Vauvavakuutus & Lapsivakuutus

Oletteko hakeneet vakuutusta lapsellenne?


  • Kaikki äänestäjät
    48
Meillä on kaikki lapset vakuutettu ennen syntymää OP:n vakuutuksella. Kertaakaan ei olla lasten vakuutuksia tarvittu ja nyt on suunnitelmissa vaihtaa vakuutukset pelkiksi tapaturmavakuutuksiksi. Masuvauvalle ei olla otettu vakuutusta, eikä varmaan otetakaan ainakaan ennen syntymää.
 
Meillä on lähitapiolaan otettu vauvavakuutukset, jo raskauden aikana. En tajunnu nuota pelkopoli yms juttuja kysyä meneekö meidän vakuutukseen, olis hyvä ku niitä tulee. Samoin ku meillä on rv32 tulos ulkomaanmatka, niin hyvä tietää että vakuutus korvaa jos jotain tapahtuu. Esikoisella ei juuri oo ollu tarvetta vakuutyksekselle, mutta kuopuksen kans on ollu ja se on maksanu ittensä moninkertaisesti takasi, viime vuonna selviteltiin mahaongelmia yksityisellä, kun julkinen ei tarjonnu mitää, ja 1500e meni mutta omavastuu oli sen 100e ja sillä sai kaiken, korvaukset tulee nopeasti. Julkisella pieneen korvien punotukseen määrättiin antibiootit, ihan turhaan, kun punasuus johtuu huutamisesta, ja sen jälkeen en oo julkiseen luottanu vaan vien heti yksityiselle ja suoraa lastenlääkärille ja kaikki menee vakuutukseen. Ihan loistava on, ja lähitapiolas on voimas vakuutus 100v asti.
 
Me otettiin OP:sta vakuutus syntymän jälkeen. Ennen ei olisi onnistunut, kun en käynyt seulonnassa ( tai siis kävin vain ultrissa). Se taitaa olla kaikissa vakuutuksissa ehtona nykyään. Vielä ei ole vakuutusta tarvittu, joten en osaa sanoa kuinka hyvin toimii. Meillä sen verran bonuksia, että vakuutusmaksu on mennyt niistä, mikä oli iso tekijä vakuutuksen valinnassa.
 
Me oltais otettu vakuutus jo ennen syntymää, mutta rakenneultrassa olleiden poikkeavuuksien takia ei meille vakuutusta myönnetty, vaikka nämä poikkeavat arvot muuttuivat seurantaultrissa normaaleiksi. Nyt syntymän jälkeen ei olla yritetty hankkia vakuutusta, vaatisi tod.näk. lääkärintarkastuksia, ultria yms jotta edes harkitsisivat vakuutuksen myöntämistä, eikä siihen aiota ruveta. Julkinen terveydenhuolto kelpaa meille oikein hyvin :)

Yleinen kokemus vakuutuksista (nyt en siis puhu vauvan vakuutuksista) on kyllä negatiivisen puolella, todella nihkeästi ovat yhtään mitään korvanneet. Nyt ollaankin vakuutusyhtiötä vaihdettu, toivottavasti nykyisessä vakuutusyhtiössä hoituu asiat paremmin :)

Voisinpa vielä lisätä että kyseinen vakuutusyhtiö, jonka kanssa meillä ollut ongelmia, on OP. Myös lähipiirissä ollut ongelmia OP:n kanssa, ja heitä jopa eräs OP:n henkilökuntaan kuuluva kehotti viemään OP:n oikeuteen kun eivät korvanneet sopimusten mukaisia asioita. Oman terveydentilan vuoksi eivät kuitenkaan jaksaneet oikeustaistoihin lähteä.
Mutta mukava kuulla että muilla on vakuutusasiat siellä sujuneet paremmin :)
 
Muokattu viimeksi:
Me otettiin esikoiselle ennen syntymää OPsta. Juuri siitä syystä että jos ultrissa ei ole havaittukaan kaikkea tai synnytyksen yhteydessä voi sattua jotain. Minulla oli synnytyspelkoa, joten sekin vahvisti vakuutuksen tarvetta.
Olemme olleet tyytyväisiä ja myös siitä syystä, että vakuutus on voimassa vielä pitkään, sillä voihan olla että vasta teininä paljastuu sairauksia, tai 20-30v joitain kuukautishäiriöitä ja niin edelleen.
Itselläni oli lapsuudessa vakuutus, mutta vanhemmat sitten lopettivat sen. Olen muutaman kerran omalla kohdallani miettinyt miten paljon siitä olisi ollut hyötyä kun täysi-ikäisyyden saavuttamisen jälkeen on ollut vaikka mitä eikä puhettakaan että aikuinen saisi julkisella puolella enää mitään hoitoa.. no aina on opiskelijaterveydenhuolto ja työterveydenhuolto mutta...
 
