korvikkeella, painoa oli tullut viikossa +220g ja pituuttakin neidillä jo 50cm (syntyessään 3320g ja 47cm), enää ei tarvitse syöttää tyttöä 3-4 tunnin välein vaan saadaan mennä vauvantahtisesti mikä on ihanaa koska tytsy vetäsee välillä 5-6 tuntia unta putkeen :) Saatiin kovasti kehuja, tytöllä on kaunis iho ja hän on todella jäntevä vauva, on löytänyt jo omat kätensä ja vie niitä suuhun. Masuvaivoihin ollaan annettu cuplatonia ja d-tipat aloitettu myös. Ja meidän vauvallahan on jo kaksi hammasta, hänellä oli ne jo syntyessään ja on kovin veikeän näköinen kun näin pienellä vauvalla nököttää hampaita suussa :D sairaalassa kukaan ei oikein tiennyt että mitä näille syntymähampaille tehdään ja lastenlääkäri meinasikin että näiden pitäisi irrota pois vielä vauva-aikana. Nyt kuitenkin neuvolassa olivat keskustelleet asiasta ja ilmeisesti nää on ihan oikeita maitohampaita mitkä irtoaa vasta sitten pysyvien hampaiden tieltä.

Tää oli myös eka käynti meidän uudessa neuvolassa ja nyt mietin vaan että miks en vaihtanut neuvolaa aikasemmin :D uus th on tosi mukava ja tää neuvolakin on meiltä kotoa 5min kävelymatkan päässä.

maje555 ja tyttö 2vko2pv.

Muoks. Tulikin soitto neuvolasta että olivat kysyneet hammaslääkäriltä syntymähampaista. Ens tiistaina tulee neitillä 3vko ikää ja jos hampaat on sillon vielä suussa niin joudutaan varaamaan aika hammaslääkärille :D
 
Muokattu viimeksi:
Meillä eka neuvola eilen ja 8pv iässä tyttö ohittanut syntymäpainonsa. :) Hyvin siis kasvaa rintamaidolla, vaikka lapsentahtisesti oon imettänyt kokoajan (hän siis haluaa syödä useammin, kuin "pitäisi" :grin)... valohoitoaikaa lukuunottamatta. On jäntevä ja kiltti tyttö.
Joudutaan ensi käynnin jälkeen luopumaan meiän neuvolatädistä, kun hänellä on nyt liikaa perheitä ja aika ei riitä. Toivottavasti uusikin on yhtä mukava.
 
Prinsessalle tullut painoa 92g/vrk eli syntymäpaino ohitettu neljän päivän iässä. :rolleyes:

Nyt me painutaan takas pehkuihin, ei sovi ollenkaan meille puol ysin herätykset. Tarkempia kuulumisia sit iltapäivästä.
 
Meillä kävi tänään terveydenhoitaja kotona ja katsoi vauvan refleksit ja painon. Painoa oli nyt 6vrk vanhana 3610g eli syntymäpaino ohitettu ja painoa on tullut noin 60g/vrk eli ruokaa kyllä saa riittävästi. Katsotaan tuleeko tästäkin pojasta sellainen pullero kuin esikoinen oli aikoinaan :) :Heartred

Ja tietysti terveydenhoitaja tsekkasi mutkin läpi kun tämä terkka on äitiysneuvolan terveydenhoitaja; kaikki oli itselläkin kunnossa, lepoa vaan makuuasennossa niin helpottaa alapään turvotukseen (mun mielestä se ei ole edes pahasti turvoksissa tällä kertaa). Mutta 7.12. on vauvalla seuraava neuvola ja lastenneuvolan terveydenhoitaja tulee silloinkin kotiin! Ihan huippua kun ei tarvitse lähteä kolmen lapsen kanssa 10km päähän neuvolaan vielä silloinkaan.
 
Tänään oli tytöllä 3 vkoneuvola ja paino oli tasan 3 kg, pituus 51,1 cm ja py 33,6 cm (syntyessä 2,8 kg, 49 cm ja py 32 cm). Kasvua siis tapahtunut ja iloittiin erityisesti, että neiti saa nyt riittävästi ravintoa, kun viikossa oli tullut painoa 210 g :) th teki reaktiotestejä ja kaikki oli ok. Neiti oli kuulemma terhakka ja hyväihoinen, ja sopusuhtainen :) jatketaan vielä sitä 4 h välein syöttelyä, mutta se onneksi on neidin rytmiä muutenkin. Jos vauva alkaa olla unelias/ei virkisty enempää vielä, niin käydään vielä välissä painokontrollissa. Toivottavasti tosin ei tarvitse käydä. Seuraava nla olisikin sitten kolmen viikon päästä näillä näkymin :)
 
Eilen meidän pienellä miehellä 1kk lääkärineuvola.Paino 4400g,pituus 54cm & py 36,8(syntymämitat 3290,51 &33).Hienosti kasvaa äidin tissibaarilla. :-D Suloinen pikkupoika on ainoa mitä saa lekurin kirjotuksista selvää,mut kaikki on meillä hyvin. ♥ Huomenna vielä vyöhyketerapiaa ja sit pidetään paussi,et näkee onko jo auttanu.Paljon tyytyväisempi kyl ja kovasti piereskelee.. :-D Rytmit heittelee vielä aika paljon,mut yöt sujuu hyvin,jos nukkuu miun kainalossa.Aamusta ja illasta pidemmät pätkät hereillä.Päivän nukkuu,kun isommat sisarukset koulussa ja hyvä niin saa äitikin hetken huilata. :-)
 
Meillä seuraava neuvola ja eka lääkärineuvola 14.12
Nyt odotan näitä käyntejä melkein yhtä innolla kuin odotin omia käyntejäni, kun kuunneltiin sydänääniä. :grin
 
Tänään kävi th kotikäynnillä. Vauva oli kasvanut hyvin. Kotiin lähtö paino oli 8 päivää sitten 3808g ja tänään 4200g. Hyvin siis rintamaito riittää. Iho kunnossa,jäntevä tyttö ja suu ja silmät normaalit. Siihen navan ulokkeeseen laitetaan daktakort jauhetta,jolla se ylimääräinen suikale kuivuu pois. Seuraava lääkäri neuvola jo reilun parin viikon päästä. Apua miten äkkiä aika menee,tyttö tänään jo 10 päivän ikäinen.
 
