Vauvan ruokailu

Elluyam

Silmät suurina ihmettelijä
Minuu on mietityttän et voiko vauva syyä liikaa? Mulla on sellai tilanne et syö pullosta rintamaitoa, ku imetys ei onnistu. Tähän voi laittaa muutenkin vinkkejä, kysymyksiä ja keskustelua vauvan ruokailusta:angelic::dummy::dummy1:
 
Vauva kyllä pulauttaa ylimääräset pois jos sattuu hotkimaan liikaa :)
 
Jep. Ja varsinkin pullosta syöviä vauvoja kannattaa röyhtäytellä olkapäällä tai polven päällä vaikka useamman kerran ruokailun aikana, että tulee vähän taukoja siihen hotkimiseen! Mitä vauhdikkaammin ja mitä isomman määrän vauva syö (erityisesti pullosta) sitä enemmän sitä ilmaa kertyy masuun. Mutta kyllä vauvat saattavat syödä liikaa (meillä ainakin). Onhan se kuitenkin miellyttävämpää saada niitä pienempiä pukluja välillä kuin se, että syönnin jälkeen tulee aivan järkyttävät satsit. Eli kannattaa yrittää itse hillitä niitä hotkimisia.
 
Tuli vaa mietittyy ku meijän pikku herral paino nous ekan viikon aikan 300g jaietin et syöränkö liikaa vai onko poika suur syömäri :)
 
Meillä oli tullut nyt myös viikossa n. 300g painoa. Neuvolan mukaan juuri sopiva painon nousu. :)
 
Meillä oli tullut viikossa reilu 400g. Ja ihan rintaruokinnalla on, välillä puklailee reilustikin mutta ei kuulemma haittaa kun paino nousee näin hienosti:)
 
Meillä kans tytön paino noussu kahdessa viikossa 600g :D ja meillä tyttö joutuu hotkimaan maitoa koska ilmeisesti sitä tulee niin vauhdilla ettei kerkeä rauhassa niellä. Mikä johtaa siihen että ilmaa kertyy vattaan ja joka ruokailun jälkeen väännetään ja käännetään :sad001 Yleensä ruokailun jälkeen tulee myös mahti röyhtäsy sekä aina pulauttaa ylimääräiset maidot pois :)
 
Juu meilläkii hotkitaa ja saahaa helpuleit ettei pullost tuu tarpeeks nopeest maitoo. Jotenkii ruokailun suhteen oon huomannut ettei kärsivällistä tyyppi meijän pikku herra oo (mulle kaikki ja heti) :dummy:
 
Kuinka usein teen muiden vauvat syö? Tuntuu että täällä vedetään päivisin välillä tunninkin välein. Järkyttyneenä miehen kanssa ihmetellään että _taas_ nälkä :eek: Yöllä sitten väliä saattaa olla viisikin tuntia.
 
Täällä kans syödään ihan tunnin välein, yöllä onneksi pidempiäkin välejä...
Ilmeisesti ihan normaalia mutta rinnanpäät välillä koetuksella tiheistä imetyksistä.
 
Meilläki päivisin syödään aika tiuhaan tahtiin ja sitten yöllä saattaakin olla joku viiden tunnin väli syömisessä :D En kyllä pistä pahitteeksi että yöllä saa nukkua vähän pitemmän pätkän. Varsinkin kun muistaa miten se esikoinen heräili kahden tunnin välein syömään varmaan ensimmäisen puol vuotta :D
 
Meillä syyää koko vuorokauden 3-4h väleis, yönkii nukkuu nätisti. Aamusin 7 aikaa alkaa kyl kitistä ruuan jälkee ku haluu jutella :happy: meijän jannu on siis 4vk vanha jo :smiley-bounce012
 
Joko ootte alkanu antamaan maisteluna muutakin kuin äidinmaitoa tai korviketta? Meillä tänään 4kk neuvolassa lääkäri suositteli alottamaan maistelut. Mutta rehellisesti sanottuna en aio, ku ei oo tarvetta vielä lisäruoalle.
 
Meillä oli vasta 3kk neuvola eikä th suositellut, joten äidinmaidolla mennään. Katsotaan miten sitten joulun alla käy kun on lääkäri 4kk neuvolan yhteydessä. Useampi kun on sanonut että lääkäri herkemmin suosittelee soseiden aloitusta.
 
Meillä oli pikkusella syntymäpainoa senverran paljon että tuntuu ettei rm pelkästään riitä -> heräillään yöllä 4-6 x syömään, pitäis kuitenkin jo tiheen imun kausi olla takanapäin. Soseita ollaan lähinnä maisteltu ja on ollu niistä kiinnostunu :)
 
Takaisin
Top