Aloittaja on ehkä jo päätöksensä tehnyt. Tai sitten ei, jos aloitti miettimisen jo alkuraskaudesta. Mihin päädyitte tonza?
Päädyimme hakemaan lapsivakuutusta syntymän jälkeen (OP:ltä). OP vakuutuksessa painoi suurempi korvaussumma ja että se vakuutus on halutessa voimassa ihan vauvasta vanhuuteen saakka.

Ennen vauvan syntymää emme hakeneet, sillä vaimollani oli raskaudessa paljon komplikaatioita, joiden johdosta ramppasimme äitipolilla ja päivystyksessä useamman kerran kuussa. Oli raskas ja stressaava raskausaika. Emme oikein uskoneet että vauvavakuutusta olisi silloin meille edes myönnetty, sillä olisimme olleet liian riskitapaus vakuutusyhtiölle.

Vauvan syntymän jälkeen kävi huonoa tuuria sen suhteen että vauvalla oli pian syntymästä kovia vatsavaivoja (koliikkia): lapsivakuutusta ei myönnetty. Vauvaa ja hänen vatsavaivoja on nyt tutkittu julkisella ja ne vaikuttavat olevan maitoallergiaa. Sitten kun saamme lopullisen diagnoosin ja vauvan kuntoon, niin voimme hakea vakuutusta uudelleen ja se mahdollisesti myönnetään joidenkin rajoituksien kanssa. Jää vielä nähtäväksi miten tuon vakuutuksen kanssa käy, tuleeko millaiset rajoitteet vai saadaanko ilman erityisehtoja...

Mutta sekä raskausajan että sen jälkeisen ajan haasteista huolimatta saimme terveen tyttövauvan :Heartred Ja se on arvokkainta. Maitoallergia on onneksi hoidettavissa eikä ole siten vakava tila.

Ja lisään vielä huomioitavaksi, että kyllä julkisen laskuillekin saa hintaa, kun viettää osastolla aikaa pitempään..
Totta sekin, mutta onneksi julkisella on myös maksukatto: noin 700 euroa vuodessa kun tulee täyteen, niin poliklinikka- sekä päivystyskäynnit ovat ilmaisia ja osastopäivä on puoleen hintaan (n. 22 e/pvä). Reseptilääkeostoille on myös saman suuruinen maksukatto, minkä ylityttyä lääkkeet on jotain 2,5e/kpl. Maksukatto helpottaa silloin kun erillistä terveysvakuutusta ei ole. Tässä suhteessa Suomen julkinen terveydenhuolto turvaa ettei henkilön oma talous täysin romutu, jos sairaalan palveluita joutuu käyttämään paljon.
 
Muokattu viimeksi:
Lapsilla tuo omavastuu sairaalassa on 7vrk, jonka jälkeen sairaalahoito on maksutonta. Tarkoittaa siis osastohoitoa. Jos poliklinikkamaksuja ja lääkekustannuksia tulee paljon, summa kasvaa toki reippaaksi, mutta onneksi kuitenkin vain noihin kattoihin asti. Hoitomaksuun voidaan yhdistää samassa taloudessa asuvien henkilöiden maksuja, lääkekatto on jokaisella henkilökohtainen ja sen täytyttyä tuolla pienellä omavastuulla saa vain lääkärin määräämiä ja korvausoikeudellisia lääkkeitä eli ei kaikkia reseptilääkkeitä.

Onneksi Suomessa on valtavan hyvä terveydenhuolto ja perustasolla lapsille maksuton. :) Itselläni ei olisi ikinä varaa maksaa lapsen sairaudenhoitoa, jos kaikki pitäisi hinnaston mukaan maksaa! Todennäköisesti lapsella julkisessa hoidossa 20 000€ menee vuodessa helposti rikki, kun lapsi saa hoitoa. Mitä se sitten ikinä olisikaan, jos vielä kalliimpia tai tehokkaampia hoitoja ja lääkkeitä tarvittaisiin vakavampien sairauksien tai tilojen hoidossa..
 