Prinsessa kävi tänään navasta kontrollissa, hyvältä näyttää ja maitoa tulee ilmeisesti aivan tarpeeksi, kun viikossa painoa tullut +450g.. :happy: Ihoa neuvolantäti kehui ja muutenkin ihasteli, kun tyttö on niin rauhallinen ja tarkkaavainen.

Huomaan, että ekat pikkuiset bodyt ja yökkärit alkaa käydä pieniksi - ne kolme 50 senttistä, joten voidaan alkaa hyvällä omallatunnolla käyttää astetta isompia vaatteita. Ja taas mammalla pääsee itku, kun "vauva kasvaa niin äkkiä, että menee kohta jo kouluun..".. :wacky:
 
Itekin katoin tänään, että ei pyöri 50 vaatteet enää päällä, just on sopivia. Neiti kasvanut kolmessa viikossa..
Ja sisko sekä minun täti ostivat viime viikolla neidille 50 koon vaatteita. Ehtiikö noita käyttääkään :D
 
Meille tultiin tänään kotikäynnille äitiysneuvolasta katsomaan mun ja vauvan vointi. Vauva on tänään 7 vrk ja oli jo ylittänyt syntymäpainonsa 100 grammalla. :D Syntymäpaino oli 3900g, kotiinlähtöpaino n. 3820g ja paino tänään oli 4000g. :)

Kaikki muutenkin ok, mulla kohtu hyvin supistunut ihan pieneksi. :)
 
Meilläkin tänään eka neuvola :) äitiysneuvolan th kävi kotikäynnillä. Tyttö 5vrk. Paino oli melkein jo syntymäpainossa, nyt 4220g, syntymäpaino 4300g ja kotiinlähtöpaino 2vrk iässä joku gramma yli 4000. Hyvin riittää maito ja hyvällä ruokahalulla syö :happy:

Seuraava käynti 6 päivän päästä 1vk 4pv iässä, neuvolaan on mentävä kun päivät on siellä niin täyteen varattu ettei ole aikaa kotikäynnille. Meillä onneks neuvola tuossa n. 500 metrin päässä ni saatan jopa kyetä kävelemään tytön kaa sinne jos ei pakkasta ole.
 
Eilen oli eka neuvola :) oli todella lämmin ja ihana käynti!

Oon niin onnellinen, et vauvalla oli kaikki hyvin. Poika oli syntyessään 3830 grammaa ja nyt 8 päivän iässä 4220 grammaa. Eli hyvin on jäpä kasvanu :)
 
Onko kenelläkään ollut kaksiviikkosena vielä vauva alle syntymäpainon? Huomenna olis neuvola ja luulen että ei 16 päivän ikään ole vielä syntymäpainossaan. Toki meillä syödään 2×90 ml, sitten 2×60 ml ja noiden isojen määrien välillä menee 2-3 kertaa 30-40 ml (vauva saa korvikkeita, kun ei suostu rinnalla olemaan ja pumpatakkin yritin, mut ei maidon tuotanto alkanut vaan hiipui se vähäinenkin mikä alussa tuli.)
 
Meilläkin oli eilen eka neuvola, tai kotikäyntihän tuo oli. Pelkkää plussaa tuli poitsun kunnosta ja saatiin positiivista kommenttia meidän parisuhteestakin, kuinka ollaan hyvä tiimi. Myös koira sai osansa kehuista.

Poitsu oli 12vrk ja ylitti syntymäpainonsa 410g. Kyllä sen on huomannutkin, kun on alkanut tyyppi painaa käsillä vähän, kun kanniskelee. 3850g tyyppi painaa nyt. Muutenkin tosi tyytyväinen vauva. Napakin on siisti, vaikka tynkä irtosi jo 9pv iässä. Seuraava käynti on vissiin vähän laajempi. Ensiviikon keskiviikkona. Rintamaitokin riittää hyvin.
 
Meilä kävi tänää neuvolan täti kotikäynnillä. Typy oli saanu sairaalasta lähtöpainoon 18g lisää. Mut kuulema se on hyvä nousu,eihä siitä sairaalasta kotiutumisesta oo ku 2päivää..
Typyä kehu,neiti näyttiki et kui nätisti hän osaa jo kannatella päätä. Napatynkä on kiinni enää millin paksusella rämmäleellä,tippuu varmaa jo tänää pois. Napa oli siisti.

Saatii kuitenki käsky mennä käymää vauvan kaa päivystyksessä ku silmä rähmii aivan kamalasti! Se on turvoksissa ja erittää jotai oranssia nestettä. Silmää on pyyhitty päivittäin mut silti se on nyt tos kunnos :sad001 ärsyttää vaa viiä 4vrk ikänen sinne sairaiden joukkoon!!!
 
Takaisin
Top