Kiva että tulit vastaamaan Tonza. :) Onnea terveestä vauvasta! Toivottavasti saatte pian diagnoosin ja vauvan maitoallergiankin suhteen kuntoon ja sitten sen vakuutuksen. Uskoisin että maitoallergian kanssa kuitenkin oppii hyvin elämään niin ettei se aiheuta vaivoja.
 
Noniin lopulta saatiin lapsivakuutus voimaan :happy:

Viimehetken muutos tehtiin ja haettiinkin IF:ltä. Jouduimme yhdessä vaiheessa käymään omalla kustannuksellamme yksityisellä lääkärillä, joten kyllä siinä alkasi miettimään että IF:n tarjoama suorakorvaus olisi todella kätevä. Toisaalta OP tuntui kankealta lafkalta kun heidän kanssaan muutamia kertoja asioin: vaikea tavoittaa, jonota puhelimessa kauan ja omat sivut netissä on tosi monimutkaiset.

Rajoitteita IF:n myöntämään lapsivakuutukseen tuli seuraavasti: ruoka-allergia, ummetus, ihottuma, allerginen nuha, allerginen silmäsairaus tai astma. Rajoitteet johtuvat todetusta maitoallergiasta (sekä todennäköisistä maitoallergian komplikaatioista joita mm. ummetus, ihottuma). Rajoitteista huolimatta jää paljon korvattavaa missä vakuutusta voi hyödyntää. Esim korvatulehdukset yms voi käyttää vakuutuksen puolelta yksityisellä lääkärillä :)
 
Me haettiin esikoiselle LähiTapiolasta vauvavakuutus, mutta vaihdettiin kaksosten odotusaikana halvempaan OP:n vakuutukseen samalla kun otettiin heillekin vakuutukset. Muutama kuukausi myöhemmin tuli vakuutukselle käyttöä, kun esikoinen sairastui krooniseen sairauteen, joka myöhemmin paljastui elinikäiseksi. Nyttemmin olemme saaneet korvauksia enemmän kuin kaikkien kolmen vakuutusmaksut yhteensä, kun lääkitys on melko kallis ja poliklinikkakäyntejä tulee useamman kerran vuodessa.
 
Meillä on lapsilla pelkät tapaturmavakuutukset, ne on vaan muutaman kympin vuodessa. Asutaan pienellä paikkakunnalla ja täällä on pari yksityistä lääkäriasema, mutta ainakin terveystalossa on usein huonosti lääkäri aikoja saatavilla. Terveyskeskuksessa on saatu nopeasti hoitoa, silloin kun sitä on tarvittu. Se niitten priorisointi on ärsyttävää silloin, kun pelkkä flunssa ym, mutta kun lapsella oli aivotärähdys, ei tarvinnut odotella.
 
Noniin lopulta saatiin lapsivakuutus voimaan :happy:

Viimehetken muutos tehtiin ja haettiinkin IF:ltä. Jouduimme yhdessä vaiheessa käymään omalla kustannuksellamme yksityisellä lääkärillä, joten kyllä siinä alkasi miettimään että IF:n tarjoama suorakorvaus olisi todella kätevä. Toisaalta OP tuntui kankealta lafkalta kun heidän kanssaan muutamia kertoja asioin: vaikea tavoittaa, jonota puhelimessa kauan ja omat sivut netissä on tosi monimutkaiset.

Rajoitteita IF:n myöntämään lapsivakuutukseen tuli seuraavasti: ruoka-allergia, ummetus, ihottuma, allerginen nuha, allerginen silmäsairaus tai astma. Rajoitteet johtuvat todetusta maitoallergiasta (sekä todennäköisistä maitoallergian komplikaatioista joita mm. ummetus, ihottuma). Rajoitteista huolimatta jää paljon korvattavaa missä vakuutusta voi hyödyntää. Esim korvatulehdukset yms voi käyttää vakuutuksen puolelta yksityisellä lääkärillä :)

Pientä päivitystä tilanteeseen. OP:n "kankeus" selvisi asiakaspalvelun yhteydessä, eli jokin tekninen vika koski käyttäjätunnustani heidän nettisivuillaan ja saivat sen muutamassa tunnissa korjattua, sivu alkasi toimimaan kuten normaalisti pitääkin :) Pyydettiin sitten OP:ltakin tarjous lapsivakuutuksesta.

OP 263 e/v (omavastuu: sairauskulut 100 e/v, lisäturva 150 e/v).
RAJOITUKSET:
  • Allergiset suolisto-oireet
  • Atooppinen tai allerginen ihottuma
  • Ummetus.
IF 299 e/v (omavastuu: sairauskulut 100 e/v).
RAJOITUKSET:
  • Ruoka-allergia
  • Ihottuma, allerginen nuha, allerginen silmäsairaus tai astma
  • Ummetus.
Nyt pitäisi sitten päättää kumpi tarjous pidetään. Mitä mieltä foorumilaiset yllä olevista ehdoista? Meistä OP:n asettamat rajoitukset vaikuttavat hieman lievemmiltä ja hintakin on alempi, eli ollaan kallellaan OP:n suuntaan.
 
Minustakin OP:n ehdot vaikuttaa paremmilta. IF näyttäisi rajaavan melkein kaikki allergiat (ilmeisesti myös siitepölyallergian) ja vielä astmankin pois, kun OP vain allergiset suolisto- ja iho-oireet + atopian.
 
Meillä on lapselle ennen syntymää otettu vakuutus op:sta 100euron omavastuu vuodessa. On ollut käyttöä! Olemme käyttäneet Pohjola-sairaalaa, jolloin mitään maksua ei tarvitse omavastuun jälkeen maksaa, vaan laskuttavat suoraan vakuutusyhtiötä. Tietysti lääkkeet ja julkisen puolen poliklinikkamaksu maksetaan itse, yleensä rahat tulevat samalla viikolla kun hakemuksen täyttää.

Ennen syntymää otimme vakuutuksen, koska riskit perinnöllisiin pitkäaikaissairauksiin olivat suuret. Kaikki lomakkeet täytettiin tunnollisesti ja silti vakuutus myönnettiin ilman rajoituksia. Aiomme pitää vakuutuksen voimassa niin kauan kuin meillä on siitä valta päättää. Vaikka perussairauksiin saa Suomessa hyvin hoitoa, harvinaisten sairauksien hoidossa ollaan usein sattuman varassa. Silloin on tärkeää, että on varaa mennä juuri sille erikoislääkärille, joka on kyseisestä vaivasta kiinnostunut eikä lähetä suoraan psykiatrille, kun kyse on fyysisestä viasta.

Yleisesti ottaen olen myös aina saanut op:sta hyvää ja nopeaa palvelua. Kaikki on korvattu, mihin on ollut oikeus. (en ole op:saa töissä enkä hyödy tästä kehusta millään tavalla)
 
Ei ole otettu. Osin hieman koska asia unohtui. Jos olisi otettu, niin sitten raskauden aikana jo, ja olisin irtisanonut emsimmäisen vuoden jälkeen jos sairastumisia olisi tullut. Kuitenkin iso osa sairastumisista tapahtuu jo ekana vuonna (korvat, allergiat, ihotaudit) niin sen perusteella voi päätellä jo paljon vakuutuksen jatkotarpeesta.

Ja muuten eihän vakuutuksettomuus tarkoita, että olisi pakko aina julkisella asioida. Hinnat ovat vakuutuksissa niin korkeita nykyään, että sillä summalla voi maksaa jo aika monta käyntiä yksityiselläkin.
Harva pitkällä aikavälillä hyötyy vakuutuksesta, paitsi vakuutusyhtiö.
 
Ei ole otettu. Osin hieman koska asia unohtui. Jos olisi otettu, niin sitten raskauden aikana jo, ja olisin irtisanonut emsimmäisen vuoden jälkeen jos sairastumisia olisi tullut. Kuitenkin iso osa sairastumisista tapahtuu jo ekana vuonna (korvat, allergiat, ihotaudit) niin sen perusteella voi päätellä jo paljon vakuutuksen jatkotarpeesta.

Ja muuten eihän vakuutuksettomuus tarkoita, että olisi pakko aina julkisella asioida. Hinnat ovat vakuutuksissa niin korkeita nykyään, että sillä summalla voi maksaa jo aika monta käyntiä yksityiselläkin.
Harva pitkällä aikavälillä hyötyy vakuutuksesta, paitsi vakuutusyhtiö.
Meillä oli pojalla ennen ensimmäistä syntymäpäivää vain yksi korvatulehdus. Sen jälkeen monta muuta korvatulehdusta, monenlaisia vatsavaivoja, atopiaa, astmaa ja nyt vielä tutkinnan alla jotain sydänjuttuja ja vääränlaisia veriarvoja. Ettei se ensimmäinen vuosi aina kaikkea kerro.

Toki ilman vakuutusta pärjää myös. Meillä kaikessa kantavana ajatuksena on arjen helppous, jää voimavaroja muuhun, kun ei tarvitse miettiä mihin pääsee, milloin ja paljonko maksaa. Osittain on käytetty julkista terveydenhuoltoa, mutta onhan se hidas verrattuna yksityiseen. Kumpikin on kyllä laadultaan hyvää.
 
Meillä ei ole muusta kokemusta kuin op ja enää ei voi edes vaihtaa, kun on sen verran diagnooseja jo kasassa. Op:n vakuutus on korvannut sen, minkä lupaa, eikä mitään ongelmia ole sen suhteen tullut.

Meillä vakuutusyhtiö on ottanut takkiin paljon enemmän kuin me. Kaiken mahdollisen ja mahdottoman kattava vakuutus maksaa meillä noin 350€/v + omavastuu 100€. Yksityisellä erikoislääkärillä käynti maksaa alkaen noin 100-120€/käynti +toimenpiteet eli esim meillä lapsen ultratutkimus, joka on yleensä päältä 200€. Eipä noita käyntejä montaa tarvita, että saa omavastuut täyteen ja vakuutuksen maksut katettua. Vakuutusyhtiö on voittoa tavoitteleva yritys eli joku muu on sitten meitä kannattavampi sijoitus vakuutusyhtiölle.

Julkisella puolella hoito on ihan hyvää ja perusterveydenhoito ilmaista lapsille. Jos jotain isompaa tulee, alkaa sillä olla julkisella puolellakin hintaa. Meillä meni viime vuonna kaikki julkisen puolen omavastuiden maksukatot täyteen ja maksoivat monta kertaa enemmän kuin vakuutus.. Nyt maksettiin vain vakuutus ja vakuutusyhtiö kaiken lopun. Tänä vuonna tulee myös käymään näin ainakin hoitokulujen puolelta. Alle 1v iässä ei vakuutusta taidettu käyttää kertaakaan. Sen jälkeen sitten koko rahan edestä.
 
Me ei alle 1-vuotiaan kanssa vakuutusta hirvesti käytetty, mutta kyllä sen jälkeen ollaan joka vuosi saatu sieltä enemmän kuin ollaan maksettu, vaikka poika on perusterve. On ollut flunssaa, flunssaa ja flunssaa, yksi korvatulehdus ja sitten esim epäilty että olisi diabetes kun kerran kuumeessä oli sokeriarvo koholla. Tämänkin tutkimiseen meni ihan julkisella useampi käynti eikä sekään ole ilmaista. (Ei ollut diabetestä.)
 
Pientä päivitystä tilanteeseen. OP:n "kankeus" selvisi asiakaspalvelun yhteydessä, eli jokin tekninen vika koski käyttäjätunnustani heidän nettisivuillaan ja saivat sen muutamassa tunnissa korjattua, sivu alkasi toimimaan kuten normaalisti pitääkin :) Pyydettiin sitten OP:ltakin tarjous lapsivakuutuksesta.

OP 263 e/v (omavastuu: sairauskulut 100 e/v, lisäturva 150 e/v).
RAJOITUKSET:
  • Allergiset suolisto-oireet
  • Atooppinen tai allerginen ihottuma
  • Ummetus.
IF 299 e/v (omavastuu: sairauskulut 100 e/v).
RAJOITUKSET:
  • Ruoka-allergia
  • Ihottuma, allerginen nuha, allerginen silmäsairaus tai astma
  • Ummetus.
Nyt pitäisi sitten päättää kumpi tarjous pidetään. Mitä mieltä foorumilaiset yllä olevista ehdoista? Meistä OP:n asettamat rajoitukset vaikuttavat hieman lievemmiltä ja hintakin on alempi, eli ollaan kallellaan OP:n suuntaan.

Minustakin tuo OP:n tarjous vaikuttaa paremmalta, vähemmän rajoitteita. Hyvä, että palveluviive selvisi, ehkä vähän helpompi luottaa ko. firmaan.
Itse meinaan kilpailuttaa kaikki meidän tällä hetkellä Lähitapiolassa olevat vakuutukset kuun vaihteessa heti rakenneultran jälkeen, ja lisätä vauvan vakuutuksen pakettiin, jos siis kaikki on hyvin.
 
Takaisin
Top